Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2010 08:17 - Балканите - жлеза на времето
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1605 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 31.05.2012 12:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Третата фаза на задълбочаването на пренастройката се извършва на клетъчно ниво - най-дълбоката фаза на физиологичното преструктуриране, което ще стане постоянен носител на енергиите. На това ниво боли много и дълбоко. Усещането е отвратително - до гадене и губене на цялостна чувствителност към света и себе си. Очите болят, кожата боли, костите болят. Центровете на главата парят при допир с длан. Най- същественото се извършва на ниво неврони и по-точно невронна сетивност. Процесът може да е започнал първо от тялото (боли цялото тяло - всичко в него) и да премине към главата (шести център) или по обратния път - от него към тялото.

                                        image

Какво всъщност става в това разбито от тиха, дълбока, всепроникваща болка тяло?! Най-просто казано, изграждат се нови невронни полета на чувствителност, осигуряващи друго ниво на отношения между невроните.

Ще разгледаме този център в слепоочните зони. В междуклетъчното пространство на нашия мозък (и на тялото) живеят клетките на нервните пътища. Те реагират на всички промени в средата си и внасят информация от мозъка, осигуряваща видовете ре-
акции на които сме способни - от автоматичните до психичните. Всеки неврон покрива пространството между съседните му събратя. (виж рис 8). Те реагират заедно като система със строго определена чувствителност. Така мозъкът ни работи с ограничен брой системи от неврони в различни ситуации.
В новата епоха съзнанието ни трябва да се разшири. Интелектуалната еволюция на човечеството в тази Коренна раса вече приключва, затова подготовката за следващата изисква разширяване на взаимовръз- ките между определени мозъчни центрове. Казахме, че едно от тези разширения ще осигури чувствител- ност на слепоочните и зрителни центрове, за виждане на Тънкия свят. Затова сега цели съзвездия от неврони трябва да разширят взаимовръзките си с повишена мощност. Всеки неврон е обвит с електромагнитно поле, което осигурява неговата чувствителност. (виж рис 9-А).

                                      image

Рис. 8. Нарастване на неврон в полето на надиса

Както около електричния проводник, тук има електромагнитно излъчване, влияещо се от честотата и мощността на тока. Това поле, тези зони на енергия са от Етерното ни тяло. Наричат го още Жизненото. Енергията на Виталното (Астралното) да- ва качеството на тази енергия. В езотериката енергийните полета на Етерното тяло се наричат надиси. Невроните не могат да се развиват в междуклетъчното пространство, ако енергията на надисите не “пробие” пространството и не осигури полето, в което пипалата на нервната клетка да нарастват - да се развиват. В прехода към новата епоха става именно това: мощна енергия “разбутва клетките” и освобождава място за нарастването. (Рис.8-Б)
 
Процесът създава зона на “шок” за другите клетки. Мястото боли вътре, на дълбоко, а кожата пари силно. В този седемдневен период боли мозъкът и цялото тяло. Изпитваме пълна непоноси- мост към шумове и екранни трептения (телевизор, компютър и т.н.). Музиката, особено активната, каквато са примерно диско и метъл, са смърт за то- зи процес. На физическо ниво се отделят много газове от клетките, развиват се абцеси, пъпки, сърбежи и т.н. Кожата става болезнено чувствителна при натиск. Лигавиците са много чувствителни и боледуват непрекъснато. Температурното ни тяло вибрира, вслед- ствие на което температурата 37 - 38°С е почти постоянна, а на моменти може да стигне и 41°С без човек да изпадне в шок.

Ако в четвърти и пети център подчертавахме, че цигарите вече са смъртоносни, то сега прибавяме и алкохола от какъвто и да е вид и качество. Включително и (Книгата е предоставена от автора на Спиралата18) бирата.Често болят и бъбреците – особено при пушачите и любителите на бирата.

Упояването на мозъчните неврони (50 гр. алкохол в организма) разрушава надисите и етерната енергия. Физическата болка може и да спадне, но само след няколко дни всичко ще се повтори. Ако организмът не преодолее този енергиен праг, ДНК може да приеме упойването за мутационни изменения в мозъка и да създаде програма за самоунищожение.

Нека си припомним, че от ІV Коренна раса оцеляха само осем души. Или само четири от дванадесетте колена на Адамовия род. Сега реално такава опасност грози 1/3 от човечеството, което пие и пуши ежедневно, а това са 2 милиарда души.
Една от проявите, ширещи се вече и сред децата, е епилепсията, която не е болест, а състояние на мозъка, когато е енергийно претоварен.

Електронните игри, компютрите и телевизорите унищожават тотално тези вибрации. Трябва да се знае, че мозък, който не е усвоил тези промени и ДНК не ги е приела за стабилни и еволюционни - няма да оцелее в новата ера. Eдинственият изход тогава е смъртта и организмът сам я реализира, спасявайки останалите органи от деградацията.
Ключов момент в този процес има дейността на Средния мозък, която изисква: чист организъм (без месо, алкохол и цигари), чист ум (без токовите удари на злоба- та и яростта) и чиста енергийна чувствителност на сърдечния център, за който вече говорихме.
Профилактичните мерки, за да понесем по-леко натоварването през прехода, са следните:

1. Спиране на всички видове храни и питиета, водещи до системно понижа- ване на вибрациите. Особено опасни са: алкохола, цигарите, всички видове опиати, включително и кафето, което може да пренапрегне невроните в момент, когато вълната навлиза в организма.
За мозъка токсините от месото, особено свинското и всички видове вътрешни органи, са с опасната субстанция на смъртта, която сега се възбужда. В момент на описаното състояние целият животински аспект на изяденото животно се “събужда” и влияе на психосъстоянието на човека. Не бива да се прекалява и с лютивата храна, защото тя влияе пряко на енергийните центрове на клетката (митохондриите) и вместо клетката на мозъка да се успокои и настрои на новата вълна, изпада в агресивно пренатоварване.

2. Да се прекрати гледането на телевизия, работа с компютър и други видове трептящи екрани, докато отминат болките в главата. Трептенето на тези екрани се пре- дава чрез очите на мозъка и усложнява обстановката в системите му. Този проблем в редица страни като Англия, САЩ, Япония и т.н. доведе до забрана на компютрите и елект- ронните игри за децата поради нарасналите случаи на епилепсия и смърт.

3. Особено вредна е всякакъв вид музика, чийто ритъм е много динамичен и агресивен. Такива са дискомузиката, метъл, рап и т. н. Профилактично влияе много добре родопската народна музика и всичко, което е написал Моцарт.

                                                         image
Тагове:   музика,   алкохол,   надиси,   неврон,


Гласувай:
8
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10901784
Постинги: 2325
Коментари: 12419
Гласове: 33171
Архив
Календар
«  Май, 2020  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031