Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2011 08:09 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 74 ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 5919 Коментари: 9 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


МОЖЕТЕ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ, ЧЕ СТЕ НЕСМЕТНО БОГАТИ?

При цялата тази работа с желанията е важно да можем да си представим резултата образно (визуализация) - например как сме седнали и колко прекрасно се чувстваме в новата си кола; или как сме застанали пред собственото си предприятие, вратите му се отварят и ние поздравяваме колегите си; или поглеждаме към банковата си сметка с много цифри; или че най-накрая сме здрави, или че огъваме лъжица...

Нека сами се поставим в желаната ситуация и да се почув-стваме така, сякаш това е реалност. По този начин мисълта и желанието се потенцират. За усилване на въображението е подходящо практикуването на автогенен тренинг или медитация, защото в случая целенасочено предизвикваме картини пред вътрешното си око.
Нека обаче сме честни. В манифестнрането, ако не вярваме, резултатът винаги ще е половинчат. Съмнението убива всичко. Нека си пожелаваме само онова, за което наистина вярваме, че ни е по силите.
Вярваме ли, че от днес за утре внезапно ще станем милионери? Не, едва ли. А вярваме ли в двойното заплащане? Това вече е възможно - например чрез поощрения от работодателя или комисионна за идея, която сме прокарали във фирмата си...
Ще установим, че: след като сме манифестирали нашите първи малки желания, ще станем по-смели. „Щом това стана на работното място, мога да се стремя и към по-висока цел". Няма граници - вижте илюминираните ни приятели, за които светът е достатъчно добър!

Нека обаче дадем възможност на вселената (космическото духовно поле) да изпълни желанието ни по най-подходящия начин. И нека не се блокираме сами.
„ Искам много угари, надявам се да ги получа от лотарията или от някой богат мъж, или от откритието, което имам намерение да продам" са формулировки, които трябва да бъдат поправени. Откъде знаем, че голямата печалба трябва да дойде от лотария?
Не може ли например, отивайки до супермаркета, един ден да спасим живота на възрастна дама, паднала на улицата, и тя да ни завещае голямото си богатство (защото няма наследници)? Подобна ситуация отменя напълно предишните ни формулировки.

Разбирате ли какво искам да кажа? Божиите пътища са пълни с чудеса и ние не трябва сами да слагаме прът в колелетата с ограничените си желания. На това ще се върнем отново по-късно...
Манифестирането и образната визуализация могат да бъдат от полза при личните (човешките) конфликти . Например бихме могли да си представим - което реално все още изглежда почти невъзможно, че прегръщаме врага или опонента си и му прощаваме несправедливостта и неприятностите, които ни е причинил. Ще установим как за секунди енергията в нас се променя и други чувства завладяват сърцето ни.
С манифестиране аз лично експериментирам повече от 15 години; известни са ми много подобни книги - за промяна, за изграждане на нови житейски условия и т. н.; констатирах, че формулировката често е тази, която блокира проекта.
Например една жена си пожелава да се омъжи за човек на име Хайнц и моли любящия Бог да изпълни желанието й. Майката, от своя страна, не харесва Хайнц и моли Бога на всяка цена да осуети сватбата.
А какво ще направи „любящият Бог"? Предполага се че ще послуша и двете жени, ще изпълни и двете желания Какво става?
Сватба има и след една година идва разводът. Така и двете желания са се изпълнили. Кое е погрешното в тази форма на пожелаване? Тя предварително се ограничава само върху едно лице - Хайнц.
Кое би било правилно?

Евентуално биха могли да се молят така: „Мили Боже, направи така, че аз (респективно дъщеря ми) да намеря(и) най-добрия мъж за себе си."
Съществуват хиляди варианти, с които да творим непъл-ноценно, например: „Искам ново Ферари, жена с руса коса и големи..., мъж с много пари и имот в някоя топла страна, къща с веранда и изглед към планините..."
Не Ви съветвам да се поддавате на подобни желания и не съм отговорен, ако Вие си пожелаете нещо такова.

При пожелаването и манифестирането е важно да се знае, че желанието ще се изпълни - все някога, дори и да не ни направи щастливи.
Това ни напомня една стара поговорка, която казва: „Внимавай за какво се молиш, защото желанието ти може да се сбъдне!" или смешното „Дано Господ ме опази от желанията ми!"
Може би наистина ще получим нашето Ферари, но после ще се блъснем в някое дърво и ще куцаме до края на живота си, защото до момента сме карали само Голф дизел и не сме се научили да управляваме такъв „звяр"; или съседите ни ще започнат да ни избягват, защото ще решат, че сме станали мегаломани...
Или пък получаваме партньор с всичките му подробности - с къща в Испания, с много пари... Но може би той пие, или се затваря в себе си, или работи половината нощ, за да изкара парите си...
Виждаме, че не е толкова просто да пожелаем и да си представим нещо, а понякога дори е опасно.






Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Не пипай тази книга!
15.09.2011 08:42
13.09 19:45 - Не пипай тази книга! Не пипай тази книга!
http://bulgarialand.blog.bg/novini/2011/09/13/ne-pipai-tazi-kniga.819175
цитирай
2. amore - Не пипай тази книга, ако не си подготвен дапромениш реалността си! :))
15.09.2011 10:27
Привет, Бвен! Обичам тази книга. Не мога да се сетя кой го беше казал, но все пак ще цитирам: "Не се тръшкай за магарето, което искаш да получиш, защото Бог е приготвил за теб Ферари, но ти му затваряш вратите". Светъл и вдъхновен ден, мила!
цитирай
3. stela50 - Не мога да си представя ,Бвен ...
15.09.2011 11:02
Но с тази книга ... може би .
Поздрави , чудесен постинг !
цитирай
4. ognena71 - Поздрави за постинга! Красив ден.
15.09.2011 11:46
Поздрави за постинга! Красив ден.
цитирай
5. bven - На 2: amore, добре го изрецитира!
15.09.2011 13:40
Но истината е точно такава: ние сме свикнали сами да се ограничаваме и в това ни е грешката! Който разбрал - добре. Който не разбрал - ще си учи урока!:)
Хубав и прохладен ден, където и да си!:)))
цитирай
6. bven - На 3: stela50, трябва, много трябва да се мечтае и да се представя това, което искаме -
15.09.2011 13:48
както децата мечтаят и мечтите им се сбъдват! А и хубаво е да се понесеш на крилете на мечтите - ставаш веднага добър и щастлив! Хубав ден и на теб!:)))
цитирай
7. bven - На 4: ognena71, в огнен ден - добре дошла!
15.09.2011 13:50
Заедно да се учим да мечтаем - и да внимаваме какво си пожелаваме.
Нека е красив и приятен твоя ден!:))
цитирай
8. yotovava - Играя отдавна на тото и често ми се случва да печеля.
15.09.2011 13:58
Но трябва упорито да вярваш в късмета си и да го преследваш.
Случайният късмете е просто случаен, демек нетраен и непредвидим.
Забелязала съм, че общо взето се движа в средат - взел-дал.
Преди две години уцелих една доста добра сума.
Въпросът е да знаеш, че винаги нещата са на принципа всяко зло за добро и че в природата има баланс, който не бива да се нарушава.

Валя
цитирай
9. bven - На 8: Валя, радвам се на постоянството ти !:)
15.09.2011 14:16
Съответно се надявам и ние да спечелим от тотото! Предполагам,че след твоите откровения пунктовете ще бъдат залети с визуализиращи милиони:)) Пък знае ли човек какво ще спечели, когато загуби?!
Баланс наистина има и това е да даваш винаги светли мисли и добри чувства!
Хубав и проспериращ ден!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869055
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава