Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 08:58 - Година на металния тигър
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2169 Коментари: 2 Гласове:
8




ГОДИНАТА НА ЖЪЛТИЯ МЕТАЛЕН ТИГЪР НАСТЪПВА НА 14.02.2010

2009-12-17 @ 00:00 EET
Годината на жълтия метален Тигър влиза във владение рано сутринта на 14 февруари 2010 година и в историята ще отиде катастрофичната и кризисна година на Бика. Идва времето на металния Тигър-бунтар, който ще превърне 2010-а в една изумително интересна, наситена и перспективна година.
Тигърът е индивидуалист и отявлен самотник. Владее огромни територии и не търпи да му ги тъпчат други животни. Конфликтен, динамичен, безкомпромисен - действа, подтикван от потребностите си в момента. Не се вълнува от подробности - той е звяр на мащабните и изненадващи постъпки, гони демоните и е хитър и безжалостен ловец. За годините на този звяр са характерни и изострените конфликти, сериозни териториални претенции и идеологически сблъсъци. В повечето случаи обаче това са преломни години - Тигърът никога не пропуска да демонстрира свирепата си мощ, но с присъщата му висока скорост и изобретателност.
Според китайците тигрите са защитният символ на центъра и четирите посоки на света. В Азия е разположена най-силната територия на царствения звяр и там той всява най-силно възхищение, но и атавистичен страх.
Свирепите богове-пазители на земното и небесното царство и героите на древността са носили тигрови кожи неслучайно.
В Древен Китай тигърът е животното символ на третия знак от зодиака (Ин), който приблизително съответства на Близнаците в астрологичните зодии.В източната философия съществува култ към жълтия тигър - върховен повелител на Земята и всички земни енергии. Много народи използват изображение на тигър в своята символна система. Тигърът е национално животно на Бангладеш, Непал, Индия, Малайзия, Северна и Южна Корея. В китайските легенди тигърът е постоянен персонаж - като спасител на човешкия живот. Най-известният представител на спасените от тигър е Конфуций. Легендите за философа разказват, че като бебе бил толкова грозен, че родителите му го зарязали в гората. Там обаче го намерила и откърмила тигрица. Тази и стотици подобни приказки водят към основната поука: че тигърът има могъща власт над злото.
Тигърът е талисман за късмет, използва се като защита от злини и символизира успеха. Смята се, че редуващите се линии в окраската му са като успехите и пораженията в човешкия живот, доброто и злото, светлината и нощта.Тигърът е много емоционален и способен на силни чувства. Особеностите на този символ са в неговата красота, сила и подвижност - това са трите качества, които помагат на човек да напредва, да се утвърждава, но и да се спасява.

Годината на Тигъра за представителите и на източния и на западния зодиак съвсем няма да е така стабилна, както би се искало на всички, които оцеляха през трудната, стихийна и кризисна година на семейния, инатлив и трудолюбив Бик.
Идва времето на металния Тигър-бунтар, който ще превърне 2010-а в една изумително интересна, наситена и перспективна година.
През следващата година започва и новият 84-годишен цикъл, в който повелителят на боговете Уран обхожда всички зодиакални знаци. С влизането си в първия знак - Овен, планетата на стихиите и емоциите предвещава на човечеството мощен цивилизационен скок. И трамплинът е поставен на територията на мощния, смел и бърз земен господар Тигърът.Това е знак на необикновените действия, на изключителните съдби, на неочакваните ситуации. Той винаги тегли напред, презира условностите, йерархиите и консерватизма.Металът ще покровителства стихиите през 2010 година, което обещава достатъчно сложен период и за отделния човек, и за всички заедно. Не е за подценяване фактът, че в годината на Тигъра обикновено се увеличава броят на авариите и саботажите в предприятията и внезапните уволнения по незначителни поводи. Въпреки тази особеност, общият хороскоп за 2010 година предсказва, че търпеливите и трудолюбивите, които дълго са чакали своя звезден час, най-после ще доживеят мечтаното повишение.
След упадъчната и ознаменувана със стихи и кризи 2009 година, 2010-а ще събуди оптимизма и ентусиазма на хората, желанието им да спрат да се жалват от кризата, а да започнат активна и ефективна атака за нейното разрушаване. Тигърът е рязък и революционно решителен - тези негови качества ще се изразят в тотален ремонт, или още по-радикално - в дълбока и необратима реформа на всички значими обществени устои.
След годината на Плъха (2008), която доведе кризата, и на Бика (2009), при който се разразиха не само фалити, но и технически природни бедствия, годината на Тигъра (2010) няма да е много весела, погледната откъм финансовата и икономическа страна. Ще се наложи активно да се борим с последствията от глобалната криза. Отчитайки общото и бавно оттласкване на икономиката от дъното, следва парите да се съхраняват в стабилна валута и то в проверено стабилни банки - ако трябва дори в чужбина, освен това не бива всичките да са „складирани" на едно място. Вземането на кредити обаче ще е изгодно, но при едно условие - да се харчат не за текущи нужди, а за вложения в бизнес, антики и луксозни предмети. Добре планираните разходи ще осигурят и възможност за откриване на проверени и законни източници за покриване на заемите.
Според хороскопа за 2010 година за обществата в преход и сериозно засегнати от кризата ще се появят нови бизнесмени-олигарси, които ще яхнат най-високата следкризисна вълна.
Съдбата дава шанс на младите и активните, които упорито и настойчиво преследват целите си, да се доберат до върха и хармонично да се впишат в каймака на обществото на богатите.
Във властта ще влязат свежи политици и нови политически сили. Успешно ще стартират нови крупни проекти както в бизнеса, така и в политиката. Значително ще се придвижат е вече започната делови и бизнеспроекти.
Докато през 2009 година буквално в 12-те зодиакални знака по хороскоп трябваше да се пробудят скрити таланти и да се разкрие творческият потенциал, то през 2010-а се очаква, в хората да се надигнат дремещи лидерски качества и желание (до страст) да бъдат в първите редици не само по количеството на заработените пари, но и по височината в кариерата, в стремежа да бъдат красиви, желани, достойни, конкурентноспособни, по-спортни и по-здрави от всички останали.
Догодина в две житейски области ще се засилят конкуренцията, борбата за място под слънцето и за повече приходи - любовта и властта. Това, разбира се, не изключва факта, че и при мъжете, и при жените ще се пробуди носталгия по романтиката и красивите чувства: влюбените по-често ще правят взаимни романтични изненади и емоционални признания в любов. Но и на романтичния фронт ще кипят шекспировски страсти, а проявите на ревности ще надминат всякакви социално приемливи граници. Астролозите съветват да не забравяме, че според зороастрийския хороскоп 2010-а е под знака на Костенурката, която също ще постави своя отпечатък върху годината. Тя символизира обилно количество политически интриги, но и техния подмолен и прикрит характер. Затова смяната на политическите ориентири и лидери ще става на външен вид мигновено и по причини, непонятни за простосмъртните, които са само зрители в политическия театър.
Общият астрологичен хороскоп за 2010 година обещава много приятни лични моменти, много истински обрати в кариерата, но и във финансовия и политически живот. Във всеки случай годината на жълтия метален Тигър е период на вдъхновените и самоотвержени личности и битки, на силните човешки амбиции и на постиженията, които ще поставят на изпитание опорите на живота изобщо.
Историята показва, че годините на Тигъра никак не са безоблачни в обществените и политически отношения в национален и световен мащаб. Но има и достатъчно доказателства че този знак импулсира смелите, амбициозни и готови за промени хора.Последната „кръгла" година на металния Тигър е 1950-а. Ознаменувана е с успехи в науката и медицината, но и с епохални световни конфликти.Немският инженер Конрад Цузе създава първия в света програмируем компютър, а и изследователският институт в Минеаполис представя първия аналогов компютър за масова продажба.Чикагският хирург Ричард Лоулър прави първата бъбречна трансплантация.Започват гонките на Формула 1, а скоростните автомобили са един от най-великолепните символи на металния тигър.В САЩ започва Маккартисткият лов на вещици.СССР обявява създаването на собствена атомна бомба.Северна Корея започва война срещу Южна Корея. Китай се присъединява към нападателите, САЩ - към нападнатите.Още Тигрови години:
1998 - Русия е в тотална финансова криза.
1986 - Над САЩ се взривява совалката Чалънджър, в Русия избухва ядрената централа в Чернобил.
1974 - Военни преврати в много страни. В САЩ заради аферата Уотъргейт президентът Никсън подава оставка.
1962 - Карибската криза
1938 - Същият немски инженер Конрад Цузе създава първата електронна изчислителна машита Z1, която става основа за компютъра му.
Мюнхенският сговор, с който Чембърлейн, Даладие, Хитлер и Мусолини поделят Чехословакия и Германия получават Судетската област.
1926 - България получава с помощта на ООН Бежанския заем, с който да подпомогне над 250 000 българи, преселили се на територията на страната след Първата световна война.
Номиналната стойност на заема е 2 400 000 британски лири и 4 500 000 американски долара и емисионен курс 92% при лихва от 7%.
Срещу заема правителството се задължава да предостави 132 000 хектара земя за настаняването на бежанците.
1914 - Сръбски студент убива австро-унгарския престолонаследник Франц Фердинанд и започва Първата световна война.
Колкото и малко на брой да са тези факти, които характеризират годината на Тигъра, те са доказателство, че под неговия знак времената са динамични и мащабни. Често той стоварва тежката си лапа и оставя дълбоки дири. Случват се аварии и катастрофи, но и прогресът в науката е скокообразен.

Кратки указания за действие през 2010 година, според това под кой знак от източния зодиак сте родени:
ПЛЪХ
1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008
Занимавайте се с личните си проблеми, доколкото събитията през тази година ще са толкова велики и значими, че няма да им остане време и внимание да се меси в делата на отделния човек. Това означава обаче, че не може да се разчита само на късмета.
БИК
1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009
Враждебна година, в която тигрите се обединяват в стада, затова нека мъдрият Бик да се притаи и да изчака по-благоприятен момент - тъпо ще е, а и няма как да се изправиш сам срещу тези бързи и кръвожадни зверове. Кротко си пазете нивата и забравете да се гневите и да предвкусвате опасности.
ТИГЪР
1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010
Можете да правите каквото си решите - ще ви върви във всичко. Дори да се захванете с велики дела, сте защитени от съдбата от всички страни. Няма по-глупаво нещо от това да лежите на безплатно осигурената целогодишна слънчева светлина, вместо да яхнете късмета.
ЗАЕК
1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011
Нито жега, нито сибирски студ. Ще търсите промени и ъгълче, в което няма течение и никой не ви се пречка да се занимавате с любимото си философстване.
ДРАКОН
1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012
Година на бури и натиск - любими ваши стихии. Ще намерите начин да се явите на света в цялата си прелест и величие. Ако не се отпускате, ви чака щедра награда за усилията.
ЗМИЯ
1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013
Мрачна и облачна година. Изабщо не ви харесват и са ви излишни всички тези революции. Промените не ви забавляват, затова ще предпочитате да стоите в дупката и на спокойствие да осмисляте уроците на световните съдбини.
КОН
1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014
Ревът на Тигъра ви кара да ликувате и да се бунтувате. Младите жребци ще скъсат юздите и в галоп ще напуснат семейното гнездо и ще се впуснат по големия свят, за да изпробват силите си. Зрелите коне замислят нови дела.
КОЗА
1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015
В царството на зверовете това е животното, което най-много се бои от Тигъра, защото често споделя съдбата на неговите жертви. В период на революционни промени и битки, този знак се чувства не на мястото си и ще гледа да не се бута в лапите на героите.
МАЙМУНА
1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004
Нека тигрите и драконите да се сражават по бойните полета. Вие сте най-щастливи в ролята на зрител и с удоволствие ще я изпълните. И колкото по-далече сте от арената и не се бутате напред от любопитство, толкова по-сигурно за вас.
ПЕТЕЛ
1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005
Вашата песен през тази година няма да е хит. Затова не скачайте често на сцената, че в сблъсъка на гигантите, може да се разхвърчи перушина. По-добре приберете нотите под крилото и чакайте новия артистичен сезон.
КУЧЕ
1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006
Най-после имате шанс да покажете кой лае в двора. Получавате превъзходен случай за изява. Няма и да пропуснете да се изявите, отличите и докато помахвате доволно с опашка, да си получите наградата.
ГЛИГАН
1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007
Една година, в която дебелата ви кожа върши прекрасна работа. Не харесвате драматичните промени, но пък и не ви пука за тях и ще ги приемете и преживеете по най-подходящия начин - философски, миролюбиво и добродушно

Мисля, че има над какво да се замислим . Някои събития вече се случиха………….


                                                                                          image





Тагове:   тигър,   метален,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. universalnite000 - Много хубава информация ! Интер...
31.05.2010 16:15
Много хубава информация ! Интересувал съм се от китайския зодиак . В сегашната инкарнация съм под знака на Бик , само с няколко дни преди да настъпи Тигър ... в предната инкарнация (погледнато линейно) пък бях под знака на Куче .
Има доста истина в тези своеобразни програми , каквито са зодиите, макар че винаги остава и нещо индивидуално, неподдаващо се на характеристиката :)
цитирай
2. bven - Китайският зодиак -
31.05.2010 19:27
или българският е най-точен. Само трябва много сериозен преглед и човек може да види много неща за себе си и за другите. А тази година наистина е силна.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868122
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава