Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2010 09:10 - За Луната - продължение
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3458 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 23.07.2010 10:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Слънцето, Луната, планетите “направляват” магнитната система на Земята, следователно и нашата духовност. Настройват ни на ритъма на Вселената. Затова човечеството е създавало най- различни календарни системи, за да се ориентира донякъде в тези сложни взаимовръзки. Но само чрез календара на 13-те луни, Лунния календар, човекът може да стане Планетарен Кин, т.е. представител на Галактическата цивилизация, истински пътешественик на кораба на времето “Земя”/”кин” идва от гръцкото “кинема”-“движение”/. Ще може и да преодолее сковаващия го днес страх от смъртта. Но затова първо трябва да се освободи от кабалистичната привързаност към привичните 12 месеца, 24 часа и 60 минути, казва докторът по философия на история на изкуството и и естетиката Хосе Аргуелес от САЩ, който е и основоположник на Международния “Ден на Земята” и на Планетарната мрежа на изкуствата. Чрез измерването на времето, на годината с този календар, твърди той, т.е. с 13-те оборота на Луната около Земята, оборотът на Земята около Слънцето ще синхронизира земните, лунните и слънчевите цикли. Лунният календар е устроен поразително просто и равномерно – има 13 съвърше ни месеца по 28 дни, 52 седмици с по 7 дни, които правят общо 364 дни. 365-ят ден се нарича Ден извън Времето и това е 25 юли, началото на Новата година, според този календар. Неслучайно съвпада и с изгряването на великата звезда Сириус и затова този ден е отреден за изчистване, прошка, творчество, свобода, защото синхронизира нашето съзнание с галактическите ритми.
За така необходимото ни връщане към новото време на съвършената хармония говори и пророчество, което е зашифровано в знаци и символи на капак от саркофаг, открит през 1952 г. в една гробница на Маите – владетелите на времето. Но този инструмент- календар за съвършена  хармония трябва да се приложи най-късно до края на  механичното време – 25 юли 2012 година, т.е. само след 2 години, за да не се окажем пред една от поредните планетарни катастрофи. Затова е необходимо да се освободим от днешната си честота 12:60, която ни е програмирала да живеем във властта на хилядолетните вавилонски механизми на контрол и да настроим съзнанието си на новата честота 13:20, на която общуват звездите и техните планетарни системи, казва д-р Аргуелес.

Това ще стане най-вече с помощта на числото 28 – броят на лунните стоянки в един от вариантите на Лунния зодиак, свързан с изучаването на подсъзна нието. Това число не е естествено, а изключително мистично и сложно. В нумерoлогията означава двойно служение. Неслучайно Луната, която е смъртта и раждането, създава чрез гравитацията си така необходимото за Земята равновесие. Това число на живота на подсъзнанието тъче тъканта на реалността и действа цял живот.То е числото на Озирис, който бил заточен и убит с измама в прекрасен саркофаг, но вероятно, за да възкръсне и цялата му мъдрост.

Но какво ли ще стане, ако не се съобразим с тази оставена ни от вековете тайна?  Отговор на този въпрос  вероятно ни дава констатацията на лунните изследователи, че е възможно Луната да изчезне от небето, а да се родят други орбити от светлина. Учени от Южна Африка и от Швеция съобщиха след специални изследвания, че за последните 4 години тя е намалила обема си с цели 320 мили, че се смалява катастрофално и към 2017 г. нашият космически съсед ще достигне размерите на футболна топка. Европейските учени предполагат, че това е започнало от 1970 г. след експедицията на НАСА и е резултат от човешкото вмешателство в живота на крехката планета. При кацането на космическия кораб действително били разрушени нейните каменни структури, които верижно задвижили и други разрушения. А поради много слабото й гравитационно поле отломъците веднага изчезвали в космическото пространство. Тези катастрофални промени ще предизвикат сближаване на земните оси, разтопяване на ледовете на полюсите, повишаване нивото на световния океан със стотици метри и голяма част от земната повърхност ще се окаже под водата. "Зачестилите наводнения и бури са първите симптоми за грозящата ни опасност", казва шведският астроном д-р Ян Швизман,  те ще разтърсят всички континенти. Започва вече и очакваното рязко затопляне на климата около полюсите и захлаждането на Екватора. Всички тези явления напълно се покриват и с библейското предсказание за “Болната Луна” като за предзнаменование за края на света и наближаването на Съдния ден. Друг е въпросът край на какво ще бъде това. Това може да означава не край на света, а край на греховното човешко съществуване, на злото; да бъде някаква небесна помощ, а не отмъщение. Пък и нали едно от предвестията за свършека – възстановяването на третия Йерусалимски храм още не е станало. Остава ни и утехата от Светото писание, че свършекът ще бъде началото на великата справедливост.

Ние , живеещите сега,  имаме рядката привилегия да станем свидетели на тези загадъчни събития, в които единственото сигурно нещо, доказано от днешната наука, е това, че ако има физически свършек, то той ще бъде по време на новолуние или на пълнолуние. Това потвърдиха изследва- нията на руски учени, които откриха, че тогава рязко се увеличава излъчва нето на неутрони от повърхността на Земята, защото Слънцето, Луната и Земята се намират на една линия и сумираното им гравитационно поле активизира максимално приливните вълни. Те деформират земната кора, появяват се пукнатини, изтичат ядрени частици, радиоактивни газове, изотопи на радона. Произвеждат се огромен брой алфа-частици с 10-ина пъти по-голямо ниво от обичайното. Това потвърж -дава и съставеният от учените каталог на земетре -сенията, който показва, че повечето от тях са станали по време на пълнолуние и новолуние. Тези наблюдения ще помогнат и за предсказването на по-големите земетресения, а и на евентуалния край на света.

Лунните разходки по водата също могат да хвърлят някаква светлина по отношение на тайствения ни сателит. Те са описвани и в ново време, и в древността, а не са само привилегия на Исус Христос и на Неговия ученик Петър. Инквизиторите през Средновековието се натъкнали на толкова много “непотопяеми вещици”, че сменили ориентира си – за слуги на дявола започнали да считат тези,
които потъват във водата. Изследвайки “уникалната плавателност” на вещиците в някои страни, ги изваждали от водата и ги премервали колко тежат. Такъв случай описва виенският вестник “Вейнериш цайтунг” от 1728 г. Най- дебелата непотопяема жена тежала 1,5 лота  /22,5 грама/, а нейният мъж – 1,25 лота. Това явление днес се описва от калифорний -ския биофизик Робърт Файерууд като вид психоло -гическа настройка, която води до загуба на тегло от страх за оцеляването. И инстиктът за самосъхра -нение включва механизми за акватация /разходка по водата/.  При нея енергетичните полета се променят и работят към отблъскване от материялните обекти.
Тогава непримиряването със смъртта прави човек лек като перце. Така са оцеляли и корабокрушенците от “Титаник”, които са се носели по вълните 3 часа в студените вълни, докато за примирените били достатъчни и 2 минути, за да се удавят.Това свойст -во на мозъка потвърждават и психолози от Санктпетербургския университет. Те внушавали на доброволци по време на хипнотичен сеанс, че се намират в орбита в космически кораб и уредите показвали пълна липса на тегло при участниците в опита.

До подобно откритие стига и руският физик Евгений Подклетов след опитите си в технологическия университет на филандския град Тамперес. По изкуствен път той променя качеството на електромаг нитното поле в лабораторна камера и поставените в нея предмети започвали да се реят свободно, без да падат. А този ефект се постига и от човешкия мозък, който при екстремални условия създава излъчване, което променя електромагнит- ното поле около човека. Но тук пък възниква един друг въпрос, който измъчва учените:
Защо оцеляват предимно деца, по-малки от 10 -годишна възраст, чиято психика не познава страха от смъртта?
Неслучайно и предимно малки деца са лунатици и преминават на лунна светлина по водата абсолютно сухи. Тук отговор дават езотериците, мъдреците, като Петър Дънов и Ваклуш Толев. Ходещите по вълните, както и танцуващите по жарава, пребивават само в астралното /звездното/ си тяло, а Водата е астралният образ на светлината, казва духоведецът Ваклуш Толев. Така че двете подобия се срещат в Божествената цялост.
- Стани и Огън, и Вода, казва П.Дънов, та да проявиш Божествеността, да я събудиш. И да знаеш, че това е проява на вечното в нас чрез душата ни. А двете подобия се привличат, защото функционират на принципа на отражението /огледалното/ -  едното е сянка на другото. И точно астралният ни двойник, който живее в сърдечния ни комплекс и има образа на нашето вътрешно дете от 6 до 10 години, ще изгради моста към нетленната небесна светлина. Точно той е нашата невинност, радост и красота, които трябва да изживеем и съхраним.

Тези и още много загадъчни неща може да ни разкаже Селена, ако живеем в синхрон с нея,както и да ни даде много от липсващите ключове за разгръщане на нашето съзнание, за отварянето му подобно на небесно ветрило и за освобож даване на страхотната му сила.А за това най-голяма вероятност има в четирите дни преди края на лунния цикъл, когато най-лесноможе да се отправя поглед в бъдното и на духовността се дава попътен вятър. И в широко отвореното око на Луната да се огледаме в ясната светлина на хармония та. А по нейната “сянка”, която определя истинската светли на, може да научим как се създава вътрешната светлина.
Така, както сърцето отразява Божията любов, подоб -но на светлината върху стъклото.  Чрез нея ни предстои да научим най-трудните уроци, които се съдържат в скъпоценните камъни на светлината. И да потвърдим, че всичко е огледало, че реалността отразява към нас това, което сме, че ние я модели -раме чрез нашата материя, която е забавена светлина.

Имаме още 3 златни шанса /още 3 пъти 25 юли до 2012г./, за да разберем, че по сянката се определя светлината; че ние сме звездни потомци и сме тук не от случаен “взрив”.
И всичко е планирано предварително.


                                                  

                                 


Тагове:   слънце,   маи,   духовност,   мозък,   Озирис,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Много интересно беше за мен ,Бвен ...
21.07.2010 10:24
Благодаря ти и хубав ден !
цитирай
2. bven - Хубав и лек ден, Стела50!
21.07.2010 10:57
И много усмивки :)
цитирай
3. makont - Страхотно четиво!
21.07.2010 18:02
Кога ли ще започнем да се съобразяваме с хилядите знаци, които ни дава Луната и планетите. Много интересно ми беше. Благодаря за познанието, което разкри пред мен! Тогава на 25.07.2010г. прости за всичко и на всички, обичай и се усмихвай, слей се с огъня и водата и преоткрий детето в себе си. Хубава вечер от мен!
цитирай
4. bven - Благодаря за хубавите думи, makont -
21.07.2010 21:35
това е смисълът на статията и нека всички да си простим. Да разберем, че можем да бъдем щастливи и заедно да градим свободен живот! Тук и сега на планетата -майка Гея! Лека вечер и на теб.
цитирай
5. divna8 - Поздрави за Лунната Принцеса с един хубав стих :):):) / Нали Луната приютява влшбените :))) Значи коментара е по темата! Точно :):):) /
22.07.2010 01:06
http://gothic.blog.bg/poezia/2010/07/22/imena-na-liubovta-nataliia.580271
цитирай
6. анонимен - O, mnogo
10.02.2011 12:53
hubavo!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867431
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава