Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 09:26 - Духът на рейки - част 3
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2350 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 29.12.2010 11:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                      Символът на свободата SHK


Функция: Обикновено SHK се използва главно за мисловно лечение, което означава унищожаване на дисхар-моничните мисловни модели (неподходящите навици) в несъзнателната и подсъзнателната сфера на средния Аз. Служи и като защитен духовен знак против разтварянето на сянката върху менталното (мисловното) ниво, което поражда несъзнателни, дисхармонични поведенчески модели. Той намалява значението на противопоставянето на тъмите на сянката във външния свят. Когато се използва редовно и правилно, този знак прави възможно по-лесното и конструктивно овладяване на опасните астрологически преминавания на "трудните" планети Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Постоянното използване на мисловното лечение поддържа също и нашата съзнателна ориентация в тук и сега. Той не само поддържа гъвкавостта, с която подхождаме към различните ситуации и преживявания от живота, както и нашата жизненост, но в значителна степен подпомага и нашето духовно развитие.
За да обясним този ефект в духовното развитие, трябва да се спрем на еволюционната история на съответния човек. Поведенческите модели се формират веднага след зачеването на основата на нашите външни преживявания и тяхното използване в рамките на вродените възможности на нашия организъм. По време на т.нар. неезиков етап, който е периодът, обхващащ бременността и първата година от живота до развиването на речевата способност - това са типовете поведение, които в общи линии ни формират много по-силно, от който и да е друг период от нашия живот. Този тип запечатване в съзнанието е много труден за промяна. Ако изобщо е възможно, можем за говорим за него или да разсъждаваме върху него с помощта на символите, тъй като в момента на своето създаване съзнанието все още не е организирано от езика. Този тип поведение е свързан с всичко, което можем да регулираме без участие на ума - телесните функции, свързани с изправения стоеж, ходенето, скачането, танцуването, разговарянето, достигането до нещо, израженията на лицето, жестовете, начина на говорене, интонациите на гласа,.автоматичните емоционални реакции,* "спонтанните преценки", уплахата от нещо, която обективно може да съответства или да не съответства на силата на страха от гледна точка на действителната заплаха, чиито символ е чувството за вина, отвращението, съмнението в себе си, комплексите за малоценност и т.н.
Всеки път, когато имаме някакво субективно преживяване, което е особено значимо за нас и оставя много силно впечатление в нас или когато за кратко време няколко пъти се повтаря едно и също преживяване, в нас се формират поведенчески модели. Някои поведенчески вериги не могат просто да се адаптират към нуждите на настоящето чрез из¬граждане на актуализирани програми в човешката природа. Подобни форми на поведение обикновено са формирани в детските години, с цел да ни приспособят към семейната среда.
Т.нар. "защитни програми" се опитват да поддържат моделите, които в миналото са били необходими за оцеляването на индивида, като за тази цел използват всички сили на подсъзнанието, до които могат да се доберат. Така страхът или враждебността възникват при контакт с определена ситуация, информация или хора, способни да променят даден поведенчески модел - изпускаме влака, изгубваме ключовете за колата си, предизвикваме катастрофа, получаваме " Т.нар. вторични емоции, които се различават от спонтанните първични емоции на вътрешното дете, които не могат да бъдат възпроизведени чрез подобни форми на стимулация.

главоболие или ни заболява стомахът, или изпадаме в транс, който замъглява съзнанието, за да отклоним вниманието от заобикалящата ни обстановка към някакъв вътрешен процес, вторично чувство, блян или спомен.
Накратко, всички поведенчески автоматични реакции, които не са адаптирани към актуалните потребности на човека, така че да подпомагат и стабилизират щастието, успеха, здравето и благополучието, ни пречат да живеем щастлив живот и ни обвързват с миналото. Подобни навици пречат и на потока на истинските емоционални енергии на вътрешното дете. Щастието и любовта, успехът и релаксацията съществуват единствено тук и сега. Така нареченото духовно пробуждане и достигането до истинската светлина е възможно само когато сме се научили да бъдем изцяло тук и сега и да се потопим изцяло в своя истински Аз. Ако се използва правилно и редовно за по-дълъг период от време, техниката на мисловното лечение е изключително полезна за постигането на тази цел.
Ето защо аз наричам SHK "символа на просветле- нието".
                            image

Интерпретация на значението: SHK означава навик или "предразположение/тенденция към..." В рамките на системата на рейки той може да се използва само заедно с CR.
Символът, който е предвестник на развитието на SHK, може да се види в почти всяко японско гробище. Той е свързан с бодхисатвата Авалокитеш- вара. Това божество е тъждествено на Канон, богиня, която в Китай се почита като Гуанин, а в Тибет като Тара. Тя символизира всеобхватната любов и всемогъщото състрадание. В повечето части на Азия Авалокитешвара е символ на избавлението от оковите на материалния свят. Този процес обаче е невъзможен без просветление.
Символът SHK идва от един знак на санскрит. Преди векове този подход е бил нещо обичайно за Япония. Много от свещените символи, които били създадени и с които хората в Шингон* все още работят, са повлияи от будизма.
Допълнително езотерично значение е защитата от загубата на духовно съзнание чрез привързването към материалния свят. В това отношение SHK е символ и на духовното освобождение от привърза - ностите. В контекста на будизма вероятно е свързано и с Амитаба Буда (японският Амида). Бодхисатвата Авалокитешвара е проявление на Буда Амитаба.

Значение за индивидуалния път на практикуващите рейки: В допълнение към обичайните ефекти от индивидуалните техники, правилната работа със символа SHK развива нашето разбиране за настоящето, като и нашия истински, божествен Аз. Все повече се научаваме да бъдем себе си и да живеем в настоящия момент. Развива се духовната любов и сърцето се отваря.
Някои техники на рейки, за които се иска SHK: мисловно лечение с и без утвърждения, създаване на субстанциите на рейки, амулетите на рейки и лекуването на чакрите.
Обърнете внимание: SHK не е защитен знак в смисъл, че може да защити колата ви от катастрофа, кражба или от задръстване; той няма да спре лошите хора да влязат в дома ви, нито ще ви избави от необходимостта да се грижите за малките си деца. Превръща се в защитен знак само когато работим с него, създавайки в процеса на работа жизнени и ефективни навици.
Мисловното лечение не ни хипнотизира, нито въздейства по някакъв друг начин по отношение на нашето щастие в живота. Единствената функция на мисловното лечение е да насочва потока на рейки точно в енергийното вибрационно ниво на поведен- ческите модели. Веднъж озовала се там, тя
(" Японска тантристка школа. Бел.ред.)
може да активизира процесите на самовъзстано - вяване на индивида и на актуализиране на програ - мите, за да се засилят и подобрят техните функции. Когато в рамките на мисловното лечение се използват и утвърждения, те се концентрират изключително върху ефекта от рейки в областта на поведенческите модели, тематично свързани с тяхното послание.






Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Благодаря ,Бвен ...за този дух ,с който ме зареждаш .
29.12.2010 10:41
Благодаря !
цитирай
2. bven - На 1: Стела50, този дух е необходим на всички.
29.12.2010 11:19
Само трябва да поискаш да го имаш! Хубав ден!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869663
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава