Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2010 00:12 - за Света Анна
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 7454 Коментари: 14 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



Днес православната църква празнува зачатие на света Анна.
Анна произхождала от Аароновия род и била омъжена за Йоаким, наследник на Давидовото племе, но нямали деца. Господ чул молитвите й за рожба и изпратил ангел да съобщи, че е заченала. Така Анна родила Мария, бъдещата майка на Исус. През годините светицата станала християнски символ на майчинството.
Ето ви и увод от книгата за Анна - бабата на  Иисус:

                                         
                   

                         Анна - бабата на  Иисус

                                        
Клер Хартсонг
 

Между нас има такива, които служат като небесни историци, разказвачи, давайки публичност на вътрешни възприятия, дълго скривани в човешката психика, както и на информация, която помага за изясняване на нашия живот на Земята с неговите големи и малки мистерии. Ако това е по-висшето съзнание, което търсите, ние ви каним да отворите вашата душа и ум, докато пътуваме в нетрадиционните схващания, които продължават да влияят и днес върху човешкия живот.
От 1986 г. Издателската компания 8. Е. Е., част от която е и фондацията 8НАЯЕ ви поднася информация, получена чрез контакт с духовните нива, във вид на книги. Тази е десетата, в която ви представяме една изключителна силна жена на име Анна, която чрез непорочното зачатие в светлина ражда своята дъщеря Мария. Обучава я във философията на есеите и в техния начин на живот, така че Мария да може да изпълни своята роля като майка на очаквания Месия Иисус.
Макар че читателите може и да знаят нещо за есеите и за духовната мисия и роля на Анна, за живота на Мария, за Иисус, Мария-Магдалена и други библейски персонажи - учудващо е, че Библията и историческите книги рядко споменават нейния съществен принос. Как е възможно толкова дълго Анна да е била забравена и пренебрегната от двете големи религии?
По тази причина ви представяме Анна и малката тайна група от евреи есеи, които създават една свята общност от служители на Светлината, способни да поддържат Божествения план, който познавате, като „най-великата история, разказвана някога".

Търсейки отговор в юдейската литература открихме, че в нея изцяло се премълчава важната роля, която Анна е играла в тези библейски времена преди раждането на Иисус. Дали по-ранните евреи са отхвърлили значението на цялата есейска група, или само Анна, понеже е жена, не се знае. Може би както Римокатолическата църква, която накрая провъзгласи Анна за светица, и двете пренебрегват нейната истинска роля в събитията в Светите места преди 2000 г. Най-новото издание на католическата енциклопедия дава за Анна следния коментар: „За майката на нашата Богородица не се знае нищо сигурно. Дори нейното име и това на съпруга й Йоаким, споменати в апокрифното Протоевангелие на Яков, което в своята най-ранна форма е много древно и не е достоверен документ". В VI век император Юстиниан I и по-късно в 700 г. папа Константин I официално я обявиха за свята личност. Едва през XIV и XV в. отново се проявява интерес към нейното значение в библейските времена. Едно от най-прочутите платна на Леонардо да Винчи (1425-1519 г), което сега е в Лондон, е посветено на Богородица, Младенеца, св. Йоан и св. Анна. Самият Фридрих Велики през 1790 г. твърди: „Иисус наистина е бил есеи. Той е изпълнен с етиката на есеите”

Каквито и да са били причините за липсата на информация, сега ви предлагаме да отворим нова глава в библейската история, в която да срещнем Анна и есеите. Време е да се признае, че един цялостен план за помощ от небесните сфери изискваше въплъщение на духовни доброволци, за да помогнат да се изпълни древното пророчество за идването на Месията във физическия живот. Твърдим, че бабата на Иисус, Анна с готовност е сътрудничила с много небесни същества, за да помогне на Божественото събитие, на раждането на Мария, Иисус, Мария-Магдалена и други, тук, на планетата Земя. Само благодарение на дисциплинираните и предани членове на есейската общност на нос Кармел, Израел, като възприемаща енергийна матрица, това е станало възможно (вижте картата в началото). Кои са тези скрити есеи? Единствените коментари на ранния западен свят, отнасящи за есеите, идват от Йосиф Флавий и Плиний. За нещастие, макар че техните бележки били интересни, повечето изследователи вярвали, че тези писатели са описали есейското селище в Кумран като различно от общността на Анна в Кармел. Макар че есеите имали общоприети правила за начина на живот като дисциплинирана духовна земеделска общност от аскети, отшелници, пацифисти, различни от юдейската религиозна практика, е имало някои различия и между общностите.
За есеите се твърди, че поддържали ритуална чистота, споделяли своята собственост, работели много и не използвали роби. Те не са се стремили към удоволствие и богатство и са избирали своите лидери между самите тях. Тъй като са имали определен начин на хранене и здравословни навици, те отказвали да прилагат жертвоприношение на животни, както са правели другите евреи. Използвали са слънчевия календар, а не лунния. Изглеждали са много странни на своите съвременници. Приемало се, че някои от есеите са можели дори да предсказват бъдещето.
Тези ранни писатели са пропускали да разберат, че е имало няколко есейски общности и членове на малка мистична група в Кармел, които са били предани на висша духовна кауза. Те са помагали за раждането на Месията на планетата Земя. Никой от древните летописци и писатели, очевидно не е разбрал, че мъдростта, която Анна споделяла с дъщеря си Мария и по-късно със своя внук Иисус, са били духовни знания и посвещения, чието влияние щеше да помогне по-късно да се роди християнството.

От тази книга ще разберете Анна и нейната роля в есейската духовна общност в Кармел, една от Школите на Пророците. Това й позволи да сподели своето небесно знание с тези, които вярваха в нейното духовно настойничество. Една изключителна жена, способна да удължи физическия си живот с 600 и повече години, Анна разкрива тайните на есейската общност. Ще откриете нейните необикновени способности и ще разберете истината за зачатието в светлина (непорочното зачатие). Ще разберете подробности за раждането на Мария, както и за зачатието в светлина, за раждането и възпитанието на сина й Иисус. Тази панорама обяснява какво са направили есеите за Иисус, Мария-Магдалена и множество други познати ученици и помощници в Христовата драма, подчертавайки тяхната съществена роля в подпомагането на Иисус, за да изпълни своята мисия като Месията.
Виждаме как възкресението на Христос роди създаването на една Църква, която обожествява Иисус като Спасител - а не като един есейски учител и лечител, който учеше всяка личност да изразява своя собствен вътрешен Христос.
Интересно е, че до 1928 г. се появява много малко информация за есейските учения. После един лингвист и изследовател - Едмънт Бардо-Шекли - открива и превежда един стар манускрипт от арамейски език от III век и един древен славянски текст. В тях се съдържа обширна информация за необикновената духовна група, наречена есеи, известни със своите лечителски умения, които и Иисус прилага. В продължение на 50 години Шекли превежда и издава тези есейски документи на 26 различни езици като малки евтини книжки.
Неговите усилия променят отношението към есеите и той създава международна организация на есеите, към която проявява интерес и нобеловият лауреат Ромен Ролан.
Но и в тези публикации няма кой знае каква информация за Анна и нейната дъщеря Мария. Вниманието е съсредоточено върху учението на Иисус и лечителската практика, съдържаща се в Есейското евангелие. В една от неговите книги „Евангелието на есеите" той описва причината за появата им:
„Когато Бог видя, че Неговият народ щеше да загине, тъй като те не виждаха Светлината на Живота, Той избра най-добрите от Израил, които могат да накарат Светлината на Живота да блести пред синовете на мъжа. И тези избрани бяха наречени есеи, тъй като те учеха невежите как да лекуват болестите. И се събираха вечерно време на всеки седми ден да се радват с ангелите."
Едва през 40-те години на XX в. в Америка беше разпростра - нено първото по-подробно описание на есейската общност в Кармел. „Спящият пророк" Едгар Кейси, в състояние на транс, говореше за Анна и есеите в своите над 14 хиляди пророчества. Той определяше есеите като членове на малка духовна еврейска секта, създадена стотици години преди раждането на Христос, във II век преди Хр. и продължила да съществува около 68 г. след разпятието на Иисус и разрушаването на Соломоновия храм. „Пропитите" на Едгар Кейси относно есеите потвърждават, че е имало връзка между семейството и приятелите на Иисус и есейската общност.
След като преведе термина „есеи" като „очакващи", Кейси изясни, че по онова време се засилвало разделението между евреите в различни секти - фарисеи, садукеи и малката група, наречена есеи. Към последната група се причисляват евреите, които насърчават индивидуалностите, които общуват със свръхестественото, или които имат необикновени преживявания, „живи" сънища, видения или чуват гласове. Според Кейси есеите са част от учението на Мелхиседек, както твърдят пророците Илия и Самуил. Те приемат себе си като „канали" за получаване на духовна информация от Божествен произход, затова се събират заедно в една общност, в която цари любов и преданост. Живеят свят живот, изпълнен с добри дела, уважават жените наравно с мъжете. Есеите вярват в един Божествен план за човешката еволюция и съзнателно подготвят себе си да бъдат достойни да приемат Месията в света.
Едгар Кейси в своите „прочити" на информация от Акашовите записи специално споменава Анна като живееща в Обещаната страна в дните, предшестващи и следващи идването на Принца на Мира във физическия свят. Той я описва като пророчица, която предсказва събитията, мъдра посветена, която може да тълкува времето и мястото според звездите и да изчислява влиянието им върху физическия живот. Тя е била почитана сред есеите и е посветила в мистериите на познанието много хора, включително и дванадесетте девойки, чиято вибрация е била достатъчно висока, за да приемат енергийното (непорочно) зачатие в светлина, необходимо за раждането на Месията. Самата Анна ражда Мария чрез прилагането на непорочното зачатие и помага на Мария да направи същото. Тя е една свята жена, активно участваща в подготовката за идването на Месията. Удивително е, че част от това, което виденията на Едгар Кейси описваха, щеше действително да бъде открито в Израел през 1947 г. След намирането на свитъците от Кумран край Мъртво море в Израел, археолозите попаднаха на един женски скелет, точно както Едгар Кейси беше предрекъл. Това научно доказателство потвърждава казаното от Кейси, че тук наистина са живели есеи и че жените са били част от общността, дори и в Кумран.

Били са необходими близо 2000 години, за да бъдат намерени свитъците край Мъртво море, доказател ството, че есеите наистина са съществували и че са играли една драматична роля в човешката история. Също като гласове от миналото, тези 800 археологически находки в съвременен Израел доказваха, че е имало есеи, които са живели в Кумран. Може би сте чули или сте чели за свитъците от Мъртво море, които сега се приемат за най-старото съществуващо библейско доказателство. Те дават повече информация за общността в Кумран и не изясняват дейността на общността в Кармел. Между съкровищата, откри- ти в глинеста делва, намерена при първата изследвана пещера, близо до бившата Кумранска общност, има седем почти недокоснати, добре запазени свитъци. Един от тях съдържа преписа на Стария Завет на книгата на Исаия. Имаше голямо вълнение и страх сред теолозите и историците как ще се отрази находката върху съвременното религиозно схващане. Когато посетих Йерусалим в 1984 г., беше построена една хубава постройка, наречена „Светилище на книгата", с всички изисквания, за да пази сигурно свитъците и да покаже великолепния Древен ръкопис на Исаия. Беше вълнуващо да видиш едно късче от толкова древен ръкопис, макар че аз не можех да чета думите.
Най-интересното от това изключително откритие е, че е бил направен превод на някои от свитъците от висококвалифицирани лингвисти от различни нации и религии. Бавният процес на превеждане на материалите породиха различното им тълкуване, научни спорове, обвинения и разгорещени дискусии.

И все пак, днес най-после широката общественост може да прочете някои от преводите на това, което есеите са писали преди повече от 2000 години, включително и факти, съдържащи се в някои евангелия и в свитъците. За съжаление свитъците не са били подписани от техните преписвани, нито са посочени мястото и датата на тяхната изработка. Така че остават още много мистерии.
За всеки, който проявява интерес, информацията може да се открие в безбройни статии и в около 19 000 уеб-сайтове, посветени на ръкописите от Мъртво море.
И въпреки тази информация, за съжаление, никъде в ръкописите от Мъртво море не видях да се споме- нава за бабата на Иисус, Анна. Има и много малко за неговата майка Мария. Това ми подсказва, че истината за езотеричните есеи и Анна, които помогнаха да се роди Месията, остава скрита в по-ранната Школа на Пророците в общността на Кармел. Може би чрез други вдъхновени автори, включително и чрез информацията, съдържаща се в тази книга или във все още неоткритите археологични находки в района на Кармел, може би най-накрая ще знаем и оценим какво е станало някога. Трябва да тълкуваме историческата и религиозната стойност на есеите чрез нашето собствено индивидуално мнение, схващане и решение.

Надяваме се с тази книга за Анна и есеите да променим вашето съзнание, което ще ви даде смелост и готовност да реализирате целите на вашата душа. Ако това, което споделяме тук, ви дава ново разбиране и стремеж да бъдете по-издигнато и просветлено същество, ние сме доволни.
Ще завърша с една кратка забележка за един актуален фрагмент от свитъка, взет от есейската книга „Откровение":

                          „
Аз достигнах вътрешното видение.
                           И чрез духа в мен, аз чух една прекрасна тайна.
                          Чрез мистичната проницателност и              духовното   зрение, това създаде един извор на знание, който  ме изпълва с фонтан от сила, изливаща се жива вода - един поток от любов и една всеобхващаща мъдрост,  като великолепната Вечна Светлина”









Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - При теб отново намерих нещо ново за мен ,интересно ,обогатяващо.
09.12.2010 00:50
С удоволствие прочетох ,Бвен ...Благодаря ти .
Поздрави !
цитирай
2. hristo27 - Честито на всички дами, които носят ...
09.12.2010 09:08
Честито на всички дами, които носят това хубаво име!
цитирай
3. katty1959 - И аз благодаря! Много интересен ...
09.12.2010 09:12
И аз благодаря! Много интересен материал, който ме просветли и обогати! Поздравления!
цитирай
4. bven - На 1: Стела50, тази книга обогатява
09.12.2010 11:21
и променя светлината на знанието! Хубав ден!:)))
цитирай
5. bven - На 2: А Христо27 е отново галантен:
09.12.2010 11:22
Честито на всички дами, които носят това хубаво име!
цитирай
6. bven - На 3: katty1959 - тепърва ще се обогатяваме със световни истини
09.12.2010 11:24
и особено с Истинската българска истирия!Лек и слънчев ден!:)))
цитирай
7. iliada - Добро утро ,bven!
09.12.2010 12:20
Интересно четиво !
Благодаря ти!
цитирай
8. malchaniaotnadejda7 - Честит празник, Bven!
09.12.2010 12:22
Света Анна да те закриля!
цитирай
9. bven - На 7: Добър ден и добре дошла, илиада!
09.12.2010 13:12
Благодаря ти за оценката! Хубав ден!:)))
цитирай
10. bven - На 8: malchaniaotnadejda7, нека света Ана закриля всички ни!
09.12.2010 13:14
Хубави мигове ти желая!:)
цитирай
11. 4aiotgluhar4e - Благодаря!
09.12.2010 17:41
Не знаех никакви подробности около Св. Анна, въпреки че сестра ми е Ана. Ще се върна да прочета отново.

Честит празник!
цитирай
12. vesela85 - Neka sveta Anna zakrilq vsi4ki ni.
09.12.2010 18:02
4estit praznik na vsi4ki.
цитирай
13. bven - На 11: 4aiotgluhar4e, идвай когато можиш!
09.12.2010 19:36
Надявам се да намериш интересни теми! Хубава вечер и честита именницата у вас! :)))










































цитирай
14. bven - На 12: vesela85, благодаря за пожеланията!
09.12.2010 19:37
Нека светицата ни закриля и води по истинския път! П риятна вечер! :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14904291
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава