Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2010 08:08 - Слава Севрюкова - Прозрения
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3713 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
              

                Свръхфеноменът Слава Севрюкова

                                           Христо Нанев

                            ВЛАДЕТЕЛКА НА ДУХОВНОСТТА

Бог е безмълвен. Дава знаци. Чрез феномените.
Пътят, по който Слава Севрюкова постига открития, е неразбираем, неприет. По-важно е те да отговарят на истината.
Това несъмнено е така. През уникалния поглед на богобелязаната светът вече не е същият.
Новоизгряваща, психотрониката е лишена от признание. Образите на Слава изглеждат реалистични, но реализмът й се възприема магически. Как да се обоснове научно, като е трудно възпроизводим? Затова ли "титулуваните капацитети" го отхвърлят като непонятен?
Засега. Но Човечеството се развива...
Вълшебното огледало на свръхсетивността. Благодарение "психотропното си око", пророчицата се пренася от своя скромен дом в далечни епохи и пространства. Съзира хора и събития на огромни разстояния. Докосва се до Всемирната душа. С пръст е на "спусъка на Светлината". Тя самата - светлинно същество.
Миражи ли следва? - Реалии. Практиката го потвърждава.
Душата на Слава Севрюкова - свят, събран в капка с цветовете на дъгата. Прозренията й са от "безпристрастните записки на Висшия разум".
Поразени от безграничната й сърдечност, докосналите се до загадъчната жена се изумяват. Развълнувани тръпнат. Отпили виното на Мъдростта, са възвисени. Като след досег с неземно същество.
Предсказания, озарени от мълнии.
Лястовица, предвещаваща изгрева на Новата епоха - това е Слава. Говори за нея с възторг, подготвяйки нелекия й триумф. "Невъзможното" преминава в живота през кристалния мост на една уникална дарба.
Интересът към Ванга и Слава е изключителен. Популярната ясновидка от Петрич обаче е на щат в тамошната община. Решава предимно здравословни, битови и психологически проблеми на търсещите я. По изключение наднича в глобалната неизвестност.
Софийската прорицателка е по-необременена с приема. Рядко развързва възлите в съдбините на съвременника. Това й дава възможност дълбинно да навлиза в обществения, националния, планетарния и вселенския (думата е точна) живот. Прониква в микро и макрокосмоса. Дълбае непроучените корени на еволюцията. Изследвайки минало и настояще, визира Бъдещето на нашата, според някои, "все по-обречена цивилизация".
Споделя: "Ванга съзира проблемите на душите, аз - и на епохата."
Слава и Ванга - неприкосновени велики мъртъвци. Но техните дела и послания са живи. Провокират будност и размисъл.
Пророчицата от "Овча купел" е силно вярваща. В защита на беззащитните, насочва към Бога. Пробужда забравената Доброта. Срещите с нея са отскоци към Светлината. Житейските страдания се стапят в следа от птичи полет.
Невероятно духовно наследство. На явление, за което трябва минута да се помълчи. По-дълго и с респект, когато вече е в Отвъдността.
От кое ли измерение се взира леля Слава над тази книга? Със загадъчна усмивка ли се оглежда в нея? Дали някога е предвидила и това?
Харизматичната психотроничка събираше в мигновение хилядолетията. Разчистени от наносите, блесваха. Поразително автентични. Проникваше в слоевете на Миналото не като археолог - по материални следи, а психотропно - по енергийни отпечатъци. Убедена бе: "С променено отношение към Миналото, Човечеството ще конструира по-добро Бъдеще".
Нека се впуснем с владетелката на духовно зрение из потъналите в многовековен прах следи на историята. Да разгърнем пожълтелите от време¬то страници на Светото писание. И ги осветим.
С безпристрастния взор.
На една богобелязана.

СТРАНИЦИ ОТ АВТЕНТИЧНАТА БИБЛИЯ

Човечеството покори Северния и Южния полюс, изкачи Еверест, стъпи на Луната, а още не е дости¬гнало до съкровеността на Библията. Неразгадана, бди над нас- респектираща, безмълвна, енигматична като небесен свод.
Тя, цялата или на части, се чете на близо 2 200 езика. Посланията й са вгнездени в духовния ни манталитет.
Как да се разкрие закодираното там? Сложна задача. С нея се нагърбва българката Слава Севрюкова. Един феномен заработва с друг. Преодолявайки огромни трудности, пророчицата извлича от Свещеното творение на мъдростта нектара на познанието.
"Всяко слово в "Книгата на книгите" е бисер - споделя. - С мъдрост трябва да се вниква в него.
Истините, които разкрих извън символа, подготвихме с моя сътрудник доцент Иво Лозенски в обемист труд. В него обяснявам реални случки и събития, разчиствайки наслоения прах на годините.
Колко безсънни нощи... Иво чете, аз гледам и тълкувам. Той чете, аз... И ми се "даде" неподправена да я видя ."
Повече от четири години екстраординерният тандем разшифрова Сборника на божествената и човешка мъдрост. И възкресява автентичния епос на древните народи.
Слава извършва скок в съкровените тайни на Познанието.
Стройна система на работа. По думите й два пъти седмично с доцента (и най-близките й съмишленици) се трудят над библейското разкодиране. Преди това дълго са постили. Информацията "се иска" от Висшата сила задължително след молит¬ва. "Получава се" чрез някое от седемте висши същества (израснали духове, които отдавна вече не се прераждат).
"Вие четете, аз виждам - разкрива творческия си подход богонадарената. - Събитията се развиват реално пред мене."
Има качества свободно да прониква във вре¬мето и пространството. Една от малцината високо посветени. С неподражаеми прорицателски способности. Силно вярваща, с висок морал и дух. С изчистен живот - сълза на дете.
Психотроничните и умения са доказани. У нас и в чужбина. Но нима са само нейно завоевание? Не са ли брънка от изгубена в хилядолетията медитативна технология за общуване?...
Поредна загадка. И тя чака решение.
Слава свободно шества в трудно проходими територии на историята. Наднича в митовете - едни от най-трайните завоевания на човешката цивилиза ция. Руши вкостеня лата им неприкосновеност. Прави ни съпричастни с изпитания, съдби и истории на народи, изваждайки ги от тъмните дипли на античността. Разграничава истини от легенди. Дава плът на безплътните скелети. И те оживяват.
С лекота общува с живи и мъртви: "Хората, описани в Библията, не са измислица. Христос дойде на Земята не да изкупи греховете ни, а да покаже как сами да се избавим от порока и световното зло. Бъдете добри! Човек може това, намери ли сили да каже: "Аз искам!" И да го отстои."
"Леля Слава успя да съзре Светото писание във вид на сцени" - споделя доцент Лозенски.
"Библията е история на евреите, но тя е и хроника на Миналото. Символизира еволюцията на човешката душа"- категорична е живата връзка между видимо и невидимо.
Символите в Сборника на мъдростта, според нея, са като послания в бутилка. Убедена е - дешифрирането им разкрива реални исторически събития: "Само така Човечеството ще надмогне вавилонските си рушител ни инстинкти. Ще постигне духовна висота в космически мащаби."
Неуморната труженица извлича информация от нивата на познание на Висшата реалност. Нашият свят е производен на нея. Прониква и в скритата реалност на Миналото. Системно прочиства Стария и Новия завет от патината на митовете.
За да блесне истината. Неподправена.
* * *
Нека поемем с жрицата на Светлината из слабо проучения свят на Духовността. Назад, в зорите на цивилизацията, към древните култури. Слава е пътешествие - от паметта на епохите до хоризонтите на света.

                                   автор Хр.Нанев

Тагове:   христо нанев,


Гласувай:
9
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Поклон пред паметта на тази неве...
17.08.2010 09:10
Поклон пред паметта на тази невероятна жена !
цитирай
2. bven - на 1: Това е велика жена!
17.08.2010 11:43
Жалко, че повечето хора дори не са чували името й. А тя е направило много за България и света!
цитирай
3. анонимен - :)
20.09.2010 12:19
Невероятна жена !
цитирай
4. bven - На 3: анонимен, вярно е!
11.12.2010 16:17
Тя е свръхфеномен, неизвестен все още на всички българи!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10441976
Постинги: 2245
Коментари: 12170
Гласове: 32137
Архив
Календар
«  Декември, 2019  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031