Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2011 08:10 - Новите масонски обекти
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 9166 Коментари: 19 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Масонски обекти

Астана, Казахстан
Астана е първата столица, която е построена през XXI в. и дава перфектна представа за това на къде върви света. Тя е олицетворение на визията на един човек: Нарсултан Назарбаев, президента на Казахстан. Подкрепен от милиарди петро-долари, градът се строи от нищото в отдалечена безлюдна местност в азиатските степи. Резултата е покъртителен: футуристична окултна столица приветстваща Новия Световен Ред и същевременно празнуваща най-древната религия позната на човека: култът към Слънцето. Градът е все още огромна строителна площадка, но сградите, които са вече завършени дават ясна представа за окултната визия на Назарбаев.

Пирамидата на Мира
Зачената от най-плодовития в това отношение британски архитект – Лорд Норман Фостър, тази гигантска пирамида има странно присъствие по средата на азиатските степи. Сградата е посветена на „отказа от насилието” и „да събере заедно световните религии”. Норман Фостър казва ,че сградата няма разпознаваеми религиозни символи, за да позволи хармоничното обединение на признанието. В действителност пирамидата е храм за единствената ИСТИНСКА религия за окултистите: култа към Слънцето. Едно посещение вътре в пирамидата дава ясна представа за нейния символически замисъл. Тя представя пътя на всеки човек към просветлението. Нека да видим.
Формата на Пирамидата
„Посветените приели пирамидалната форма като идеален символ както за тайната доктрина, така и за тези институции основани за нейното разпространение”.
Менли П. Хол, Тайните учения на всички епохи Novus Ordo Seclorum = Нов Ред за Поколенията. Както Менли П. Хол отбелязва, пирамидата е перфектния символ, представляващ мистериите на древните цивилизации. Възвишени в тяхната простота, божествени в техните пропорции, пирамидите въплъщават както божественото познание, което е притежание на посветените така и необходимата мистификация, която да държи масите в състояние на обърканост. Днешният елит, посветен в окултното е наследникът на тази древна мъдрост и използва пирамидата като символ на власт и сила в модерния свят. Светещият, плаващ, липсващ последен завършителен камък представлява божествения принцип във вселената както и във всеки човек. Друго символно значение, което се приписва на липсващия камък е незавършената природа на Новия Световен Ред. Казано е че липсващият връх на Великата Пирамида ще бъде поставен, когато този вековно стар проект се превърне в реалност. Ето и
други пирамиди по света които представляват властта на елита над масите.

Мемфис Арена
Хотелът Луксор, Лас Вегас
Хотел Рафълс, Дубай

Операта (подземната част)
Когато влизате в пирамидата на приземното ниво интериора е тъмен и изпълнен с каверни. В
подземната част на пирамидата се помещава операта на Астана, където нищо не подозиращите маси се забавляват.

Подземната оперна зала
Въпреки тъмнината, голям образ на слънце заема почти целия таван.
Средната част
Около слънчевата маса Точно над операта е централната част на пирамидата. Тя служи като зала за срещи и конференции, които да обединяват религиозните лидери на света. Дайте си минута и попийте символизма тук. Представете си религиозните лидери от целия свят стоящи около огромна фигура на слънцето, дискутиращи как да превъзмогнат техните различия за идващата Нова Епоха. Символизмът е силно натрапчив: всички тези теологии са просто отживелица в сравнение с оригиналния обект на култа:
Слънцето.
Пространството е доста по-осветено от залата на операта и представлява прогреса към просветлението. Образът на слънцето в средата на кръглата маса е точно отгоре на слънцето от оперната зала. Така че докато обикновеното население се забавлява в тъмнината на материалния свят, просветлените и стоящи точно над тях обсъждат как да постигнат божественото.
Обсъждане на Божественото
Ако сте чели и други подобни статии, може би сте наясно с целите на Новия Световен Ред. Една от тях е замяната на религиите с форма на нео-паганизъм. Точно за това са и тези срещи. Градът Астана - истинският град на Новия Световен Ред.
Върхът
Върхът е буквално райски. Той е кръгъл, изцяло остъклен с прозорци и къпещ се във великолепна светлина. Рисунки на бели гълъби са вписани в прозорците, представляващи мира, който ще бъде осъществен след като се обединят световните религии и правителства в Новия Световен Ред. Върхът на пирамидата е перфектното представяне на постиженията на просветлението на индивидуално и световно ниво.Вижте към тавана: Слънчевото божество свети над просветлените. Красиво.
Разделите на пирамидата (долната част с тъмната оперна зала, средната – с конферентната зала и божествения връх) въплъщават питагорейската визия за света. Ученията на Питагор се изучават изцяло от днешните окултни общества. Питагор разделя вселената на 3 части, които той нарича Върховен Свят, Висш Свят и Низш Свят. Най-високопоставеният Върховен сят е фина всепроникваща духовна есенция обхващаща всички неща и следователно е истинската равнина на съществуване на Върховното Божество. Божеството е във всеки смисъл всемогъщо, всезнаещо и вездесъщо. И двата по-низши свята съществуват вътре в тази върховна сфера.
Върховният Свят е домът на безсмъртните, той също е жилище за архетипите, тяхната същност по никакъв начин не участва в материала от който е изградено всичко земно, но те, хвърляйки сянката си в дълбините (Низшия Свят) били познаваеми само чрез техните сенки. Третият Свят или Низшият Свят бил дом за създания, които били част от материалната субстанция или били ангажирани с или срещу материалната субстанция. Следователно тази сфера била дом на човечеството и низшите царства и тези временно пребиваващи на земята, но способни чрез логика и философия да се издигнат над тази сфера.

продължава...


 




Гласувай:
16



1. stela50 - Поздрави за постинга ,Бвен ... Интересна тема .
06.10.2011 09:53
Очаквам продължението .
Лек и приятен ден !
цитирай
2. planinitenabulgaria - За постинга"
06.10.2011 11:28
Поздравления,Г/жо Бвен,
Масони са били дори Хайдн и Моцарт. Хайдн е посещавал сбирките им редовно, но не е сътворил нищо за тях за разлика от Моцарт. Инструментът на масоните е кларинетът. Моцарт пише един страхотен концерт за кларинет в ла мажор, после кларинетен квинтет в същата тоалност,а също и едно кларинетно трио за пиано, виола и кларинет, една космическа вещ. Масонска опера е последната му творба в този жанр, Вълшебата флейта.
А за Теб не е ли дошло време да се опиташ да напишеш разказ. При тази богата душевност, култура и свръхвъзприемчивост със сигурност ще се получи.
Брависимо,
Коста
цитирай
3. bven - На 1: Благодаря за оценката, Таня!
06.10.2011 11:44
Наистина темата е много актуална сега, когато цялото човечество се отваря за масонските тайни. Само да видим как ще се използват тези творение на човека - за него или за Елита?
Хубав ден!:)))
цитирай
4. bven - На 2: Коста, добре дошъл!:)
06.10.2011 11:50
Масоните наистина са били много и във всички слоеве на човешкото общество. Само не знам дали Моцарт не си е отишъл млад с тяхна помощ? Иначе те добре се ползват от езотериката - дано всички го разберат по-рано!!!
Благодаря ти за хубавата оценка на блога ми,но аз имам други цели, поне засега.
Лек и слънчев ден!:)))
цитирай
5. yotovava - Новият световен ред
06.10.2011 12:28
... ако успеем да променим съзнанието си, егото си....
Много въпроси...
Валя
цитирай
6. bven - На 5: Затова сме тук, Валя!
06.10.2011 13:26
Да задаваме въпроси и да отговаряме... Всеки според силите си:)
Поздрави!
цитирай
7. mileidi46 - Straxotrno e mila. . . ne bqx popa...
06.10.2011 13:28
Straxotrno e mila...ne bqx popadala na tova..pak 6te se vurna!!:)
Imam problemi s kompa:((
цитирай
8. bven - На 7: Милейди-Лейди !
06.10.2011 14:18
Наистина инфото е много смело. Също като масоните. Накъде върви светът?
Много сериозен въпрос.
Ела пак, когато искаш - вратата е отворена :)))
Хубав ден от мен.:)
цитирай
9. watchtowerman - Псалм 126:1 съхранява думите на Господа
06.10.2011 14:25
относно такива човешки напъни:
"Ако Господ не съгради Дома, напразно се трудят зидарите(масоните)"
цитирай
10. bven - На 9: watchtowerman, аз знам, че всичко, което съществува е с благословията на Господ!
06.10.2011 18:54
Оттав нататък каква е ролята на това творение и какво ще се случи - е в божиите ръце. Дано да е за добро, защото всичко и всички сме Едно!:)))
цитирай
11. watchtowerman - В Библиятя - книга Изход 20:2-3 казва следното:
06.10.2011 20:05
" Аз Съм Господ, Бог твой...да нямаш други богове освен Мене".

И така...Явно има много богове сред човеците. И тяхното обединение не ни дава "Господ Бог", Твореца на Вселената и Човека.Хората на земята трябва да знаят кои богове не са Твореца на Вселената и на Човека, а са измислени и сътворени от Противника на Бога - Сатан. И много човеци "тях" почитат и боготворят. Творецът на Вселената и Човека няма нищо общо с другите - сатанински, богове, защото последните са носители на ДРУГИ Вселенски Принципи. ДРУГОСТТА се състои в това, че всъщност целта им е да съсипят първичните, Божествените Вселенски Принципи. Поради тази причина САМО ДОМ сроен в Името на Бога на Вселената ще има стойност пред Твореца. "Домове", строени в името на някакви си "други" богове не е нищо друго освен възхвала на Противника на Бога - Сатан.
цитирай
12. bven - На 11: Не бива да се плашим - Луцифер (Сатанаел) или Сатана приема да играе ролята на активатор на еволюцията на човека!
07.10.2011 09:55
Иначе единствено от себе си трябва да се плаши човек, защото всичко, което прави, не винаги е подчинено на моралните норми (10-те заповеди). Така че, дяволът е вътре в нас и това е, което трябва да променим!:)))
Еволюцията е в ход!
цитирай
13. watchtowerman - №12.
07.10.2011 19:19
Къде видяхте еволюция?! Всичко е в процес на деградация. Показателно е, че индусите назовават последната епоха на цивилизацията - Кали юга, като я наричат Желязна епоха - възможно най-ниското ниво в моралното и духовното състояние на човека, тотална деградация от Първичността на Човека. Нали именно тоталната деградация на човечеството е причината за унищожаването му? Как тогава има "еволюция", след като човечеството се е сринало напълно?
цитирай
14. bven - На 13: Това, че се мислим за много нещастни , безработни, зле платени и т.н. не означава, че еволюция няма!
07.10.2011 21:02
Много може да се каже за епохата и човешката еволюция - може да видиш тук:

http://bven.blog.bg/poezia/2011/04/15/tainata-i-tragediiata-na-lucifer-1.729813
цитирай
15. watchtowerman - Прав си №14. Еволюция има.
08.10.2011 19:51
И тя е еволюция на разврата и греха.
цитирай
16. mileidi46 - :)))))
08.10.2011 21:35
http://www.youtube.com/watch?v=9XwOtLPzj7I&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=lR_8p3HVlVo&feature=related
цитирай
17. bven - На 15: Какво да се прави?
08.10.2011 21:54
Въпрос на виждане !
цитирай
18. bven - На 16: Благодаря :))
08.10.2011 22:05
Лека вечер, мила!:)))
цитирай
19. анонимен - lo6ata doide
14.06.2012 09:05
Maslov (03.04.2005/12)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867355
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава