Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2010 08:12 - За мантрите и българите
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 14163 Коментари: 19 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Един интересен текст от по-миналия век ,свързан със знанията за манипулация и програмиране над тълпите.

Ученикът: Вие говорихте за мантри, с помощта на които може да се управляват елементалите, които пазят скритите съкровища. Какво е това мантра?
Мъдрецът: Мантрата е съчетание от думи, които при произнасянето им на глас създават определени вибрации не само във въздуха, но и в най-финия етер и по този начин оказват определено въздействие.

Ученик: А тези думи случайно ли се избират?
Мъдрецът: Така постъпват само онези, които, без да знаят нищо за мантрите, все пак ги използват.

Ученикът: Употребяват ли се те произволно или според някакви правила? Възможно ли е хора, които не знаят абсолютно нищо за тяхното съществуване и за сферата на тяхното действие въпреки всичко да могат да ги използват? Или това прилича на храносмилането, за което мнозина нямат ни най-малка представа, докато същевременно самото им съществуване зависи от неговото правилно функциониране? Аз моля за Вашето снизхождение, защото не зная нищо по този въпрос.
Мъдрецът: "Простите хора" почти във всяка страна постоянно ги използват, но дори в този случай основният принцип е все същият. В относително младите страни, където фолклорът все още не е успял да се развие, хората не разполагат с такова множество мантри, както в Индия или в отдавна населените части от Европа. Както и да е, във всяка страна коренните жители притежават мантри.

Ученикът: Но нали не искате да кажете, че европейците ги използват за да управляват елементалите?
Мъдрецът: Не, аз имам предвид тяхното влияние в обикновените взаимоотношения между хората. Но и досега в Европа, също както и в Азия, има много хора, които могат по този начин да управляват животни, макар че това са по-скоро специални случаи. В Германия, Австрия, Италия и Ирландия има хора, които оказват необичайно въздействие върху коне и едър рогат добитък с помощта на специфични звуци,произнесени по специален начин. В подобни случаи прилаганият звук представлява мантра, която се състои от един елемент и действа само на конкретен вид животни.

Ученикът: познават ли тези хора правилата, които регулират този процес? Могат ли те да ги предават на други?
Мъдрецът: Обикновено не. Човек сам открива в себе си тази дарба или я наследява. Те само знаят, че могат да правят това, както например един месмерист знае, че може да прави някои неща с помощта на махване с ръка, но не му е известно нищо за принципите. Те също така не знаят нищо за основите на това странно влияние, както съвременните физиолози не са сведущи за функциите и причините на такова обикновено явление, каквото е прозявката.

Ученикът: С какво тогава може да се обясни тази несъзнателна проява на сила?
Мъдрецът:С естествената магия, която материа листичната наука никога няма да успее да задуши. Това е докосване до природата и нейните закони, които простият народ винаги е пазел. А именно простият народ, въпреки че представлява по-голямата част от населението, се пренебрегва от "образованите класи". Ще видиш, че гостните на Лондон, Париж или Ню Йорк не са мястото, където можеш да срещнеш съзнателно или случайно използване на мантри от хората. "Обществото", твърде образовано, за да бъде естествено, е приело система на речта, насочена към това да скрива и да мами, затова естествените мантри не могат да бъдат изучавани в неговите рамки.
Естествени мантри, съставени само от един елемент са такива думи като "съпруга". Когато се произнася тази думи, в мислите изплува всичко, което тази дума носи със себе си. А на друг език ще се употребява друга дума, съответстваща на същата основна идея. Същото се отнася и за по-дълги фрази като много жаргонни изрази, например: "Искам да получа пари от него." (дословно: "Искам да видя цвета на парите му"). Съществуват фрази, чието използване предполага познаването на характера на онези, с които говорим. Когато се произнасят тези фрази, в съзнанието на човека, към който са отправени, настъпва особена и продължителна вибрация, водеща до реализирането на идеята, съдържаща се в тази фраза или се стига до пълна промяна на живота поради навреме засегната тема и особена ментална антитеза, предизвикана у слушателя. Веднага щом това влияние започне да се проявява, мантрата може да бъде забравена, тъй като законът на навика завладява мозъка.
Освен това, изразите, които притежават свойствата на мантри, влияят и върху тялото на човека. Това може да се наблюдава по време на големи социални или други вълнения. Причината в този случай е същата, както и по-рано. Възнива доминираща идея, която съвпада със желанията на хората или ги оскърбява и угнетява и в тяхното съзнание протича взаимен обмен между идеята и формата на думите, който продължава до момента, в който бъде достигнат резултат. За окултиста със силно развита способност за предвиждане това изглежда като "звънтене" на думи, съединени с цяла поредица от чувства, интереси, очаквания и така нататък, които растат и се задълбочават с наближаването на времето на промените. И колкото повече хора са подложени на въздействието на тази идея, толкова по-голям, широк и дълбок е резултатът. Като илюстрация можем да споменем английския лорд Биконсфилд. Той знаеше за мантрите и постоянно изобретяваше фрази, притежаващи такива свойства. "Почетен мир" (буквално - "мир с чест") беше една от тях, "Научна граница" - друга, а последното му изобретение, което той искаше да разпространи навсякъде, но смъртта му попречи на тези планове, беше изразът "владетелка на Индия". Английският крал Хенри също е използвал този похват, без да го съзнава, когато е прибавил към титлите си израза "Защитник на вярата". След тези подсказки ще ти дойдат на ум множество подобни примери.

Ученикът: Тези мантри се отнасят само за хората. Те, доколкото мога да заключа от казаното от Вас, не оказават влияние върху елементалите. И те зависят не толкова от звука, колкото от думите, носещи идеите. Прав ли съм и съществува ли област, в която определени звуци влияят върху Акаша, при помощта на които може да се въздейства върху хора, животни и елементали, независимо от това дали те владеят някой от известните езици?
Мъдрецът: Ти си прав. Ние говорим само за естествените, несъзнателно използвани мантри. Научните мантри принадлежат именно към онази група, която ти току що спомена. Едва ли те могат да бъдат срещнати в съвременните западни езици, особено при англоговорящите хора, които постоянно променят и внасят нови неща в своя разговорен език до такава степен, че съвременният английски едвал и би бил разбираем за предшествениците на Чосър. Мантрите са скрити в древния санскрит и в езиците, които са го предхождали. Законите, които управляват тяхното използване, също трябва да бъдат търсени в тези езици.

Ученикът: Да предположим, че някой е овладял знанията за древните и истинни мантри. Може ли той да окаже влияние върху човек, говорещ на английски, като при това използва английски думи?
Мъдрецът: Може. И всички Посветени притежават способността да превеждат матрите във всяка езикова форма, така че отделно изречение, произнесено от тях по съответния начин, ще окаже огромно влияние върху човека, към когото е било отправено, независимо от това дали е изразено в устна или в писмена форма.

Ученикът: А няма ли възможност да се научим да подражаваме на Посветените в това?
Мъдрецът: Да, ти трябва да изучаваш простите форми, притежаващи свойствата на мантри и с това да достигаш да скритите пластове на съзнанието на всички онези, които се нуждаят от духовна помощ. Отвреме навреме ти ще срещаш изрази, които резонират в мозъка и в края на краищата водят до това, че съзнанието на този, който ги чува, се обръща към духовното.

Ученикът: Благодаря Ви за наставленията.
Мъдрецът: Нека Брахмамантра те доведе до вечната истина. Ом.
Мантрите са древни лечебни санкритски думи,които имат огромно въздействие върху цялото същест во когато се повтарят напевно в хода на медитация или мудра практика.Върху човешкото небце има 58 енергийни точки,които се свързват с цялото тяло.Стимулирането на тези точки със звукови вибрации се отразява върху менталната и физическата енергия.Определени звуци,които стимулират тези точки,имат подчертани лечебни свойства.Когато повтаряте на глас или нашепвате тези древни мантри или научно доказани съчетания от лечебни звуци, меридианите по небцето се активизират в определен ред,който хармонизира енергията на целия ви организъм.
Мъдрецът: "Простите хора" почти във всяка страна постоянно ги използват, но дори в този случай основният принцип е все същият. В относително младите страни, където фолклорът все още не е успял да се развие, хората не разполагат с такова множество мантри както в Индия или в отдавна населените части от Европа. както и да е, във всяка страна коренните жители притежават мантри.

Българският език е изтъкан от мантри,но за разлика от индийците,ние не знаем почти нищо за тях....По долу ще дам пример за някои мантри от фолклора.,но преди това бих искала да споделя с вас това ,което съм научила,ровейки се из материали за Тангризма....ето една малка част:
Седемте рода -Три рода Дум-ай и четири рода Жън-ай съставят родовете на българите.Това са небесните родове на еднорог.
Петте пазви на невестата.-Невеста-булка, кърмачка. Отнася се за дейноста на Петте мозъчни центъра,които според Тангризма са пряко свързани с умствената дейност на човека.Тъй като пазвата (гърдите на жената) е на невеста - има се предвид степента на захранване на мозъка с енергията ЦИ. Петте пазви означава петте нива на действие на енергията ЦИ в главата(невестата).


Седемте сина на словото. Седемте сина на словото са седемте свещени гласни в Българския език,които дават звука на вибрацията на словото.Но в текстовете се говори за осмата дума. Изразът се отнася за седмата и осмата гласни в българския език - Ю и Я ,които имат една и съща кодова характеристика.
1.Гласният звук Я е проявеното Небесно като земно.Тя е заключваща гласна.Съставена е от:
а).Й - знак на проявената Небесна енергия в материята.
б).А - знак за матерната субстанция,формувана от Небесната и притежаваща качеството да оформя земното.Гласната А е началото на метода на Небето, според който ще се формува материята. Гласната Я затваря този процес.
2.Гласният звук Ю е вибрацията на посоката на движението на небесния огън и енергийните процеси в земното тяло,когато той е навлязъл в планетата.
Съставена е от:
а).Й - знак на небесната проявена енергия.
б.)У - знак на небесния огън (УР),който слизайки,енергетизира метода и земята, за да започнат да проявяват формите.
Затова посоката ЮГ е свещена за българи и траки.Прибавянето на знака "Г"(глаголя) показва посоката на движението на Словото на Твореца. ЮГ е Небесното проявено,а ЮД(север) е Земното проявено.Тяхното хармонично средище е словото ДЖ - вълната на единството.От тук идва и името на Силите на посветените - ДЖИЛ.
Двете гласни се намират в края на азбуката и затварят целия процес на Творчеството,описан чрез знаците на азбуката(глаголицата).Те са единтични, противоположни и зависещи напълно една от друга.Те са като мъжа и жената -  дават плодове само при взаимност.

България е най-древната страна. Съвсем логично е и тук да има такива. Които някои наричат висок български. Тези звуци, които си описала ,могат да се произнесат правилно само от българи, които автоматично са издавали някога българска принадлежност или обратното. Типичен пример е като чуеш каба-гайда например или някои от стихотворенията на Христо Ботев. Ако човек почувства едно напрежение по гръбначния стълб слизащо от главата - това издава и определена етническа принадлежност . Това си е и вид мантра. Балагурите,които някога са правили свещено - действия под формата на песен ,са владеели до съвършенство този висок български. Дефакто това си е т.н. мантра според ведите.


По-долу ще дам пример за някои мантри от фолклора, но преди това бих искала да споделя с вас това, което съм научила ,ровейки се из материали за Тангризма....ето една малка част:

 докога ще изричаме чужди за нас мантри като:
ЕК ОНГ КАР
(Един Създател,Бог е Един)

СА ТА НА МА
(Безкрай,Раждане,Смърт,Прераждане)

ХАР ХАРЕ ХАРИ УАХЕ ГУРУ
(Ха-ра;ха-рей;ха-ри;уа-хей;гу-ру)
(Бог е Създателят на Върховната Сила и Мъдрост)
Докога ще позволяваме да се стапя родната реч от вихрушката на чуждиците?Значенията на свещените Български думи са старателно заличени...забравени...скрити...покрити...
А Българският език е сила...мощ...и аз благодаря на Хунор за тази тема ,която ме подикна да обърнем внимание на нашата си родна реч...на Свещените думи в Тангризма...защото когато се използват чужди мантри, ние предизвикваме някаква словесна вибрация ,но не достигаме на 100% до съзнанието. Друг е въпроса с ОМ, който се споменава в текста,но за съжаление не бих могла пълноценно да го опиша в момента....Произнасянето на ОМ е специален ритуал, изискващ познание и съвършенство при изпълнение...
Но да се върнем към Свещените думи...ще дам пример на една от тях ,която е първата ,която почти всеки от нас е произнесъл ...МАМА
МАМА. МА- вода.Отделената от Бога "Вода от Вода".Има се предвид главно втората вода, земната, творящата субстанция на материята на тази планета, притежаваща всички съставки на космичната творческа същност - небесната вода.И тя, а не Богът, е първият творец на видовете.
АМ е сътворителка на живота в нашата вселена и притежава качества,които има и Богът.Затова тя е двойната МА, двойно съдържимата субстанция.Така става Ма+Ма или Вода +Вода.Ето най-дълбокото значение на този код от Библията, известен в Тангризма хилядолетия преди юдеите да компилират своята Книга. Числената стойност на Мама е 28, което дава удвоената структура на стабилизираното Астрално тяло у човека (14+14).Казаното дава знанието,че жената е годна да ражда,когато астралът задейства половата й система и трябва да роди своите деца до 28-та си година.Знанието за генетичната нагласа на нашия организъм е било дълбоко познание,овладяно от колобрите на ТАНГРА. Мама, майката,раждащата субстанция е най-съкровеното име за душата на всеки човек. Майката е свещено същество за българите. Мама е началото на човечеството.

....Да разгледаме още една българска дума излязла вече от употреба,но пък съставна на друга дума , която все още използваме (въпреки невежеството си относно значението и) и така да стигнем до МАНТРА на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ,оцеляла чрез фолклора... ;-)
СУР.Су - УР.
- най-късият ден в годината на прабъл гарите,наречен още Игнажден. Нова година. Денят на Зимното Слънцестоене. Су - малък,но наперен и остър по характер; Ур - огън,Слънце.
СУРВА.СУРВАКНИЦА.Пожелание за здраве при започването на Новата година и начеването на нарастването на деня. Сурвакането е пожелание за презимуване, за оцеляване до Голямото Слънце - Лятното Слънцестоене.
Сурвакницата е от три кръга завити клонки,които илюстрират Троичния бог, който се ражда.Те са Дух, Душа и Тяло. Дръжката е миналото, з атова не се кичи и шари - там се държи символът.Не се кичи с нищо и най-горният кръг, който е Духът в нас. Най-обилно се кичи долният кръг - тялото, защото човекът още е жив и украсява третата костенурка - материята, Етерния двойник. (Само си помислете какви сурвакници се правят днес и как от незнание всичко е нарушено)...
и...Мантрата...Благопожеланието: Сурва,Сурва Нова година - здраве и живот да има!

image
Употребява се само на първия ден от Новата година - Зимното Слънцестоене, когато е започвала Българската Нова година.Това е пожелание, означаващо: Небесния огън УР да бъде над тебе.


http://www.voininatangra.org/modules/ipboard /index.php?showtopic=1925&st=0&

 



Гласувай:
18



1. stela50 - Добро утро ,Бвен ...Интересен текст.
21.12.2010 09:43
Непознати факти ,логични примери .
Благодаря и хубав ден от мен !
цитирай
2. bven - Здравей, Таня!
21.12.2010 10:08
Наистина, много полезни неща има за научаване ,а и за правене! Хубав ден!:)
цитирай
3. makont - Наистина, много интересно,
21.12.2010 10:48
ще си изречем нашата си мантра на 01.01.2011г. Дано е за живот и здраве. Хубав ден!
цитирай
4. bven - На 3: наистина, маконт - след като цял свят казва българските мантри -
21.12.2010 10:55
защо ние да не ги кажем? Весел ден!:)))
цитирай
5. анонимен - DFaetLpGfB
24.05.2011 11:42
YMMD with that anwesr! TX
цитирай
6. анонимен - qCWmKPYAdV
24.05.2011 14:56
toQgrg <a href="http://zfpuxmensvok.com/">zfpuxmensvok</a>
цитирай
7. анонимен - xGfKhWgaJOgVEPk
25.05.2011 17:57
Lkv2u5 , [url=http://kvodcorpslib.com/]kvodcorpslib[/url], [link=http://svyiqrzmdpzl.com/]svyiqrzmdpzl[/link], http://solcwclhmuey.com/
цитирай
8. анонимен - Elizabeth arden perfume 5th avenue Nina ricci limited edition perfume
09.07.2011 19:15
Coty tribe perfume
:-{
[url=http://sithe.no-ip.biz/zxxcn.html]Love spell perfume[/url]
glathonsshalf Promise perfume by cacharel
цитирай
9. анонимен - Red velvet perfume Fujiyama perfume for men
10.07.2011 12:13
Buy nina ricci perfume
:]
[url=http://sited.hopto.org/trpvs.html]The perfume club ontario[/url]
LofRoomhefs Harajuku barbie perfume
цитирай
10. анонимен - Angel perfume price Black xs perfume price
11.07.2011 06:03
Patchouli perfume for women
>;->
[url=http://strooner.hopto.org/ifbw.html]Colors perfume benetton[/url]
entaita Most popular perfume 2010
цитирай
11. анонимен - St john perfume Escada paradise perfume
12.07.2011 03:54
Armani perfume for man
:-||
[url=http://sithe.no-ip.biz/epwjdt.html]Dkny perfume apple[/url]
Gueteteashy Make your own perfume oils
цитирай
12. анонимен - Fracas perfume uk Hottest perfume for women
13.07.2011 15:15
Wholesale cologne and perfume
:-7
[url=http://sotolik.sytes.net/qja.html]Bargain perfume[/url]
smeassy Halle berry perfume gift set
цитирай
13. анонимен - Mysterious girl perfume peter andre Antonio banderas perfume for men
15.07.2011 02:35
Where to buy pheromone perfume
;-(
[url=http://strooner.hopto.org/ijqfq.html]X men perfume[/url]
NusSeesiatriete Best selling women perfume 2010
цитирай
14. анонимен - Original charlie perfume Sex and the city perfume reviews
15.07.2011 19:56
Katy perry perfume canada
:*)
[url=http://alouts.no-ip.biz/ngtz.html]Cristobal perfume[/url]
FemFepliell Vetiver perfume
цитирай
15. анонимен - Chopard happy spirit perfume Best citrus perfume
16.07.2011 13:35
Free men perfume samples
:->
[url=http://sited.hopto.org/hzmuf.html]Perfume hair[/url]
appoilt Perfume outlets
цитирай
16. анонимен - Perfume online usa Alcohol free perfume for men
17.07.2011 07:02
Escentric molecule perfume
:-X
[url=http://sithe.no-ip.biz/lkp.html]Joop perfume for women[/url]
Twibdidge Perfume with patchouli in it
цитирай
17. анонимен - So superstar perfume Pretty perfume bottles
18.07.2011 00:17
Natural perfume recipes
|~(
[url=http://sotolik.sytes.net/gmwty.html]Op blend perfume for women[/url]
Ancelve Egyptian musk perfume oil
цитирай
18. анонимен - Kim kardashian perfume release date Karl lagerfeld kl perfume
20.07.2011 06:34
Baby phat perfume
>-<
[url=http://alouts.no-ip.biz/gvltj.html]Mens perfume bottles[/url]
Entefeantilia Roll on perfume
цитирай
19. анонимен - &#1040;&#1087;&#1072;&#1088;&#1090;&#1072;&#1084;&#1077;&#1085;&#1090; &#1087;&#1086;&#1076; &#1085;&
25.03.2012 13:14
&#1047;&#1072; &#1076;&#1072; &#1089;&#1077; &#1090;&#1098;&#1088;&#1082;&#1072;&#1083;&#1103; &#1085;&#1072; &#1089;&#1074;&#1077;&#1090;&#1072; ! &#1084;&#1077; &#1087;&#1086;&#1089;&#1098;&#1074;&#1077;&#1090;&#1074;&#1072; &#1084;&#1103;&#1089;&#1090;&#1086;&#1090;&#1086;, &#1082;&#1098;&#1076;&#1077;&#1090;&#1086; &#1089;&#1085;&#1080;&#1084;&#1082;&#1080;&#1090;&#1077; &#1089;&#1072; &#1087;&#1088;&#1080;&#1085;&#1091;&#1078;&#1076;&#1072;&#1074;&#1072;&#1090; [url=http://posutochno.donetsk.ua/dvuhkomnatnye-posutochno/16-2x-doneck-posutochno-pr-leninskiy-cirk.html]&#1087;&#1088;&#1077;&#1084;&#1072;&#1093;&#1074;&#1072;&#1085;&#1077; &#1085;&#1072; 2- &#1072;&#1087;&#1072;&#1088;&#1090;&#1072;&#1084;&#1077;&#1085;&#1090; &#1074; &#1044;&#1086;&#1085;&#1077;&#1094;&#1082;[/url]
&#1058;&#1080;&#1090;&#1086;&#1074;&#1072; &#1091;&#1083;&#1080;&#1094;&#1072; . &#1085;&#1077; &#1076;&#1072;&#1083;&#1077;&#1095; : loons , &#1084;&#1072;&#1075;&#1072;&#1079;&#1080;&#1085;&#1098;&#1090; &#1097;&#1077; &#1073;&#1098;&#1076;&#1077; &#1087;&#1086;- &#1082;&#1088;&#1072;&#1089;&#1086;&#1090;&#1072; &#1080; &#1072;&#1082;&#1074;&#1072; &#1087;&#1072;&#1088;&#1082; .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866365
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39041
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава