Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2010 11:42 - Посвещение - автор Ел. Хейх - 4
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2421 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



Навсякъде във вселената действат невъобразимо много видове вибрации, с дължини на вълните от най-късите до най-дългите. Всички форми на творението, като се започне от небесните тела - от централните слънца на галактиките, и се стигне до най-малките едноклетъчни живи същества, са резултат от различните форми на тези лъчения. Ние живеем сред тези най-разнообразни лъчи, независимо дали знаем това, или не, дори ще отида по-далече:
именно тези лъчи и енергии са изградили и нас - хората, придали са ни тази форма и структура, именно те действат постоянно в нашето тяло, в душата ни и в цялото ни същество. Цялата вселена се състои от тези различни вибрации. Извора на тези съзидателни вибрации ние наричаме Бог. Самият Бог стои над всичко изявено. Съдържа се в себе си, в покоя на абсолютното безвременно и безпространствено равновесие. Той обаче се излъчва в материални форми, за да им вдъхне живот и те да оживеят чрез него. Понеже Бог присъства навсякъде и изпълва цялата вселена, всичко, което е в космоса, е проникнато от Бога. Нищо не може да съществува, без да бъде в Бога и Бог да го прониква, защото Бог присъства навсякъде и нищо не може да го изгони от собственото му присъствие. Следователно във всяка точка може да се прояви Бог - и всичко проявено в познаваемия свят носи тази точка като собствен център. От тази точка е започнало първото проявление, Сътворението, излизането от състоянието на равновесие.

Именно този аспект на Бога създава материалния свят и пронизвайки го, му дарява живот, следователно и живота в нас, както и във всички живи същества, и него ние назоваваме висшия Аз. Всички останали думи, като: Бог, Създател, Творец, Висше същество или Висш Аз, или пък Творческо начало, означават една и съща божественост в нейните различни аспекти... Енергиите, които са близо до центъра, са извисено духовни и имат най-високи честоти. Но колкото повече се отдалечават от центъра в концентрични излъчвания, толкова по-материални стават, и то дотогава, докато постепенно се превърнат в материя. По този начин излъчената енергия се самоограничава и на най-отдалечения от центъра край на проявлението тя се превръща в твърда, материална кора. Ето защо образът - "името" - на Бога, изявяващ се във видимия свят, е кръг - вътрешният кръг на висшите енергии, обграден от твърда веществена обвивка. Изразен с букви, този символ е ОМ.

Всички творения - от слънцата до едноклетъчните организми, са изградени по този принцип. Виж напречния разрез на нашата планета Земя: в центъра огромните сили са още в състояние на превръщане на огнения кръг, после следват газообразните области, после кръговете на разтопената течна материя и най-накрая цялото е обвито от твърдата, здрава кора от минерали. Аз обаче ще ти обърна внимание на това, че в центъра, наред с всички енергии, създаващи формата, се излъчва и една противоположна - центростремителна сила, която отново привлича към себе си всички материални проявления. И ако твърдата материя не упражнява съответното съпротивление, всички проявени форми ще изчезнат в своя собствен център, включително и нашата Земя и всички живи същества по нея. Съпротивлението на материята предотвратява това и по този начин става възможно и тук, на твърдата материална земна кора, изобщо да съществува Творението и да има живот. Не забравяй това съпротивление на материята, защото ще говорим още за това явление...


image


Тагове:   Бог,   ОМ,


Гласувай:
5



1. stela50 - Чудесен постинг отново ,Бвен ...
15.10.2010 18:07
харесвам ,Хейх .Интересно и интелигентно поднесено .
Поздрави !
цитирай
2. bven - На 2: Мила Стела,
16.10.2010 09:07
трябва да повярваме на написаното от Елизабет Хейх. Това е самата истина! Хубав ден за цялото семейство!:))))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14904739
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава