Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2018 07:26 - помогнете на засегнатите стопани!
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 924 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image Публикувано на 17.07.2018 / 18:21 АДВОКАТСКО ДРУЖЕСТВО „Д-Р ПЕТКОВ, ПРОДАНОВ И ПАРТНЬОРИ“: БЕЗПЛАТНО ЩЕ ПОМОГНЕМ ЮРИДИЧЕСКИ НА ЗАСЕГНАТИТЕ ЖИВОТНОВЪДИ, ЗАСЕГНАТИ ОТ ПРОТИВОПРАВНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ДЪРЖАВАТА!

imageС молба да разпространите, за да стигне до засегнатите стопани!

Идеята се роди спонтанно, проучихме регламента, двете решения, научното становище на проф.Георгиев и колектив от 04.07.2018г., и смятаме,че използваната крайна мярка – евтаназия от БАБХ е прекомерна. Възникват и множество чисто правни въпроси, по осъществяването на същата, която по правната си природа е принудителна административна мярка. Това провокира нашето решение – да отправим този апел за помощ до пострадалите стопани от Странджа.

Предложението ни за помощ е абсолютно безкористно и не цели нищо друго, освен да окажем наистина адекватна правна помощ!

И понеже Афера.bg е институция , далеч не е правен трик, а адекватна оценка на Вашата работа като журналист, горещо молим да направите тъй, щото нашето предложение да достигне до българите в нужда.

Благодарим предварително!

Тази информация е насочена към всички стопани – животновъди, засегнати от противоправните действия на държавната администрация в лицето на БАБХ в регионите, посочени като зона поразена от чума по дребните преживни животни(Елхово, Ямбол, Търново и пр.) – по занятие сме адвокати, но първом сме Българи и хуманисти.

Считаме, че с поведението си държавната администрация не би могла да обоснове правилното прилагане на тази крайна мярка, ето защо сме готови да консултираме и да помагаме със знанията си, всички, които имат нужда от правна помощ – БЕЗ ДА ДЪЛЖИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ЗА ТОВА!!!!! Съпричастни сме с безумството, в което са вкарани стопаните от Странджа, които въпреки „помощта“ на държавата, съхраняват последните български породи овце и кози.

Апелирам към колегите от регионите за помощ, към фондация „Четири лапи“, към всички, онези, които споделят становището ни!!!

Адвокатско дружество „д-р Петков, Проданов и партньори”

За контакти и как можете да се свържете с нас: http://ppplaw.net

В името на народа - заслужавате разстрел!
вижте още  http://afera.bg/%D0%B2-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5.html



                      Истината за скандала с убитите животни в Странджа
                  ИМА ЛИ БОЛЕСТ ПО ДОБИТЪКА И КОЙ ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТИТЕ?

23-07-2018 г. 13:25 ч.


Още от агро:
Ограда от бодлива тел ще ни пази от африканската чума
Как ще опазят страната ни от чумата по свинете?
Порожанов: Втори проби за чума трябва да се вземат
Опасност от чума по животните в Хасковско
Нинова: Съмняваме се дали болестта по животните е чума
Сидеров: Чума по животните има. Доказано е
БСП за животните в Странджа: Някой доказа ли, че има чума?
В две стада има огнища на чума по животните
Увеличиха помощта „де минимис“ за овце и кози
Стопаните на избити животни ще получат по-големи обезщетения


Пресконференция на тема “Чумата на Странджа – ветеринарен и хуманитарен поглед“ бе организирана в БТА от д-р Пламен Пасков, ветеринарен лекар, Владимир Павлов, един от организаторите на протестите в Странджанско и животновъдът Иво Чорбов.

„Това което се опитва да прокара ГЕРБ като линия, че някои партии от опозицията координират нашите протестни действия, няма нищо общо истината“, каза Владимир Павлов. Тоя поясни, че когато е започнава евтаназията на животни е създадена организация в подкрепа на стопаните. „Тъй като бяхме малко хора, за да можем да спрем властите, аз публикувах на 13 юли призив за помощ в социалните мрежи. Хората се отзоваха и дойдоха на 14 юли и направиха барикади с цел държавните органи да предоставят някакъв документ, според който трябва да бъдат избити животните. Корнелия Нинова дойде в Шарково на 15 юли около обяд, така че тя не може да има никаква връзка с тези протести“, разказа Павлов.Той подчерта, че по това време не е предоставена никаква заповед от властта за евтаназията на добитъка.

Ветеринарният лекар д-р Пламен Пасков, който има стаж в областта 28 години, разкри дали въобще е имало чума по добитъка в Странджа. Първо, той заяви, че чумата по дребни преживни животни е заболяване, което може да бъде открито в учебника по тропически болести. „Това заболяване може да проникне в нехарактерните райони във вид на биотероризъм. Това заболяване е вирусно, второ то е тропическо, характерно за района на Западна Африка, трето – то има инкубационен период от 3 до 7 дни, което означава, че след 7 дни то трябва да цъфти с бурна картина и всички стопани щяха да са сигнализирали ветеринарните власти. На 7-я ден щяха да са пламнали целите стада, а смъртността е до 90%“, обясни д-р Пасков и подчерта, че в Странджа има би трябвало да има поне от 30 до 50% смъртност, да има видимо болни животни и поне десетки загинали животни. „Стопаните твърдят, че мъртви животни, освен евтаназираните, няма, освен първите две, при които не е ясна причината за смъртта, но при аутопсията при тях не е доказано, че става въпрос именно за това заболяване“, каза Пасков.

Според него властта лъже в официалната версия за чумата по добитъка, тъй като епидемия от болестта в Турция е имало 2017 година, но в неконтактната част на страната с нас. През 2018 година също има регистрирана чума по дребни преживни животни в Турция, но отново в азиатската част на страната, а не в европейската, посочва докторът.

както се казва, Бог да пази България и българите!




Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14929666
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава