Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2011 08:00 - Прозрения
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2406 Коментари: 6 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Христос виждала ли си, лельо Славе? Близо ли е времето, когато ще се яви в плът и кръв, както е предречено в Светото писание?
Чуйте добре. Туй, което ще ви предам, труд­но ще го приемете. Казано е: "Ще дойде отново Христос на Земята и всяко коляно ще се превие да го види..." Какво си мислите, с Библията ляга, с Библията става леля ви Славка - усмихва се. (Не преувеличава - силно вярваща е - б. а.) - О, как съм искала да съзра кога ще се случи това! И ми се "даде". Но какво? Не онова, което очаквате, не. Истината е съвършено различна. Слушайте.
(Наостряме уши.)
- Божият син сега е Слово. Всемирна душа. Не се е явил някога на Земята, както се твърди, да бъде "изкупител". Търговците, които открай време са се облагодетелствали от храма, напразно се опитват да го изкарат такъв. Нищо не изкупва, а само прозорливо поучава онези, които "имат уши, да чуят и очи, да видят". Той по-скоро е нашият Спасител - с живот, личен пример и послания.
Не предстои повторно да се роди на Земята като човек в плът и кръв, както пак те, хитрите търговци на идеи, зад които примамливо шумят финикийски знаци, се опитват да ни заблудят. Божествен, много по-възвисен е Върховният замисъл.
С времето Божият син ще се всели във всяко разумно човешко същество. Ще се слее с него. Това постепенно ще го промени.
Христос е Новият човек. Човекът - до края на задаващата се епоха. (2 800 г. - б. а.) Носи­телят на добродетелите на Бъдещето. Ние ще отиваме в Отвъдното. Ще се връщаме. Пак ще отиваме... И все повече у нас ще се вграждат тези добродетели.
И ти ще видиш Христа в брат си, в сестра си, а те - в тебе. Как? - С добродетелта, която ще постигнеш, с цената на преодолените изпи­тания в не едно превъплъщение, вече няма да си онова, което си бил. Ще станеш по-фин и до­бър. А също и брата, сестрата...
Човекът ще е толкова Христос, колкото Христос е в него. Така съзирам Второто при­шествие.
Разбирате ли? А не, както се тълкува, че Спаси­телят щял да дойде втори път в плът и кръв при нас. Да раздава правосъдие с "огнен меч". Отново да напътства, да проповядва.
Докога? Защо? Нима две хилядолетия не взе­хме поуки от Великия Негов Урок? Не се ли усъ­вършенствахме? Мъничко поне не поумняхме ли? Казано е: "Вратата, зад която кротко ни очаква добродетелта, трудно се отваря; вратата, зад която изкусително ни тегли порокът, трудно се затваря..."
- Чуйте... - Снишава глас. - Не красотата, до­брото у човека ще спаси света. Има ли нещо по-обаятелно на тази Земя от него?
("Христос ще дойде в душите" - аналогична е мисълта и на Петър Дънов - б. а.)
- Няма утъпкана пътека към Бога – завършва хрисимо Учителката. - Той е Състрадание и Любов. В нас и с нас ще е, ако сме съхранили Човечността. Плодовете на доброто, което сме сторили, тогава никога не ще ни се отнемат. Никога, никога. Ни в това съществувание, ни в следващо. Но, ако пътят ни тръгва от сърцето, да не се надяваме да е равен и спокоен...


Заговорила за Висшата сила, Слава Севрюкова е в стихията си:
- Неведнъж съм се молила да съзра Бог-отец, Създателя и Вседържателя на Вселената.
...И ми се разкри видение. Но преди това чух: "Това, което ще се яви пред теб, не е Бог, а не­гово отражение. Очите човешки не могат да съ­зрат Първопричината на причините..."
В тоя миг в звездната космична шир се извиси мо­гъщ трон. Над него проблесна. Възправи се огромна канара. Обхващаше Вселената открай до край.
И прокънтя глас: "Бог е като нея!"
Пак ще отбележа - не че това бе Бог. Представи ми се такова картинно прозрение, за да си обясня грандиозния обхват на Всемирната душа.
Колосална мощ изпълваше и контролираше с всепроникващ Разум Мирозданието.
Тогава пред духовното ми зрение се яви Христос - ослепителна златеещосребриста Светлина се изви и отцепи от огромната канара. Пронизващо ярка.
Изстенах. Очите остро ме заболяха. Премрежиха се.
Пред мен се бе възправил всъщност не Спаси­телят, а Неговото отражение.
Прокънтяха слова: "Това е Синът на Отца, ва­шият Иисус Христос, незаченат чрез мъж."
Край Него кръжеше Светият Дух - блестящо сияние, опасващо Всемира.
Съзрях: Творецът изтръгна звезден облак треп­тяща светлина от себе си. Превърна я в лъчисти прашинки.
Разпръсна ги.
Разлетяха се в красив огромен рояк.
Миг след това вложи по една от тях във всяко от човешките същества.
Заблестя. Запулсира. Освети душите им. Слава тръпне, вълнува се:
- Красив е "космосът на човешкия свят". По­гледнат отгоре, уподобява звездна жарава. Сияят милиарди божествени искри, припламващи в сър­цата. В мигове на просветление осъзнаваме - Бо­жията искрица разпалва енергията ни.
Пророчицата съзира и описва Вселенския Раз­ум - грандиозен, величествен.

Създателят оживява в триединството си.
Бог е недосегаем за нашите сетива. Как да се изследва? "Този, който е навсякъде, е никъде" - предупреждава Монтен. Трябва просто да се по­чита. С Любов, Разум и Извисен живот.
Впечатляващо е видението на прорицателката за Светия дух - съвкупност от флуиди, изпълва­щи света.
- Как изглеждаше Исус в своето земно проявление, лельо Славе? Вярно ли е, че част от богатите си познания е усвоил в далечния Изток, в Индия и Тибет, където, както се твърди, е пребивавал в ранната си младост? Това се опитват да докажат някои съвременни изследователи - питаме колебливо.
Тръпнем. Напрежението расте.
- Не предполагам, със сигурност знам. Чуйте добре. Съзрях Божия син в човешкото му проявление на Земята.
С туника. Ръст висок, строен. Топли кафяви очи. Кестеняви коси почти до раменете - чу-пливи и меки. Брада с леко червеникав отенък. Нежни, изящни ръце.
Благородни черти. Обаятелен, пленително красив. Точната дума е магнетичен. Съзреш ли го, не можеш да откъснеш дори за миг поглед от Него.
Такъв бе Иисус, понесъл мировото страда­ние, събрало "всичката сол на земята"...
Разгледах го внимателно - двете половини на лицето му бяха идеално симетрични. При ни­кой смъртен не е тъй.
Знайно е: двете съставки на човешкия лик не са напълно еднакви. Твърди се - лявата половина се унаследява от майката, дясната - от бащата. Пре­насяйки се във времето, аз виждам: лявата поло­вина на лицето се предопределя от предход­ния живот. Дясната генетично се приема от сегашните родители.
Лицето на Иисус бе свръхсъразмерно. Две­те половини - абсолютно еднакви. Досещате се защо, нали?
(Безмълвно удивени сме.)
- Защото никога преди това не е идвал в плът на Земята - пояснява пророчицата. И продължава.
-Тази невероятна симетрия му придаваше неотра­зим чар и привлекателност. Неповторимо излъчва­не. Привличаше хиляди хора, в захлас заслушани в словата му.
Такъв изглеждаше Божият син на земната твърд - най-красивият евреин на света!
Макар да е странстващ проповедник, никъде не съзрях да е ходил до Индия или Тибет. Освен при­нудителното пътуване като дете в Египет, за което говори Библията, все на еврейска земя е.
- А Йоан Кръстител? - Дълбаем я с очи.
- Видях и срещата му с Йоан Кръстителя. Аурата на Йоана бе ярка. Сияеше на трийсетина сантиметра около него.
Впечатляваща гледка. Хората я забелязваха, спираха пред Предтечата. Дивяха се.
Но, когато внимателно се взрях в неговото сия­ние, забелязах едва доловими мънички петънца.
В тоя миг дочух глас: "Така е, защото е заченат от мъж. Колкото и чиста да е, когато е в плът, душата носи и нейните белези..."
Многократно по-силно бе въздействието на Сина Божий - целият окъпан в светлина. Аурата му имаше божествено излъчване.
- ...Видях Иисус как пише с пръчка на пясъка - потопена в завладелия я блян, продължава. - Заобиколен бе от следовниците си.
Гледаха го с интерес, но и с подозрение. Плахи, несигурни. Не му вярваха. Извършваше чудеса ей тъй, пред очите им. Но в сърцата си те се съмнява­ха. Трудно го разбираха. Говореше за Царството небесно. Пък те наивно очакваха да стане всеси­лен земен властелин. И усърдно се готвеха за не­гови наместници.
Най-ревностният апостол Петър дори три пъти, в мигове на върховни изпитания, се отрече от Него. А после до края на живота горко се разкайва.
Настанал бе часът на Просветлението.
Едва когато разпнаха Спасителя и мъчител­но издъхна на кръста, а после чудодейно въз­кръсна, осъзнаха - сред тях не е било човешко същество, а въплътено проявление на Всемир­ната душа.
Възкресението - необяснимо космическо съби­тие - ги изуми. Изживяното ги разтърси.
Стъписаха се. И искрено покаяха. И едва тогаз повярваха в онова, което доскоро им се струваше невероятно. То проникна в озарените им души. Срасна се, стана част от тях. За да превърнат те на свой ред света в една необикновена реалност. И, просветле­ни, да дадат живота си за предречените от Христа Нови времена.
...Съзрях и чудото на Възкресението. Истина е. Не човешко, а Божествено дело.
Едва при вида на това свръхвелико събитие уче­ниците на Иисуса се сепнаха. Извисеният му при­мер проникна в душите им. Дотогава бяха страшно объркани.
С Просветлението в умовете им настана гран­диозна промяна. Разбраха - Всемощна Сила бди над нас. И не друг, те са били белязани с редкия щастлив шанс да я докоснат. Да се извисят и сле­ят с Нея.
(Истинското име на Спасителя произлиза от староеврейското Йешуа. На гръцки е адаптирано като Иисус. Означава изцеление. От Ясо - богиня­та на лечението - б. а.)
И тогава вдъхновени, храбро се хвърлиха по стъпките на Учителя. И поеха към своята Голгота - да се пожертват в името на Иисуса. Заради все­могъщата Сила, обновяваща света. За Човечест­вото, което предстои да се промени в Негово име.
Гласувай:
11
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojo12345 - Настанал бе часът на Просветлението!
22.04.2011 14:17
Нека и за нас да настане този час - откога го чакат всички! Време е да започне и просветление в душата и ума на българина. Да е Българският Великден!
Поздрави за празниците!
цитирай
2. stela50 - Хубави и мъдри слова ..
22.04.2011 14:30
...С Просветлението в умовете им настана гран­диозна промяна. Разбраха - Всемощна Сила бди над нас. И не друг, те са били белязани с редкия щастлив шанс да я докоснат. Да се извисят и сле­ят с Нея...
Светли празници ,Бвен !
цитирай
3. bven - На 1: bojo12345,
22.04.2011 16:49
Бо­жията искрица разпалва енергията ни - нека това ни дава надежда, че ние носим Божията искра и ние самите сме такива искри (и богове). И нека да бъдем силни и смели, защото някога Драгомир Асенов казваше в една пиеса:
Джелатите колят най-кротките крави,
а дивите вълци в гората са живи и здрави.
Хубави и мъдри Великденски празници!
цитирай
4. bven - На 2: Много добре си разбрала смисъла, мила ми приятелко.
22.04.2011 16:51
Силата бди над нас и ние сме силата...
Светлина и щастие в празничните дни, Таня!:)))
цитирай
5. tota - Наталия,
23.04.2011 07:53
Светли, празнични дни! Здраве, много здраве и добрина в твоя дом!
цитирай
6. bven - На 5: Светли великденски празници, Тота!
23.04.2011 12:54
Благодаря ти от сърце за пожеланията и нека здравето, светлината и любовта бъдат винаги с теб и любимите хора!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10577744
Постинги: 2262
Коментари: 12218
Гласове: 32372
Архив
Календар
«  Януари, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031