Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2010 08:50 - За природолечението
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 9876 Коментари: 9 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



Наричат го г-н Еврист (Откривателят). По диплома психолог, баща на четири деца и дядо на две внучки, Асен Стоянов си остава юноша по дух, а неизчерпаемата му енергия няма никакво намерение да спре да изригва. Какво ли не е правил в живота си... Основоположник е на природолечебната медицина у нас, специалист по древнобългарска, тибетска и китайска медицина, съчетавайки ги с ирисодиагностика, соколечение, водолечение, ароматотерапия, пише стихове, романи, повести, научна литература, изследва генотипа на българите в Лудогорието, етнограф. През 1992 г. създава Международен природонаучен център за обучение на лекари и медицински специалисти „Еврист”. Председател на съюза на новаторите в България (СННБ).

– Защо кабинетите ви са наречени „Био Дар”? какъв дар дарявате на хората?

– Даряваме детелината на здравето и щастието без медикаменти и операции. Развихме природолечението като наука. Обединихме, интегрирахме най-полезните и безвредни методи (без противопоказания) от конвенционалната и природонаучна медицина (не само билколечението, но и всички доказано добри методи и техники на древните народи). Затова ни търсят хора и от България, и от чужбина. Няма случай някой да е дошъл и да не е получил изцеление, ако спазва програмите на нашите специалисти. Тези програми са индивидуални, защото всеки човек е една вселена.

– Не се ли „бият” официалната и така наречената народна медицина?

– Това са стари постулати. Всичко добро, което се прави за здравето на човека, е морално, етично и законно. Не е въпросът да отричаме и заклеймяваме, а да вземем от двете направления полезното, безвредното, ефективното. Това е смисълът на интегративната медицина – термин, който въведе д-р Иван Витков, един от лекарите, с които заедно наложихме природолечебната наука. В нашите кабинети „Био Дар” работят дипломирани медици като д-р Анелия Кадийска (диетоложка, университетски преподавател), д-р Галина Тодорова (специалист по обща и спортна медицина и фитотерапия), д-р Николина Дянкова (интернист, специалист по вътрешни болести) Лили Такева (медицински специалист, физиотерапевт), най-добрата ирисодиагностичка Снежана Гацовска, Деси Христова (психолог), Петя Дочева (рекреолог) и др. В нашите кабинети се правят всички изследвания, които предлагат медицинските лаборатории. Но можем ли да кажем, че достиженията на древната китайска медицина например не са „официални”? Навремето с инж. Димитър Ников проведохме първия в България курс по Саийнджи масаж. Сега той е известен като пумехотерапия и се практикува широко. Защото наистина е „божествен”, какъвто е преводът на названието му. Ирисодиагностиката пък дава безалтернативни резултати – не само състоянието в момента, но наследствената предопределеност и прогностика. Ще повторя още веднъж: всичко добро, което се прави за здравето на човека, е морално, етично и законно. Човекът е същността на миросъзнанието. Книгата, която пиша сега, се казва „Новата наука човекознание”. И още една – за древните българи. С тях ще станат над 20 книги...

– И все пак не отварят ли широко вратите пред шарлатаните така наречените древни методи, които крият известна доза мистика и са непознати за хората?

– Омръзна ми да се боря с вятърни мелници... те просто не ме интересуват. Ние лекуваме, по-точно изцеляваме. Защото е важно не само да победиш болестта, но и да не щ позволиш да се върне отново. Учим хората как сами да помагат на себе си и своите близки. За да им бъде по-удобно, открихме кабинети не само в София, но и във Варна и в Русе.важни са резултатите. Те доказват кое е добро и кое шарлатанство. Ето например случая с Росица Георгиева от Бургас. Дойде след операция на тумор на щитовидната жлеза и последвали два злокачествени тумора. Жената знаеше какво ще се случи... или смърт, или - ако няма метастази – отстраняване на щитовидната жлеза. Само след 6 месеца е жива и здрава. По-жизнена от всякога. Изключително добри са резултатите ни в лечение на миоми и всичко, свързано с половата, костната (остеопороза, артрит) и имунната система, имаме програми срещу хипертония, гастрит и язва, неврози, депресии, алергии, астма, псориазис, акне, за отслабване без глад, против алкохолизъм, тютюнопушене и т.н. Ние прочистваме организма и му помагаме сам да се справи с болестта. Лекуваме целия организъм като единна неделима цялост.

– Откъде у вас този интерес към природолечението, към необятността на медицината?

– Аз съм от стар лекарски род, д-р Таневи. Още моите прадядовци са помагали на хората, открили са първите аптеки. Така че всичко това ми е познато, някак в кръвта ми е. И е важно не само да си добър, но да предадеш своите знания и умения на другите. Например една от първите лекарки, преминала през нашия център, е д-р Благовеста Костуркова. Сега тя е отличен природолечител и има собствена практика. Много са като нея. За мен е важно хората да получават изцеление и налагането на природолечението, на екологичната медицина приемам като своя мисия в живота. Да даряваш детелината на здравето и щастието...

– Откъде у вас този неукротим дух, който не се насища да търси и намира? Психология, история, етнография, медицина, поезия, романи... Какво още?

– Себепознание и самоусъвършенстване. Човек трябва първо да направи себе си добър, да се хареса и обича, за да обича целия свят. Всичко ме интересува... Просто съм си такъв. Родината ми е България, обиталището – светът.

– На вашите продукти – тибетски капки „Медо”, тибетски елексир „Медо”, билкови продукти „Медо” и билковина (билкова храна) „Медо” – е изписано, че са без консерванти и пчелен мед, по древна българска рецепта. Така ли е наистина?

– Да. Моят интерес към историята на древните българи е още от младостта ми. Посветих 10 години от живота си на Шуменския край. Проучвах генотипа на българите. Един мой преподавател – Йордан Боев, ми отвори очите, че хората в Лудогорието (Делиормана), мюсулманите, всъщност са потомци на първите българи, дошли по нашите земи. Като човек любопитен, започнах да търся истината и да я доказвам. Живи са легендите и преданията още от времето, когато Аспарух е населил своите чада по тези земи. Те идват и по-късно, от Волжска България, вече приели исляма. Край село Черноглавци археолозите откриха манастир от IX-X век. Само при сондажните проучвания – за месец – бяха намерени над 100 каменни надписа на старобългарски. Работил съм и по Мадарския конник с проф. Тотю Тотев, с проф. Тодор Балабанов, с проф. Рашо Рашев... Билковите продукти, които разработих, са уникални. В тях няма пчелен мед – най-силният алерген, няма цвеклова или тръстикова захар („бялата смърт”), а само фруктоза (плодова захар). Само такава са ползвали древните българи. Всеки продукт съдържа извлеци от билки и плодове. Съчетал съм ги след много безсънни нощи, консултации със специалисти и тонове изчетена литература. Приятелят ми проф. Светослав Данев, д.м.н., който пръв в България създаде апарат за компютърна диагностика, ми каза: „Ако не беше поет, нямаше да съчетаеш билките така... Само поет може да измисли такова целебно и фантастично нещо!” Древните българи са владеели методи за пречистване на кръвта, на бъбреците. А тук, в новата си родина, те намерили направо райска градина от лечебни растения! В малка България има повече билки от огромен Китай!...

– Как ви стига времето?

– Денят е за работа, нощите са за писане...

– Кога спите?

– Три-четири часа ми стигат. Да не забравяме, че активно ползвам моите продукти.

– Какво е мнението ви за диетите?

– Отричам ги. Особено гладуването и белтъчните диети – предимно на месо. Те тотално нарушават метаболизма, обмяната на веществата. Природата ни е дала всичко и не бива да се лишаваме от нищо. Важното е да знаеш как да съчетаваш, за да бъде добре за тялото и душата ти. Така ще откъснеш детелината на здравето и щастието...

– Щастлив човек ли сте?

– Може би най-щастливият на Земята. Не мога да мразя. Обичам дори враговете си. Впрочем аз нямам врагове... Човек е роден да изгражда себе си, да става по-съвършен. И когато го прави, когато прочиства тялото и душата си от злото, когато се стреми постоянно да ги „изпира”, той е щастлив

автор неизвестен



Гласувай:
17



1. stela50 - Поздравления ,Бвен ...
28.07.2010 09:52
Много интересен постинг ...Научих нови и важни неща.
Благодаря ти !
цитирай
2. bven - Привет, Стела -
28.07.2010 10:06
Добре си дошла винаги! Лек ден и усмивки :)
цитирай
3. kotyopuh - Хей, чудесна идея - поздравления!
28.07.2010 11:56
Кабинетите "Биодар" заслужено се ползват с добро име и си струва повече хора да научат за тях. Нека всеки сам реши за себе сище ползва ли услучите или не. По-важно е да имат повече алтернативи - за алтернативно лечение, естествено :)))
Не отричам достойнствата на традиционната - официалната - медицина в България. Смятам обаче, че всеки има право на личен избор: къде и как ще се погрижи за здравето си!
Защото моето здраве е моя отговорност - на първо място!!!

Много ми хареса постинга! Желая ти успехи, Бвен :):):)
цитирай
4. bven - Котьопух , добре си дошъл -
28.07.2010 21:47
ама ти разбираш ли от природолечение?! Мислех, че само хората се интересуват от алтернативни методи - вие си ги имате вродени (не са ви ги иззели както на нас,хората):) Помагай с каквото можеш - може и съвети. Приемам всякаква информация :):)
цитирай
5. kotyopuh - :))), Bven, между нас да си остане...
29.07.2010 07:14
Попаднеш ли в обкръжението на Дивна - избор нямаш, дори и котарак да си. Започваш от всичко да се интересуваш, иначе как ще си говориш с нея!!!
Много е упорита, ей - докато не проговорих в рими, не миряса...
Сега съм малко в отпуск, ама после... ще ти напиша каквото знам за природолечението! До тогава - не пропускай да се чистиш с езичето... навсякъде, където стигнеш / миеш се не миеш - Дивна ще те къпе, ако си в дома й... Не оставя свободен избор, та смятам да се оплача на Господ, ако го срещна!/
Е, засега дописане и до нови спещи в моя блог на 1-ви август :)))
цитирай
6. bven - Eх, kotyopuh -
29.07.2010 13:47
ще има тогава здравословен купон - нали? Едва ще дочакам да стане 1 август!
цитирай
7. анонимен - за кабинет биодар
28.08.2010 22:55
Браво!Дерзайтеее!Помагайки на хората в беда,Бог и на вас ще помага.
Моля ви,кажете ,може ли човек да бъде диагностициран във вашите кабинети и вие да започнете с лечението му,без той да има изследвания от здравно заведение?
цитирай
8. bven - На 7: Анонимен, аз не правя реклама и не работя в Био Дар !
11.12.2010 16:25
Моята цел е да ви запознавам с нетрадиционни методи за лечение, а всеки ще постъпи така, както му диктува интуицията (не разумът и логиката). Много хора могат да правят диагностика, дори по-точно от някои медицински апаратури - това са т.нар. екстрасенси и други лечители с енергия. Въпреки че се отричат, тези методи са ефективни в много критични ситуации и са спасявали живота на човек. Желая ви всичко добро!:)))
цитирай
9. charmonam - благодаря
28.01.2013 04:13
Благодаря, че си единственият източник на информация в интернетт за дядо ми. Докоснах се до него чрез поста ти. Благодаря ти... просто нямам думи как да ти го опиша, за това използвам най-храсивата българска дума, а именно БЛАГОДАРЯ от сърце. Скоро в блога ми ще има негово стихотворение, ако искаш посети. Споменала съм те в последния си блог с благодарности прочети, коментирай, ако имаш време. Лек ден и успешна седмица ти пожелавам
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866863
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава