Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2011 08:05 - За реинкарнацията
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1802 Коментари: 2 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Времето на избора не е съпроводено с паника. Напротив, това е период на просветление и невероятно завладяващи перспективи. Механизмът на прехода е много различен и подобно на механизма на физическото съществуване до голява степен е индивидуален. Съществуват много фактори, които забавят прогреса на индивида както в живота, така и сле д смъртта.
Изключително силната идентификация с един от половете може да бъде причина за забавяне. Ако човек има представата, че принадлежи само към мъжкия или женския пол, трудно ще свикне с промяната на пола в новите инкарнации. Някои индивиди никога по време на живота не са изпитвали чувството на истинско единство и хармония, в които се сливат противоположните фактори. Ще им се наложи да преминат през дълъг преходен период и множество нови инкарнации. В периода, в който ще ви е нужно да направите избор за вашия относителен нов начин на съществуване, ще се окаже, че имате много варианти. Един от тях е да изберете ролята на учител. Обаче многоизчмерното преподаване не прилича съвсем на учителството във вашето разбиране за тази дума и ще трябва упорито учене и сериозна подготовка. Някои индивиди след смъртта стават лечители. За това също е необходима сериозна подготовка, като става дума пак за многоизмерната медицина. При съответното ниво на подготовка лечителите могат посредством духовната и психическа медицина да помагат едновременно на голям брой хора в различни реалности.

Вече говорихме, че всеки преживява животи както в мъжки, така и в женски тела. Като правило в него не остава съзнателна памет за това. Мъжете често сънуват сън, в който са жени. Тези сънища могат да им разкажат много за техните предишни реинкарнации, когато са били в женски тела. Жрицата, майката, жената и мъдрата старица – тези най-общи типажи действително са архетипни модели просто защото са основни елементи, които символично представят различните типове женски качества и много от мъжете са преживяли такива женски животи. Такива животи, разбира се, са живели и жени. Обаче на една жена не е нужно да й бъдат припомняни минали женски животи, защото тя няма нужда да се отъждествява с женския пол. Ето защо в жените съществува скритото мъжко начало. Това представлява мъжки живот, който някога е преживян от женска същност, тип юноша, жрец, агресивен „дивак“ и мъдър старец.
Може да се каже, че както имате реинкарнационни индивиди, така има и реинкарнационни цивилизации. Всяка въплътена същност се старае да развие тези способности, които може да приложи във физическата реалност. Тя има ангажименти и отговорности по отношение на онази цивилизация, в която живее своя живот, тъй като тази цивилизация й дава възможност да се изразява чрез своите мисли, емоции и действия.

Заради решаване на проблем някои цивилизации са напускали планетата и са се устремявали към други области на физическата вселена. Но когато са достигали това ниво, те били духовно и психически зрели хора и могли да се ползват от такива енергии, за които вие нищо не знаете. Тези същества и сега проявяват интерес към Земята. Те й помагат и й предоставят от своята енергия. Би могло да се каже, че те са богове за Земята.







Гласувай:
13



1. stela50 - Поздрави ,Бвен ...Интересната и малко позната тема .
02.05.2011 11:42
Хубава и успешна нова седмица !
цитирай
2. bven - На 1: Привет, Таня !
02.05.2011 20:20
Темата за реинкарнацията е обширна, с много примери и пояснения. Аз само систематизирах това, което е най - интересно според мен. А литература има много...
Хубава вечер ти желая!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14900234
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39056
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава