Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2011 09:00 - Митове за Левски (Слава Севрюкова)
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 21518 Коментари: 29 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                 

                                                  
С падането на страната ни под турско робство задълго е потулен лъвът - символ от векове на българската държавност. Но емблематичният му знак не изчезва.
Един предопределен човек пробужда надеждата за Възкресение на тънещото в забрава царство. И залага живот, за да го възроди. Един захвърлил расото дякон достига неканоничен духовен ранг - Апостол.
Роден 18(37) г. - Обесен 18(73) г.
Последните цифри на появата му на бял свят и смъртта са огледално обърнати. Дали няма скрити знаци на съдбата в това?
По-важно е друго: с отхвърляне на игото се заема не произволно пръкнала се на мрачната историческа арена фигура, а човек с лъвско сърце. Носител на лъвско име.
Със светлата мисия на този "железен характер" историята ни завинаги ще се промени.
* * *
Знаменитата психотроничка не е покорен слуга на времето. Непобедена от него, застава над безжалостните му опустошения. Полита с крилата на хилядолетията. Контактувайки със сенки на Миналото, надмогва закостенели истини.
"Има хора, чиито живот е толкова безинтересен, че сякаш никога не са излизали от смъртта" - ще въздъхне с тъга.
Те не я интересуват. Левски е в другия полюс. Светът е в сетивата й. Изучавайки Човека, готова е за среща с всякакви изненади и предизвикателства.
Ултрасензорната жена не "гледа" от показната страна на историческите събития. Стига до матрични отломки на личности, оставили духовни следи във "Вселената на Миналото". Прониква в съкровените им мисли и идеи. Затова ли през феноменалния й взор те се открояват впечатляващо оригинални?
Нека с методите на психотрониката се докоснем до Левски - възкресителя на нашата държава, най-съкровения ни Месия. Това ще обогати представата за великия българин. Ще го съзрем и от потайните му страни. А те при него никак, ама никак не са малко.С риск да срине традиционните представи, Слава разкрива непознати или слабо известни качества на Апостола - най-знаменитият, според мнозина, неопетнен и неопетним българин за всички времена.
Банална истина е - кристално чисти могат да бъдат само имената на хора, за които почти нищо не се знае. Разширявайки представата за Дякона, владетелката на свръхсетивността не го накърнява. Напротив, още повече утвърждава нравствената му непоквареност.
Той като, че е единствената личност в родната история, за която няма два диаметрално противоположни възгледа.
Кой е подмолният демон на тихата ни национал-ноосвободителна революция?
В търсене емблематичния знак на Левски, Слава се стреми да го идентифицира почти до степен на "пръстови отпечатъци". Представя го "оголен", истински. Без щадене. В натуралната му специфика.
Зрителният ракурс е различен, задължително по-пространствен, отколкото на обикновения наблюдател. Така прониква в невидимото.
Възможно ли е това?
Създава се странно усещане. Непринудено навлизаме в духовните измерения на личността.
На въпроси на журналистките В. Колева и В. Божинова за становището й за Апостола ("Попитах Левски как вижда положението в България" - в. "Диалог", бр. от 08. 03. 1991 г), Слава Севрюкова отвръща: "Ще ви кажа, пък вие внимателно преценете. Помислете това може ли, нужно ли е да се пише. Защото така, както аз го виждам, не е като в читанките."
Дали пророчицата се тревожи от резонанса, който проникновенията и биха могли да нанесат на обществената психика? Избягва героизацията, защото е нож с две остриета - преувеличава удобните личностни аспекти и анулира другите.
Забелязва: "Достигналият до нас образ на Васил Левски през годините дълго и съзнателно е филтриран от човешки черти. Постепенно е идеализиран до степен на средновековен светец".
Слава възвръща истинските му качества.
Въпреки съществените различия с общоприетата представа за гениалния практик на национал-ноосвободителното ни движение, журналистките публикуват версията й.
Позволявам си също да я оглася.
Прорицателката неведнъж получава визуализации за Апостола. В тях познати и за пръв път открояващи се картини и събития оживяват под нови ракурси от мрака на неизвестността.
Първо - съзира го в ранна възраст: "С потурки, сини очи, свилено светла коса и кръгло лице. Яде коматче хляб, топейки го във водица."
По-късно го вижда като ученик - задълбочен, прилежен.
Вече в зрелия период на Левски и се отдава да вникне в мислите му. С уважение констатира: "Голям, надарен ум. Води го любовта към племето. По-силна е дори от тази към родната майка. Две чувства го направляват - всеотдайност към народа и мъст към потисниците."
Интересно съотношение на паралелните двойки: Левски - майка, Левски - Родина.
Уловени са и гениално претворени не от друг, а от приятеля му Ботев. Синхронът в мислите и чувствата на тези две сходни натури е поразителен.
И бликат гениални стихове:
"О, майко моя, родино мила..."
Ако Ботев е воден от огнени страсти, при Левски е хладният разум. Там, където ги има, емоционалните елементи са силно приглушени, задължително под контрол.
Между двамата национални колоси съществуват и немалко свързващи характерологични елементи. При Ботев пламенните пориви на духа се изливат в гениална поезия. При Левски, този "нечут характер" - в сладкогласи песни.
Събирателно звено между тях е изкуството. Обединяващо-любовта към Родината. На Свободата й обричат живота си.
Второ-образът на бъдещия гениален конспиратор след години се откроява пред прорицателката - вече дякон Игнатий в манастир.
Разкрива: "Много близък е с един възрастен монах. Виждам го - умен старец с големи кафя¬ви очи." - Слава забелязва. - "Дал му е извест¬на насока за организиране на революционните комитети."
(Благодарение прозрението на пророчицата, това става известно за първи път - б. а.)
Трето - жената с изострени сетива вниква във времето, когато Апостолът обикаля поробените земи, създавайки революционни комитети. Пред нея се изправя елегантен господин с изискано облекло и достолепен вид:
"Движел се е всякога изрядно облечен. Много добро впечатление оставя в обществото, особено пред непознати и случайни хора."
Този представителен негов образ няма нищо общо с дрипавия прашен шоп от популярния художествен Вазов разказ, продаващ въглища на улицата. Слава никъде не съзира Левски като такъв.
(Изложената теза е исторически достоверна - с перфектно одеяние и изтънчени маниери вездесъщият демон на империята по-малко би привличал вниманието на армията шпиони, стражари и копои на султанската власт, отколкото ако бе някакъв дрипльо. В техните очи тогава би изглеждал много по-опасен за режима.)
Предлагайки тази оригинална версия, ултра-сензорният уникат не преобразява историята, а внимателно и отговорно я допълва.
Четвърто - в конспиративните срещи и съзаклятия Апостолът не се заобикаля с кого да е. Преобладават представители на заможните прослойки сред будния народ. Гениално е прозрял - те са двигател за икономическа, политическа и духовна свобода.
Цитирам психотроничката: "А той никога не се е движел с бедни хора - никога, никога. Домовете, в които влизаше, бяха много богати. Софрата - препълнена. Людете в скъпи дрехи - потури в тъмносиви, много красиви гайтани..."
С тези люде основава революционни комитети.
От техните списъци се набива на очи - почти навсякъде начело са попът и даскалът, по онова време първенци на града и селото.
Какъв по-светъл и вдъхновяващ знак - комитети, поведени в святото дело от просветени духовни лица на народа - свещеници, учители.
Отново - желязна логика.
"Свише му се дава ритуалът на клетвата в името на Свободата - върху Евангелието кръстосани пищов и кама" - заговорнически уточнява Слава Севрюкова.
Пето - Апостолът при обиколките из поробената Родина, според психотроничката, е носил у себе си "една тъмновиолетова фъкана кесия, пълна до средата. И все злато".
Налага се преосмисляне на трайно наложения мит за бродещия от град на град, от село на паланка беден Дякон, броящ последната лепта за налчета на похабените си обувки: "два гроша за хляб", "за илач", "за нощувка"... И съвестно до педантичност описващ това в комитския тефтер.
Истината безспорно е такава, каквато е изповядана в безпристрастния бележник на Апостола, но той, според прорицателката, "е разполагал с немалко пари. Те неведнъж са го спасявали от хищните зъби на надвисналата опасност".
Размислим ли необременено, извън насадените във времето канони и клишета, ще осъзнаем - шансът това да е действително така, е много по-вероятен.
В свое писмо до чорбаджиите Апостолът се аргументира: "Без пари нищо не може да се направи".
Шесто - пренасяйки се в отминали епохи, голямата пророчица съзира в детайли личности с известни, слабо познати или незнайни за нас постъпки. Въпреки огромната дистанция на времето, вниква в техните умове. "Чете" съкровените им мисли.
За Левски разкрива:
"Той беше младеж особен, небогат, средна ръка, бих казала. Но в него имаше едно "АЗ". Аз трябва да дам, аз трябва да се издигна."
Възниква въпросът - дали дълбоко в съзнанието си Апостолът изповядва идеята, така горещо прокламирана е популярната художествена Вазова творба: "Когато се освободи Отечеството, ще ида да се боря за свободата на други поробени народи..."
Тази негова позиция е обоснована и в едно писмо до Филип Тотьо. Там скромно споделя за полагащата му се роля след Свободата: "Аз съм се обещал жертва за Освобождението, а не да бъда кой знае какъв." В подкрепа на това пак там самоиронично подхвърля: "Па ако щат ма нареди патки да паса"...
Според проникновенията на Слава Севрюкова, истината е друга. "Най-големият враг на султана - твърди тя - се е надявал след Освобождението да бъде някой"... Да е сред водачите на независима България."
Не звучи ли това много по-достоверно?
Както ще узнаем по-нататък, тези мисли изграждат духовната умонастройка на големия българин до сетните мигове на обречения му страдалчески път.
В пълно съзвучие с идеалите и душевните изживявания на Апостола, според жената, свободно пренасяща се във времето, остава безсмъртната му сентенция: "Ако печеля, печеля за цял народ. Ако губя, губя само мене си."
Седмо - срива се и друг мит - за абсолютната самота и монашеско-аскетичен живот на Дякон Левски в съкровен личен план.
"В живота му - забелязва прорицателката -присъства девойка, скрита зад изящен воал. Имаше една жена, бегло се мерна някаква кокона..."
Не е безразличен към нея. Но е толкова потаен, че и най-близките му никога нищичко не узнават за романтично-интимните увлечения на "тази желязна личност".
Една от съкровените тайни на Дякона. Така той изгражда за себе си обаяние на свръхчовек, за когото саможертвата пред олтаря на Отечеството е над личния живот, любовта и абсолютно всичко.
Носител на духовен сан, обяснимо е защо йеродякон Игнатий запазва тая своя сакрална връзка в абсолютна секретност.
Коя е избраницата на сърцето му? Монахинята сестра Христина? Вярната сподвижница Мария Сиркова? А може би, Йовка от село Войнягово? (Има свидетелства, че е бил влюбен в нея, докато учителствал там.)
Без съмнение Левски е бил магнетична личност. Синеок, очарователен, с дар-слово. Сладкогласен певец. С други думи омайвал е хората. Невъзможно е да не е привличал трепета на някое нежно сърце.
И така - коя е мистериозната жена до него?
Слава мълчи. Имена не й се дават.
МЪЛЧИ И Небето...
Осмо - Апостолът е СИЛНО практичен, но както неведнъж се отбеляза, твърде бдително и ревностно съхранява неприкосновеността на личния си периметър.
"Идеята за мрежата, за конспирацията не я е измислил сам - твърди чародейката. - Аз виждам трима-четирима. Там някъде имаше шепа хора. Тя (идеята) бе на един от тях - ето, гледам го - но не само негова... Разискваха нещо подобно. После Левски започна да събира - оттук, оттук, оттук...
Той бе толкова дискретен... Другите не биваше да знаят кой е, къде отива, какво има в себе си..."
Тази версия съвпада с общоприетата. Апостолът е с неудържим размах в борбата. Безкрайно предпазлив в конспиративните дела, строго премерен в личния живот.
Пророчицата описва най-близкия му съратник: "Един калугер - много е кръстосвал България. Лице кръгло, червендалесто, немножко више. Раменете - малко ей тъй напред.
Той само му помагаше да се настани и отседне. В друго нищо не му помагаше."
Досещате се - визира отец Матей Преображенски.
Девето - психотроничният взор навлиза все по- дълбоко в мисловно-психологическата съкровеност на великия българин.
След разигралата се трагедия в Къкрина Дяконът е заловен.
Слава съзира: до сетния час в душата му тлее упование да се отмени смъртното наказание с доживотно заточение.
С прочитане на присъдата беглата искрица надежда гасне. Но Апостолът и тогава не изпада в униние. Саможертвено заявява: "Бесете ме."
Моментната слабост е преодоляна. Тя е само в мисълта.
Вездесъщият демон на империята се държи достойно. Навсякъде. И най-вече пред бесилото.
Владетелката на свръхсетивността вниква в ума на Левски в сетните секунди, преди да му нахлузят въжето. Пред психотронния й взор се излива съкровената изповед на душата му: "В изтляващия миг на живота съжали, че не е довършил святото дело, че племето му още не е готово..."
Слава забелязва: "След като го залавят и с рехава, почти символична охрана повеждат от Ловеч към Търново, в мислите на Левски се стаи разочарование - нима организираните от него комитети не можеха да го освободят?... Обзе го горчивина - дорасъл ли е народът за Свобода..."
"Всеотдаен борбен дух, подкрепящ онеправданите - забелязва пророчицата. - С тая мисия е на Земята. Така ще е и в следващата му поява в плът."
Чий преждевременен край не е трагичен?
Задава се горчива Голгота. Самотен, на брега на своето съвършенство, Апостолът поема към бесилото - извечната българска светилница. До края на пътя си той, според прорицателката, остава вярващ християнин.
Десето - за смъртта на Дякона открай време та чак до наши дни се разпространяват какви ли не версии. Най-сензационната е, че бил обесен негов двойник. Защитава се понастоящем от ст. н. с. от БАН Георги Александров.
Големият наш революционер наистина е имал почти идентичен двойник - Дидьо Пеев (Пощата). Той удивително приличал на него. Левски неведнъж конспиративно си е служил с личното му тескере. Освен това при последната грандиозна хайка на турската полиция, както сочат безпристрастните исторически факти, са арестувани още трима негови физиономични двойници.
Интерпретирайки исторически документи от последните дни на Апостола (най-вече спомени на съвременници), Г. Александров твърди, че прове-сеният на бесилото, както го описват малцината очевидци на последния акт от биографията му, е "черноок, тъмнокос, мургав". Следователно "е нямал нищо общо със светлоокия рус Дякон".
Ако е екзекутиран двойник, редно е да се запитаме: каква е съдбата на оцелелия като по чудо най-голям враг на султана? Къде се губят оттам насетне следите му?
Той, според посочения научен сътрудник, "тайно и полека" се бил отново замонашил, но вече в един от Атонските манастири. И повече нищо не се било чуло, ни видяло за него.
Слава Севрюкова никъде не съзира подобна мистификация.
Категорична е: на 19.02.1873 г. (нов стил) е обесен самият Васил Иванов Кунчев, наречен Левски.
За радост или не, пророчицата и този път е права.
От документите на съдопроизводството срещу демона на империята, ще забележим - Левски много хитро и ловко се измъква от неудобните въпроси при съдебното дирене. Това не би било по силите на непосветен в революционните дела негов двойник.
Единадесето - предаден ли е Апостолът от поп Кръстьо?
Това е дълго лансирана версия. Дали поради недоглеждане на фактите от страна на някои историци или отново на литературното влияние на Вазов?
Изключително популярна, тя се срасна повече от столетие с народната памет.
На въпроса на Слава към духа на Дякона: "Кой е изменникът? Поп Кръстьо ли?", отговорът е категоричен. "Мене не издаде попа, а оня, който тегли браздата...."
Левски дълго се е готвил за върховната мисия - да работи за отхвърляне на омразното иго. Ако бе успял в дръзкото начинание, навярно би спомогнал за сриване на една от най-мощните световни империи.
Би ли могъл действително да го направи?
Тези и други въпроси като че остро прозират от питанките, които многозначително е поставил след синовно милото, почти интимно обръщение "Народе????..."

Слава споделя събитията такива, каквито се разкриват пред психотронния й взор.
Развръзката на героя е коварна и жестока. Поел след ареста и разкритията на Димитър Общи през мразовитата зима на 1872-73 година да прибере комитетските книжа от Ловеч, извън града среща някакъв непознат. От съображения за сигурност конспиративно променя посока.
За зла участ, пътят му се кръстосва със случаен безпризорен скитник. Бедняк, с опърпана аба и потури, цял живот изкарвал мизерна корица хлебец по чужди ниви.
Едва разминал се със съмнителното лице, верният поданик на падишаха, останал без препитание през зимата, на часа дотърчава в конака да наковлади мистериозния пътник. Да получи грош бакшиш и благоразположи местните заптиета. Щом предателството се заплаща, значи е работа. Той, техният герой, омерзително се е превърнал в жалък родоотстъпник.
"Безкрайно честен,Левски е издаден за пари" - твърди в прозренията си психотроничката.
Изумително. Не съвпада ли в това съдбата на Апостола с тази на един световен Месия?...
(Поеме ли се пътят към апостолството, раждат се аналози: Последните дни на Христос са в еврейската престолнина Йерусалим. На Левски - в бъдещата, още неосвободена българска столица София - б. а.)
Истината за предателя.
Безотказно работи инстинктът на роба. А дали е подозирал кого е срещнал?...
Ако това действително се потвърди, версията на турското заптие Али Хасан Чауш, водач на патрул, хвалил се десетки години след Освобождението, че не друг, а той е забелязал съмнителния пътник край Ловеч и организирал хайка за залавянето му (становище, все по-налагащо се напоследък в историографските среди), окончателно ще отпадне.
Оказва се, Дяконът не е предаден в точния смисъл на думата. Няма действие като умисъл за издаване на най-търсения в Отоманската империя бунтовник, а на "случайно срещнато подозрително лице" от бедняк, надяващ се на парични облаги.
"Агата, с когото беше накрая, точно му каза кой го е предал" - завършват доводите на прорицателката за издайника.
Слава Севрюкова не се изживява в роля на посланица на душите на мъртвите. Тя контактува с диханието на бездната.
Разтърсващите самостоятелни психотронни разследвания на медиума не спират до тук. На въпроса към духа на Апостола "Къде ти е гробът?", отговорът е категоричен. И кратък: "Там, където ме погребаха. Никъде не са ме местили..."
Поставя се под съмнение популярната напоследък, предизвикала немалко научни и журналистически дискусии версия за препогребване на Дякона в абсидата на софийската църквица "Света Петка Самарджийска".
Голямата пророчица развенчава и тая легенда.
"Може би ще остана неопят и непогребан" - разтърсващи слова. Изречени са от Левски пред майка му в миг на върховно прозрение.
Пророческа изповед.
"Тялото на наказания със смърт, ако не бъде потърсено от близките му, предава се на народа, към когото принадлежи" - гласи турският Наказателен кодекс от онова време.
Къде е гробът на Апостола? Не е ли време да се развенчае и тая мистерия?
Слава Севрюкова съзира мястото на бесилото. "То е там, гдето по-късно е издигнат знаменитият негов паметник в столицата."
Хвърлила мост през времето, картинно и живо описва погребението му.
Мразовит, мрачен февруарски ден. Мирната рая се е изпокрила по къщиците си. Знае се - ще бесят демона на империята.
(Но нима не е така и когато Ботевата чета минава Дунава! Психиката на роба е смазана до обезличаване - б. а.)
След екзекуцията трупът на Дякона назидателно е оставен на бесилото. Зимният режещ вятър злокобно го полюшва.
Най-голямата заплаха на султана, не се ли превръща и след смъртта в страховито махало, непреставащо да отброява последните издихания на една разпадаща се зловеща империя!
Надвечер мъж-християнин в ямурлук на бели и кафяви ивици с вдигната качулка, в селски дрехи, навуща и цървули, поема към заптиетата. Да измоли и откупи за няколко жълтици, като добър християнин, провесеното вледенено тяло.
Внимателно полага безжизнения труп в каруца, застлана със сухо сено. В стелещата се мрачина го замъква до близкия овраг. И го погребва там. Набързо. Без свещеник. Без кръст. Без белег дори на гроба.
На молбата да изясни къде точно е положен, живата връзка с невидимото отвръща: „Погребението е на около петдесетина метра от бесилото. В една естествена релефна вдлъбнатина. Изкопът в скованата от студ почва е плитък.
Земната повърхност там по онова време - отбелязва прорицателката - е била естествено хлътнала и много по-ниска от околния терен. След Освобождението при новия градоустройствен план на столицата, за да заравнят релефа и изправят улиците на София, наложило се на същото място да се струпа много, много пръст - повече от десетина метра. Така погребаният се оказал на значителна дълбочина."
Относно лобното място, има две различни тълкувания, свързани с посоката от бесилото.
Според Л. Златарева, К. Шопова и Ст. Стаменов, телесните останки на Дякона са дълбоко под тротоара на чехословашкото посолство. (Дипломатическите представителства на Чехия и Словакия не са разделени, когато пророчицата прави своите прозрения - б. а.)
Според М. Димитрова и Т. Анастасова, те са под стълбището на МЕИ (понастоящем Художествена галерия).
Слава продължава: „Аз, доколкото виждам, скелетът никога няма да бъде открит и изваден на показ... Защо? А дали народът, ненаправил сериозен опит да освободи Апостола, заслужава да знае къде са костите му?... Виждам ги... Съхранени са части от черепа и областта на тазобедрието... Не, никога няма да бъдат изкопани и експонирани...
Навеки обаче ще остане делото му - висша благородна мисия на извисен дух, с която идва на Земята."
Слава спомага да се изпълни последното желание на Левски: "гробът ми да се знае".
Дано най-после тази загадка бъде разрешена в името на историческата и човешка правда, която големият революционер заслужава.

На въпроса: "Прероден ли е духът на Апостола?", прорицателката отвръща: "Не - погледът й става куршумен. - След време и това ще се случи, но вече в друго племе. И ще се сбъдне последната му молитва преди страдалческия физически край: "да работя отново за Свободата".
Бунтарска душа. И пак ще отдаде живот за нея..."
Не друг, а светлоокият рус мъж с лъвско име, врекъл се в апостолство, подготвя освобождаването ни от османско иго. Достолепната му фигура е като изплувала от славните години на някогашното българско величие.
Невзрачното по онова време градче София, поело сетния дъх на безсмъртния исторически колос, по необяснимо стечение на обстоятелствата по-късно ще се превърне в столица на вече възкръсналата държава.
Дали е случайно това?...
* * *
Сложна е личността на Левски. Така разкрита, в някои отношения се различава от общоприетата.
С психотронни прозрения Слава Севрюкова издига на други нива познанието. Героите й са ХИПНОТИЧНО обаятелни.
Така ли изглеждат те от небесните им ракурси?
Отново се обръщам към читателите: безпристрастно преценете изложените психотронични факти и едва тогаз отсъдете. Помислете, независимо от "непонятната методика", по която са постигнати - в този  си вид не е ли личността на Дякона по-реалистична, несхоластична, нееднопосочна, по-мистична и в никакъв случай по-малко героична?
Известна е склонността на патриарха на литературата ни Вазов, извайвайки художествени образи, да ги хиперболизира. Това прави и с Апостола. Постига го с майсторски, психологически обосновани творчески похвати. Друг гений, в друга посока.
Проблемът е, че неговият повече художествен, отколкото исторически автентичен портрет на Левски, трайно се е вклинил и запечатил в Пантеона на народната памет.
Нека се запитаме: не е ли "настало време" да осъзнаем от кой образ на Апостола се нуждаем - от канонизирана култова свръхличност или от действителния, не по-малко очарователен пълнокръвен герой?
И още: ще намерим ли сили и мъжество да си позволим това? Близо столетие и половина след трагичния край на едно историческо величие, невписващо се в каквито и да са рамки?
Това е истината за Васил Иванов Кунчев, известен като дякон Левски. Откроена през обективния психотроничен взор на феномена Слава Севрюкова.
Така представена, нима осквернява? Напротив, извисява паметта на великия българин. Индивидуалността му, както и тази на Ботев, в много отношения се отличава, както предупреждава пророчицата, от "общоприетия образ в читанките".
Жената, надничаща в паметта на Вселената, изповядва: "Когато гледам човека, аз съм безпристрастна. Инак не мога да го видя."
Понятно е защо описанията и на крупни исторически личности са специфични. Ярко се отличават от клишетата, които повече от столетие, превърнати в постулати, са здраво сраснати с народната памет.
* * *
Ботев и Левски приживе с дела са вдъхновявали стотици, а след смъртта - хиляди и милиони.
Отново приканвам - да поставим внимателно така разкритите портрети на националните ни светини на везните на нашите Души. И, отхвърлили белезите на робството, нека заработи независимият Парламент на мисълта. И на Съвестта - този изповедник без глас.
Ако душите ни са съхранени, а мислите непре-дубедени, нещо страшно трудно в тая объркана епоха, да ги оценим сами.
Образът на Левски, показан убедително през погледа на световно признат псифеномен, изглежда автентичен. Независимо дали ще го приемем в "този или оня му вид", той е и ще остане Светецът в нашата национална памет.
Докато неподражаемият исторически връх, разтърсил една от най-чудовищните световни империи и трасирал път към Истината и Свободата, живее в умове и сърца, България ще я бъде!



                                                                                                          image
 


Тагове:   Матей,   гроб,   предател,   Левски,   Игнатий,


Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. veninski - Интересен ракурс. . . Поздрави от ...
20.02.2011 09:33
Интересен ракурс... Поздрави от Родопите!
цитирай
2. tota - Поздрави, Наталия!!
20.02.2011 09:47
"Докато неподражаемият исторически връх, разтърсил една от най-чудовищните световни империи и трасирал път към Истината и Свободата, живее в умове и сърца, България ще я бъде!"
цитирай
3. bojo12345 - Зашо да търсим гробовете на героите?
20.02.2011 10:02
Нека се поучим от техните идеали, техният живот и подвига им.
Една истина достига по ирационални пътища до нас - нека я приемам и да продължим делото на Левский!
цитирай
4. bven - На 1: Привет от Тракия, приятелю!
20.02.2011 10:07
Много е важно да има и други гледни точки - така добиваме повече варианти и можем да си съставим наше собствено мнение! Точно това обърква плановете на големите Играчи!
Хубав ден!
цитирай
5. bven - На 2: Тота, добре дошла в този скъп за мен постинг!
20.02.2011 10:09
Много хора милеят за България, затова нека четем и се вдъхновяваме от подвизите на нашите герои! България ще бъде!:)
цитирай
6. karambol5 - Не просто интересен ракусрс, а е...
20.02.2011 10:12
Не просто интересен ракусрс ,а единсвения истински !
На гроба му винаги ще има цветя !
цитирай
7. bven - На 3: Божо 12345, нека който иска да занимава и отвлича вниманието на хората от проблемите!
20.02.2011 10:14
Ние тук споделяме и се стараем да пръскаме знания и обективни истини (доколкото можем) , та всеки човек да може да изгради свое мнение. А още една гледна точка на голямата екстрасензорика винаги ще е от полза. Затова поклон на Слава Севрюкова, че ни дава истината за този тъжен период от нашето минало. Всеки може да бъде и приятел, и предател!!!
цитирай
8. bven - На 6: На гроба му винаги има цветя, Карамбол5!
20.02.2011 10:32
Той живее в нашите сърца, той е в нас и ние сме в него, но не всеки го съзнава!
Благодаря ти за отзива!
цитирай
9. malchaniaotnadejda7 - Благодаря ти, Bven!
20.02.2011 11:34
Хубав постинг за дякон Левски. "Може би ще остана неопят и непогребан"...
Вярно е сравнението с Христос. Духът на Левски избира да бъде погребан в небесата. И той остава неразбран от народа, на който служеше... До ден днешен.
цитирай
10. stela50 - Благодаря ти ,Бвен ...Хубав постинг .
20.02.2011 13:38
...Навеки обаче ще остане делото му - висша благородна мисия на извисен дух, с която идва на Земята."...
Митовете ,дори и да останат неразвенчани , истината може да се отсее и
да се знае . ...Истината и Свободата, живее в умове и сърца, България ще я бъде!...
Дяконът живее в нашите сърца, той е в нас и ние сме в него...
цитирай
11. kleopatrasv - Пророчицата Ванга многократно е ...
20.02.2011 13:57
Пророчицата Ванга многократно е споменавала, че гроба му е под стълби, до вратата вдясно..и когато го открие българина, чак тогава ще бъде истински достоен да му се поклони! Явно още не е дошло времето?
цитирай
12. bven - На 9: malchaniaotnadejda7, аз смятам, че всеки обича Левски по своему!
20.02.2011 14:51
Не е нужна датата 19 февруари, за да го празнуваме! Всеки го цитира - по един или друг повод. Аз се радвам, че падна тежкия жребий да насочваме лоши чувства към един човек за предателството. Може би това е наша карма! Нека се знае, че това не е вярно! И нека не се упрекваме, че винаги между нас има предатели. Да вървим напред с името на Левски!
цитирай
13. bven - На 10: Всичко, казано за нашия Апостол на свободата е истина, stela50!
20.02.2011 14:53
Ние сме българи и това е наш избор!
Хубав ден!:)))
цитирай
14. bven - На 11: kleopatrasv, дано да е така!
20.02.2011 14:57
Понякога ние тълкуваме пророчествата така, конкретно, както ги разбираме. А информацията може да има по-общ характер. Но както и да е, да се стараем да живеем както ни завеща Левски, пък когато дойде времето да разберем къде лежат костите му - дано сме станали достатъчно мъдри, нали?
Хубав ден!:)
цитирай
15. apostapostoloff - Точно тя
20.02.2011 17:13
ще ни отвори очите- неграмотната тетка с килийно образование и чужд произход!
цитирай
16. yotovava - неслучайно
20.02.2011 18:03
за него пълно историческо изследване няма - всъщност има причини то да не бъде направено.
Поздрави за постинга.
Валя
цитирай
17. demokrat63 - от демократ 63
20.02.2011 18:22
най- жалкото е, че до ден днешен идеята му за чиста и свята република остана нереализирана. дали някога ще се осъзнаем и водени от поговорката за неволята не вземем съдбата си в свой ръце ида си направим страната такава каквато я искаме, а не такава каквато ни я налагат.
цитирай
18. bven - На 15: apostapostoloff, за кого говорим?
20.02.2011 18:38
За кого говорим?
цитирай
19. bven - На 16: yotovava, наистина е така -
20.02.2011 18:40
всеки автор прави някакво изследване, написва нещо и...дотам! Може би само М.Макдермот успя да долови нещо и Яна Язова в прекрасния си роман!
Хубава вечер!
цитирай
20. bven - На 17: demokrat63, изглежда никоя република не остава таказа, каквато я виждат революционерите!
20.02.2011 18:42
Все пак след всяка революция на повърхността изплува утайката на обществото (според Кенет Кларк). Но ние сме българи и може да променим нещо в световната история!
Поздрави!
цитирай
21. yuliya2006 - Виденията на Слава Севрюкова ...
20.02.2011 22:26
Виденията на Слава Севрюкова

„Софийската Ванга”, както наричат Слава Севрюкова, е почти неизвестна за широката публика. Обяснението е просто: тя не се занимава с „битово ясновидство” и не приема тълпи от почитатели в малката си къщичка в софийския квартал ”Овча купел”. Дарбата на Слава Севрюкова е оценена високо от баба Ванга. Двете пророчици поддържат приятелски отношения няколко десетилетия и общуват телепатично помежду си. Уменията на Слава Севрюкова са използвани широко за целите на науката. С пророчицата близо 3 десетилетия работи българският физик доцент Иво Лозенски. Двамата изумяват научните среди по света с подробно описание на устройството на кристалната решетка на силицевия кристал. Това се случва 3 години преди американски учени да усъвършенстват т.нар. „тунелен електронен микроскоп” и да опишат точно сторежа на кристалната решетка. Заключенията им съвпадат удивително с казаното от Слава Севрюкова. Пророчицата има рядката способност „да вижда” устройството на атомите.

Ясновидските способности на Слава Севрюкова са използвани и от българските тайни служби при разкриването на терористичната група, организирала кървавите атентати по време на Възродителния процес.

Името на Слава Севрюкова изплува след почти четвърт век забрава, благодарение на пловдивския писател Христо Нанев. Той се запознава с пророчицата в края на 80-те години. Неговата поредица от автобиографични книги, посветени на „леля Слава”, разказват подробно и увлекателно за необичайния живот на тази малко позната българска пророчица. Пред „168 часа” Христо Нанев сподели, че е събрал спомените на над 200 свидетели, които са познавали и общували със Слава Севрюкова: „Тя виждаше сриването на комунизма много преди да се случи и - за това също са съхранени нейни предсказания в дневници на нейни близки, които имах шанса да прочета. Някои неща аз съм ги записал на касетофон, други – от нейни близки. Аз съм интервюирал над 200 души, които са били до нея и са си водили записки, документирани от онова време. Тя видя как комунизмът ще се срути за кратко време без кръв. И тогава през 1970-та година тя дава едно уникално описание. Казва: „..тази ужасна съветска страна дето затри милиони свои чеда в Сибир изведнъж ще рухне - тогава, когато начело, виждам, ще застане един мъж с белег на челото.”... В средата на 80-те години се появи Горбачов. Той имаше такъв белег.”, спомня си Христо Нанев



Предсказанията, които се сбъднаха

Досега нито едно от известните предсказания на Слава Севрюкова не се е оказало погрешно. Ясновидката предрича с математическа точност края на комунистическата тоталитарна система. Нейни близки твърдят, че в края на 70-те години е „видяла” и кървавия атентат срещу кулите-близнаци в Ню Йорк – описала е вдъхновителя на пъкленото дело, Осама бин Ладен; Във всеобщата еуфория след падането на Берлинската стена, леля Слава изрича тежки думи за бъдещето на България: „Тогава, през 1990 година мислехме, че след комунизма ни очаква бърз просперитет и демокрация от западен тип. Колко сме се заблуждавали... Слава Севрюкова тогава ни предупреди, че идват тежки времена и преходът ще е дълъг и мъчителен...”, спомня си Христо Нанев, и уточнява: „Слава Севрюкова каза, че след промяната ще има срив. Казваше, че една голяма част от страната ще се обезлюди, много ще я напуснат. Думите й бяха „всеки ще се почувства като едно куче, което е отвързано от веригата”, тоест хората ще станат непредсказуеми.”.

Малко известен факт е, че в навечерието на 10-ти ноември 1989 година Слава Севрюкова е посетена от съпругата на Станко Тодоров – Соня Бакиш. Той е един от заговорниците, които подготвят преврата срещу Тодор Живков. „В началото на ноември при леля Слава отива Соня Бакиш.... Това става късно през нощта. Соня Бакиш пита пророчицата дали има облаци над главата на съпруга й, без да обясни какво се готви. Леля Слава й казва: „Виждам, заел се е с трудно дело, но няма страшно за живота му. Успешно ще бъде и за добро е, да продължи, да не се плаши. Да продължи, за добро е.””, разказва пред „168 часа” Христо Нанев. Той си припомня, че доста преди срива на комунизма „леля Слава” била посетена от руски учени-изследователи. Тя изумява гостите си с твърдение, което се оказва дълбоко пазена държавна тайна в Съветския съюз: „Когато през 1961 година се изстрелва Гагарин, при нея идват няколко професори и един академик, за да я разпитват за бъдещето на съветската космонавтика. Слава контактуваше директно с тях, на руски език, тъй като мъжът й бе руски белогвардеец и тя владееше добре този език, нямаше нужда от преводач, а това даваше възможност за много дискретни и директни контакти. Тогава на тази среща тя удивена казва: „Ама вие изстреляхте Гагарин, но той не ви е първият космонавт”. Те мълчат. Тя казва „Виждам преди него поне десет сте изстреляли. Ама защо не ги оповестихте?” И тогава един от тях казва: „Да, товарищ Севрюкова, но для етого не говорить”.

Пет години след смъртта на Слава Севрюкова, Христо Нанев случайно попада на публикация в италианското списание „Кориере дела сера”, в която била представена подробна информация за съветските космически катастрофи: „Беше през 1995 или 96 година.... Бях изумен от написаното. Авторът на статията твърдеше, че десет космонавти преди Гагарин са загинали и изброяваше имената им. 11-тият космонавт, Пьотр Илюшин, го изстрелват успешно в космоса, един месец преди Гагарин. Илюшин прави обиколка на света, но по погрешка не успява да се приземи в Съветския съюз, а пада в Китай. Там го арестуват като съветски шпионин и затова не се дава гласност за първия успешен полет на човек в открития косвос. И след един месец изстрелват Гагарин. Така че, Гагарин е 12-тият космонавт от всички изстреляни. Това беше удивително като информация, защото съвпадаше с казаното четвърт век преди това от Слава Севрюкова.”

Ясновидката, която получава титлата „професор” в няколко престижни световни университета заради умението си „да вижда” структурата на атома, се оказва, че е била често посещавана от съветски специалисти в сферата на космонавтиката. Христо Нанев не изключва възможността до услугите на Слава Севрюкова да е прибягвало и могъщото КГБ, но е категоричен, че българската пророчица не е навредила на никого: „С нея работеха най-вече руснаците. Аз нямам информация дали е имала връзки с КГБ, но по онова време съветските тайни служби контролираха всичко. Със сигурност обаче мога да кажа,че Слава Сиврюкова беше много дискретна, много фин човек, за да си позволи да топи някого. Никога не го е правила, но властимащите са я ползвали. Ползвали са я предимно в космическите полети, при аварии на космически кораби. Например, след изстрелването на тримата космонавти - Комаров, Волков и Пацаев, се случва нещастен инцидент. След приземяването на капсулата им, тримата са открити мъртви. Били задушени. Тогава при „леля Слава” идват съветски „другари”, за се допитат до нея каква е причината за неуспешното приземяване. И тогава тя им казва, че вижда как корабът бил разхерметизиран от мощен лазeрен лъч, задействан от територията на САЩ. Това се случва във времето на Студената война. Но тази информация никога не е официално огласена по разбираеми причини..., уточнява Христо Нанев. Официалната версия за неуспешното приземяване на Комаров, Волков и Пацаев е разхерметизиране на въздушния филтър.



Какво ни очаква след 2009 година

Слава Севрюкова рядко назовава с точност времето, когато нейните предсказания ще се сбъднат. Но част от тях са вече факт. Добрата новина за всички българи е, че в близките няколко десетилетия родината ни ще преживее истински разцвет. Страната ни ще бъде уважавана, ще бъде гордо да се наричаш „българин”. Преди това обаче ще изпием горчилката до дъно. Според Слава Севрюкова, едва в началото на 21-ви век България ще се оттърси от тежката си карма, която я преследва вече близо хилядолетие. Кармичната ни обремененост като народ започва още със създаването на Аспаруховата държава, но се задълбочава след жестоките гонения срещу богомилите през 13-ти век. Падането ни под турско робство е изкупление на греховете ни. България обаче няма никога да изчезне, за разлика от много други нации, които няма да издържат изпитанията през новото хилядолетие.

Национална катастрофа в началото на 21-ви век?!

С Христо Нанев се срещаме в пловдивско кафене. Когато идва време да поговорим за едно от най-страшните предсказания на „леля Слава”, чашата на писателя се обръща и топлото кафе залива покривката на масата: „Явно трябва много да внимавам какво казвам. Слава Севрюкова не обичаше някой да преиначава думите й. Тя знаеше, че че е опасно да се говори за бъдещето, но същевременно беше убедена, че ако българите се осъзнаят, имат шанс да променят предначертаните събития”, казва Христо Нанев, докато вдига полупразната чаша с кафе. Достигаме до най-мъчителната част от разговора ни за пророчествата на Слава Севрюкова – анексирането на български територии от държава, с която граничим на юго-изток. „Едно от най-страшните пророчества на Слава Севрюкова е изречено пред ограничен кръг хора през 80-те години .... то гласи, че ще се направи опит части от Североизточна България и Югоизточна България да бъдат откъснати по мирен път в началото на 21-ви век. „Леля Слава” беше категорична, че тези в Североизточна България няма да успеят, но за онова, което ще се случи в Югоизточна България, казваше буквално следното:„Виждам как без пушка да пукне, по мирен път, ще се отцепят към съседната нам югоизточна съседка”. Слава Севрюкова дори не казваше Турция, то е ясно.”, споделя пред „168 часа” изследователят Христо Нанев. По думите му, пророчицата не е дала точен времеви отрязък, когато тези катастрофални събития ще станат факт, но била категорична, че това ще се случи, когато България е вече пълноправен член на Европейския съюз: „Тука е много интересно това нейно предсказание, че тя казва „когато ние влезем в Европа”, тогава ще стане това отцепване, и Европа ще гледа с почуда, и няма да знае как да реагира. Толкова мирно и кротко ще стане всичко това. И тогава, казва, сърбите ще ни протегнат първи ръка. Значи, има логика, защото сърбите изживяха някакви подобни процеси.”, коментира Христо Нанев. Той уточнява, че предсказанията са направени преди 30 години, когато преспективата пред европейското членство на България е изглеждала немислима. Пловдивският изследовател допълва: „Тя не казваше кога, но беше категорична ,че упадъкът на държавата ни ще продължава до това злощастно събитие. Казваше, че след 1990 година мнозина ще се изредят да ни управляват, много гръмки обещания ще дават, но в крайна сметка нищо няма да успеят да направят. И едва,, когато се отцепи част от страната ни, казваше леля Слава - „виждам как българският народ ще се вдигне като един”, тоест ще се мобилизира. И едва тогава ще бъдат осъдени тези властници, които години наред пилееха силите на народа, на държавата...”, припомня си за страшното предсказание Христо Нанев. Вероятно, без да си даваме ясно сметка, този пъклен план за обезбългаряването на югоизточната част на страната е задействан още през 90-те години. Скандалите с братя Юзеирови и тяхната мюсюлманска партия сякаш допълват апокалиптичната картина на близкото бъдеще.

Слава Севрюкова обаче е категорична за едно: ще има възмездие за продажните политици, и то ще е страшно. Затворите ще бъдат препълнени с народоотсъпниците и предателите, които доскоро са ни управлявали, а българите като един ще се вдигнат да бранят страната си. Едва тогава ще настъпи истинското „събуждане” и оттласкване от дъното.

Възходът на българската държава през третото хилядолетие

Апокалиптичното пророчество на „леля Слава” е допълнено от предсказанието, че „след като се сменят 14 правителства от началото на промяната”, начело на страната ще застане велик държавник, който ще я поведе към възход. Този бъдещ политик е вече роден и живее сред нас. В началото на 80-те години е бил 7-годишно дете. За него Слава Севрюкова казва, че е „духът на превъплътения Давид”. След 2017-18 година в държавното управление ще влезе жена. Която ще „измие срама на мъжете, които не са постъпвали мъжки”. Христо Нанев допълва: „И тогава също ще има подем в страната. Тази жена ще мобилизира силите и ресурсите на цялата нация. Когато леля Слава е питана кога това ще се случи, тя е казвала: „...някъде след 2017-18 година”..”

Пророчицата съветва всички българи в чужбина да се приберат в страната до 2028-2034 година. Тогава планетата ще бъде подложена на невиждани катаклизми. Много държави ще изчезнат, но България ще остане. Слава Севрюкова „вижда” промени в земната кора и природни бедствия. Успокояващото е, че страната ни ще бъде сравнително слабо засегната от тях. Ясновидката обаче е категорична: „Кажете на близките си, които са в чужбина, да се приберат до 2028 година. След това, и да искат, ще е много трудно да се върнат, а и ние няма да сме в състояние да ги приемем...”

През 21-ви век България ще достигне невиждан духовен разцвет. Страната ни ще бъде прославена от блестящи умове и учени, които ще дадат на човечеството гениални прозрения. Със спокойствието и красотата си, държавата ни много ще наподобява Швейцария, но никога няма да се превърне в „икономически тигър
цитирай
22. bven - На 21: Благодаря ти, yuliya2006...
21.02.2011 08:07
Каквото и да се говори, леля Слава е дала най-доброто от себе си като българка , за своята страна! Много още има да се научава за нея!
Хубав ден!
цитирай
23. voinov50 - Хубав пост! Поздравления! :)
18.04.2011 12:32
За съжаление, само преди няколко дни (16.04) в предаването на уважаемия Карбовки, се изходи по въпроса за гроба на Лъвский поредният шизофреник - данни за него има в окр. прокуратура Благоевград, местното народонаселение споделя, че е бил голям измамник преди промените, шестак с кодовото име "Техника" и др. подобни по негов адрес... Знаел къде е гроба на Апостола от петричката пророчица, и мислел, че Т. Живков ще оправи България, но сега вече мислел, че това се отнасяло за Б.Б. и искал разговор с него специално да покаже къде се намира гроба на Апостола...
цитирай
24. bven - На 23: voinov50, добре си се отбил тук...Благодаря за отзива.
10.05.2011 13:59
Нека остане така, както ни е дадено от леля Слава! Останалото е хулене за сметка на самочувствието на българина и не носи добро.
Хубав ден и да сме българи преди всичко!:)))
цитирай
25. mt46 - Нищо ново...
22.07.2011 12:58
Всеки би могъл да каже подобни неща, ако е чел достатъчно и ако е добър психолог... Отдавна съм чел, че Левски не е бил аскет, че е имало жени около него, някои са го приютявали...
цитирай
26. анонимен - original viagra
26.07.2011 16:07
<a href=http://dawsdesign.com/>Canadian Online Pharmacy - Order Cialis</a>
<a href=http://www.entertainingthings.com/>Buy Levitra, Viagra, Cialis advanced Online</a>
<a href=http://www.myownself.com/new/saveme.html/>Buy Levitra Viagra, Cialis ,advanced Online</a>
<a href=http://www.assolaw.com/>Buy Generic Levitra, Viagra, Cialis Without Prescription Online</a>
<a href=http://www.slifeblog.com/>Buy Levitra, Viagra, Cialis prices Online</a>
<a href=http://webhistory.org/timelines/>Best price Levitra, Viagra, Cialis Online usa, canada, UK</a>
<a href=http://www.sublogic.org/>Levitra mail order usa</a>
<a href=http://learn.abc.edu/>Cialis Price Without Prescription</a>
<a href=http://www.matthewyatesphotography.com/>Order Viagra Online on the Lowest Price - Cialis for Sale</a>
<a href=http://www.rosannasalonia.com/>Order Viagra, Cialis Online Canada</a>
<a href=http://www.lillimuller.com/>Cialis Price Order Viagra</a>
<a href=http://www.musicianslovejohnmayer.com/>Cialis Price Without Prescription</a>
<a href=http://www.mkid.ca/>Mail Order Cialis Without Prescription</a>
<a href=http://holdren.com/methane/index.php>Canadian Online Pharmacy - Order Levitra</a>
<a href=http://holdren.com/gallery/>Buy Levitra, Viagra, Cialis nternational shipping Online</a>
<a href=http://holdren.com/stasia/>Buy Levitra Viagra Cialis no prescription Online</a>
<a href=http://holdren.com/scott/legos/>Cialis, Levitra Online Without Prescription</a>
<a href=http://holdren.com/scott/legos/>Cialis, Levitra Online Without Prescription</a>
<a href=http://www.healthcarereformmyths.org/>Sale Viagra - Canadian Online Pharmacy</a>
<a href=http://www.healthcarereformmyths.org/HealthcareReformMyths.php>Sale Viagra, Order Cialis, Levitra Discont</a>
цитирай
27. анонимен - viagra pentru femei
09.08.2011 20:16
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=propecia&lang=en>propecia for 10 years</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=flagyl&lang=en>flagyl and diflucan</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=propecia&lang=en>propecia facial hair loss</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=nolvadex&lang=en>nolvadex estrogen upregulation</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=lasix&lang=en>lasix for fluid retention</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=plavix&lang=en>plavix prodrug</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=flagyl&lang=en>course of flagyl</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=lasix&lang=en>furosemide lasix prescriptions overnight</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=plavix&lang=en>des plavix</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=propecia&lang=en>see propecia</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=xenical&lang=en>xenical side effects</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=accutane&lang=en>clindamycin and accutane</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=nolvadex&lang=en>nolvadex labs</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=clomid&lang=en>clomid rate of multiples</a>
<a href=http://www.ed-tabs.net/?search=lasix&lang=en>lasix 20mg</a>
цитирай
28. анонимен - pharmacy post
26.11.2011 13:19
speciality pharmacy search http://exclusiverx.com/products/zyban.htm Lokinsink 3423027 percocet foreign pharmacy
цитирай
29. анонимен - adobe photoshop cs4 demo
19.02.2012 18:18
buy adobe acrobat 9 adobe bridge update http://aandfdb.hostingsociety.com/7-acrobat-reader.html acrobat reader
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867835
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава