Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2011 08:07 - Тайната и трагедията на Луцифер (3)
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 11394 Коментари: 31 Гласове:
17

Последна промяна: 10.05.2011 09:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 ОКОНЧАТЕЛНИЯТ духовен възход може да стане само след като Съзнанията на хората преминат през огнените изпитания на Седмата синтетична Раса, макар развитието на Разсъдъка във Физически План да е достигнат от основната част на човечеството още по времето на Четвъртата - Атлантска Раса. Не трябва да се забравя, че Съзнанията на много милиони хора едва сега започват да влизат в Сатя-Юга на Атлантическия период, а още милиони съзнания пребивават в неговата Кали-Юга. По такъв начин тези Съзнания, които към момента на началото на въплъщението на “Синовете на Мъдростта” са били само наполовина готови и затова са получили само една Искра, днес представляват средното ниво от човечеството. Съзнанията на тези хора ще трябва да придобият своята разумност в течение на Еволюцията си в текущата Манвантара. Едва след това, може би в следващата Манвантара, те ще бъдат сред първите, готови да приемат в себе си ЕГО-Съзнанието на “Синовете на Мъдростта”. Онези Монади, които в момента на развитието на Лемурийската Раса все още не са били готови да приемат в себе си Божественото Съзнание на Слънчевите Ангели - най-слабо развитата част от човечеството, към която можем да отнесем диваците от Островите на Южното море, бушмените, африканските и австралийските аборигени – именно те са НАЙ-КЪСНИТЕ от ПРИСТИГНАЛИТЕ човешки Монади, които не са били готови за надаряване с Разум. Те ще достигнат своето средно ниво на развитие едва през следващата Манвантара. Когато за първи път се родили като хора , след завършване на цикъла на развитието си в животинското Царство (в класа млекопитаещи),те са били напълно освободени от Кармата и едва сега започват да я натрупват. В Плана на вътрешния Живот и вътрешния комфорт тези хора са доста по-щастливи от тези Съзнания, които сега ВЕЧЕ СА ГОТОВИ да започнат Шестата Раса, тъй като последните са обременени не само от своята минала и настояща Карма, но и от бъдещата.
Ето накратко причината, защо ние с вас се оказахме на тази планета и защо трябва да бъдем благодарни на Луцифер, който, макар и по своему, болезнено и твърдо, на затова пък сигурно и с всички сили се старае по всякакъв начин да ускори нашето духовно развитие, осигуряващо на нас (а значи и на него) връщане в Лоното на нашия Бог-Отец.
Всичко това е Материалното Творение на Логоса на нашата Вселена. Но при това останалите два ипостаса и Висшето Съзнание на самия Луцифер пребивават ИЗВЪН Материалното Творение, което е много важно да се знае и е съществено за вярното разбиране на неговата Тайна, затова се постарайте правилно да го разберете и запомните.
Лъжливото Начало, поради редица както обективни, така и често субективни причини, в качеството си на радикално средство за въздействие върху човешкото Съзнание, беше противопоставено от Луцифер на вече изпитаното в другите Вселени действие на Божествената Любов, изливаща животворни Енергии върху човешките Съзнания.
Ако в зората на земната си младост човечеството НЕ БЕШЕ хлътнало в “първородния грях”, а веднага беше обърнало помислите си към Божествената Любов, то сега не би съществувал този ужас, който е превърнал Земята в същински Ад за хората. В него, в многобройни Сфери, човешките Съзнания са принудени да пребивават стотици хиляди и даже милиони земни години.
И така от седем (или дванадесет) основни Плана на Божественото Битие , само три грубо материални низши Плана – Физическият, Астралният и низшият Ментал, са арена на стълкновенията на Силите на Светлината и Силите на Тъмнината. Само тук, докато Душата се развива на различните нива на материалността, Силите на Доброто и Злото са способни да въздействат върху човешкото Съзнание с най-голяма ефективност.
По отношение на човечеството никой и никога не е използвал насилие. Това противоречи на Космическите Закони и води след себе си най-тежки последствия на отрицателната Карма. Просто самият човек бива слаб и еволюционно още не е готов да се въздържи от настойчиво предлаганите му съблазни: само свободната Воля на човека може да застави Душата му в по-голяма или по-малка степен да се отдаде на едно от тези две противоположни Начала – тъмното Лъжливо или светлото Истинско, което ще й позволи или да потъне в блатото на Тъмнината и след време да загине, или да политне към Светлината и да се върне в своята Духовна Родина. Душата на човека, поддал се на материалните изкушения и застанал, в резултат на свободното си волеизявление на Лъжливия път (провокационно предлаган от помощниците на Луцифер), също невъзвратимо бива вмъквана в този процес и в края на краищата загива като индивидуалност, макар и да се съхранява като Божие Творение – Монада.
Според Космическите закони, всеки кръговрат на Творението във веригата “Инволюция – Еволюция” може да се смята за завършен и осъществил се, ако в крайна сметка (след като успешно е преминало по цялата верига на инкарнации във всички Светове и Планове на Божественото Битие) даденото Творение отново се връща към своя Духовен Източник. Това напълно се отнася за човешкия Дух. Еволюционният му Път ще бъде завършен едва тогава, когато той, след като премине по всички вериги от нисшите Светове до Висшите Планове, се върне там, откъдето е произлязло неговото Семе – при Божествения Източник.
Но ако Духът, достигнал човешкия стадий на своята Еволюция, позволи на Космическото Зло да го зарази с вибрационни бацили и да го увлече в тъмата на Антисветовете, той рискува да попадне по-долу от допустимото за нормално развитие ниво, след което вече не е предвидена възможност за повторен Духовен Възход.
Тогава, подобен паднал Дух става неизменна част на Материалното Творение и въвлечен в процеса на общия Разпад, умира с Духовна Смърт, като отново се превръща в Първосъздадено Божествено Семе – Монадата и се завърта отново в започналия преди стотици милиони години Еволюционен кръг. Самият Луцифер, по-точно неговото Съзнание ( което като човешкото се състои от седем основни психични центъра), се намира извън самото Материално Творение, тъй като според висотата на своя произход той не може да падне до такова ниско ниво на материалността.Това означава, че самият той не е въвлечен в процесите на Разпада, и следователно не може да бъде унищожен в края на манвантарния Цикъл, както това неизбежно ще се случи с многобройните човешки Духове-жертви, съблазнени от него със заплетена Лъжа.
Този, който от високите катедри размахва хилави юмручета и призовава към унищожаването на Луцифер е невеж и опасен човек. Нито един човешки Дух от днешното човечество не може да излезе на борба със самия вице-архангел, тъй като просто не може дори да се добере до него, поради различието в самата природа на произхода. Да се приближи и противостои на Луцифер в индивидуално-личностен план (във Висшето разбиране на тези думи, характерен само за Същества с подобен Висш Божествен Произход и абсолютно далечен от общоприетото човешко разбиране) би могло само Такова Съзнание, Чийто Произход е не по-нисш, а по-висш от Луциферовия - Самият Христос, Посланик и Син на Самия Бог-Отец. Именно Той – Христос, трябва в решаваща битка да прихване “Святото Копие” на Божественото Могъщество, което някога архангелът неправилно е използвал, като посредством своето Лъжливо Начало е нанесъл на всичко Божествено в човека кървава незаздравяваща рана.
Ние, хората, сме в състояние да водим духовна борба само с така наречените “паднали духове” – духовно и еволюционно деградирали човешки Съзнания, които не са устояли пред Изкушението и напълно са се отдали на волята на това Лъжливо Начало, но които в цялото си съществуване, както и ние, притежават Божествената Природа.
Така наречените “бесове” са лъжливи, зли и безпощадни към всички чисти и светли астрални същества, като представляват по своята същност съсирек разрушителна мисловна енергия и богоборческа воля, способни по наказание Божие да се появяват пред човека мислено и чувствено, т. е. визуално в какъвто и да е образ, за да подлагат въплътената човешка Душа на постоянно изкушение. Собственият им вид просто е неописуемо гнусен и ужасен.
Невидимата война на Душата с това дяволско войнство се изразява в непосредствения й сблъсък с тези демонични същества: Ум за Ум, Идея за Идея, тезис за тезис, парадигма за парадигма. Макар че демоничният арсенал от поразяващи средства и фактори е просто неизчерпаем, в основата на дяволското оръжие винаги лежат Лъжата, лъжливите помисли, изкусното прикриване на истината, красотата и хармонията с привидност.
На постепенен Разпад са подложени само трите най-нисши от седемте енергийно информационни психични центрове на Луцифер, които само много грубо и приблизително могат да се сравнят с човешките енергийни центрове: Муладхара, Свадхистхана и Манипура. Самата същност на Луцифер, неговото Висше Съзнание, създадено от Бог, макар и помрачено от вибрациите на Материята, е ВЕЧНО, тъй като произхожда непосредствено от Божествено-Същностното.
“Разцеплението” на Съзнанието на Логоса на Висше и “ нисше”, на Христа и Анти-Христа, е станало, след като Той – Богът на нашата Вселена, пожелал да познае Самия Себе си с посредничеството на грубата Материя. Първоначално божествената мисия на Висшето Космическо Съзнание, наречено от хората архангел Луцифер, се състояла в това, да дава опора на Духовно-Същностното Съзнание в създаденото от Него Материално Творение и да спомага за по-нататъшното Му развитие. Това могъщо Космическо Съзнание обаче не могло да изпълни своята мисия точно така, както се предполагало от Творческата Воля на Бога-Отец. Действайки в низшите Енергии на Материалното Творение, Космическото Съзнание на Луцифер, което притежавало вътре в това Творение така нареченото “Свято Копие”( което му дава правото практически без ограничения да ползва Силата и Могъществото на Бог-Отец) преди 18 милиона години било подложено на някои ЕСТЕСТВЕНИ, но едновременно с това деструктивни качествени изменения и той, макар в началото от най-благи подбуди, е избрал за изпълнение на възложената му вселенска мисия съвършено други пътища, а не тези, които били определени за него от Трите Висши Йерархии от “Пръстена на Великата Светлина”.

image



Гласувай:
17



1. stela50 - Интересно продължение за Луцифер ...
10.05.2011 09:07
Прочетох и ще се върна и на предишния постинг .
Благодаря за светлината и спокойствието ,мъдростта и вярата ,Бвен .
Хубав пролетен ден !
цитирай
2. bven - На 1: Мила приятелко Таня, радвам се на постоянното ти присъствие...
10.05.2011 20:13
Благодаря ти, че ме посещаваш, четеш и отзивчиво описваш чувствата си. Радвам се на постоянните ни диалози и ти благодаря за милите думи.
Хубава вечер на цялото семейство!:))))
цитирай
3. iliada - Ох ,това ми се вижда идтересно пък и дълго,а аз се поуморих-
10.05.2011 20:34
ще намина някой друг път да го прочета основно!
Приятна вечер ,bven!
цитирай
4. bven - На 2: Винаги си добре дошла, Илиада -
10.05.2011 21:12
книгата е отворена за теб!
Хубава вечер !:)
цитирай
5. анонимен - CzXljxOdkletmaVly
24.05.2011 08:53
Wow, your post makes mine look feelbe. More power to you!
цитирай
6. анонимен - okwSqxNTI
24.05.2011 10:11
More posts of this qiualty. Not the usual c***, please
цитирай
7. анонимен - rlcamKBTBM
24.05.2011 15:20
GQtddC <a href="http://erwafpshoevp.com/">erwafpshoevp</a>
цитирай
8. анонимен - ZXMaMIWVMNxxzsfPhi
24.05.2011 15:28
VJtT9f <a href="http://kevyhxvnvddk.com/">kevyhxvnvddk</a>
цитирай
9. bven - На 5-8 анонимни:
25.05.2011 09:26
5. анонимен - CzXljxOdkletmaVly
24.05 08:53 Wow, your post makes mine look feelbe. More power to you!
6. анонимен - okwSqxNTI
24.05 10:11 More posts of this qiualty. Not the usual c***, please
7. анонимен - rlcamKBTBM
24.05 15:20 GQtddC <a href="http://erwafpshoevp.com/">erwafpshoevp</a>
8. анонимен - ZXMaMIWVMNxxzsfPhi
24.05 15:28 VJtT9f <a href="http://kevyhxvnvddk.com/">kevyhxvnvddk</a>

Хубав ден!:)
цитирай
10. анонимен - tuSposhEgOLMYCfHgyY
25.05.2011 17:42
oHeWdi , [url=http://lhvdkzmxxrws.com/]lhvdkzmxxrws[/url], [link=http://yequoczjlwcr.com/]yequoczjlwcr[/link], http://vduihcwuvefr.com/
цитирай
11. анонимен - zqUrMlFxdaS
25.05.2011 17:52
Ch6TrJ , [url=http://vptnvocbzuod.com/]vptnvocbzuod[/url], [link=http://npovroobqueh.com/]npovroobqueh[/link], http://jwklzoevnffb.com/
цитирай
12. анонимен - eAPMwAVdqyPfqSJnNX
28.05.2011 14:12
5yNxev <a href="http://vrdrzweihwrl.com/">vrdrzweihwrl</a>
цитирай
13. анонимен - tZvRlwkyOljD
31.05.2011 18:09
FejLUH , [url=http://zaprxfikvzbk.com/]zaprxfikvzbk[/url], [link=http://umzgfppxxzdi.com/]umzgfppxxzdi[/link], http://ewftbiplqvus.com/
цитирай
14. анонимен - mzexlztcMRTxF
31.05.2011 18:47
R57LKB , [url=http://arpenemlzaqg.com/]arpenemlzaqg[/url], [link=http://rzupzebfbbnj.com/]rzupzebfbbnj[/link], http://iwxwssfpmjgi.com/
цитирай
15. анонимен - purchase kamagra
17.01.2012 10:09
Hi, I have really enjoyed reading your post. My blog is on the same issue, and I will wait for further updates. kamagra jellies <a href=http://medsildenafil.com/>what is kamagra</a> cheap kamagra online
цитирай
16. анонимен - Very informative
30.01.2012 11:56
Sometimes I think that people don't unerstand what they write. But you're not one of them. You have ideas and you definitely know how to make them work in practice. <a href=http://ligasvvtrudi6.posterous.com/buy-kamagra-online-without-prescription>buy kamagra</a>
цитирай
17. анонимен - It is a pleasure to read this
30.01.2012 23:20
Interesting post, amazing ideas. Keep writing! <a href=http://ligasvvtrudi6.posterous.com/buy-kamagra-online-without-prescription>purchase kamagra</a>
цитирай
18. анонимен - online chat sites for free free online international chat rooms
30.01.2012 23:57
Hmmm, I really like your posts, but how can I add your site to my favorites? chat free world <a href="http://stardustwebcams.com/blog/let-us-be-your-live-chat-adult-finder/">live chat adult finder</a> se chat rooms
цитирай
19. анонимен - payday loans online 324 18691
18.10.2012 03:54
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#6991>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#5027>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#677 payday loans online
цитирай
20. анонимен - buy generic viagra 691 3405
18.10.2012 05:40
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#12173>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#4466>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#1678 viagra online
цитирай
21. анонимен - viagra online without prescription 947
20.10.2012 05:19
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#zmmro>buy viagra online</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#fcfti >cheap generic viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#swcfs viagra 120 mg
цитирай
22. анонимен - cheap cialis 691
20.10.2012 14:29
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#aceas>buy cheap cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#dmznw >buy generic cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#howwy cialis online
цитирай
23. анонимен - 100mg kamagra 16545
21.10.2012 13:41
<a href=http://orderkamagranow.com/#qtxay>order kamagra online</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#vfgjc >order kamagra online</a> , http://orderkamagranow.com/#udlir kamagra usa
цитирай
24. анонимен - buy generic levitra 7270
22.10.2012 00:28
<a href=http://orderlevitrahere.com/#idqea>levitra 40 mg</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#jqkzk >levitra without prescription</a> , http://orderlevitrahere.com/#hycoo buy levitra
цитирай
25. анонимен - buy generic cialis 721 2363
23.10.2012 18:39
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#16522>generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#9352>buy generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#983 cialis online
цитирай
26. анонимен - payday loans 719 15349
23.10.2012 20:05
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#19064>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#12725>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#13992 payday loans
цитирай
27. анонимен - buy levitra online 19916
24.10.2012 05:10
<a href=http://levitrastorehere.com/#daqzi>generic levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#myjzg >buy levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#zwpng cheap levitra
цитирай
28. анонимен - kamagra online 11095
24.10.2012 13:54
<a href=http://kamagrastorehere.com/#zsyfh>cheap kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#rezug >kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#mcxpz buy kamagra online
цитирай
29. анонимен - levitra 10 mg
24.10.2012 19:19
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#6034 - order levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#4202>buy generic levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#1400 online
цитирай
30. анонимен - generic viagra 13034
25.10.2012 06:31
<a href=http://viagrastorehere.com/#uhytd>cheap viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#gphjg >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#asgwi generic viagra
цитирай
31. анонимен - buy cialis 19501
25.10.2012 08:36
<a href=http://cialisstorehere.com/#jeaeh>cheap cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#dsksw >cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#kdhfl buy cialis online
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868313
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава