Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2010 07:48 - Балканите - жлеза на времето
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 4916 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                         Спас Мавров  


                      image

Рис. 4. Движение на енергийните потоци Ида и Пингала в човешкото тяло. В профил -                          Сушумна (Кундалини)

С отделянето на горните четири енергийни центъра (чакрите 4,5, 6 и 7) от долните три (1, 2 и 3) в две различни посоки, се преобразуват енергосистемите на човека, без взаимовръзката между тях да бъде нарушена. Първа, втора и трета чакра отговарят за физиологичното развитие и съществуването на организма и неговите системи: храносмилателна, възпроизводителна, химична, преработваща (бъбрек, черен дроб, далак) и т.н.

От особено значение в този механизъм е Сърдечният център (4). Той е възлов момент в двете енергийни структури, а от тук и в спецификата на дейност на жлезите. Говорим не само за химичната им специфика, но и за психичната, която в последна сметка също води до химични промени в секреторната им дейност. От синхрона между енергиите на Слънчевия сплит и Сърдечния център зависи дали индивидът започва да става личност и кога тази личност тръгва по пътя на индивидуал -ността.

                          


            Рис.5. Фазово зареждане на тялото при вървене

От особено значение за вертикалното развитие и поляритета на човешкия организъм е неговият вертикален стоеж, при който полюсите плюс (+) и минус (-) са в пряка връзка по вертикалата на тялото за разлика от животните, където то е хоризонтално. Главна роля тук има Гръбначният стълб и неговите три канала на поляризация на тялото, наречени в Индия: Сушумна, Ида и Пингала. Последните два са напълно поляризирани енергийно, докато Сушумна е смесен и хармонизиращ торса генератор. Космичната чакра (глава, +) е в пряка връзка със земния си полюс – перинеума (-). Ако разгледаме внимателно рисунка 5, ще видим, че лявата и дясната част на човека са поляризирани по вертикалата на гръбначния стълб, около който се намират Ида и Пингала. Те сменят полюса си според движението на Слънцето (ден и нощ), както и според личния пол на индивида. На рисунката в профил се вижда потокът Сушумна, как свързва двата Срединни меридиана и ги обединява в единна енергийна структура, независимо от смяната на полярността на Ида и Пингала. Изправеният стоеж поставя енергийните центрове един над друг, от което смяната на поляритета на тялото, както и зареждането му със земна енергия се осъществява само от два източника – енергийните центрове на стъпалото на краката (рис. 5). Ходът на краката енергетизира всички центрове едновре  менно, а от тях и всички жлези с вътрешна секреция попадат едновременно под едно и също влияние. В обратно направление - от седма до първа чакра, по ходовете на енергий -ните меридиани, течащата през ръцете космична енергия преминава през тялото и фазово изтича през краката. Сега няма да разглеждаме тази много сложна енергийна система от мередиани и центрове. Отбелязваме само, че движението боси по земята или тревата е залог за енергийно зареждане и здраве. Предполагаме, че достатъчно ясно отбелязахме разликите между захранването на центровете при животните и човека. Седма чакра при животните не функционира въобще, а шеста е в латентно състояние, но с пробудена сетивност при домашните животни. При човека Шести център се включва по специфичен път, който твърде несполучливо е интерпретиран като грях. Умствената дейност, каквато често се наблюдава при домашните животни, се дължи именно на това пробуждане и активиране на шести център, който е провокиран от натрупания в низшия ум информацио нен потенциал. Низшият ум има способността да анализира факти и събития и може да ги синтезира в насочено поведение, но е неспособен да развива абстрактни идеи, защото му липсва абстрактната форма на мисленето – словото.

Специфичните промени, които днес настъпват в човека, са свързани именно със седемте основни и 21 малки центъра, принуждаващи клетъчните системи да развият способ ности, проявявани в някои хора главно под формата на свръхсензи -тивност. Една от най-специфичните характеристики на този процес е галопиращото нарасване на активноста на мозъчната хормоналната дейност. Двойните йонизиращи вълни (от Космоса и от ядрото на Земята) ускоряват всички процеси в материята. Ядрото на Земята се подготвя за предстоящото отместване на оста му спрямо околослънчевата орбита на Земята и полюсната корекция към съзвездията “Косите на Вероника” и “Скулптор”, в които се проектира оста на нашата галактика.

Всички промени се отразяват пряко върху физическото и психичното състояние на биосистемите, а най-много върху хората. Енергията на космоса (Ян, мъжката енергия) събужда и активизира меридианите на Дебелото черво, Стомаха, Тънките черва, Пикочния мехур, Жлъчката и Тройния обгревател. Тази активизация, най-общо казано, ще доведе до промени в Централната нервна система. Движението по кръговата орбита на двата Срединни меридиана е на моменти почти вихрово, което води до неочаквани силни болки в областите от опашната кост до тила. Това е енергийният кръг на нашето тяло, образуван от двата най-мощни меридиана, известни в тангризма като Дум-ай и Жън-ай. В Индия този енергиен поток се нарича Кундалини.

         За да изясним кардинално промените в човека, трябва първо да видим какви са те за цялостния биологичен организъм на планетата, върху която живеем. Енергията на Земята е основен функционален енергизатор на всичко живо и неживо. В преходния период тя също е подложена на кардинални промени, които ще доведат до неочаквани за нас следствия. Някои са с по-драстичен характер, но тук човешкият принцип за добро и зло не може да бъде прилаган.
Потокът енергия от Вегетативната нервна система (цялата нервна мрежа на тялото), която се нарича Сушумна, активизира гръбначния стълб. Противопоставянето на Левия и Десния поток около него води до болки по целия гръб, до схващания и блокажи на нервни центрове. Дори след спокоен сън хората ще се събуждат с болки в гърба и раменете.








Тагове:   жлеза,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Благодаря ,bven
15.06.2010 10:42
внимателно чета вече и се опитвам да си помогна...
Хубав ден !
цитирай
2. bven - Благодаря
15.06.2010 10:46
за присъствието ти в моя живот и блога, Стела50! лек ден :):):)
цитирай
3. loran - ;)
15.06.2010 13:46
Интересно ! Сега ще го покажа на полувинката
цитирай
4. bven - Лоран ,
15.06.2010 13:52
не само и на половнката, ами и на цели може да показваш. лек ден :):):)))))))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14905717
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава