Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2018 12:37 - БОНУС-МАЛУС (пълен хаос)
Автор: ganini Категория: Новини   
Прочетен: 6580 Коментари: 4 Гласове:
14

Последна промяна: 28.11.2018 15:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Най сетне след 29 години нашите управители решиха да въведат системата на автомобилни застраховки БОНУС-МАЛУС, която е по- справедлива към внимателните шофьори. Тя е от много десетилетия, да не кажа столетие, внедрена в западна Европа, но тук се протакаше дълго време от заинтересованите. Но сега тя идва с гръм и трясък в един вид, какъвто няма нигде по света. Нашите умници, които мътиха конституцията една година и съставиха едно комунистическо недоносче (вместо да препишат някоя, както сториха нашите предтечи с Търновската), сега умуват над този БОНУС-МАЛУС със зашеметяващи постулати, които докарват всеки нормално мислещ човек до полуда! Защо не вземат да препишат правилата на застраховката от функциониращите европейски такива, не е ясно. Защо трябва да напрягат мозъци, опустошени от комунистически учения???
Какви са ужасиите на техните „идеи”:

1.        МАЛУСЪТ отива до 400%! В Европа е до 200- 250%!

2.        БОНУСЪТ пада до 75%! Там е 45%!

3.        Застраховката е за потушаване на материални и човешки щети! И тя не е свързана с по- бързо каране, минаване на червено, и други прегрешения, които се наказват с глоби от полицията и не се трупат на МАЛУС-а, че да ти вдигат процентите!

4.        Колата не може да е носител на МАЛУС-ови проценти, защото тя не може да прави произшествия, а този, който я кара, носи цялата отговорност!

Пази Боже от самозвани бетонни милиционеро- комунистически глави, които са се нарочили да управляват държавата. Българи, сменете тази система или отивайте при тези два милиона, които са в белите държави! Оставете ги да си мъдрят сами закони, конституции, бонуси-малуси и да си живеят по тях! Тук е газено с ботуша жестоко и скоро зелена трева не ще расте!!!



Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pvdaskalov - * ! *
28.11.2018 12:57
Драги Маестро, и новинитв съм слушал внимателно по радио и телевизии, и твоя постинг изчетох със затаен дъх, но почти нищо не разбрах. Най-общо схващам накъде отиват работите. Българският вариант на този хаос цели, ако се не лъжа, да пълзим покрай всеки пътен знак, вместо кръстовищата да са очистени по ъглите от храсти и дървета, за да се вижда готви ли се някой да пресече пътя ти. Подобна е ситуацията и на зебрите. Паркирани коли пречат да се видят пешеходците, а те изскачат с мобифони на ушите и им прави удоволствие да вървят бавно. Бил си в Америката. Не ти ли направи впечатление, че около осовата линия пред и след зебра има една криволичаща допълнителна линия, за да ти подскаже какво следва?
Ти в скоби си написал "пълен хаос", а аз, стресиран от недоносени правила казвам на латински "ебамус мамус".
Благодаря за поясненията ти. Ще ги прочета ешчо раз. Дано ги разбера.
Жив и здрав!
П и е р
цитирай
2. barin - Здравей, ganini. За мен единствено ...
01.12.2018 08:01
Здравей, ganini. За мен единствено объркващо е, че колата си върви с бонуса или малуса от предишния собственик. Ако правилно съм разбрал е така, което не е редно. Тук може да настъпи объркване, защото виновния за произшествието е собственика, а не автомобила. Сигурно системата не е съвършена и ще претърпи промени, когато започне да действа.
Поздрави!
цитирай
3. ganini - До born и pvdaskalov
01.12.2018 14:11
Здравейте,
Благодаря, че прочетохте тези редове.
За пояснение: в БГ от славното минало номерът на колата върви с нея! В Швейцария номерът върви със собственика (така той цял живот има същия номер и той е сменяем), като на него може да регистрира няколко коли, за които плаща данък и застраховка за най- голямата (мощната кола) и тъй като той може да кара САМО ЕДНА кола (другите са в гаража му), което е логично, то плаща за една кола застраховка. Номерата имат пружинни държатели и се сменят бързо.
А прегрешения като висока скорост, каране през червен светофар, паркиране и т.н. се наказват от полицията с ГЛОБИ и нямат нищо общо със застраховката.
А смешнотията, че една кола може да се товари с прегрешенията на собственика е плод на БОЛНИ МОЗЪЦИ.
Застраховката е да се изплащат материални и човешки щети, ако СТАНЕ ПРОИЗШЕСТВИЕ. И това вдига МАЛУСА на причинителя и нищо друго.
цитирай
4. ikra - Привет, друже!
12.12.2018 22:35
Все още при нас не е настъпил хаоса, защото не е внедрен :)))
Тепърва ни предстои...
От една страна ситуацията е изключително смешна, но като бръкнат в джоба на хората... въобще няма да е смешно!
Приятна вечер, друже :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ganini
Категория: Изкуство
Прочетен: 280636
Постинги: 97
Коментари: 342
Гласове: 1404
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031