Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2011 08:05 - Тайната и трагедията на Луцифер (5)
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 4481 Коментари: 4 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Използването на практика на такова немилосърдно (към Божественото Творение) Начало все повече и повече отдалечавало Съзнанието на самия архангел от Любовното Начало на Бог-Творец, откъсвайки го от Светлината на Висшите Светове, като все повече го потопявал в Тъмнината и Мрака на Материалното Творение. Никой никога не е изгонвал бившия Носител на светлина Луцифер от Духовния и Божествения План. Бог е толкова Любвеобилен и Волята Му е толкова Блага, че нито едно Съзнание не може да бъде изгонено от Него, ако самото то не падне до най-ниското допустимо за него ниво.
Луцифер по собствено волеизявление доброволно се е отделил от Светлината и с това сам се подложил на естественото въздействие в подобна ситуация на Справедливите Космически Закони, в това число и Закона за “Причината и Следствието”, на които се подчинени даже боговете. В резултат на този удар, неговото Съзнание преминало на по-ниско ниво, което тутакси ограничава властта му и възможността строго само в границите на неговото Материално Творение – тук той става наистина пълновластен Княз и Хазяин.

Що се отнася до Висшите Духовни Планове и Съзнания, достигнали такова ниво на развитие, то той има право да им въздейства само с едно изпитано средство – Изкушението. За съжаление , трите Съзнания на низшите му центрове ( демоничните същества ХИСТУРГ, ФОКЕРМА и УРПАРП) много често нагло загърбват Космическите Закони и използват силови методи за въздействие върху човешките Съзнания, поради което има постоянна и отдавнашна война между Силите на Светлината и Силите на Тъмнината. Ето в какво се състои още една опасност за човечеството от страна на властващия на Земята нисш ипостас на Луцифер – могъщият демон ГАГТУНГР : като преследва своите цели с всички достъпни му средства е способен да поведе човечеството вече не по лъжлив, а по смъртно опасен път на развитие, макар и да не е в състояние да ни принуди без доброволното волеизявено, преобладаващо мнозинство Съзнания на хората от тази Земя.

За щастие, Съзнанието на всеки ИСТИНСКИ човек вече заема в Материалното Творение доста по-устойчиво положение, отколкото даже Съзнанието на самия Луцифер, който се намира в състояние на неустойчиво енергийно информационно равновесие както извън своето Творение, така и в него. Затова всеки истински човек (но не въплътените НЕХОРА) има достатъчно духовни сили и енергии, за да се справи с изпитаните вече от него провокации и изпробвани изкушения. Всеки устремен към Светлината човешки Дух може да се справи с всяко земно Изкушение, трансмутирано в неговото Сърце в положителни качества чрез Доброто, Чистотата и Любовта.
“Няма следствие без причина”. Докато не разберете, че вие сте не Причината, а само следствие, не трябва да се надявате, че може да се избавите от постоянните посегателства върху свободната ви Воля от страна на многобройното войнство слуги на Луцифер. Причината за ВСИЧКО е Духовната Енергия и Първоматерия, а всичко останало се отнася към категориите проявена или непроявена част от Творението, създадено от Бог или Върховния Всесъзидаващ Космически Разум, Чийто Дух е Майсторът на Божеството, Бог-Творец и разпоредител на Неговите чудесни и гениални свойства.

И ако засега Бог се отнася снизходително към всички ( струващи ни се мъчителни и неправедни) действия на Луцифер по отношение на човечеството, от това следва, че тези действия не противоречат на Неговия Промисъл, защото нито една Космическа Същност, колкото и могъща да е, няма и не може да има възможността нито да Му възрази, нито да Му се противопостави, защото само Той е Причина за ВСИЧКО, без изключение. Всички Богосъщества се раждат и произлизат от Него и Неговата Светлина и са БЕЗПОГРЕШНИ изпълнители на неоспоримата Му Воля, персонификатори на Неговото Могъщество, Всезнание и Вездесъщност.

“Бог” – това е звание, което по право се присвоява на Този, Който е в състояние да приеме в себе си най-високите вибрации на Всесъзидаващия Свети Дух и в Когото Той осъществява Своята Висша Воля. Всеки от нас потенциално също е Човек-бог - за реализация на тази възможност е нужно само едно: да направиш себе си достоен да бъдеш Него.
“Не се страхувайте от лукавия, а сами бъдете силни в Духа си и не се поддавайте на тези преходни съблазни, които той ви предлага. Умението и изкуството му са в това да ни разделят, като възбуждат в Умовете и Сърцата ни раздор, горчивина и страдания. Не се бойте от този, който в думите си храни ненавист и презрение към ближния си.

Господ е дал в помощ на човека в борбата му с Лъжливото Начало - Изкушение най-силната молитва-код, която, бъдейки устремена към духовната висина на Огъня на Сърцето, е способна да възстанови загубения някога контакт на Съзнанието на Слънчевия Ангел с Бащиния Дом. Това е молитвата “Отче наш”.
По-долу посочвам два текста, един от които съм взел от най-древния контакт с Духовния План и с един от нашите съратници, който живее в Мюнхен.

“И беше Той веднъж на място за молитви и един от Неговите ученици Му каза: Господи, научи ни да се молим, както Йоан е научил учениците си. Тогава той ми каза: когато се молите, казвайте:

“Отче наш, който си на небесата,
да се свети Твоето име,
да дойде Твоето царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес;
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на длъжниците си;
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от лукавия.
Защото Твое е царството
и силата, и славата на Отца и Сина и Светия Дух,
сега и винаги и во веки-веков. Амин!

Първичната форма на текста на тази молитва-наследство от Иисус Христос, записана от неговите ученици, станала жертва на пожара на знаменитата Александрийска библиотека в 347 г. преди Христа, който устроили самите християни с цел унищожаване на езическия храм.

При четене на втория вариант осъзнайте при всяко изречение КАКВО именно представлява истинския смисъл на това, което произнасяте.
И така, показваме текста на най-първия и неизвестен на хората вариант на молитвата, възстановен от неизгарящите съкровища на духовните Знания на Земята – АКАША, и приети в косвен контакт на ниво вибрации на Менталния План.

“Отче наш, Владика на цялото Небе”
С това обръщение вие се признавате за неразривна принадлежност към Висшите Съзидаващи Сили и Микрокосмически Свръхсъщности, Които са създали не само вас, но и цялата Вселена.
“Името на Когото се произнася с почтеност и смирение от всички…”
Името е “Бог”. Всеки, който осъзнае своята принадлежност към Съвършенството и Справедливостта, не може да не Го почита и да не Му се довери изцяло, така както не може и да не се смири с всичко, което временно се предприема от Него за негово собствено благо.
“Нека Твоето съвършенство излъчва в нас…”
Съвършенството Му винаги, независимо от нашето осъзнаване, неотделимо присъства във всеки от нас и всеки съществува в Него. Но свободната Воля на всеки човек е в правото си или да признае в себе си Това Съвършенство, или да се изолира от Него и да не приема одухотворяващото въздействие на Божествените Енергии. Вие избирате първото.
“Дай ни да съзреем съгласно Твоята Божествена Воля, Която твори във ВСИЧКО и чрез Всичко…”
Съзряването на вашето, потопено в Материя, Съзнание на Слънчевия Ангел, се извършва в съответствие със Закона за свободната Воля. Колкото по-рано почувствате в себе си необходимостта от включване съм Божествената Хармония, толкова по-бързо и толкова по-голяма вътрешна Хармония можете да достигнете, а това значи и толкова по-леко и уравновесено ще стане вашето принудително и временно пребиваване в плътните слоеве на Материята. Чувствайки себе си като част от Единното Цяло, вие по-бързо ще почувствате органичното единение със всичко, живеещо на Земята, което е основната Идея на Божията Хармония.
“Дай на нашия труд да донесе добри плодове…”
Колкото повече алтруизъм съумеете да проявите през Живота си, колкото повече място заемат във вашето Сърце Мисълта за Доброто и Състраданието, толкова по-бързо ще преминете най-тежкия участък от своя духовен Възход, обусловен от изначалната ви Карма, послужила като истинска Причина за появяването на Божествените Съзнания на Земята в такъв неугледен вид.
“И ни дай да не бъдем виновни…”
Всяко неспазване на Законите на Мирозданието води след себе си вина, след която непременно трябва да последва Урок, за да може виновният сам да почувства цялата целесъобразност на тези справедливи Закони и да не допуска никога по-нататък опит да ги наруши или заобиколи. Тези закони Христос ясно и кратко е изразил в “Десетте Заповеди”.
“ И да не обременяваш другите с вината им “
На човека е дадена свободата да избира между Доброто и Злото, но тежко на този, ЧРЕЗ КОГОТО злото ще влезе в човека или ПОСРЕДСТВОМ КОГОТО то ще намери за себе си път към света. На всички човешки Съзнания лежи вината за това, че човекът не е станал това, което Е ТРЯБВАЛО да стане. Затова не си заслужава да упрекваме някого, че е лош или не толкова добър, колкото би ни се искало – ние всички сме виновни за ставащото. Всеки трябва да носи и своя товар и да помага на ближния с любов, като му помага да носи товара си.


image



Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Продължавам да чета с интерес за Луцифер ,Бвен ...
27.05.2011 14:36
Благодаря ти ,много неща научих от тези откъси .
Поздрави и хубав ден !
цитирай
2. bven - На 1: Тайната и ролята на Луцифер винаги са ни плашили, без да имаме информация.
27.05.2011 19:16
Сега вече можем да говорим и разбираме ролята на Носителя на Светлината. Особено като знаем, че всичко се прави за нашата еволюция. Остава ни само да го разберем и да си учим уроците, Таня. И да разберем какво значи молитвата Огче наш!
Хубава вечер, приятелко. Четенето продължава!:)))
цитирай
3. анонимен - Tova mi haresa mnogo:
28.05.2011 12:57
Всеки трябва да носи и своя товар и да помага на ближния с любов, като му помага да носи товара си.

цитирай
4. bven - На 3: анонимен, ние като божествени същества носим в себе си любов към всичко.
28.05.2011 20:47
Не винаги обаче го осъзнаваме, но то е наша привилегия и задължение. Когато има и почувстваш нечия любов, ти се променяш - видимо за другите и невидимо за себе си. Затова мъдрещите са съветвали учениците да погледнат в себе си.
Хубава вечер!:)))))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14873993
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава