Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2010 09:02 - Мисия българска 2
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1859 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Българският народ е един от най-древните народи върху територията на Европа и неговото битие е засвидетелствувано исторически и документално обективизирано. С това познание науката е задължена да помогне на народа да се върне към самия себе си”.

2. Защо не цитирахте източници, подкрепящи тези автори? Та Вие не цитирахте дори самия себе си! /Димитров, Божидар. “Българите – първите европейци. УИ “Кл.Охридски”, С., 2002 /. На цензура в БНТ ли се дължи това или на автоцензура? Ако е автоцензура, защо тя е по-лека в книгите Ви-бетселъри? Защото те са достъпни за по-малък брой българи, в сравнение с броя на зрителите на предаването Ви по телевизията?

Известни са данните, представящи Българите като библейски народ, потомък на първия син на Ной – Сем /Сим/, по-точно - на един от 25-те Семови синове на име Зиези. От всички 25 народа, потомци на Сем, до днес са се запазили само шест: индиите, асирийците /перси, иранци/, арабите, евреите, армените и българите. От тях единствено евреите подчертават библейския си произход, наричайки се семити. /Анонимен хронограф от 354 г., представящ древен библейски списък на имената и произхода на най-прочутите народи в Древния свят.  По П.Добрев, в “Българските огнища на цивилизация”…/.

Познавайки със сигурност цитирания “Хронограф”, Вие заявихте на българския народ, че произхожда от ирански племена! Помислих, че е някаква нелепа грешка. Но Вие продължихте да развивате тезата си на основание на някои общи наши езикови корени с “иранския” език. Дори не използвахте древните названия асирийски или персийски, а все Иран и ирански!  Което доведе до комичното включване на зрител, който сподели, че като бил в Иран чул да казват на гердана гуша – както ние наричаме мястото, където се носел гердана. Това вече трябва окончателно да е убедило всички зрители в нашия ирански произход!  Ако сте имали предвид библейския списък  за общия ни пра-, пра-, стотици пъти пра-родител Сем, със същия “успех” можехте да заявите, че произходът ни е индийски, арабски, еврейски или арменски. Опирайки се на етимологията, нима не знаете за общите корени на древните езици и за езиковия обмен.

3. Бидейки привърженик на етимологичните езикови данни, защо не съобщихте за използваните от Българите 34 названия на военни и държавно-административни длъжности, чиито корени са разчетени в клиновидното писмо на Шумерските глинени плочки, датирани от около 6000 години пр.н.е.? Този факт указва, че Българите са били приемници на най-древната цивилизация от обозримата история – Шумерската, когато през второто хилядолетие пр.н.е. са имали държава в Северна Месопотамия -  днешна Грузия, Северна Сирия, Арменските планини - и са се явявали непосредствени северни съседи на шумери и акади. Българите са съхранили тази военна и държавна йерархия около 3000 години след изчезването на шумерите, използвайки я във всичките си следващи държави при придвижването на запад, включително и в Дунавска България.  В същото това време, когато  в Европа имало само три държави –  Византия, България и Империята на Карл Велики, Византия ползвала 12  военни и административни длъжностни названия, а в двора на Карл Велики те били общо 5! На какво основание в момента бившите поданици на Император Карл считат България за полу-почти придатък на Европа и ни различават смътно от околните балкански народи само чрез киселото мляко и Стоичков или ни идентифицират с просещите роми, с крадците на коли и с проститутките ни в европейските столици?! Затова настоявам преговарящите присъединяването на България към ЕС да поставят категорично условие: в общообразователната система на всяка страна  от Европейския съюз  да залегне задължителен курс по история на всички останали страни-членки!

Защо ние учим история на Англия, Франция, Италия, Австро-Унгария, Германия и т.н., а те да не учат история на Полша, Чехия, Словакия, Словения, Унгария, Естония, Литва и Латвия?  А в близко бъдеще – на България, Румъния, Украйна, Македония и - защо не! – на Сърбия и Русия – в малко по-далечно бъдеще? Нали сме щели да бъдем равнопоставени в този съюз на интеграция?  Какви ще бъдат познанията за нас на един англичанин например от 10 дневен ски-курорт в Пампорово или от екскурзия до Арбанаси и Копривщица? Високомерието на средностатистическия гражданин на Западна и Средна Европа към Балканските народи се крепи, разбира се, на икономическите му преимущества, които са натрупани в резултат на столетна експлоатация на колонии, докато през същите тези столетия ние сме били под османско робство. Но това високомерие се дължи и на невежество, на тотална липса на знания за нашите Истории и за приносите ни към европейската цивилизация.  Ако са искрени в своите прокламации за равнопоставеност, западноевропейските комисари са длъжни да предпазят сегашните и бъдещи поколения в своите страни от това невежество!

Но как да искаме това от тях, когато собствените ни историци не подкрепят нашето самочувствие, винаги по разни “съображения”?  Затова задавам следващия си въпрос:

4. Защо не съобщихте броя, названията, географското местоположение и времетраенето на всички държави на Българите в Азия и Европа? Само мимоходом споменахте  “Да, имало е една Балхара в Памир” и обобщихте с хашлашки тон “Въобще – откъдето сме минели, все сме си правели държави”. Така ли трябва да говори един историк на своя народ в научно-популярно предаване ?!  Откъде може да знае народът ни за тези държави, след като те никога не са били изучавани в часовете по история нито на средните училища, нито на ВУЗ, броят на четящите хора катастрофално намаля, а четящите нямат финансови възможности да си купуват нови книги!  Вие можехте за не повече от 20 минути да разкажете и да покажете  схематично върху картата на Евразия следното:

Първа държава на Българите Балхара – 2-ро хилядолетие пр.н.е., в Памир, със столица град Балх,  превзета през 327 год. пр.н.е. от Александър Велики и преименувана Бактрийско царство /Добрев,П., Балхара край Памир. Кн.48 на  изд.”Тангра”/.

Втора държава на Българите – княжество Болхара в Хиндокуш,                 също 2000 год. пр.н.е., на територията на Северна Индия, което става източник на идийски династичен род, в който столетия присъствали  български имена/Добрев,П., кн.38/.

Трета държава на Българите – страната Субарту – 1900-1100 г. пр.н.е., разположена в Северна Месопотамия, Сирия и Арменските планини и явяваща се непосредствен северен съсед на Шумерия /по Кр.Мутафчиев, вж.по-долу/.

Четвърта държава на Българите – Велика България – 354 г. – VІІ век, в   земите по долното течение и делтите на Волга, Дон и Днепър до Каспийско, Азовско и Черно море,  със столица град Фанагория, превзета от хазарите при кан Бат-Баян – най-големия син на последния владетел  кан  Кубрат.

Пета държава на Българите – Волжко-Камска България – от средата на ІХ век до 1240 г., заселена от втория син на кан Кубрат – Кортраг, с граници: север - р.Кама, изток – р.Шешма, запад – р.Свиняга, юг – р.Черемшен, със столица град Болгар.

Шеста държава на Българите – Куберова България, по името на кан Кубер - четвъртия син на кан Кубрат - от  VІІ до  ІХ век, на географската територия Македония със столица град Охрид,  присъединена след това към Дунавска България.

Седма държава на Българите-Дунавска България-681-2006 г., основана от третия син на кан Кубрат - Аспарух, с територии до трите морета - Черно, Бяло и Егейско; столици: градовете Плиска, Преслав, Търново и София. Държавата е възстановявана двукратно - след Византийско робство 1018 -1186  г. и след Османско робство 1396 -1878 г.

В тази връзка, задължително беше да подчертаете, че дълго поддържаната теория за номадско-племенния произход на Българите се е опирала на факта, че в периодите на изтласкването им все по- на запад под натиска на източноазиатски племена, те са спазвали строго династически принцип и са приемали различни названия по името на водещия в конкретния исторически момент династичен род.  Например в 3-то хилядолетие пр.н.е. Българите в земите на днешната пустиня Такламакан  са се наричали уцури – по името на владетеля  Уц, а Българите в подножието на Памир на територията на днешен Казахстан са се именували хули /а не хуни!/,  защото техният предводител се е казвал Хул.


Тагове:   мисия,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Здравей ,Бвен ,заинтерисува ме темата и си
02.09.2010 14:35
отделих повече време за двете мисии...Не съм компетентна в тази област ,
но открих в писмото -есе доста логични и правилни разсъждения ...
За някои констатации мисля ,че вече достатъчно факти има ,други са в процес на доказване ,но истината е една .
Поздравления за изнесения материал !
цитирай
2. bven - На stela50:
03.09.2010 20:19
Радвам се, че изнесеното те заинтригува, Стела50! Когато човек повярва в една истина, сякаш животът му се подрежда по друг начин! Много е важно да се четат изнесените факти и да се запознават други хора! Лека вечер и до нови срещи!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14914126
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава