Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2011 09:04 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 47 ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 5301 Коментари: 10 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Подлизуркото, който раболепничи пред другите, става без-
1 Die Nase voll haben - непреводим буквално израз, в който участва органът „нос" - бел. прев.
2 Zu viel um die Ohren haben - бел. прев.

гръбначен, за да напредва в живота. Той се страхува да развие собствения си живот и личност и да се наложи(29).
И т. н. в този дух.

Душата предава съобщенията и сигналите си чрез „болести", а животът го прави чрез нещастни случаи. Те принципно крият генерално послание към нас, т.е. в случаите, когато (както сме свикнали да казваме) сбъркаме пътя, попаднем във водовъртеж, загубим равновесие, излезем от релси, ходим върху тънък лед, спъваме се или сме в дупка. Счупванията прекъсват настоящото ни дело и ни пречат да продължим нататък. Болестта винаги ни прави по-честни и вади на бял свят това, което често се опитваме да избегнем. Ако този подход към болестите ви интересува в детайли, ви препоръчвам книгата на Торвалд Детлефсен и Рюдигер Далке „Болестта като път"(29) (от която взех по-горните примери).

Съществуват и кармично обусловени болести.
Преди да се инкарнираме (обикновено заедно с придру-жителите си - т. нар. ангел-хранител и/или духовното ни семейство), ние скицираме житейския си модел, а той съдържа и вродени болести, в случай че сме поискали да се освободим от него.
Възможно е в минал живот седмици наред да сме измъчвали някого с капки вода, капещи бавно и продължително на главата му, и затова сега, в настоящия си живот, да имаме мигрена: за да почувстваме страданието на онзи човек. Вероятно преди сме изболи очите на наш враг и днес се раждаме незрящи или при нещастен случай губим зрението си.
Нещо такова е възможно, но може и да не отговаря на истината. При кармическа болест лечението се оказва невъзможно, защото инкарнираната душа иска да уравновеси това, което е било причинено на друг човек.
Нека си го представим картинно: прочитаме в Вild или някъде другаде за зверско убийство, при което мъж изнасилил няколко деца, а след това с чук разбил черепите им. Не пожелаваме ли в такива случаи най-лошото? Не искаме ли един ден извършителят да го сполети същото? Да приемем, че той умира след няколко години, преражда се скоро след това и малко по-късно не само е обезобразен по лицето, но и ослепява. Нека приемем, че сме лекарят, при когото майката води детето си, било преди това брутален детеубиец, и виждаме, благодарение на ясновидските си способности, че това е мъжът, убил онези деца. Как бихме постъпили? „Животът" ли направи така, че той да изглежда по този начин? Ясно е, че ситуацията в живота му е неговата собствена матрица, която трябва да се реализира.
Това естествено е измислен пример и не трябва да означава, че всички инвалиди преди това са били убийци. Възможно е обаче този детеубиец днес да има съвсем нормално семейство, дори и три чудесни деца, а един ден те да бъдат убити, за да разбере как са се чувствали родителите на онези, които той някога е убил.

Както казах, трябва да сме внимателни с присъдите. Само защото някой е инвалид или обезобразен, не означава, че той е лош или в миналия си живот е бил такъв; не само децата-медиуми могат да потвърдят това, но и всеки хипнотерапевт, специалист по регресивно спомняне или ясновидец (подобни трагедии често излизат на бял свят при техни сеанси).

Следователно болестите не биха имали никакъв смисъл, ако можеха да бъдат излекувани, без да се знаят причините им. Истинското лечение може да настъпи само, когато сме разбрали посланието на симптома и сме разрешили конфликта. Стана ясно, нали?
Така, направихме преговор.
Нека сега си зададем следващия въпрос, а именно...








Гласувай:
19



1. taidzi - Да бъдем внимателни с присъдите - ...
26.01.2011 20:26
Да бъдем внимателни с присъдите - това казва извънредно много . Благодаря за мъдростта !
цитирай
2. bven - На 1: taidzi - много правилно отбеляза:
26.01.2011 20:46
ние приказваме , без да даваме сметка за оценките и вменяването на вини - нещо, което трябва да не правим! Хубава вечер!
цитирай
3. ckarlet - Особено ми беше интересно да раз...
27.01.2011 07:38
Особено ми беше интересно да разбера за кармическите болести.
Хубав ден, Вven!
цитирай
4. bven - На 3: Радвам се, че нещо ти е помогнало за изясняването на болестите, ckarlet...
27.01.2011 11:04
Хубав и слънчев ден!
цитирай
5. nre - Прекалено наивно е написана тая ...
30.03.2011 21:26
Прекалено наивно е написана тая книга. Особено след като е научно доказано естеството на голяма част от болестите.
За съжаление не всичко зависи само и единствено от нас и нашите мисли в живота ни. Ние сме забъркани в една голяма попара с всички други живи организми на тая планета, обвързани сме с всички физически закони и небесни тела във вселената и всичко влияе на всичко друго. Ние също влияем на всичко останало. Ако някой има намерението да убие друг човек, то той може да го направи, независимо колко духовно чист, молещ, свят и с енергийни предпазни защити е другия. Просто си има приоритети в законите, като материалните са по-силни от духовните. Впрочем духовните са възможни само при налични материални предпоставки. А ако духовният свят съществува, може би тогава няма да ни влияе материалното.
Поздрави!
цитирай
6. bven - На 5: nre, съгласна съм, че ние си взаимодействаме и сме взаимнозависими.
04.04.2011 14:11
Можеш ли да ми дадеш само една книга, която да доказва научно естеството не на всички - поне на повечето болести. Защото аз мисля, че науката догонва все още китайската медицина и не може да обясни задоволително причините за болестите. А когато не си наясно с причините, лечението е опипване и опитване (чрез болния) на различни методи и лекарства. Че ние сме и материални, и духовни същности - в това няма място за съмнение. Съмнението само се поднася от нечии робски интереси.
Хубава седмица!
цитирай
7. nre - Мислиш ли, че ако китайската мед...
04.04.2011 15:07
Мислиш ли, че ако китайската медицина даваше по-добри резултати от съвременната, щяхме да я пренебрегваме?
Нещата в живота се изместват от практически по-качествените такива: навремето са се използвали каруци, но днес се движим с автомобили. Това не означава, че каруците не вършат работа, но означава, че са по-неефективни от съвременните средства за придвижване. За това въпреки че се развива, по-добре да разчитаме на науката, вместо да се молим в църкви. Защото във времена на чумите хората само са се молили (не са разполагали с наука) и резултатът бил няколко милиона жертви. Това ми е и мисълта - че вярата е хубаво нещо и може да помогне до известна степен, но над този предел може да помогне единствено науката. И за това смятам, че книгата прекалено много издига в култ вярата и прекалено занижава науката, като фактите сочат обратната сила.
Не отричам алтернативите, нито кармата, въпреки че за момента доказателства за тях липсват и могат да се приемат единствено на гола вяра.
А това, че живеем в общество и си взаимодействаме чрез причинно-следствена връзка е ясно и не подлежи на съмнение
цитирай
8. bven - На 7: Ние не можем да я използваме 100%, защото няма интерес да я познаваме!
04.04.2011 15:48
Но там, където се използва дори в медицинските заведения, резултатите са отлични. Колкото до вярата, вече много книги казват истината, стига човек да чете и да разбира това. Затова давам тези откъси, за да знае човек с какво разполага. А дали ще протегне ръка да го вземе - това е личен избор. Нека да оставим подсъзнанието да си свърши работата...:)
цитирай
9. nre - цитат: "Ние не можем да изп...
05.04.2011 12:01
цитат: "Ние не можем да използваме китайската медицина 100%, защото няма интерес да я познаваме! Но там, където се използва дори в медицинските заведения, резултатите са отлични." - това е доста смело изказване. Повярвайте, интерес има във всички области (колкото хора, толкова и интереси), но интересът намалява, когато резултатите не са постигнати или са минимални. Можете ли да докажете отличните резултати, да ми представите статистическа извадка с границите на достоверност по Фишер на тази хипотеза? В противен случай твърдението ви ще бъде недоказано, и най-вероятно плод на лични психологични желания и стремежи, с цел самонавиване. Но това няма да отговаря на истината, а ще залъгва съзнанието ви.

За вярата няма какво повече да добавя. Мисля, че примерът ми беше красноречив. Вярата може да помогне на 3%, но на останалите 97 не може! Фактите са налице за проверка от несъгласните.

Подсъзнанието е доста по-глупаво от съзнанието ни. За пример сумнамбулизма - при него хората вършат често механизирани действия, които не са адекватни да заобикалящата ги среда. Може да се сравни с вродените инстинкти при животните. Ако се оставим на подсъзнанието, вместо да се вслушаме в разума рискуваме да ни създаде множество нереални страхове, дори обсебваща мания и депресия. Подсъзнанието трябва да бъде контролирано от съзнанието, а не обратното, както е по-добре да контролираме съня си вместо той да контролира чувствата ни през целия ден.
цитирай
10. bven - На 9: nre, нека да караме подред:
09.04.2011 14:34
1. Китайската медицина шества триумфално по света и главно в Китай. Просто там не са прекъснали връзката с хилядолетните знания, които се прилагат във всички области на живота. За статистически данни може да се четат книги - има ги в книжарниците и не е тук място да защитавам постигнатото от векове. Самият факт, че има много кабинети за нетрадиционна медицина по света, говори ясно. За моето съзнание отговарям аз, а дали е самонавиване или не е друга тема. Искам само да кажа, че когато един лекар свие рамене и каже: Повече нищо не може да се направи! - тогава всеки има възможност да мисли и решава как да живее по-нататък живота си.
2. За вярата - вероятно 97 % нямат никаква вяра или не я афишират - това си е техен проблем. Има книги и по този въпрос. Който иска - вярва.
3.За подсъхнанието само знам, че може всичко!
Много търпение и вяра желая!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14874091
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава