Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2010 13:20 - Балканите - жлеза на времето
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3064 Коментари: 0 Гласове:
5



                                  
                                                              Спас Мавров


Според древните предания на посветените синове на Танг-Ра, богът на българите има Седем полуострова, които са “жлези” с особена специфика, променяща периодично състоянието на Земята. Балканският полуостров е една от тях. Главният център, който споменахме, се намира в град Велико Търново, ако използваме името на града за илюстрация на географското положение на жлезата. (виж рис.3). Като възлова точка на подсистемен триъгълник, центърът е изключително чувствителен и важен за цялата Земя. Най-характерното за подобни центрове е, че те са със специфичен геоложки строеж и се явяват естествени райони на зараждане на древни селищни и културни средища, станали родоначалници на цивилизации. От биологична гледна точка в тези центрове се запазват ендемити (растения и животни, появявт се редки феномени и т.н.) Тази теория е добре подкрепена на Балканския полуостров в райони като Рупите, Марикостиново, Странджа – Сакар, Демир баба теке и други.
            image

                                Сакар


Рис.3. Геоцентровете на Балканския полуостров с главен център В. Търново

Като Жлеза на Времето полуостровът дава начало и край на всички геологични промени, в сложна взаимовръзка с други центрове, разположени по цялата Земя, съставящи една обща енергийна мрежа, по чиито канали текат енергиите на Седемте Свещени полуострова. Тук ще припомним на читателя нашето мнение за светилището Оструша между градовете Казанлък и Шипка. За съжаление изказаното мнение и до днес не намира нужното внимание от науката. От строго определено време Жлезата е събудена за живот и дейност и това ще продължава, докато енергиите й не обхванат цялата Земя. Така са започвали всички значител- ни епохи в историята на Земята.
Навлизането в тази епоха сега се извършва с константния Лунен ритъм, на който е подчинен целият живот на Земята. Неговата най-малка (от звезден порядък) величина е 7 години. Затова последователността на ритъма на активизация е 7+7+7+7, като последната седморка е съставена от структурите 2+4+1 години. От посочените седморки първата изтече. В средата й (1993г.) проработиха редица енергийни центрове на Балканския полуостров. Като Жлеза на Времето, на 3 март 1993 г. той даде началната фаза на енергетичните промени на епохата. Изразено чрез физичните понятия: йонната вълна на потоците, идващи от Водолей, са достигнали ядрото на Земята и са отразени обратно през изходния й център - Жлезата на Времето.
От този момент земята е събудена за нов вид живот, отнасящ се до кардинални промени в биосистемите на планетата. Една от тях е човешкият организъм. Започва преструктуриране на Седемте главни и 21 второстепенни енергийни центрове в тялото ни. Цялата ни ендокринна система се променя драстично.
Според езотеричните знания човешкият организъм се състои от седем тела, едно от които е Физическото. То живее и е активно според характера на енергийното ни тяло, наречено Етерно. Етерното тяло се състои от Седем главни, 21 второстепенни и 49 малки енергийни центрове, плюс голяма група микроцентрове, които са известни като акупунктурни точки. В настоящия период те се пренастрой ват на нов режим на работа. Тук трябва да отбележим и разликата между Животинското и Човешкото царство, защото физиологично и структурно те са напълно идентични. Съществена е обаче разликата в енергийните им системи.
В аспекта на главната тема ще разгледаме накратко тези разлики, които в ендокринната система променят кардинално нещата. Местата на Седемте главни жлези съответстват напълно, въпреки това животните не еволюират като човека. Еволюционният процес е започнал с отделянето на предните два крайника от земята и изправянето на гръбначния стълб. Свободните два крайника се превръщат при човека в коренно различни по функция части от тялото. В това се състои тайната на Творците, когато създават същество върху базата на животинското царство, но със способността ръцете да усвояват небесните енергии и съчетавайки ги по специфичен начин със земните, да достигнат до умствена, а по-късно и до духовна еволюция. Чрез решаването на този проблем на човека се осигурява физиологично тяло, можещо да развива при специфични условия специфични функции, които рано или късно ще го отведат до духовната еволюция. Смятаме, че с казаното още веднъж обосновахме сложния процес на петстепенното развитие на ума (петте нива на функцията Отношение), водещо до развитие и усъвършенстване на трите степени на съзнанието: съзнание, самосъзнание, свръхсъзнание.
          поради невъзможност да се качат всички рисунки, давам и линк за статията:
http://www.star05.net/e-books/duhovna.lit/mistika/spas.mavrov-bg.jleza.na.vremeto.pdf
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:2_JwJQh50KsJ:vaseto.info/books/new/B1.doc+%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81+%D0%BC%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B2,%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+-+%D0%B6%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B0&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&client=firefox-a




Тагове:   Сакар,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14932107
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава