Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2010 08:41 - Поръчки до Вселената - автор Б.Мор
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 15519 Коментари: 16 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


КАК ОТКРИХ "СЛУЖБАТА ЗА ПОРЪЧКИ"


Всичко започна преди няколко години при един спор с приятелка. Тя беше прочела една книга за положителното мислене и ми предложи да си "измисля" мъж, който да има всички подходящи качества, и след това да си го "поръчам" от Вселената. Тогава още не вярвах особено на подобни идеи и в течение на разговора доста се разгорещих. Смятах, че е мой дълг да спася приятелката си от тотално оглупяване.
Накрая аз дадох пробна поръчка само за да й докажа що за глупост е това. Тогава списъкът ми включваше 9 точки: вегетарианец, непушач, да е против алкохолизма, да познава тай-чи и т.н.
За да огранича максимално статистическата вероятност за съвпадение, аз също така определих точен срок за изпълнение на поръчката - в рамките на една определена седмица, след около три месеца. С това дискусията приключи за известно време, до настъпването на определената седмица, когато поръчката акуратно ми бе доставена, като всичките девет изисквания бяха спазени. Невероятно!!!, помислих си аз. След това вече беше лесно да ме убедят, че тази техника на изпробване във всеки случай си заслужава и аз изпаднах в опиянение за поръчки.

В ежедневието си аз правя всичко толкова добре, колкото успявам за момента, а и не съм пасивна личност, която да скръсти ръце и само да поръчва. Винаги обаче, когато изникнеше нещо, което бих искала да имам, но не виждах как сама да го постигна - тогава си го "поръчвах"! Офис, пари (при мен нещата се получават само при суми от няколко хиляди марки - при по-големи суми имам твърде много съмнения, а това блокира притока), работа, апартамент и т.н.
По едно време работех в една агенция по печата. Една от задачите ми там беше да правя информационна брошура, съставена от материали, копирани от различни източници. Имах пълна свобода при оформлението. Беше ми толкова забавно, че пожелах да уча оформление на списания. Вечерните курсове по компютърна графика (понастоящем почти всички списания се изготвят на компютър) обаче бяха твърде скъпи и продължаваха години. Прецених, че не си заслужава.
Това беше типичен случай за поръчка просто за кеф. Реших, че няма да навреди и както вече се бях запалила, си пожелах да работя в малък, уютен офис в провинцията. И моля, ако обичате, бих искала шефът да е на моята възраст и да е очарователен и не холеричен.
Скоро след това една моя колежка напусна работа. Тя смени няколко места за няколко месеца и накрая попадна в една малка агенция в провинцията. Работеше съвсем самостоятелно, а шефът беше 26-годишен и очарователен. Изгубих ума и дума - така значи, аз поръчвам, а тя получава точно каквото поръчвам. Н е е за вярване!
Тогава имах и текуща паралелна поръчка. Един бивш приятел (когото не бях поръчвала ...) ми дължеше доста пари. Пожелах си да получа тази сума обратно, независимо откъде щеше да дойде. Така че не очаквах парите от него, той и без друго нямаше пари. По това време аз също си смених работата и отидох да работя в едно списание. Четири месеца по-късно то беше спряно и тъй като предупредителният срок беше дълъг, ми изплатиха обезщетение. То възлизаше приблизително на сумата, която си бях "поръчала", (малко повече от 20 000 германски марки). Страхотно! Исках да замина в чужбина, за да уча италиански. Това обаче не се получи, тъй като междувременно първата ми поръчка бе доставена: Бившата ми колежка се обади и каза, че спешно има нужда от още един човек. Беше убедила шефа си (26-годишния) да й даде един месец да ме обучи.
Агенцията беше на село, в градината имахме дървена маса и пейка и ние двете заедно изготвяхме шест абсолютно различни специализирани списания, а шефът подмяташе гумички за триене. Останах там две години. Беше супер!
По това време любимите ми обекти за поръчки бяха мъжете. След списъка от 9 точки последва друг, подробен списък от 15 точки. Когато и с него не се получи, исках вече да съм подсигурена за всякакви варианти, така че последва и списък от 25 точки! И както винаги с дата на доставяне. Да не би, "тия там горе" да го влачат с години...

Да си призная, може и да се закучи. Направо да не повярваш колко варианти има, за които не сте се и сетили. А всичките 25 точки си бяха изпълнени. Въпреки това те ми причиниха повече стрес, отколкото ако бях попаднала на някой мъж изобщо без точки. Явно, че броят на точките не е гаранция за каквото и да било.
Едва наскоро един приятел ми даде блестящата идея да си поръчам просто "този, който е най-подходящ за мен сега, в този момент". Явно подобна простичка идея или не ми беше хрумнала, или пък просто не вярвах, че "тия там горе" биха ми подбрали нещо подходящо. Във всеки случай този мой приятел е убеден в ефективността на своята формулировка и е много доволен от доставката, която пристигна след 3 дни.
Опасявам се, че при мен е въпрос на доверие. Тайничко подозирам, че ако не "понатисна" нещата и не дам дата за доставката, "Вселенската служба за поръчки" известно време ще си прави оглушки, преди да стане нещо... А всъщност е точно обратното. Колкото повече доверие имаш, толкова по-бързо става.
Впрочем аз направих първата си поръчка много романтично - от моя балкон, на лунна светлина. Междувременно не че си поръчвам отвсякъде и както ми хрумне. Веднъж исках в рамките на една седмица да си намеря евтин офис близо до жилището ми. Поръчах си го, както си седях на бюрото. Три дни по-късно по телефона ми се обади една съседка и ми предложи точно такъв офис, какъвто търсех. Бях малко объркана и накрая все пак не взех офиса, защото целият проект не беше сигурен. Бях избързала с поръчката.

ЗАПОМНИ: Внимавай какво пожелаваш и какво поръчваш, защото може и да го получиш веднага! Иначе по някое време можеш да се увлечеш в поръчките до такава степен, че вече съвсем да не знаеш дали всички неща, които си поръчал, са добри за теб. Съветвам ви да се поспрете и да се вслушате в себе си. Един много добър мой приятел, когато му разправям за успехите си с поръчките, така се смее, че почти изпуска телефонната слушалка. И ми казва: "Господ изпълнява желанията на този, когото иска да накаже!"
Това, разбира се, е пълна отживелица. Наказанията вече не са на мода, хич даже не са на мода. Напротив, според мен, поръчките, при които, едва получила доставката и вече нямам нужда от тях, са много полезни. Защото кой знае колко време щеше да ми трябва иначе, за да установя, че не ги искам. Може би щях да преследвам години наред тази или онази мечта. А така по-бързо стигам до същността на въпроса какво искам да имам в живота. И все пак хората, които по-честичко се спират и се вслушват в себе си, си спестяват някои излишни поръчки.

ЗАПОМНИ ОЩЕ: За да програмираш подсъзнанието си, не е необходимо да прилагаш специална техника на дишане или да изпадаш в транс. Също така не е нужно да четеш на глас списъци с поръчки, докато правиш челна стойка и си под хипноза. Единственото необходимо е по детски невинно просто да кажеш, да помислиш и да почувстваш какво искаш. И то ще дойде.
ОБАЧЕ: Това, от което тайно се страхуваш, идва първо. Нито подсъзнанието ни, нито Вселената разбират формулировката: "НЕ искам това или онова. Дано само не се случи това или онова". Думичката "не" се задрасква и картинката, която е била в главата ти, започва да става действителност.
Например: Седни си спокойно и в течение на три минути НЕ мисли за бяла мечка. Вероятно никога досега не си мислил толкова усилено за бели мечки, както в този случай. Следователно: Всичко, което НЕ искаш и виждаш като картина пред очите си, блокира истинското желание.

"Първо е необходима вяра, след това доверие, а накрая идва универсалното доказателство. То се проявява чрез твоята вяра. Такъв е духовният закон на Вселената."

Все някога ти ще ЗНАЕШ (=доверие и вяра без съмнения), че всичко, което желаеш и от което се нуждаеш, така или иначе ще дойде. Ако изглежда така, че нещо сякаш не се получава, това може да означава само, че те чака нещо още по-добро, или пък, че има нещо, което не е както трябва и което ти още не можеш да видиш. Ще знаеш, че най-доброто ще дойде, и то скоро.
В началото дори не е необходимо наистина да вярваш - аз също не вярвах при онзи отдавнашен спор с приятелката ми. ДОСТАТЪЧНО Е ДА БЪДЕШ ОТВОРЕН ЗА ВЪЗМОЖНОСТТА, че би могло да се получи. Ще получиш помощ отвътре, от душата си, тъй като природата има интерес хората да са щастливи. Щастливите хора зачитат природата и се отнасят съзнателно към нея.




 



Тагове:   автор,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hristo27 - Браво за постинга! Успешна се...
20.09.2010 09:00
Браво за постинга!
Успешна седмица!
цитирай
2. karambol5 - Браво и от мен ! Правя списък с ж...
20.09.2010 09:09
Браво и от мен !
Правя списък с желанията си;)))))))))))))))))))))))))
цитирай
3. bven - На 1:
20.09.2010 10:10
Успешна седмица и на теб, Христо27! :)
цитирай
4. bven - На 2: karambol5 ,
20.09.2010 10:11
пожелавам всичките ти желания да се сбъднат !!!
цитирай
5. taidzi - Често ми се е случвало да казвам на ...
20.09.2010 10:56
Често ми се е случвало да казвам на други хора " Колко малко ни трябва - просто да се "сприятелим" с нашата мисловна сила" . Тя е движещата ни сила . Показателен постинг .
цитирай
6. bven - На 5: Да, taidzi , прав си.
20.09.2010 11:03
Но по-лесно е да не се използва, инерцията е голяма. А от това губим всички! Желая ти добра седмица!
цитирай
7. mmmmmmmmm - Много
20.09.2010 11:12
полезна книга!:)
Дано повече хора я прочетат!:)
Поздрави за теб и успешна седмица!:)
цитирай
8. bven - На 7: mmmmmmmmm, благодаря за апела!
20.09.2010 12:47
Бъди щастлива и успехи във всичко! :)
цитирай
9. stela50 - Поздравления за хубавия постинг ,Бвен ...
20.09.2010 13:32
Невероятна си .
Благодаря ти !
цитирай
10. bven - На 9: Благодаря, Стела50 !
20.09.2010 13:46
Хубави мигове ти желая!
цитирай
11. анонимен - мисля си
03.01.2011 22:46
м,ился си че си напълно луда ако греша може да ми докажеш че не си
цитирай
12. bven - На 12: Право на мнение -
10.02.2011 11:45
но мнението говори много! :)
цитирай
13. анонимен - до "анонимен"
23.02.2011 14:48
не е луда, това е част от книгата "Поръчки до Вселената" на Бербел Мор. Книгата е безплатна можете да я изтеглите от тук http://www.bookbg.net/porachki-do-vselenata-berbel-mor

мисля че ще ви внесе малко оптимизъм, мотивация и добро настроение :-)
цитирай
14. bven - На 13: анонимен , ако човек поиска, ще намери каквото го интересува!
31.03.2011 10:27
Когато му дойде времето (когато е готов за това)!
Хубав ден!
цитирай
15. анонимен - ...
03.09.2012 15:01
как точно се правят тези поръчки?
обяснете ми в детайли
цитирай
16. анонимен - Истината
03.11.2012 14:00
Истината е да си пожелаеш:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868942
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава