Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2012 08:00 - Трансформация на материята
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 6549 Коментари: 8 Гласове:
16

Последна промяна: 28.02.2012 21:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
samorasla.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/02/27/viarvate-ili-ne-izpolzvaite-sveshtenoto-si-pravo-da-znaete-z.911272


Съзнанието на клетката


Шри Ауробиндо (1872-1950)

image

Известен и почитан индийски йогин. Роден в Калкута, израснал и получил образование в Англия. Връща се в Индия на 22 години и се посвещава на движението за освобождение на Индия от британското господство. Лежи една година в затвора в гр. Алипора. През това време с него се извършва дълбока духовна трансформация, съпроводена с прогресиращи мистични преживявания, който му разкрили нови измерения на реалността и го повели в друго направление на политическа активност. От тогава до самата си смърт той работи за трансформацията на човешката природа, развивайки учение, което нарича Интегрална Йога, съчетаващо главните традиционни направления на йога с методи, пригодени за съвременния човек. От 1929 година в неговата работа се включва Мира Ришар от Франция, която става известна като Майката.
Основната идея в учението на Шри Ауробиндо – възход към Свръхразума – е концепцията за духовната еволюция на човека, насочена към възвръщане към божественото чрез трансформация на всекидневния живот, .... Сред многобройните му книги може да се отбележат монументалните произведения „Божествен живот”, „Синтезирана йога”, „Очерци за Гита”, „Умът на Светлината” и голямата поема „Савитри”.

Според Ауробидно човечеството плътно се е приближило до нова криза на трансформацията, също толкова радикална, както отбелязваните с появяването на живот в материята и появяването на разум в живота. Но положението днес е друго. Вместо да се позволи на природата самостоятелно да си върши работата и да не се грижим за съществуващите обстоятелства, можем да приемем предизвикателството и осъзнато да участваме в по- нататъшната си еволюция.
Еволюция (от латинската дума evolutio, „разгръщане“, „разкриване“) е научен термин, с който най-общо се означава процес на растеж, промяна или развитие.

Във връзка с трансформацията на материята Ауробиндо предсказва съществени промени в нашата физиология.
Той пише:
Трябва да настъпят промени в оперативните процеси на органите, а твърде е възможно и в строежа и предназначението им. Няма вече да им е позволено всевластно да налагат ограниченията си върху новия физичен живот.... Волята може да контролира органите, които имат отношение към храносмилането, като автоматично гарантира здравето, ликвидирайки алчността и желанието и въвеждайки в действие по – фини процеси.. така че тялото да може дълго време да поддържа силата и веществото си, без да ги губи или изразходва. По този начин няма да се нуждае от материална храна и ще продължава напрегната си дейност без умора или прекъсвания за сън или почивка.

Видна последователка на Ауробиндо също пише:
Органите ще бъдат заменени от центрове на съзнателна енергия, активизирани от съзнателна воля. Няма да има нито стомах, нито сърце, нито кръвообращение, нито бели дробове, всичко ще изчезне, а на тяхно място ще дойде играта на вибрации, отразяваща това, което символично представляват тези органи.


image

Как да не си спомним жената, живееща не в слънчева Австралия, а в студена Русия, която вече няколко години нищо не яде и не пие. Тя се казва Занаида Баранова. Заинтересувани от феномена учени изследват старателно нейният организъм.
Първо изследване е на професор А. Чижов. Ето извадка от заключенията му: Нарушени функции: на изхвърлянето от организма на вода и газове, на защитата на сърцето, на храносмилането и хармоничното разпределяне на хранителните вещества , на пречистването на организма.
Занаида минава през друго изследване в Киев и София.
Метод на нетрадиционната медицина дава възможност да се види дейността на организма на фино равнище. Резултатите са зашеметяващи. Всички органи, с изключение на свързаните с храносмилането, са с висока “ вибрационна активност “ . Биологичната възраст на Занаида е определена на 30-годишна, 67-годишната жена излиза от менопауза и се връща към нормален менструален цикъл.
Щом като подобни промени се случват с един човек, значи те по принцип са възможни. Още повече, че Баранова не е единствената в това феноменално състояние.


image

Парамаханса Йогананда е индийски гуру и поет. Той запознава част от обществеността на Запад с индуистката философия и практиката на йогическа медитация посредством своята Автобиография на един йогин. Йогананда е първият индуистки учител, заселил се за постоянно в САЩ, където прекарва по-голямата част от живота си. В своята книга Автобиография на един йогин, той описва описва изумителни чудеса на йога-адепти, без демонстрацията да е тяхна цел. Както винаги, официалната наука и медицина остават без мнение по тях: Телепортация; левитация; самадхи; четене на мисли от стотици километри; ясновидство; чудодейни изцеления; прехвърляне на душата от човек на човек приживе; доказани прераждания; жени, които през целия си живот не ядат нищо и не пият вода; материализация и дематериализация на цели дворци с пищни трапези; спиране на влак от стотици километри разстояние; неколкостотин годишни хора...

За съжаление Ауробиндо и неговите последователи не успяват да достигнат равнище, което би помогнало на човечеството да се избави от болести и старост, а в перспектива и от смъртта. Но успява да докаже, че духът има власт над материята, и посочва пътя, по който трябва да се върви, за да се осигури пътя, по който трябва да се върви, за да се осигури преходът на човека към нов постчовешки вид. Може би всички други качества произлизат от едно друго качество – безсмъртие. Способност да се видоизменя формата или дори напълно да се променя. Всичко това се събира в лекота, красота и озареност.
За осъществяване на подобно равнище е необходим голям скок в съзнанието на клетката. Нещо повече – съзнателно пречистване на организма от всички болести и подготвянето му за стъпване в постчовешки вид. Останалото ще го свърши еволюцията на човека.
Целта на еволюцията на човечеството е да разшири познанието си, да повиши равнището на вибрациите му до състояние, при което да се достигне до естествено сливане с единното цяло – Съзнанието на Вселената. Можем да потвърдим че Вселената е жив организъм.


Бабаджи е един от великите и безсмъртни сиддхи, постигнал соруба самадхи и запазвайки физическото си тяло, живее и сега в Хималаите с учениците си, невидимо подпомага еволюцията на човечеството и вдъхновява, напътства и помага на търсещите Бога искрени души. Той е продължител на традицията "Крийя Йога на 18-те сиддхи", сред които са Агастияр, Тирумулар, Боганатар(Лао Дзъ), Патанджали и др.

image

Бабаджи е роден на 30 ноември 203г. от н.е., в Парангипеттай (Тамилнаду), в семейството на свещеника на главния селски храм. Когато бил на пет години, Бабаджи бил отвлечен в близост до един от храмовете в селото и продаден на един богаташ в далечно пристанище. След известно време, богаташът върнал свободата на Бабджи и той в течение на няколко години, присъединявайки се към група саниясини, странствал с различни последователи, изучавайки свещените индийски книги - Ведите, Упанишадите, Махабхарата, Рамаяна и Бхагаватгита. Бабаджи имал дълбоки познания за свещената литература и често го канели да участва в спорове с пандитите(учените) и духовните водачи, но след време осъзнал, че всичките тези знания не го доближават до самореализацията му и само достигането на пълна трансформация на съзнанието, само постигането на Бога може да сложи край на търсенията му. Станал ученик на Боганатар и Агастияр, от които получил посвещение в Крийя Йога. Агастияр го посветил в тайната на крийя пранаяма и условията, които трябва да се спазват при изпълняването на практиката, след което дал указание на Бабаджи да се отправи към Бадринат в Хималаите и да стане "най-великият от сиддхите, които светът някога е познавал".

Според учените Бабаджи използва сидха Гупта или някаква способност за дематериализиране на тялото или за създаване на ново тяло благодарение на повишени вибрационни процеси. Съществуват много истории за сидхи, които са на стотици години. Става дума за 1000 годишни хора, променящи физиологията си по свое желание и явяващи се в каквото тяло искат – мъж или жена, и често в младежки вид.

В Индия и днес се разправя за сидха, който е на хиляди години, който дематериализира и отново материализира тялото си по свое желание, като често се явява по-млад от последното си проявление. Сидха може да създава физическо тяло, чийто пол, състояние или положение зависят от изискванията на висшата му духовна мисия. Тези тела са "истински", а не ектоплазмични, незавършени форми, каквито са създаваните от окултиста или психичния медиум. Тези тела не са съставени от външни сили, а от вътрешната воля. С напредъка на технологията учените успяха да създадат ускорители за усъвършенстване на тялото ни. Но сме уверени че жените и мъжете, които не се хранят с материална храна са първа стъпка към еволюцията на човека.
                                                                                                                   Миро
                                        Извадка от книгата "Съзнанието на Вселената


www.spiralata.net/kratko/articles.php



Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Пропуснали сте да споменете, баш ...
28.02.2012 13:27
Пропуснали сте да споменете, баш ГУРУ БУДА ТРАКИЕЦА,този по църния потник.
цитирай
2. stela50 - Поздрави , Бвен ... Интересно ми беше да прочета
28.02.2012 14:55
за хората , натрупали познания и поели по пътя
на Великото познание .Изключително представяне ...
Прекрасен постинг !

цитирай
3. анонимен - Далай Лама
28.02.2012 17:27
АУМ................................................................................................................М!

цитирай
4. bven - Духът има власт над материята, и посочва пътя, по който трябва да се върви
28.02.2012 21:16
Много моля да обърнете внимание на този израз - може би лишен от смисъл за някои и станал начин на живот за много хора на планетата.
Светла и добра вечер!
цитирай
5. bven - На 2: Мила Таня, благодаря за оценката.
28.02.2012 21:18
Това са някои от имената, които вълнуват умовете и с живота си дават пример за това как да се живее , както и за безграничните възможности на човек!
Много ми е приятно да споделиш тези твои мисли тук.
Любов и Светлина!
цитирай
6. bven - На 3: анонимен, специален поздрав за теб: АУММММММММ
28.02.2012 21:21
http://www.youtube.com/watch?v=qjsaS4maWXk&feature=related
цитирай
7. mariniki - прочетох с интерес...
28.02.2012 22:05
съгласна съм...че духът има власт над материята...
човешките възможности са безгранични...
слушам с интерес беседите на София Тцавело...
и се уверявам в това...сърдечен поздрав за теб..
цитирай
8. bven - На 7: Така е, Мария - свидетели сме на огромни промени в материята и Духа
28.02.2012 22:18
Който има време да ги забележи или да участва в тях - е избран или решен да стане Бого-Човек!
Какво ли ни очаква всички нас?:))
Благодаря ти за споделените мисли и любов и светлина:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866641
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава