Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2010 08:50 - За природолечението
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 8378 Коментари: 9 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bgНаричат го г-н Еврист (Откривателят). По диплома психолог, баща на четири деца и дядо на две внучки, Асен Стоянов си остава юноша по дух, а неизчерпаемата му енергия няма никакво намерение да спре да изригва. Какво ли не е правил в живота си... Основоположник е на природолечебната медицина у нас, специалист по древнобългарска, тибетска и китайска медицина, съчетавайки ги с ирисодиагностика, соколечение, водолечение, ароматотерапия, пише стихове, романи, повести, научна литература, изследва генотипа на българите в Лудогорието, етнограф. През 1992 г. създава Международен природонаучен център за обучение на лекари и медицински специалисти „Еврист”. Председател на съюза на новаторите в България (СННБ).

– Защо кабинетите ви са наречени „Био Дар”? какъв дар дарявате на хората?

– Даряваме детелината на здравето и щастието без медикаменти и операции. Развихме природолечението като наука. Обединихме, интегрирахме най-полезните и безвредни методи (без противопоказания) от конвенционалната и природонаучна медицина (не само билколечението, но и всички доказано добри методи и техники на древните народи). Затова ни търсят хора и от България, и от чужбина. Няма случай някой да е дошъл и да не е получил изцеление, ако спазва програмите на нашите специалисти. Тези програми са индивидуални, защото всеки човек е една вселена.

– Не се ли „бият” официалната и така наречената народна медицина?

– Това са стари постулати. Всичко добро, което се прави за здравето на човека, е морално, етично и законно. Не е въпросът да отричаме и заклеймяваме, а да вземем от двете направления полезното, безвредното, ефективното. Това е смисълът на интегративната медицина – термин, който въведе д-р Иван Витков, един от лекарите, с които заедно наложихме природолечебната наука. В нашите кабинети „Био Дар” работят дипломирани медици като д-р Анелия Кадийска (диетоложка, университетски преподавател), д-р Галина Тодорова (специалист по обща и спортна медицина и фитотерапия), д-р Николина Дянкова (интернист, специалист по вътрешни болести) Лили Такева (медицински специалист, физиотерапевт), най-добрата ирисодиагностичка Снежана Гацовска, Деси Христова (психолог), Петя Дочева (рекреолог) и др. В нашите кабинети се правят всички изследвания, които предлагат медицинските лаборатории. Но можем ли да кажем, че достиженията на древната китайска медицина например не са „официални”? Навремето с инж. Димитър Ников проведохме първия в България курс по Саийнджи масаж. Сега той е известен като пумехотерапия и се практикува широко. Защото наистина е „божествен”, какъвто е преводът на названието му. Ирисодиагностиката пък дава безалтернативни резултати – не само състоянието в момента, но наследствената предопределеност и прогностика. Ще повторя още веднъж: всичко добро, което се прави за здравето на човека, е морално, етично и законно. Човекът е същността на миросъзнанието. Книгата, която пиша сега, се казва „Новата наука човекознание”. И още една – за древните българи. С тях ще станат над 20 книги...

– И все пак не отварят ли широко вратите пред шарлатаните така наречените древни методи, които крият известна доза мистика и са непознати за хората?

– Омръзна ми да се боря с вятърни мелници... те просто не ме интересуват. Ние лекуваме, по-точно изцеляваме. Защото е важно не само да победиш болестта, но и да не щ позволиш да се върне отново. Учим хората как сами да помагат на себе си и своите близки. За да им бъде по-удобно, открихме кабинети не само в София, но и във Варна и в Русе.важни са резултатите. Те доказват кое е добро и кое шарлатанство. Ето например случая с Росица Георгиева от Бургас. Дойде след операция на тумор на щитовидната жлеза и последвали два злокачествени тумора. Жената знаеше какво ще се случи... или смърт, или - ако няма метастази – отстраняване на щитовидната жлеза. Само след 6 месеца е жива и здрава. По-жизнена от всякога. Изключително добри са резултатите ни в лечение на миоми и всичко, свързано с половата, костната (остеопороза, артрит) и имунната система, имаме програми срещу хипертония, гастрит и язва, неврози, депресии, алергии, астма, псориазис, акне, за отслабване без глад, против алкохолизъм, тютюнопушене и т.н. Ние прочистваме организма и му помагаме сам да се справи с болестта. Лекуваме целия организъм като единна неделима цялост.

– Откъде у вас този интерес към природолечението, към необятността на медицината?

– Аз съм от стар лекарски род, д-р Таневи. Още моите прадядовци са помагали на хората, открили са първите аптеки. Така че всичко това ми е познато, някак в кръвта ми е. И е важно не само да си добър, но да предадеш своите знания и умения на другите. Например една от първите лекарки, преминала през нашия център, е д-р Благовеста Костуркова. Сега тя е отличен природолечител и има собствена практика. Много са като нея. За мен е важно хората да получават изцеление и налагането на природолечението, на екологичната медицина приемам като своя мисия в живота. Да даряваш детелината на здравето и щастието...

– Откъде у вас този неукротим дух, който не се насища да търси и намира? Психология, история, етнография, медицина, поезия, романи... Какво още?

– Себепознание и самоусъвършенстване. Човек трябва първо да направи себе си добър, да се хареса и обича, за да обича целия свят. Всичко ме интересува... Просто съм си такъв. Родината ми е България, обиталището – светът.

– На вашите продукти – тибетски капки „Медо”, тибетски елексир „Медо”, билкови продукти „Медо” и билковина (билкова храна) „Медо” – е изписано, че са без консерванти и пчелен мед, по древна българска рецепта. Така ли е наистина?

– Да. Моят интерес към историята на древните българи е още от младостта ми. Посветих 10 години от живота си на Шуменския край. Проучвах генотипа на българите. Един мой преподавател – Йордан Боев, ми отвори очите, че хората в Лудогорието (Делиормана), мюсулманите, всъщност са потомци на първите българи, дошли по нашите земи. Като човек любопитен, започнах да търся истината и да я доказвам. Живи са легендите и преданията още от времето, когато Аспарух е населил своите чада по тези земи. Те идват и по-късно, от Волжска България, вече приели исляма. Край село Черноглавци археолозите откриха манастир от IX-X век. Само при сондажните проучвания – за месец – бяха намерени над 100 каменни надписа на старобългарски. Работил съм и по Мадарския конник с проф. Тотю Тотев, с проф. Тодор Балабанов, с проф. Рашо Рашев... Билковите продукти, които разработих, са уникални. В тях няма пчелен мед – най-силният алерген, няма цвеклова или тръстикова захар („бялата смърт”), а само фруктоза (плодова захар). Само такава са ползвали древните българи. Всеки продукт съдържа извлеци от билки и плодове. Съчетал съм ги след много безсънни нощи, консултации със специалисти и тонове изчетена литература. Приятелят ми проф. Светослав Данев, д.м.н., който пръв в България създаде апарат за компютърна диагностика, ми каза: „Ако не беше поет, нямаше да съчетаеш билките така... Само поет може да измисли такова целебно и фантастично нещо!” Древните българи са владеели методи за пречистване на кръвта, на бъбреците. А тук, в новата си родина, те намерили направо райска градина от лечебни растения! В малка България има повече билки от огромен Китай!...

– Как ви стига времето?

– Денят е за работа, нощите са за писане...

– Кога спите?

– Три-четири часа ми стигат. Да не забравяме, че активно ползвам моите продукти.

– Какво е мнението ви за диетите?

– Отричам ги. Особено гладуването и белтъчните диети – предимно на месо. Те тотално нарушават метаболизма, обмяната на веществата. Природата ни е дала всичко и не бива да се лишаваме от нищо. Важното е да знаеш как да съчетаваш, за да бъде добре за тялото и душата ти. Така ще откъснеш детелината на здравето и щастието...

– Щастлив човек ли сте?

– Може би най-щастливият на Земята. Не мога да мразя. Обичам дори враговете си. Впрочем аз нямам врагове... Човек е роден да изгражда себе си, да става по-съвършен. И когато го прави, когато прочиства тялото и душата си от злото, когато се стреми постоянно да ги „изпира”, той е щастлив

автор неизвестенГласувай:
17
01. stela50 - Поздравления ,Бвен ...
28.07.2010 09:52
Много интересен постинг ...Научих нови и важни неща.
Благодаря ти !
цитирай
2. bven - Привет, Стела -
28.07.2010 10:06
Добре си дошла винаги! Лек ден и усмивки :)
цитирай
3. kotyopuh - Хей, чудесна идея - поздравления!
28.07.2010 11:56
Кабинетите "Биодар" заслужено се ползват с добро име и си струва повече хора да научат за тях. Нека всеки сам реши за себе сище ползва ли услучите или не. По-важно е да имат повече алтернативи - за алтернативно лечение, естествено :)))
Не отричам достойнствата на традиционната - официалната - медицина в България. Смятам обаче, че всеки има право на личен избор: къде и как ще се погрижи за здравето си!
Защото моето здраве е моя отговорност - на първо място!!!

Много ми хареса постинга! Желая ти успехи, Бвен :):):)
цитирай
4. bven - Котьопух , добре си дошъл -
28.07.2010 21:47
ама ти разбираш ли от природолечение?! Мислех, че само хората се интересуват от алтернативни методи - вие си ги имате вродени (не са ви ги иззели както на нас,хората):) Помагай с каквото можеш - може и съвети. Приемам всякаква информация :):)
цитирай
5. kotyopuh - :))), Bven, между нас да си остане...
29.07.2010 07:14
Попаднеш ли в обкръжението на Дивна - избор нямаш, дори и котарак да си. Започваш от всичко да се интересуваш, иначе как ще си говориш с нея!!!
Много е упорита, ей - докато не проговорих в рими, не миряса...
Сега съм малко в отпуск, ама после... ще ти напиша каквото знам за природолечението! До тогава - не пропускай да се чистиш с езичето... навсякъде, където стигнеш / миеш се не миеш - Дивна ще те къпе, ако си в дома й... Не оставя свободен избор, та смятам да се оплача на Господ, ако го срещна!/
Е, засега дописане и до нови спещи в моя блог на 1-ви август :)))
цитирай
6. bven - Eх, kotyopuh -
29.07.2010 13:47
ще има тогава здравословен купон - нали? Едва ще дочакам да стане 1 август!
цитирай
7. анонимен - за кабинет биодар
28.08.2010 22:55
Браво!Дерзайтеее!Помагайки на хората в беда,Бог и на вас ще помага.
Моля ви,кажете ,може ли човек да бъде диагностициран във вашите кабинети и вие да започнете с лечението му,без той да има изследвания от здравно заведение?
цитирай
8. bven - На 7: Анонимен, аз не правя реклама и не работя в Био Дар !
11.12.2010 16:25
Моята цел е да ви запознавам с нетрадиционни методи за лечение, а всеки ще постъпи така, както му диктува интуицията (не разумът и логиката). Много хора могат да правят диагностика, дори по-точно от някои медицински апаратури - това са т.нар. екстрасенси и други лечители с енергия. Въпреки че се отричат, тези методи са ефективни в много критични ситуации и са спасявали живота на човек. Желая ви всичко добро!:)))
цитирай
9. charmonam - благодаря
28.01.2013 04:13
Благодаря, че си единственият източник на информация в интернетт за дядо ми. Докоснах се до него чрез поста ти. Благодаря ти... просто нямам думи как да ти го опиша, за това използвам най-храсивата българска дума, а именно БЛАГОДАРЯ от сърце. Скоро в блога ми ще има негово стихотворение, ако искаш посети. Споменала съм те в последния си блог с благодарности прочети, коментирай, ако имаш време. Лек ден и успешна седмица ти пожелавам
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10901884
Постинги: 2325
Коментари: 12419
Гласове: 33171
Архив
Календар
«  Май, 2020  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031