Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2010 08:00 - Тайната история на човешката цивилизация
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2527 Коментари: 6 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
През 1961 г. в Горноалтайск, разположен на р. Улалинка в Сибир, били намерени стотици примитивни речнокаменни оръдия. Според публикацията на руските учени - А. П. Окладинов и Л. А. Рагозин - оръдията били намерени в пластове с възраст между 1,5 и 2,5 млн. години.
Друг руски изследовател - Юри Монахов - открил, каменни оръдия, подобни на европейските еолити, в находище на брега на р. Лена - при Диринг Юрлах в Сибир. Датирането на формациите, откъдето произхождали находките, било направено по калиево-аргонов и магнитен метод и показало възраст от около 1,8 млн. години.
Някои скорошни открития в Индия също ни връщат 2 млн. години назад. В района на хълмовете Сивалик в Северозападна Индия били открити многобройни каменни оръдия. Възвишенията са наречени на името на полубожествения Шива (Siva на санскрит), повелител на силите на космическото разрушение. През 1981 г. Анек Рам Санхиян от Антропологическия институт на Индия открил при селището Хариталиангар каменно сечиво; то било извадено от плиоценската формация Татрот, чиято възраст е над 2 млн. години. В същите пластове били намерени и други оръдия.
Споменатите сибирски и индийски находки, които са на възраст 1,5-2,5 млн. години, противоречат на традиционната представа, която се заключава в следното: първият представител Ното, който се разпространил извън Африка, бил Homo erectus, и това станало преди около 1 млн. години. Ето един по-скорошен пример. През 1982 г. К. Н. Прасад от Геологическия институт на Индия съобщил за откриването - в миоценската формация Нагри, близо до селището Хариталиангар - на „примитивно еднолицево речно каменно оръдие, приличащо на брадва". Селището се намира в Северозападна Индия, в подножието на Хималаите. Ето какво заявява Прасад в доклада си: „Оръдието е открито in situ, no време на измерванията на геологичните наслаги, извършени с цел да се определи дебелината на пластовете. Бяха взети мерки да се уточни местонахождението на материала, за да се провери възможността дали той не произхожда от древни епохи."
Според Прасад оръдието било изработено от много примитивно създание, известно като Ramapithecus. Намирането на речно каменни сечива в толкова древни седименти - казва той - е свидетелство за това, че ранните хоминиди - като например Ramapithecus - също са създавали оръдия, ходели са изправени на два крака и може би са използвали тези оръдия за лов." В наши дни, обаче, повечето учени разглеждат рамапитека не като предшественик на човека, а като прародител на съвременните орангутани. Определеният по този начин Ramapithecus със сигурност не е бил създател на каменни оръдия


Оръдията, открити от Карлос Амегино при Мирамар, Аржентина
След критиките, които Алес Хрълика отправил към откритията на Флорентино Амегино, братът на последния - Карлос Амегино - започнал нова серия проучвания по Аржентинското крайбрежие, на Юг от Буенос Айрес. Между 1912 и 1914 г. Карлос Амегино и неговите помощници, работещи от името на музеите по естествена история в Буенос Айрес и Ла Плата, открили каменни сечива в плиоценската формация, наречена Чападмалалан. Тя се намирала в основата на barranca - скалите, опасващи крайбрежието при Мирамар.
С цел да бъде потвърдена възрастта на оръдията, Карлос Амегино поканил комисия от четирима геолози, които да дадат мнението си. В състава на комисията влизали: Сантияго Рот, директор на Службата по геология и минно дело за провинция Буенос Айрес; Луц Вите, геолог към Службата по геология и минно дело за провинция Буенос Айрес; Валтер Шилер, завеждащ секцията по минералогия към музея в Ла Плата и консултант към Националната служба по геология и минно дело; Мойзес Кантор, завеждащ секцията по геология в музея в Ла Плата.
След като внимателно проучила находището, комисията заключила единодушно, че оръдията са открити в ненарушени седименти от формацията Чападмалалан и следователно, че би трябвало да са на възраст от 2-3 млн. години.
Докато били на обекта, членовете на комисията станали свидетели на намирането в пластовете от плиоцена на каменна топка и кремъчен нож. Това им позволило да се убедят в достоверността на откритията. В близост били намерени и парчета отухлена глина и шлака. Освен това комисията докладвала и следното: „Докато копаеше с кирка на същото място, където бяха открити боласа и ножа, някой намери плоски камъни, каквито индианците и днес използват при запалването на огън. Това стана в присъствието на комисията." На същото това място били открити още каменни оръдия. Всички налични данни предполагат, че преди 2 до 3 млн. години - в късния плиоцен - в Аржентина са живеели хора, които са били способни да изработват сечива и да използват огъня.
След като комисията си заминала за Буенос Айрес, Карлос Амегино останал в Мирамар, за да продължи с разкопките. От най-горното ниво на късноплиоценските пластове на формацията Чапдмалалан той извадил бедрена кост от токсодонт — изчезнал вид южноамерикански копитен бозайник, наподобяващ късокрак, космат и безрог носорог. Амегино открил, че в костта на токсодонта бил забит каменен връх на стрела или на леко копие (фиг. 5.1). Това било поредното доказателство, че
преди 2-3 млн. години в Аржентина са живели хора с високо културно ниво
!




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Благодаря ти ,Бвен ...Интересна информация .
12.11.2010 12:32
Поздрави и приятен ден !
цитирай
2. divna8 - Ех, къде ли не сме живели. . . преди да ...
12.11.2010 13:06
Ех, къде ли не сме живели... преди да започнат да дирят Историята на Времената!
Поздравления, Бвен, тази ми е една от любимите теми - за прочит и размисъл :):):)
цитирай
3. bven - На 1: Добре дошла за тайната историята на света, Таня!
12.11.2010 19:45
Хубава вечер и приятни почивни дни!:)))
цитирай
4. bven - На 2: Дивна, но ти спомняш ли си къде си живяла?
12.11.2010 19:46
Или като размишляваш - попадаш на някаква находка?! :)))
цитирай
5. karambol5 - Да, помня къде съм живял. И да ти кажа ...
13.11.2010 10:20
Да ,помня къде съм живял .
И да ти кажа - нямаме нищо общо с маймуните . И никога не сме иамли !
цитирай
6. bven - На 5: karambol5, за маймуните съм сигурна!
15.11.2010 19:17
За това, къде и как ми е интересно да науча? :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869736
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава