Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2010 09:09 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 43 ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3521 Коментари: 6 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да си представим един магнит. В зависимост от силата си той ще привлича определена игла отдадено разстояние. Ако пренесем магнита в Холандия, Гърция, Хаваите или Южна Америка, действието му ще е същото.
Ако го преведем, означава, че независимо къде се намираме, ние носим със себе си нашата аура, т.е. нашето енергийно поле, с всички наши страхове, надежди, програми и модели. Ако вкъщи привличаме пари или гняв, в Тайланд нещата ще стоят по същия начин, защото и там ще сме същите. Ако обаче променим модела си, т.е. държанието си, нашето резонансно поле ще се измени и ние ще привлечем в живота си други хора и други теми.
С реинкарнацията нещата стоят по същия начин. Току-що разгледахме позиционното преместване на енергийното поле (което като магнитното поле действа по същия начин, както в Северна, така и в Южна Германия). Ако двайсет години държим магнит във вакуум, след това ще има същото влияние, той ще привлича иглата със същата сила, от същото разстояние.
Ситуацията с преродените души е аналогична. Ако в края на живота си енергийното ни поле е запечатало даден оформен житейски модел, в който се обединяват личните ни страхове, надежди, таланти и т. н., в следващия живот те отново ще се активират - при едни по-рано, при други по-късно. Както при магнита. Той само е преместен във времето. Душата е същата, само тялото, в което е поставена, е ново тяло.
Регресивното спомняне или консултацията с добър медиум биха могли да са от помощ при кармическите болести, за да се установи какво се крие зад дадено страдание, нещастен случай, затруднения или блокади в живота. Колкото по-рано разберем тези взаимовръзки, толкова по-рано ще успеем да коригираме и разрешим кармическите заплитания или грешните житейски ориентации чрез
1) познание,
2) разбиране и
3) прощаване - на себе си и на другите.
Само ние самите можем - респективно трябва - да освободим себе си. Защото това ни превръща в бого-човеци, в такива, чрез които Бог действа; личности, реализирали божественото в себе си. Животът на роб, на духовен роб, престава, и ние не само ставаме само-стоятелни, но и само-мислещи и само-съзнателни.
Подчертавам третия момент, прощаването. То е житейският аспект, който отличава учението на Христос от всички останали. Ако се откъснем от земните стремежи за власт на организираната църква и преди всичко от Стария завет, защото той няма нищо общо с любовта и любящия отец, за които Христос говори, ще стане ясно защо Исус е бил прикован на кръста.
Законът за кармата, Законът за равновесието, обикновено се свързва с отрицателния, болезнения опит. Принципът му на действие обаче е същият и в противоположна посока -приятната, конструктивно-позитивната. Това, което в даден живот се явява като привилегия - добро семейство, стабилно финансово състояние, професионално щастие, разбирателство с децата или лечителски дарби - е жътвата от минал живот.
Експертът по реинкарнация Труц Хардо обяснява: „Ние виждаме, че кармата се интерпретира погрешно като несправед-ливо извършени минали дела, но в частност тя няма нищо общо с наказанието, защото в творението на Бога не съществува нака-зание. Кармата означава, че каквото е посято, това ще бъде пожъ-нато. Ако погледнем какви плодове събираме в резултат на дейст-вията си, с времето ще се научим да вършим дела, които биха ни донесли само сладки плодове. Законът за кармата засяга един про-никващ много животи процес на познание и в крайна сметка ни помага - заради опита - да мислим, говорим и действаме според Божествените закони на любовта. " (27, S. 173)
Във вселената никоя добра постъпка не може да остане забравена. Дори понякога да ни се струва, че тотално сме изоставени.
Всъщност точно тук е мястото на търсещия. Езотерикът, който търси в себе си, се различава от екзотерика (който живее във външния свят) по това, че той не се задоволява само с повърхностни и чисто материални модели на мислене, а
иска да проникне в дълбочина, до причината. Той иска да разбере защо е болен или самотен, защо изведнъж е започнал да успява и да среща особени хора, или да му се случват странни неща. Иска да знае какво прави на тази планета, каква е задачата му тук, каква е ролята му в този театър и как може да играе още по-добре...
В този смисъл заниманията с духовно-спиритуални теми могат да го направят по-спокоен, по-уравновесен и по-разбиращ, по-толерантен, но и по-директен, по-осъзнат, посмел, готов на рискове - за да върви по собствения си път в хармония с духовните закони.




Гласувай:
13



1. andromen - ...
01.12.2010 11:07
Грешна интерпретация за магнита - в тясно научен план изобщо нещата не стоят така - магнита ще има различна сила на въздействие (ако щете в дименсионната му единоца - оерстети) в различни точки поради няколко фактора - геодрафската ширина (т.е. близост до магнитния полюс, локалните аномалии и др. ....
цитирай
2. stela50 - Продължавай с тази книга ,Бвен ...
01.12.2010 11:12
Има много ценни неща .
Поздрави и хубав ден !
цитирай
3. sueta - :)
02.12.2010 13:22
Поздрави bven ти май ме забрави!
Много пъти гледах тази книга,но не знам ,защо така и не си я купих!
Сега излезе и най-новата му....и не знам какво да правя...би ли ме посъветвала?!
цитирай
4. bven - На 1: andromen, смисълът е не в силата на магнита, а че магнитът е навсякъде магнит, чантата е навсякъде чанта и т.н.:
03.12.2010 21:09
"независимо къде се намираме, ние носим със себе си нашата аура, т.е. нашето енергийно поле, с всички наши страхове, надежди, програми и модели. Ако вкъщи привличаме пари или гняв, в Тайланд нещата ще стоят по същия начин, защото и там ще сме същите" Но наистина може да се коментира обширно! Лека вечер!:)
цитирай
5. bven - На 2: Стела 50 - тайните се разкриват винаги за всеки, който иска да ги разкрие!
03.12.2010 21:11
Всеки ден, нови и хубави неща ни се случват и уроците продължават!:)
цитирай
6. bven - На 3: Суета, идвай ти и ще си говорим!
03.12.2010 21:13
Щом не си купила тази книга, значи трябва да вземеш друга. Тази можеш да я четеш оттук, а другата, която ти хареса , да си я купиш. Но аз те съветвам, ако не си рейки лечител, не бързай с купуването на книгата. Когато трябва, ще вземеш тази, която най-много ще ти допадне. Хубава вечер!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14872993
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава