Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2010 08:06 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 38 ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 10736 Коментари: 18 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
        На практика обаче - както ще стане по-късно в подробности - тук на Земята се изпълнява голям и преди всичко дългосрочен план и илюминатите също са част от него. Те показват по брутален начин на заспалите, че са позволили доброволно да им бъде отнета свободата и ще търпят последиците. Оказва се, че служат на силата, която желае зло, но накрая винаги твори добро. Не е изключено в бъдеще да погледнем назад и да кажем: „Да, така трябваше да стане."
Ударът над Световния търговски център бе планиран много отдавна. Говорих за това в пророческата си „Книга 3 -Третата световна война", която излезе през 1996 г.1
Междувременно открих три деца-медиуми, за които се доказа, че са предсказали нападението десет месеца преди удара над WТС (Световния търговски център). Естествено, те виждат събития и от предстоящите години, които ще са напрегнати - включително за Германия.
Питали ли сте се дали всичко трябва да стане по начина, предсказан и планиран от илюминатите, или не? За да отговоря смислено и разбираемо обаче първо трябва да вникнем в някои пред-знания и да припомним основите на живота: нещо като логически необходим тест за непознати думи и понятия.
Затова нека се спрем на...

1/ Действително книгата съдържа твърдение, че се готви атентат над Световния търговски център. В първата книга на автора („Властта на тайните общества през 20. век или как човек не управлява света", излязла през 1994 г.) се казва, че бомбата, взривена на 26 февруари 1993 г. в Световния търговски център е само генерална репетиция и проверка на реакцията на хората, за да може да се стартира Трета световна война, причината за която ще бъде приписана на екстремисти от Близкия Изток - бел. прев./

КОСМИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ
Както физическият, така и финият свят има свои закони. В случая ни интересуват т. нар. духовни или космически закони. Думата космос е гръцка и означава ред. Следователно ние живеем в ред или в някаква част на този ред, който подлежи на закономерности, тъй като в противен случай щеше да е хаос (също идва от гръцки), т.е. безредие. Ние сме част от реда и неговите закони.
Накратко ще спомена най-важните от тях. Позволявам си да цитирам части от книгата си „Децата на Новото хилядолетие" с уговорката, че за някои от читателите това ще означава повторение. Въпреки това Ви моля да не пропускате тези редове, защото щом медиите и историческите книги не престават да повтарят лъжите си, е необходимо истината също винаги да бъде повтаряна. Както при тестовете за чужди думи, и тук е добре нещата да се преговарят. Радвайте се, че сега ще го правите свободно, а не както в училище - задължително (това беше шега).
1) Закон за причинността (Закон на кармата)1
Това е законът за причината и следствието. Същото казва и
/1 Споменатите четири закона - за причинността, аналогията, резонанса (вибрацията) и ритъма (прилив-отлив) са част от основните (7) херметически закони (+ на ментализма/ума, на полярността/противоположността и на пола/ активно и пасивно начало) - бел. прев./
поговорката: „Каквото посееш, това ще пожънеш"; за материалисти и атеисти: „Каквото повикало, такова се обадило". Според него, ако сеем деструктивност, ще пожънем деструктивност. Ако сеем злоба и омраза, ще получим злоба и омраза. Ако отглеждаме пшеница, 100 % ще получим пшеница, а не ръж. Според това как се грижим за семето и колко внимание му даряваме, толкова по-добре и по-голямо ще израсте то, без значение за какво семе става дума.
Този закон е наречен също Закон за равновесието или Закон за кармата (от санскрит „карма": действие, понякога го превеждат като път на служене). Законът за кармата се основава на принципа, че очевидно ние хората можем да научим правилното божествено-духовно поведение само когато по-късно изпитаме същото нещо, което сме причинили на други живи същества. Не става дума за наказание, както твърдят критиците и незнаещите. Законът по-скоро е в услуга на духовната еволюция, разбрана чрез опита. Той е гаранция, че всеки човек (или по-точно: всяка душа) ще се сблъсква с един и същ проблем толкова дълго, колкото е необходимо, за да го реши. Всяка мисъл, всяко чувство и всяко действие се връща към нас като бумеранг. От хората се иска пълна отговорност за съдбата им.
В енергийното поле (аурата) ясновидецът вижда кармата, т.е. живото човешко минало - мисли, чувства, дела. Той не провижда задължително в бъдещето, а само в направеното до момента и евентуално може да предположи последствията. Те ще се сбъднат, ако човек не промени нещо в живота си. Съдбата е изменчива. Съдба означава, че това, което сме излъчили, ще се върне към нас. Ако на следващия ден вземем генерално решение, което ще промени живота ни към конструктивност и любов, съдбата ни също ще се промени.

2) Законът за аналогията (Каквото горе, такова и долу)
Този закон е известен и като херметическия закон на Хермес Трисмегист: „Това, което е долу, е същото като това, което е горе. И това, което е горе, е същото като това, което е долу, за да допринесе за чудото на едно единствено нещо". Афоризмът е популярен и като „Каквото на небето, такова на земята". В макрокосмоса, така и в микрокосмоса действат едни и същи закони.
Духът, съзнанието и мистичното са вплетени в тъканта на нашия материален свят, но качеството и стойността на тези отвъдни понятия са непълни. Етиката, любовта, мъдростта, познанието, истината и радостта са само земен отзвук на това, което е в отвъдното. Ако се замислим, че за момента човешкият мозък не използва и 20 % от потенциала си и че нашата божествена искра е джудже, което се грижи за комуникацията с божественото, само можем да предполагаме какво точно означава аксиомата „каквото горе, такова и долу".
Към Закона за аналогията спада и аксиомата „каквото вътре, такова и отвън". Тялото е отразена картина на душата и съответно болестта е отражение на вътрешното състояние, на състоянието на душата.



Тагове:   съдба,   мисъл,


Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Нека си спомним девиза
30.09.2010 08:46
"Здрав дух в здраво тяло" !
цитирай
2. bven - На 1: andreshko, абсолютно вярно -
30.09.2010 09:15
само че се оказа, че тялото се влияе от всичко - мисли, чувства, думи и дела. И трябва много да внимаваме! Добре си дошъл и лек ден ! :)
цитирай
3. psytherapy - Дори не съзнаваме какво си причи...
30.09.2010 09:30
Дори не съзнаваме какво си причиняваме! Но някак си е по-удобно отговорността да е външа, доколкото външното е външно. И все пак човек разполага с 4 Велики Сили: Обич, Благодарност, Прошка и Приемане.
цитирай
4. stela50 - Хубава книга ...Заслужава да бъде прочетена .
30.09.2010 13:11
Поздрави ,Бвен !
цитирай
5. анонимен - Хубава мисъл, с много подтекстове:
30.09.2010 15:02
Ако на следващия ден вземем генерално решение, което ще промени живота ни към конструктивност и любов, съдбата ни също ще се промени
Хубав постинг! Благодаря!
цитирай
6. bven - На 3: psytherapy, съгласна съм, че не осъзнаваме своята отговорност почти навсякъде
30.09.2010 19:37
Дори и великите сили - обич, благодарност, прошка и приемане - не се приемат от всички . Да се надяваме , че следващите години ще се променят неузнаваемо нещата! Лека вечер и благодаря за присъствието! :)
цитирай
7. bven - На 4: Мила Стела50 -
30.09.2010 19:38
заедно четем и препрочитаме тази наистина хубава и много полезна книга! Лека вечер, приятелко! :)
цитирай
8. bven - На 5: анонимен, аз лично за себе си знам, че всяко решение, което взимаме,
30.09.2010 19:40
се сбъдва рано или късно! Точно в това е и нашата отговорност за това, какво пожелаваме! Благодаря за посещението и лека вечер! :)
цитирай
9. zahariada - Поздрави!
30.09.2010 20:02
Мога ли да си позволя да ти предложа да използваш друг шрифт. Класическия, който е по ненатрапчив. Поздрави за начинанието!
цитирай
10. magicktarot - Хареса ми!
30.09.2010 21:12
особено споменаването на илюминатите. както казва Уилсън - човек прави, струва и все на илюминатите попада:))) Поздрави за хубавия постинг!
цитирай
11. bven - На 9: zahariada, благодаря за идеята за шрифта!
30.09.2010 22:52
И за начинанието! Лека вечер :)
цитирай
12. bven - На 10: Благодаря за оценката, magicktarot
30.09.2010 22:53
и добре дошъл в блога ми! А за илюминатите - с тях и без тях - все ще съмне :)
цитирай
13. iliada - Наистина много интересна книга!
30.09.2010 23:10
Трябва да се прочете!
цитирай
14. magicktarot - Добре заварила, bven!:)
01.10.2010 09:40
Нова съм тук и за пръв път ме посрещат така, благодаря ти!
Не знам за илюминатите, но все някога няма да съмне, например когато Слънцето започне да умира. Тогава ще казваме за илюминатите: и с тях, и без тях няма да съмне:)))))
цитирай
15. bven - На 13: И тази книга, iliada,
01.10.2010 16:14
и продължението са хубави. Само да има време и желание за четене! Добър ден! :)
цитирай
16. bven - На 14: magicktarot,
01.10.2010 16:18
да не отиваме толкова далече (за умирането на Слънцето) . Нашият живот е важен - сега какво мислим, какво говорим и какво правим. И всичко по реда си...Лек и хубав ден от мен! :):):)))))
цитирай
17. dalida - Да,така е!
03.10.2010 11:53
Учените изказват съмнение,че може би след 5000 години, горивото на нашата звезда Слънце, може би ще свърши и все пак не е сигурно. Просто съмнение.
До тогава имаме много време да се прераждаме още хиляди пъти,докато не си свършим работата като хората на тази Земя.
Книгите са начин да преодолее човек невежеството си.
Книгите са нашите учители. Но, все пак имаме едно на ум, да не приемаме всичко написано в книги, книжлета и прочие с пълно доверие.
Привет и усмивки от мен!
цитирай
18. bven - На 17: Далида, абсолютно вярно е това, което казваш!
03.10.2010 13:15
За да проверим дали нещо е така, или опит да бъдем отклонени от верния път на приемане на фактите, трябва да се осланяме на интуицията си и да я развиваме! Хубав ден ти желая! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866563
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава