Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2011 08:11 - 144 000
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 4249 Коментари: 4 Гласове:
23

Последна промяна: 08.11.2011 10:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Георги Изворски

не мога да ти кажа как да стигнеш МОГА САМО ДА ТИ ПОКАЖА ПЪТЯ!

Какво е ПРЕХОДЪТ?

Наближаващата 2012 година, за която непрекъснато се говорят и пишат бивалици и небивалици, нито е толкова страшна, нито толкова неприятна. Тя – чисто и просто е една „граница“. Но каква?
Да си представим, че африканската държавица Уганда и европейска Германия граничат помежду си. Каквато е разликата между тях във всяко отношение, такава, да кажем, е разликата между Трето и Четвърто измерение.
Един ден границата между гореказаните държави се отваря изведнъж и угандийците се настаняват в Германия. Колцина ще се приспособят веднага? Единици. И то само тези, които са подготвени и знаят за какво става въпрос. Останалите ще се опитват да живеят по стария си начин и ще им бъде трудничко, а за някои и невъзможно да влязат в новия „калъп“.
Не искам да се спирам и уточнявам технологията на Прехода, затова има вече изписани милиони страници по целия свят, само ще кажа, че като в приказките, човек заспива просяк, а се събужда принц.
И през преходния период (успоредното съществуване на Трето и Четвърто измерение, който ще продължи според някои пророчески предвиждания 30 – 40 години) ако събуденият с тяло на принц не успее да се промени тъй, че мисленето му да стане благородническо в космическия смисъл на тази дума, той просто ще се телепортира от тази планета, защото след преходния период Трето измерение просто физически няма да съществува в сегашния си вид.
И всички хора с такова съзнание ще отпътуват на друго подходящо материално място, където туземното все още съществува, както и изтънчената „цивилизована„ циничност – да убиеш животното, за да изядеш месото му, да пребиеш брат си, озлочестиш жена му, да грабиш „безнаказано“ и да задоволяваш всячески най-ниските си страсти.

Интересното е, че след 2012–2014 година всекидневно ще се случват т. нар. чудеса. Не само като изключителни природни явления (и катаклизми), но и в човешките отношения, бит и култура.
Мнозина ще постъпват неадекватно, от сегашна гледна точка, но точно това ще бъде Голямото Приспособяване. Ето някои любопитни неща за преходния период.

До 2012 година ще се въплътят и вселят на земята всички светли същности от Божествения и Духовния светове, които са определени за учители, наставници, адепти, инструктори и духовни водачи на човечеството.

В България, като изключителен ДУХОВЕН ЦЕНТЪР на Планетата, ще работят 11 светии и 1400 светли космически същности от най-висок ранг. (Справка за числото им от книгата за Учителя Беинса Дуно, озаглавена „Пророкът“) Те са изворите на Божествената Виделина и изявеното Слово Божие. Единадесетте светии са : Един Велик Учител и Десет Апостоли. А хиляда и четиристотинте са духовни наставници, които са групирани по десет и разпръснати из населените места на страната. Двадесет и осем групи има в областните административни центрове и сто и дванадесет са в други по-малки селища, курортни места или особени невралгични пунктове, дори и с население само стотина човека.
Напоследък в различни религиозни, окултно-езотерични, философско-духовни и тем подобни писания, често се споменава числото 144 000 и още по-често се спекулира с него. Наистина, когато става въпрос точно за библейското число 144 000, можем да кажем, че то е изключително. Първо, защото свързва различни видове материи. Второ, събрано дава девятка – завършеност. А за третото нещо малко повече ще се разпрострем в подробности.

Както знаем, Висшият Космически Разум винаги работи на Принципа „да има най-завършен смисъл и най-голямо значение за всеки и всичко“. Той работи многопластово и многопосочно, както слънцето изпраща своите лъчи в абсолютно всички посоки.
Както числото на висшите духовни наставници в Бълга¬рия е 1400, така и числото 144 000 ни казва, че в целия свят работят вече толкова служители на Светлината от най-висша йерархия. Това са „командированите“ или т. н. аватари (аватар-букв. Носител на Божествената, Бащината, мъдрост) Това е Първият Светлинен Вектор от посветени, който работи за повдигане на колективното съзнание на земните жители.
Според пророчествата, въплътените и вселени на земята висши небесни служители, които ще помогнат за Прехода са около 200 милиона. Те са разпределени не из всички райони на света, а само там, където преобладава бялата раса и общата численост, за която отговарят, е около 2 милиарда земни жители. Сметката не е сложна. На всеки сто милиона бели земни същества, се падат по десет милиона духовни наставници. Далеч съм от мисълта за расова дискриминация и сегрегация. А и с изнасянето на тези данни не искам да елиминирам, нито да унижа и омаловажа останалите раси на човечеството. Също така не казвам, че Небето не работи с тях. Но всички те, имат малко по-друга духовна нагласа и си имат своите учители, адепти и наставници, инструктори, които знаят най-добре как да ги водят. А и Преходът засяга най-вече хората от Шестата подраса на Петата коренна раса, както и първите човеци, вече родени от Шестата коренна раса.
Въпросните 144 000 небесни служители, които споменах  по-горе, не са библейски спасените 144 000 от всички юдейски колена, защото всъщност те са...
Спасителите!
Вторият Светлинен Вектор от осъзнати служители и работници на Светлината, можем спокойно да ги наречем Апостоли на Светлината. Те се подготвят измежду земните хора – най-чистите, най-преданите, най-духовно извисените – които са преминали цялата земна Еволюция чрез стотици инкарнации в най-плътната материя. От тях се подготвя „критичното число“ 144 000, което щом се „напълни“, мигновено ще активира Звездния код на Промяната и светлината й ще се влее в милиони човешки същества.
Но това още не е всичко. Пътят от Пробуждането до Спасението не е нито толкова лесен, нито толкова кратък.
Третият Светлинен Вектор – можем да го наречем личен, строго индивидуален и Той, според мен, е най-важният, защото човек, ако не изпълни изискванията му, в никакъв случай не може да мине по Моста от Светлина в Други измерения.
Този мост от Светлина всеки индивид от планетата, трябва да си го изгради Сам, АБСОЛЮТНО САМ, според закона за Свободната Воля, който е и член номер едно на Вселенската Конституция.

За какво става въпрос...? Ето какво четем в Евангелието за т. нар. „спасени“: „И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печатът на живия Бог, И той извика с висок глас на четирите ангела, на които бе дадено да повредят и земята и морето и каза: Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слу¬гите на нашия Бог. И чух числото на подпечатаните, сто четиридесет и четири хиляди подпечатани от всички племена на израилтяните:
От Юдовото племе 12 000 подпечатани, от Рувимовото пле - ме   12000 подпечатани, и т. н... до Вениаминовото племе 12 000 подпечатани“  (Откровение Йоаново гл. 7 ст. 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8). Сметката е вярна: От дванадесет юдейски колена по дванадесет хиляди души прави 144 000 спасени. Но как всъщност стоят нещата? Защо в Библията всичко е символи!
Всяко висше космическо съзнание във вселената, което има някаква материализирана форма и съдържание, можем да го оприличим или по-точно уподобим с човешко същество и с неговите енергийни системи и удове. Това се отнася и за макромира и микромира.
Ако вземем за пример земята, то тя има и кръвоносна, и отделителна (почистваща се) система, както и различни земни области изпълняват функциите на различни органи: глава, сърце, дробове.

И в природата и в човека, и между природата и човека, всичко е взаимосвързано и взаимообус- ловено.
В човека има 12 главни енергийни области (зони), които имат по 12 000 енергийни центрове, кръгове или можем да ги наречем миничакри. Те са създадени специално за земния човек, защото са съобразени със земното времеизмерване и по точно с минутите на денонощието. Земята се завърта около себе си за 1440 минути. За всяка точно определена минута от денонощието, отговарят и сто точно определени миничакри. Те функционират и за тях настъпва пиковият момент в точно фиксирана минута. За следващата минута отговарят други сто енергийни кръга, може от същата или друга енергийна зона, но така се изреждат, че за 1440 минути работят всичките 144 000 миничакри. И то в своя строго определен ред, подаващ строго определена енергия на съответен орган.
Тези 144 000 чакри са неразривно свързани със Стоте Слънца на Вселената и затова са групирани и работят по сто. Всеки миг те получават определено количество енергия от Стоте мощни биофотонни източника, но само от отделния човешки индивид зависи как ще се използва тя. Голяма част от човечеството не може да я оползотвори, вследствие на неправилния, неразумен и неприродосъобразен начин на живот.
Смея да твърдя, че тези енергийни миницентрове у мнозина функционират непълноценно, или са слабоактивирани или дори някои съвсем не работят. Това най-вече е при хора, които са загърбили напълно или частично Морално-Етичните норми на Вселената и водят нездравословен и неприродо- съобразен начин на живот.
А тези 144 000 невидими, мълчаливи труженици в нашия организъм, са нашите спасители, точно те са подпечатаните с Божия печат, само трябва да им дадем възможност да си свършат добре работата, защото в противен случай няма да видим нито „Новото“ небе, нито „Новата“ земя. Човек трябва съзнателно да активира с праведен живот и чисто тяло тези наши помощници И САМО ТОГАВА ще бъде „спасен“.

Ето какво означава библейското 144 000 – само онази част от човечеството, при която тези „работници“ се трудят на сто процента, ще може да мине през вратата на Прехода. И както вече разбрахме, не става въпрос за физически брой хора – един милион или милиард. Ограниченията са в самите нас. Печатът Бог ни го е дал. От нас зависи, дали ще го използваме или не.

И така, за да ударим своя печат е необходимо в този земен живот да спазваме няколко простички правила, които ще променят остарелия стереотип на мислене и ще опазят физическото ни тяло здраво.
Най-първо са нашите мисли, чувства и действия, които трябва винаги да бъдат чисти, а това значи да приложим всички човешки добродетели на практика в нашия живот и за минута да не се отклоняваме от Любовта, Мъдростта, Истината и Хармонията.
За тялото трябват чист въздух, чиста вода и чиста храна.
За въздуха и водата, човек трудно се грижи, защото не всякога може да избира. Но храната, може. Това е пълното и абсолютно вегетарианство и по възможност суровоядство. Няма да се спирам подробно, защото са изписани хиляди страници за това: за правилния начин на дишане, пиене на вода и хранене.
Ще спомена само, че храната се разделя на мъртва и жива. Наградата ни за хранене с мъртва храна е болест, бързо остаряване и смърт. Наградата за хранене с жива храна е здраве, младост и безболезнен Преход в Новата Епоха.

Коя храна е жива и коя мъртва?
Храната, която ни спасява и ни прави здрави, силни и работоспособни, наистина се казва храна, както нашия ангел се нарича ангел-хранител, т. е. спасител, пазител.
Другата храна се казва ядене, защото е не само малко полезна, но и в повечето случаи отровна. Основата на думата идва от яд – буквално отрова – оттам идва и думата ядове.
Жива е храната, която се състои от живи клетки – плодове, зеленчуци, семена, плодови ядки. При думата ядка, основата не идва от яд, а от ядро, защото ядката е самата същност на плодовото семе, от където тръгва животът.
Жива е и храната, която не е претърпяла термична обработка и не е замразявана. Абсолютно безполезна, понякога и опасна е консервираната.
Човек е същество, което се храни със светлина, защото сам по себе си е един „разумен плазмен биофотонен кристал“. Най-много истинска светлина, човек получава от живото Слънце по изгрев и залез. Той също така се зарежда светлинно и от прясно откъснатите плодове и зеленчуци и то от тези, на които казваме екологични. Както казах и ядките, семената и кореноплодните са важни. И всичко това, най-вече от района (държавата), където се е родил индивидът.
Човек придобива качества на всичко онова, с което се храни постоянно. И интересното, е че всяка различна храна изгражда определено качество на характера у човека. Ако имаш недоразумения с колектива – яж грозде. Ако е със семейството – яж повече шушулкови – грах, боб, бакла, фъстъци.

Месото е не толкова спорна, колкото болна тема, но няма как да я подмина. Сега човек се мисли за по-горе от животното, само защото може да го управлява, убива, яде. Така правят, обаче, по-силните скотове с по- слабите. ЧОВЕК ТРЯБВА НЕПРЕКЪС- НАТО ДА СИ НАПОМНЯ, ЧЕ Е С ДРУГО ПО-ВИСШЕ СЪЗНАНИЕ, че е създаден не да живее като животните и да има само техните потребности – да се засити и да задоволи, когато трябва, нагона си. Но и че е роден да стопанисва дадените му блага и е сътворец на Твореца.
Месото като храна изгражда в човека животински качества. Не напразно Всемировият Учител Беинса Дуно казва: „Грехопадението започва с месоядството“.
Един приятел хранеше кучето си, немска овчарка, докато беше малко с мляко и млечна попара, а после с мляно жито, царевица, кюспе, овесени ядки и не знам още какво, но напълно вегетарианско меню. Когато го питах не мъчи ли животното, той отговори: „Сам знаеш, че хищници Оттам няма! А аз искам с мен да мине Отвъд!“
Има много случаи, когато хищници стават вегетарианци и живеят дълго. Но ето един друг случай в Германия, с млад едногодишен елен. Животното било опитомено и живеело в двора на стопанина си, но се разхождало и в близката гора. Еленът и кучето на стопанина били добри приятели. На кучето често давали супа с големи късове месо.
Веднъж еленът опитал това, което яде приятеля му. Първите няколко пъти само опитвал и не му харесвало, но след десетина опита, той започнал да яде голяма част от дажбата на кучето. След месец, еленът вече хапвал месната супа с истинско удоволствие. И стопаните удвоили дажбата на кучето, заради приятеля му.
Но всяко неприродно и противоестествено удоволствие, се заплаща скъпо. Само след година еленът умрял, едва двегодишен. Както се установило, от съвсем обезсилена имунна система, която през цялото време се мъчила да превъзмогне непривичната и отровна храна.
Далеч съм от мисълта да направя всички вегетарианци, макар, че това е мечтата на живота ми. Но, знам, че Природата ще го направи рано или късно.
Ще спомена няколко „природни цифри“, защото те са важни и са според Закона за причината и следствието или Закона за равновесието.

Човек нарушава Божията заръка „Не убивай!“ почти всяка минута. Сигурно знаете, че девизът на Орфей, слязъл като велик Учител по тези земи, тринадесет века преди Христа, е бил: „Не проливай кръв!“ Няма значение дали е животинска или човешка. За богомилите между убийството на човек и животно също не е имало разлика.
Материализмът, жестокостта и недалновидността на сегашното човечество изисква да се пролее от неговата кръв – Законът е такъв – на петстотин капки животинска кръв – една човешка. Това е средната норма. В тоя дух е и изсичането на горите – увреждането на дихателните органи на майката Земя. Отсечени от 50 до 100 хиляди живи пораснали дървета – плаща се с един човешки живот.
Творецът е създал принципите и законите и те действат безпогрешно и безотказно - Знаем или не знаем! И никой няма право да Го обвинява за своите недостатъци.
Ония недалновидни свещенослужители и обществeни функционери, които хиляди години поддържаха жреческото клане и сега го поддържат като „необходимост от незаменими аминокиселини“.

Срещал съм не десетки, а стотици хора, които са забравили месото, някои от тях дори и продуктите от животински произход, и всички са живи и здрави. Могат да умрат от всичко друго, но не и от вегетарианството.
В древния Рим, когато властниците искали да се отърват от някой неудобен политически противник, но личност, обичана от народа, те постъпвали по един лек, елегантен и прост начин на физическо отстраняване. Не наказвали директно със смърт неудобния, защото римските граждани можели да се разбунтуват, а скалъпвали някакво обвинение и го прибирали на „топло“, до „изясняване на случая“. През това време го хранели само с телешко месо – на корем. Сутрин, обед, вечер, печено, варено, сурово, колкото иска... но нищо друго.
Само след три-четири седмици, човекът започвал да линее и до шестата седмица си отивал от „естествена смърт“, разбира се, само няколко дни преди това, предвидливо пуснат на свобода.
Това са случаи, описани в историята за токсичността на месото, което при изключителна месна консумация от несвикналия човек, убива имунната му система за броени дни и той умира за няколко седмици.
Ще приведем факта, че нормално един здрав човек, умира от пълен глад едва след стотния ден. Тук не става въпрос за „новите“ хора, които се хранят със светлина и чиито брой, вече е голям на планетата.
Ще кажа още нещо: Това, че си вегетарианец не значи, че обезателно си благоразумен, добър и чист човек. Познавам и не малко вегетарианци, които са доста далеч от истинския човешки морал и нравствени принципи
Не яде месо, но съди брат си за 100 кв. метра земя. Не яде месо, но оставил майка си в старчески приют и с години не я навестява. Значи въпросът не е само в месоядството, то е бич за човека, но в никакъв случай първи.

Затова ще уточня. Човек преди всичко трябва да смени стереотипа си на мислене. От архаичния, древноненавистен светоглед на насилие и заробване, себеизгода и пълен егоизъм, на пълно отделяне от колективното мислене и живот,. . . . да премине в Новата Култура, а тя е Културата на Любовта, на истинското приятелство, на братството и взаимозачитането, на свободата и истинското знание, което носи Мъдрост и Справедливост. Винаги и навсякъде да върви към обединение и единение, защото Всичко е Едно, Всичко е Цяло!
„Човекът е ангел с едно крило. Ако хората не се прегърнат, няма да полетят...“ – колко ясно, точно и кратко е формулирал човешкото обединяване старият мъдрец Диоген. Смятали го за особняк, защото живеел в голяма бъчва (да не забравяме изключително позитивната енергия на заоблеността) на морския бряг и често, през деня, обикалял със запален фенер – „да търси човека“.
продължава..
 




Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Прочетох статията с интерес , Бвен ...
08.11.2011 09:44
Колко истини и факти , написани ясно и убедително,подкрепени
с интересни и сполучливи примери .Впечатли ме историята с Елена и кучето .
Най-много истинска светлина, човек получава от живото Слънце по изгрев и залез. Той също така се зарежда светлинно и от прясно откъснатите плодове и зеленчуци ... една отдавна доказана истина .
...„Човекът е ангел с едно крило. Ако хората не се прегърнат, няма да полетят...“ – колко ясно, точно и кратко е формулирал човешкото обединяване старият мъдрец Диоген...
Поздрави , мъдра приятелко !

цитирай
2. bven - На 1: Таня, наистина материалът е особено важен за всеки човек!
08.11.2011 11:42
Мен ме впечатли метода на римляните да се избавят без улики от неудобните - месо, месо и пак месо! Твърде сходно с днешните реклами, които заливат съзнанието. А много хора са свикнали с мисълта, че месото дава енергия. То обаче е отрова и енергията му намалява общата енергия на нашата система. Но всеки със своя съзнателен избор, нали?
Благодаря ти за хубавия коментар и ти желая хармоничен и щастлив ден!:))))
цитирай
3. bojo12345 - Хубаво го е казал Г.Изворски - нека повярваме в това:
08.11.2011 19:38
Човек преди всичко трябва да смени стереотипа си на мислене. От архаичния, древноненавистен светоглед на насилие и заробване, себеизгода и пълен егоизъм, на пълно отделяне от колективното мислене и живот,. . . . да премине в Новата Култура, а тя е Културата на Любовта, на истинското приятелство, на братството и взаимозачитането, на свободата и истинското знание, което носи Мъдрост и Справедливост. Винаги и навсякъде да върви към обединение и единение, защото Всичко е Едно, Всичко е Цяло!
цитирай
4. bven - На 3: Божо, времето е много забързано и много трябва да внимаваме -
08.11.2011 20:32
нека бъдем Ангели и да търсим човешкото у ангелите!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14914621
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава