Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2018 00:00 - Газопроводът „Южен поток 2“, от България за страните на Централна и Южна Европа, ще бъде готов с минимум една година закъснение.
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 970 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Причината е, че изграждането на българския участък от Турция до Сърбия ще се забави. И тръбата ще бъде положена най-рано в края на 2020 г.


И следователно ще може да започне работа чак през 2021 г.


В същото време, и двете тръби на морския газопровод „Турски поток“ могат да заработят в края на 2019 г.

Това съобщават световните информационни агенции, цитирани от blitz.bg.

Какво означава тази новина за нас, българите?

Първо, че Русия ни дава втори шанс с „Южен поток 2“. А Борисов вместо да го използва с максимална бързина, необяснимо защо, се бави. Необяснимо, но само на пръв поглед.

Второ, строежът на българския участък от газопровода ще струва 1,6 милиарда долара. Което прави почти 2 милиарда и 700 милиона лева. Ако Вождът не беше спрял „Южен поток 1“, той сега щеше да е готов. И да ни носи по 600 милиона евро на година. Което прави почти 1 милиард и 200 милиона лева.

На всичко отгоре, руснаците искаха да ни го построят без пари. Значи, заради Борисов, губим почти 4 милиарда лева. Които „Бащицата“ сега се мъчи да ги изтръска от нас, като увеличава произволно данъци, такси, горива, гражданска отговорност и каквото друго още се сетите.

Нека видим сега защо Винету се бави?

Ами много просто. Владимир Путин каза, че през 2019 г Русия спира транзита на природен газ през Украйна. Съответно нашия Трансбалкански газопровод, който транспортираше природния газ от Украйна, остава празен. И ние оставаме без природен газ. Не можем да вземем от Турция, понеже връзката още не е готова. Никакви връзки още не са готови. Нито с Гърция, нито с Румъния, нито с Турция.

Тогава, откъде ще вземаме газ за нуждите на бита и промишлеността, доколкото я има? Ами как откъде? Ще купуваме космически скъпия американски втечнен газ.

А Борисов ще ни се извинява, че видите ли държавата нямала пари да построи газопровод за евтиния руски природен газ и затова известно време ще купуваме от американците. И цените отново ще скочат на възбог. А може „временното“ купуване на американския втечнен газ, да стане постоянно. И тогава жална ни майка.

От тези няколко кратки изречения става безпощадно ясно, че „Бащицата“ работи против най-важните интереси на българския народ. Против правото му на работа. И на живот.
Защото, ако този негов „план“ се осъществи, в България ще настане още по-страшна мизерия.
А олигарсите около Борисов, само това чакат. И ще започнат да плащат още по-мизерни заплати. Защото само бедният човек е съгласен да работи почти за без пари.

Ето го новият зловещ капан, в който Борисов се опитва да ни вкара. Затова или ще скочим всички срещу него. Или всички ще умрем. Друго положение няма.

Автор Иво Македонски, istinata.net




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - !!!:))) Аман от безчестие!!!
04.12.2018 10:48
Това путинско мекере Иво Македонски е просто един безсрамен лъжец и продажен глупак, който си въобразява, че хората не знаят нищо за руско-българската енергийната мафия и за нейните червени слуги, които срещу комисионни са готови да продадат не само България, но дори майките и бащите си на руската ненаситна, алчна енергийна ламя. Всички ние знаем добре колко смешно нищожни данъци плащат руските гиганти Лукойл, Нефтохим, Петрол, Еко и други подобни върху спечелените от нашия гръб десетки милиарди евро, които укриват, твърдейки че са на загуба.
Нека този мизерник, ако му стиска, да покаже договора за "южен поток1", който неговата червена, прислужваща на кремъл партия подписа, за да видят читателите какво значи неизгоден, ограбващ и заробващ България договор. И нека обясни защо щедрата путландия/Русия/ ,увеличи с 30% цената на природния газ за нашата страна, без обективна борсова причина за това?!?!
10.12.2014 19:56 - В какъв случай можеше да има полза България от "южен поток"
Автор: batogo Категория: Хоби
Прочетен: 1892 Коментари: 7 Гласове: 23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog Постингът е бил сред най-популярни в Blog
Относно ЮП скромното ми мнение е следното:
1/ Когато някой има желание да строи бизнес-съоръжение на наш терен за пренос на каквото и да е до външни потребители, той трябва да го строи изцяло за своя сметка, като приоритет в изграждането трябва да имат българските строителни фирми.
2/ Теренът трябва задължително да си остане изцяло наш, за да няма законово основание за претенции относно плащането на транзитните такси.
3/ Обслужването и охраната на обекта трябва да се осъществяват от компетентни български органи поради съображения за националната сигурност, като в същото време по този начин способстват за разкриване на нови работни места.
Според мен само такъв договор, при това одобрен от ЕК, може да осигури някакви дългосрочни ползи за България, компенсиращи похабяването на българска плодородна земя по протежение на тръбата. Доколкото съм информиран, нещата по съществуващия доскоро, разтрогнат вече договор не стоят по този начин. Това ме кара да мисля, че разтрогването му е от полза за страната ни.

Нагоре


Тагове: загуби, изводи, реалности, южен поток - ползи,

Добави тагове: Добави


Гласувай:
23
0

цитирай
2. bven - batogo, ще поживеем, ще видим!
04.12.2018 13:28
Мъдрите хора затова не вярват на приказки, а на действия. Досега само слушаме приказки, но това не са действия. Нещата вървят бързо, независимо от нашите желания и смятам, че скоро ще се изяснят. Кой какво иска и какво се случва.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14870537
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава