Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2011 08:00 - Прозрения
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3129 Коментари: 6 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Христос виждала ли си, лельо Славе? Близо ли е времето, когато ще се яви в плът и кръв, както е предречено в Светото писание?
Чуйте добре. Туй, което ще ви предам, труд­но ще го приемете. Казано е: "Ще дойде отново Христос на Земята и всяко коляно ще се превие да го види..." Какво си мислите, с Библията ляга, с Библията става леля ви Славка - усмихва се. (Не преувеличава - силно вярваща е - б. а.) - О, как съм искала да съзра кога ще се случи това! И ми се "даде". Но какво? Не онова, което очаквате, не. Истината е съвършено различна. Слушайте.
(Наостряме уши.)
- Божият син сега е Слово. Всемирна душа. Не се е явил някога на Земята, както се твърди, да бъде "изкупител". Търговците, които открай време са се облагодетелствали от храма, напразно се опитват да го изкарат такъв. Нищо не изкупва, а само прозорливо поучава онези, които "имат уши, да чуят и очи, да видят". Той по-скоро е нашият Спасител - с живот, личен пример и послания.
Не предстои повторно да се роди на Земята като човек в плът и кръв, както пак те, хитрите търговци на идеи, зад които примамливо шумят финикийски знаци, се опитват да ни заблудят. Божествен, много по-възвисен е Върховният замисъл.
С времето Божият син ще се всели във всяко разумно човешко същество. Ще се слее с него. Това постепенно ще го промени.
Христос е Новият човек. Човекът - до края на задаващата се епоха. (2 800 г. - б. а.) Носи­телят на добродетелите на Бъдещето. Ние ще отиваме в Отвъдното. Ще се връщаме. Пак ще отиваме... И все повече у нас ще се вграждат тези добродетели.
И ти ще видиш Христа в брат си, в сестра си, а те - в тебе. Как? - С добродетелта, която ще постигнеш, с цената на преодолените изпи­тания в не едно превъплъщение, вече няма да си онова, което си бил. Ще станеш по-фин и до­бър. А също и брата, сестрата...
Човекът ще е толкова Христос, колкото Христос е в него. Така съзирам Второто при­шествие.
Разбирате ли? А не, както се тълкува, че Спаси­телят щял да дойде втори път в плът и кръв при нас. Да раздава правосъдие с "огнен меч". Отново да напътства, да проповядва.
Докога? Защо? Нима две хилядолетия не взе­хме поуки от Великия Негов Урок? Не се ли усъ­вършенствахме? Мъничко поне не поумняхме ли? Казано е: "Вратата, зад която кротко ни очаква добродетелта, трудно се отваря; вратата, зад която изкусително ни тегли порокът, трудно се затваря..."
- Чуйте... - Снишава глас. - Не красотата, до­брото у човека ще спаси света. Има ли нещо по-обаятелно на тази Земя от него?
("Христос ще дойде в душите" - аналогична е мисълта и на Петър Дънов - б. а.)
- Няма утъпкана пътека към Бога – завършва хрисимо Учителката. - Той е Състрадание и Любов. В нас и с нас ще е, ако сме съхранили Човечността. Плодовете на доброто, което сме сторили, тогава никога не ще ни се отнемат. Никога, никога. Ни в това съществувание, ни в следващо. Но, ако пътят ни тръгва от сърцето, да не се надяваме да е равен и спокоен...


Заговорила за Висшата сила, Слава Севрюкова е в стихията си:
- Неведнъж съм се молила да съзра Бог-отец, Създателя и Вседържателя на Вселената.
...И ми се разкри видение. Но преди това чух: "Това, което ще се яви пред теб, не е Бог, а не­гово отражение. Очите човешки не могат да съ­зрат Първопричината на причините..."
В тоя миг в звездната космична шир се извиси мо­гъщ трон. Над него проблесна. Възправи се огромна канара. Обхващаше Вселената открай до край.
И прокънтя глас: "Бог е като нея!"
Пак ще отбележа - не че това бе Бог. Представи ми се такова картинно прозрение, за да си обясня грандиозния обхват на Всемирната душа.
Колосална мощ изпълваше и контролираше с всепроникващ Разум Мирозданието.
Тогава пред духовното ми зрение се яви Христос - ослепителна златеещосребриста Светлина се изви и отцепи от огромната канара. Пронизващо ярка.
Изстенах. Очите остро ме заболяха. Премрежиха се.
Пред мен се бе възправил всъщност не Спаси­телят, а Неговото отражение.
Прокънтяха слова: "Това е Синът на Отца, ва­шият Иисус Христос, незаченат чрез мъж."
Край Него кръжеше Светият Дух - блестящо сияние, опасващо Всемира.
Съзрях: Творецът изтръгна звезден облак треп­тяща светлина от себе си. Превърна я в лъчисти прашинки.
Разпръсна ги.
Разлетяха се в красив огромен рояк.
Миг след това вложи по една от тях във всяко от човешките същества.
Заблестя. Запулсира. Освети душите им. Слава тръпне, вълнува се:
- Красив е "космосът на човешкия свят". По­гледнат отгоре, уподобява звездна жарава. Сияят милиарди божествени искри, припламващи в сър­цата. В мигове на просветление осъзнаваме - Бо­жията искрица разпалва енергията ни.
Пророчицата съзира и описва Вселенския Раз­ум - грандиозен, величествен.

Създателят оживява в триединството си.
Бог е недосегаем за нашите сетива. Как да се изследва? "Този, който е навсякъде, е никъде" - предупреждава Монтен. Трябва просто да се по­чита. С Любов, Разум и Извисен живот.
Впечатляващо е видението на прорицателката за Светия дух - съвкупност от флуиди, изпълва­щи света.
- Как изглеждаше Исус в своето земно проявление, лельо Славе? Вярно ли е, че част от богатите си познания е усвоил в далечния Изток, в Индия и Тибет, където, както се твърди, е пребивавал в ранната си младост? Това се опитват да докажат някои съвременни изследователи - питаме колебливо.
Тръпнем. Напрежението расте.
- Не предполагам, със сигурност знам. Чуйте добре. Съзрях Божия син в човешкото му проявление на Земята.
С туника. Ръст висок, строен. Топли кафяви очи. Кестеняви коси почти до раменете - чу-пливи и меки. Брада с леко червеникав отенък. Нежни, изящни ръце.
Благородни черти. Обаятелен, пленително красив. Точната дума е магнетичен. Съзреш ли го, не можеш да откъснеш дори за миг поглед от Него.
Такъв бе Иисус, понесъл мировото страда­ние, събрало "всичката сол на земята"...
Разгледах го внимателно - двете половини на лицето му бяха идеално симетрични. При ни­кой смъртен не е тъй.
Знайно е: двете съставки на човешкия лик не са напълно еднакви. Твърди се - лявата половина се унаследява от майката, дясната - от бащата. Пре­насяйки се във времето, аз виждам: лявата поло­вина на лицето се предопределя от предход­ния живот. Дясната генетично се приема от сегашните родители.
Лицето на Иисус бе свръхсъразмерно. Две­те половини - абсолютно еднакви. Досещате се защо, нали?
(Безмълвно удивени сме.)
- Защото никога преди това не е идвал в плът на Земята - пояснява пророчицата. И продължава.
-Тази невероятна симетрия му придаваше неотра­зим чар и привлекателност. Неповторимо излъчва­не. Привличаше хиляди хора, в захлас заслушани в словата му.
Такъв изглеждаше Божият син на земната твърд - най-красивият евреин на света!
Макар да е странстващ проповедник, никъде не съзрях да е ходил до Индия или Тибет. Освен при­нудителното пътуване като дете в Египет, за което говори Библията, все на еврейска земя е.
- А Йоан Кръстител? - Дълбаем я с очи.
- Видях и срещата му с Йоан Кръстителя. Аурата на Йоана бе ярка. Сияеше на трийсетина сантиметра около него.
Впечатляваща гледка. Хората я забелязваха, спираха пред Предтечата. Дивяха се.
Но, когато внимателно се взрях в неговото сия­ние, забелязах едва доловими мънички петънца.
В тоя миг дочух глас: "Така е, защото е заченат от мъж. Колкото и чиста да е, когато е в плът, душата носи и нейните белези..."
Многократно по-силно бе въздействието на Сина Божий - целият окъпан в светлина. Аурата му имаше божествено излъчване.
- ...Видях Иисус как пише с пръчка на пясъка - потопена в завладелия я блян, продължава. - Заобиколен бе от следовниците си.
Гледаха го с интерес, но и с подозрение. Плахи, несигурни. Не му вярваха. Извършваше чудеса ей тъй, пред очите им. Но в сърцата си те се съмнява­ха. Трудно го разбираха. Говореше за Царството небесно. Пък те наивно очакваха да стане всеси­лен земен властелин. И усърдно се готвеха за не­гови наместници.
Най-ревностният апостол Петър дори три пъти, в мигове на върховни изпитания, се отрече от Него. А после до края на живота горко се разкайва.
Настанал бе часът на Просветлението.
Едва когато разпнаха Спасителя и мъчител­но издъхна на кръста, а после чудодейно въз­кръсна, осъзнаха - сред тях не е било човешко същество, а въплътено проявление на Всемир­ната душа.
Възкресението - необяснимо космическо съби­тие - ги изуми. Изживяното ги разтърси.
Стъписаха се. И искрено покаяха. И едва тогаз повярваха в онова, което доскоро им се струваше невероятно. То проникна в озарените им души. Срасна се, стана част от тях. За да превърнат те на свой ред света в една необикновена реалност. И, просветле­ни, да дадат живота си за предречените от Христа Нови времена.
...Съзрях и чудото на Възкресението. Истина е. Не човешко, а Божествено дело.
Едва при вида на това свръхвелико събитие уче­ниците на Иисуса се сепнаха. Извисеният му при­мер проникна в душите им. Дотогава бяха страшно объркани.
С Просветлението в умовете им настана гран­диозна промяна. Разбраха - Всемощна Сила бди над нас. И не друг, те са били белязани с редкия щастлив шанс да я докоснат. Да се извисят и сле­ят с Нея.
(Истинското име на Спасителя произлиза от староеврейското Йешуа. На гръцки е адаптирано като Иисус. Означава изцеление. От Ясо - богиня­та на лечението - б. а.)
И тогава вдъхновени, храбро се хвърлиха по стъпките на Учителя. И поеха към своята Голгота - да се пожертват в името на Иисуса. Заради все­могъщата Сила, обновяваща света. За Човечест­вото, което предстои да се промени в Негово име.




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojo12345 - Настанал бе часът на Просветлението!
22.04.2011 14:17
Нека и за нас да настане този час - откога го чакат всички! Време е да започне и просветление в душата и ума на българина. Да е Българският Великден!
Поздрави за празниците!
цитирай
2. stela50 - Хубави и мъдри слова ..
22.04.2011 14:30
...С Просветлението в умовете им настана гран­диозна промяна. Разбраха - Всемощна Сила бди над нас. И не друг, те са били белязани с редкия щастлив шанс да я докоснат. Да се извисят и сле­ят с Нея...
Светли празници ,Бвен !
цитирай
3. bven - На 1: bojo12345,
22.04.2011 16:49
Бо­жията искрица разпалва енергията ни - нека това ни дава надежда, че ние носим Божията искра и ние самите сме такива искри (и богове). И нека да бъдем силни и смели, защото някога Драгомир Асенов казваше в една пиеса:
Джелатите колят най-кротките крави,
а дивите вълци в гората са живи и здрави.
Хубави и мъдри Великденски празници!
цитирай
4. bven - На 2: Много добре си разбрала смисъла, мила ми приятелко.
22.04.2011 16:51
Силата бди над нас и ние сме силата...
Светлина и щастие в празничните дни, Таня!:)))
цитирай
5. tota - Наталия,
23.04.2011 07:53
Светли, празнични дни! Здраве, много здраве и добрина в твоя дом!
цитирай
6. bven - На 5: Светли великденски празници, Тота!
23.04.2011 12:54
Благодаря ти от сърце за пожеланията и нека здравето, светлината и любовта бъдат винаги с теб и любимите хора!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868103
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава