Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2010 07:07 - Балканите - жлеза на времето
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3977 Коментари: 6 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                       Спас Мавров

При вдигане на високо кръвно налягане или събиране на границите му, да се разтрива силно, с натиск, зоната вътре в ушната мида около мястото, където завършва голямата завитка на ухото (4). Задължително е натискът да бъде в двете уши едновременно с гърба на нокътя на показалеца за около 10 секунди. Високото кръвно налягане изисква сериозно лечение, затова е по-добре да се обърнете към лекар или иглотерапевт. Трябва да се знае, че състоянието на организма се влияе много от носенето на обеци в зоната на главата (меката част) и води до болки, мигрени или разрушаване на зъбите. Обеците и пръстените са едни от най - разрушителните стимулатори, влияещи отрицателно върху енергийния баланс на меридианите. Активното носене на обеци е допринесло много за ранния кариес у децата, защото преактиви - рането на центъра на зъбите се предава от майките на плода. Това ги прави особено опасни по време на бременността.

                                            Шести енергиен център

Ще разгледаме един от най-специфичните енергийни центрове в нашия организъм и симптомите в него, имитиращи болестни състояния.
Да направим кратко описание на физиологията му:
1. Намира се в центъра на челния дял на физическият ни мозък и се проектира в междувеждието. Секторите му в челния дял образуват сложна система от специфични зони в кората на мозъка, които приличат на разцъфнал лотос (виж. рис.7)
2. Често е наричан Трето око. Всъщност става въпрос за система от мозъчни дялове, свързани на енергийно ниво. Намира се в древни те дялове на мозъка (под мазолестото тяло), но резонансно е свързан с всички активиращи се структури и зони на мозъка. Това е психотронна структура, действуваща като лазерен компютър от естествен произход, както сполучливо го определи българският учен Кубрат Томов. Подробности за специфичността на този център, проявяваща се като ясновиждане или епилептична криза, са разгледани в монографията “Свръхсетивност” .
3. Всички пирамидални и бипирамидални структури, както и дейността на мозъчните стомахчета, образуват третата функционално-енергетична структура на мозъка. Към нея спада и дейността на Пирамидалната структура на входовете за космични енергии в мозъка, наречени (по костните им характеристики) фонтанели. Те са три: теменната и двете слепоочни, които заедно със жлезата на енергийния център образуват пирамидата на свръхсетивността .
4. Всички описани структури изграждат финото вибрационно ниво на мозъка, което функционира за дейности извън физиологичните ангажименти на мозъка. В тях не участвува само кората на главния мозък. При някои много специфични прояви е изключено и цялото ляво полукълбо.

Описаните структури имат Седем главни и 12 специфични центъра, всички подчинени на жлезата, наречена Пинеална (Епифизата). Като съвкупност тези двадесет центъра се ръководят от Главния център, наричан Седми, който ръководи без да се намесва, анализира без да проследява и селекционира без да е зависим от нищо в организма или психичната дейност на човека.
Вместените в горната част на черепа структури са физиологично напълно еволюирали, с изключение на двете слепоочни фонтанели. За да завършат своята еволюция, те трябва да преминат на нов режим на дейност, трябва да се променят. Тази промяна днес създава много необясними “болестни” състояния. На физично ниво промяната се изразява в “разгръщане на листенцата на лотоса” и “отваряне на входовете на фонтанелите”: видимо ще нараснат слепоочните кости и ще изчезнат слепоочните ръбове на челната кост зад орбитата, в началото на слепоочието (виж.рис.2.) Когато челото придобие закръглен, без ръбовете вид и слепоочието разшири черепа навън, можем да говорим за пълна и окончателна еволюция на човешкия череп като физиология. В сегашната Пета Коренна раса това се извършва под прякото ръководство на посветените (богове) от Луната, Слънцето и Юпитер. Но основна роля има Великата космическа душа от нашата Вселена, която сега е слязла в човешко тяло, за да подпомогне този фундамента- лен процес за ДНК на човечеството.
                  
                         image


Рис. 11. Трите ромба на еволюцията на висшите мозъчни центрове, формиращи трите Кръста на Христос

Осъществяването на посочената промяна, успоредно с нараст - налите структури на теменната фонтанела, ще доведат до активизация на седемте мозъчни стомахчета, които чрез 12-те центъра ще подготвят нашето зрение да започне да възприема Тънкия свят. Популярно наречен Света на мъртвите, с него днес контактуват само някои хора и може да бъде видим за децата под седемгодишна възраст. Това е светът, от който сме били “изгонени” някога и за нас са затворени вратите му, докато не развием (чрез опита)  сетивност за възприемането му отново. Това е станало преди 18 млн. 688 хил. 727 години, изчислено приблизително около средата на деветнадесети век.
Способността да се възприема Тънкия свят може да се постигне и чрез така наречената медитация. Тя се усвоява чрез система от логически упражнения или чрез мантрическо пеене (в Индия), каквото е и пеенето (църковно - славянското) на молитвата “Отче наш”, оставена от Иисус Христос за лично обръщение към Висшата Йерархия на Тънкия свят, обобщено наречен от християнството Бог-Отец, при българите – Танг Ра, а от ислямистите и мохамеданите - Аллах. В Египет е Озирис и т.н. В тази молитва всяка дума (звукосъчетание) е строго регламентирана вибрация, създаваща в мозъка нужното поле от енергия.

Нарастването на слепоочните фонтанели ще се изразява най-често чрез болки в слепоочията. Те са или кратки (от една до 20-30 минути) или дълги няколкодневни болки, съпроводени с различни допълнителни усложнения. Този процес се провежда под “ръководството” на хиляди ръководители от Тънкия свят и няма да има човек на земята, който да не премине през това изпитание.





Тагове:   жлеза,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Благодаря ,че те има ,bven ...
07.07.2010 08:50
И продължаваш да ми изпращаш спокойствие и сила на духа...
Благодаря ти !
цитирай
2. lila - ---------
07.07.2010 17:13
боли ме третото око
от ръбове в човешката природа
от абордажни куки по
безбожно хрупкавата му порода
-----------
ще идвам пак да чета - тези неща ме вълнуват отдавна!
цитирай
3. bven - Добре дошла, Стела50 -
07.07.2010 20:57
ти си силна и с голям дух. Движение напред! Лека вечер и усмивки :)
цитирай
4. bven - Лила, всички ги боли по едно или повече неща
07.07.2010 20:59
главно от тяхната им природа. Много е трудно да надвиеш недостатъците и страха, но е възможно. Идвай да четем заедно!
цитирай
5. mmmmmmmmm - Много имам
08.07.2010 09:48
да чета тук!
Изключително полезна информация!
Благодаря!
Хубав ден!:)))
цитирай
6. bven - MMMMMMMMMMMMM - добре си дошла
09.07.2010 16:11
и лек ден :):):)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14876352
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава