Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2010 20:34 - Духът на Рейки - част II
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1706 Коментари: 0 Гласове:
5



ЧАСТ II

        ЕНЕРГИЙНАТА ОСНОВА НА РЕЙКИ


  II. Енергийната основа на Рейки

Искреността на човешкото сърце

в този свят

           кара дори разгневеното божество да плаче

50


ЗНАЧЕНИЕТО НА СИМВОЛА НА РЕЙКИ

Валтер Любек

За мистериозните символи и мантри на второ и трето ниво на рейки е писано много, както и за тайните, които са запечатани в тях и за по-дълбокото разбиране на пътя на рейки, което може да се постигне, ако се работи с тях. Със сигурност е вярно, че "инструменталната кутия" - символите и техните мантри - на Системата на Усуи за естественото лечение съдържа някои важни положения за метода.

Една тайна се скрива най-добре в нещо очевидно

От друга страна, има един основен символ, който поч­ти всеки приятел на рейки вече е виждал. Той се среща поч­ти навсякъде, където се среща и рейки и описва съвсем точ­но какво представлява рейки, как работи, откъде идва и защо функционира. Този символ е знакът на рейки. Интересното е, че до този момент на него са посветени съвсем малко пуб­ликации и семинари.

В тази глава ще се спрем подробно на значението на този интересен знак. Неговото послание идва от много нива и когато се разгледа като цяло, той разкрива удивителна ин­формация за функционирането на енергията рейки и за фи­лософията на рейки. Лично за мен заниманието с този сим­вол беше от голяма полза. На основата на получените проз-

51


II. Енергийната основа на Рейки

рения, за мен беше много по-лесно да се справя с редица проблеми. Значително се разшири общото ми разбиране за енергийната работа и духовността, а това ми даде възмож­ност да създам цяла поредица от ефективни техники за Рей­ки на небесната дъга. Вероятно вашата практика със симво­ла на рейки ще помогне и на вас да напреднете по своя път.

Днес хората обичат да използват символа на японската рейки за реклама, в статии, в списания, в заглавия на книги, писма, постери и визитки. Той се публикува в два варианта.


Рисунка 1 Старият знак на рейки


Рисунка 2 Новият знак на рейки


Първият вариант (Рисунка 1) е по-старо, по-оригинално изображение, на което ще се спрем подробно в тази глава. Въпреки че това не е най-старият начин за него­вото изписване, все пак той разкрива индивидуалните ком­поненти, които оформят крайното значение. Анализът на те­зи компоненти може да ни доведе до едно по-дълбоко раз­биране на рейки. Вторият вариант (Рисунка 2) възниква в рамките на една правописна реформа. Този знак не може да се изследва обширно и задълбочено, тъй като неговите части вече не са със своята оригинална форма. В резултат на това, вътрешното послание, особено на горната част на знака, ко­ято е символ на рей или "духовно", вече не може да се раз­бере правилно. Независимо от казаното, този знак също е точен и коректен символ на рейки - просто съдържа твърде

52


 

6. Значението на символа на Рейки

малко от компонентите, които могат да бъдат обяснени.

И тъй, и двата знака са правилни, в смисъла на изразя­ването на думата "рейки", що се отнася до нейното написва­не. Но ако искаме да анализираме по-точно значението на рейки, трябва да се спрем на оригиналната версия, тъй като тя може да бъде интерпретирана по-лесно.

На това място е от значение да хвърлим един поглед назад към историята. Японските писмени знаци са възник­нали на основата на китайските. В много отношения Китай е изпълнявал през вековете функцията на културен и религио­зен модел за Япония. Но още от най-дълбока древност япон­ците проявяват тенденцията да приемат и абсорбират влия­ния и от други култури, за да създадат свои собствени спе­цифични качества.

Японската дума рейки на китайски език се нарича лин-ци. Доколкото ми е известно, първият път, когато тя се спо­менава в писмен източник, е в един трактат, писан около 300 г.пр.Хр. от конфуцианския философ Мендзъ*. В този трактат той се оплаква, че целта на много от медитациите, които се правят в манастирите, е постигането на светски успехи и предимство пред останалите хора. Пренебрегва се истински същественото - работата за отваряне на човека към божест­веното, с помощта на линци. По всичко личи, че всяка епоха е изправена пред сходни проблеми.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869263
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава