Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2010 12:34 - Тъгите на България
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1738 Коментари: 0 Гласове:
1



Тъгите на България идват от зодията й
Астроложка обяснява причините за робствата и мечтите на българите

Зодията на България - Козирог, предопределя ярко и мрачно бъдеще на тая страна, твърди астроложката Весела Якимова от школата на покойния шаман Дойчо Русев. Според нея вечният сблъсък между потенциалния стремеж към успех и мазохистичното развиване на песимистичното начало, характерен за зодиакалния знак, е причината за всички беди на България.


Под знака на Козирога са България, Ирландия и Индия. Общото между тия държави е това, че се домогват до всяка цел, която са си поставили, както и задръжките и липсата на самоувереност, неутрализиращи целта. Светлият стремеж към достигане на доброто и осъществяването на амбициите се комбинира с тъмния песимизъм и липсата на воля за промяна.

Тази двойственост, типична черта на Козирозите, е в корена на разбирането, защо страната ни никога през изминалите 1320 години не е била приятно място за живеене, каза Якимова. Благодарение на търпеливостта на представителите на зодията, българите са минали през всичките си робства: гръцкото, турското, после руското, комунистическото, както и робството на администрацията, под чийто гнет сме в периодите преди 9 септември 1944-а и след 10 ноември 1989-а, обясни астроложката.

Подобна била съдбата и на Индия, и на Ирландия.

Установяването на това, коя държава от коя зодия е, ставало чрез анализ на положението за звездите към датата, на която е основана тя, аналогично на деня на раждане на хората.

Лесно е да се търсят прилики между страни и хора от един знак, твърди Якимова. Това, което важи за хората, най-често важи и за техните държави-съзодийници. За всички Козирози е характерно вроденото чувство за хумор, което наистина строго контрастира със склонността им да мърморят и в повечето случаи да бъдат недоволни. Смеейки се, ние преодоляваме нещастията и кризите, а мърморейки, отказваме да разберем, че сме най-хубавата страна на Балканите, даже по-напред и от Гърция, каза астроложката.

Самият зодиакален символ на този знак търси за опора здравата грапава скала на върха. Това съчетание между неистовото желание за стабилност и търсене на изява по върховете на духа води държавата ни до често изпадане в крайности. Тук е и отговорът на въпроса, защо хем се имаме за най-интелигентната нация след еврейската, хем и никога не можем да си оправим положението, тълкува народопсихологията звездната гадателка. Българският народ наистина е предназначен да бъде на върха, на духовния връх на човечеството, само че това ще бъде постигнато, едва след като се освободим от негативизма и черногледството си. Българският хумор трябвало най-напред да се изчисти от мрачните си нюанси, за да може той да стане катализатор на навлизането на по-ведри мисли в Сатурновия характер на страната. А Сатурн, както знаем, е знакът на отчаяните, болни аутсайдери.

Всичко това обаче е поправимо, тъй като зодиите само предполагат някакво развитие, но личната воля за промяна е онова, което формира съдбата ни, твърди Весела Якимова.

И двете години - на Девети септември 1944 и Десети ноември 1989, носят знака на числото 9, символ на покълналото зърно - обясни неотдавна богословът Ваклуш Толев. След събирането на цифрите на тия дати - 1+9+4+4=9+9=18 и 1+9+8+9=9+9+9=27, дават числа, кратни на 9, чиито цифри, събрани, отново дават числото 9 (1+8=9 и 2+7=9). Повечето важни български дати са под знака на деветката, помислете върху това, призова прочутитят пловдивчанин.




Тагове:   България,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14905728
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава