Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2011 08:11 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 81ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 4706 Коментари: 10 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
  МОЯТ ДОГОВОР СЪС СЪЗДАТЕЛЯ  
Трябва да добавя, че по същото време - във вероятно най-важните за мен петнайсет минути - сключих договор със Създателя и с Живота, който беше не по-малко решаващ за моето бъдеще: че повече няма да бягам от съдбата си, а че ще приема това, което съм предприел в тази инкарнация - с всички последствия.
Изведнъж, две седмици по-късно чух вътрешен глас, който ме подкани да напиша книга (въпреки че по онова време бях квалифициран вътрешен дизайнер и нямах нищо общо с книгите). Две години по-късно моята независима манифестация се материализира точно по начина, който вече описах. Причината, поради която желанието ми се изпълни, беше формулировката, която оставих отворена. Така позволих на живота да ме изненада.
Това наистина проработи, но в замяна аз трябваше да изоставя цялостния си светоглед, старите си приятели, навиците си - и в замяна получих нов живот.

Същото ще се случи и с Вас (със сигурност). Сто процента. Само го пожелайте истински. Не забравяйте, че не е необходимо да правим кой знае колко, а да изоставим старото - на практика. Скъсайте с хората, които от години Ви ходят по нервите - приятелски, но категорично. Нека оставим резервираната маса празна, да напуснем спортния клуб, може би селото или града, в които от години живеем. Тоест - край с безполезното минало.

Щом пожелаваме нещо ново в живота си, трябва да изо-
ставим старото - не е ли логично? Нали не можем да доливаме вече напълнена чаша...
Всичко, което описах в тази книга (всъщност не сте длъжни да го четете...), идва отнякъде. Говорих за опит, който лично съм преживял. Той не е следствие от Интернет или компютърни игри, а от живота, от преживелиците ми, от пътя.

Така е! Житейският опит идва винаги с действието.
Да сравним това с човек, който е прочел пет книги за Кама сутра - индийското изкуство на любовта, и на теория вече добре познава всички пози. Той ще разбере за Кундалини едва когато изпълни упражненията на практика.
Това естествено отново беше пример от областта на тялото и показва, че моментното развитие в живота и при мен не се е разминало без белези. Но, да оставим шегата настрана...

Книгата е успешна, защото седя тук от седмици и пиша по цял ден, което задвижва процеса (сутрин от 7.30 часа до 23.00 през нощта). Почти не говоря с никого - освен със семейството си, което уважава избора ми. Ям малко, дисциплинирам се... Тоест, зад този успех се крие количество енергия, която се излива тук, количество работа, която беше свършена. И това ми достави удоволствие. Смятам, че го усетихте.
Ако някоя дейност ни доставя удоволствие и радост, тя изведнъж престава да е работа - вече сме превърнали хобито си в професия; или казано още по-добре: направили сме призванието си професия!
Ах, Вие не знаете каква професия с удоволствие бихте работили?
Няма нищо, и аз не знаех. Нали затова Ви доверих начините на манифестиране.

Нека обобщим още веднъж:

Няма нищо случайно! Всичко, което се случва в този живот и ще се случи, го причиняваме самите ние. Всичко получаваме - т.е. привличаме - по Закона за резонанса.
И тъй като не е случайност, а резонанс, че държите тази книга в ръцете си, законът показва, че в живота Ви е настъпил моментът да промените нещо.
Чрез тази книга, която точно в момента е влязла в живота Ви, божественото, ангелът Ви или друга някаква невидима сила иска да каже: „Приятелю, дошло е време за решения. Помисли и виж щастлив ли си от своя живот. Ако не си, тогава го промени. Не чакай някой да се появи и да го направи вместо теб. Става дума за великия въпрос дали искаш да си слуга, или господар, ученик или майстор. Искаш ли сам да решаваш, или другите (например илюминатите) да решават вместо теб?"

Само за това става дума.

„Разгледай живота си. Той е хаотичен, затова въведи ред в него. Той е във война, умиротвори го, ако усещаш злоба - приеми любовта."
Без значение е, дали аз или някой друг е написал тази книга. Става дума само за Вас - за Вашия успех, Вашата радост от живота, Вашето здраве!













Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Поздравления за докосването до тази книга
18.11.2011 10:13
и споделените мисли , Бвен ...
и подбора на клипове .
Хубав слънчев петък от мен !
цитирай
2. bojo12345 - Поздравления за постинга!Това е попадение в десетката.
18.11.2011 12:23
Четвъртият клип дали е поезия или политика?
Този клип трябва да се гледа от всеки един българин,дасе пуска
ежедневно, на тези с по дебелите глави за да се осъзнаят,
България на къде върви!!!
цитирай
3. bven - На 1:Привет, Стела!:)))
18.11.2011 13:48
Нека си споделяме мисли , да изоставяме старото и да поискаме промяна към ново!!!
Светъл и слънчев ден!
цитирай
4. bven - На 2: Благодаря, Божо12345!
18.11.2011 13:50
Преди поезия и политика, има човек и съзнание, съществуване! Който иска да се промени, трябва да започне от днес, сега, тази минута!
Хубави мигове ти желая!:))
цитирай
5. yotovava - Няма нищо случайно! Всичко, което се случва в този живот и ще се случи, го причиняваме самите ние.
18.11.2011 18:36
Абсолютно вярно.

Поздрав, Бвен

Валя
цитирай
6. bven - На 5: Здравей, Валя!
18.11.2011 19:52
Няма нищо случайно! Всичко, което се случва в този живот и ще се случи, го причиняваме самите ние.
Вярно е това и действието на Закона за резонанса е доказано навсякъде. Който не иска да го управляват - трябва да се управлява сам, което зависи от самия човек!
Хубава вечер ти желая и хубави есенни натюр(не)морти!:)))
цитирай
7. mileidi46 - Поздрави миличка..
19.11.2011 01:17
Така е -всичко е заложено във нас.Силата на мисълта....
Но,малко познаваме себе си.За сега приемаме всичко само като информация,но малко са хората,които биха започнали да се изучават,да променят представите си,формата на съществуване,защото сме сковани във матрицата и ако излезнем..незнаем накъде...Сложни времена..
цитирай
8. diadokolio - Благодаря Ви, защото!
19.11.2011 08:17
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за провокиращият замисляне материал!
Благодаря Ви, защото си позволих да остарявам и да се радвам на внуци!
Промяната е трудна и болезнена, но си заслужава усилията!
Доволен съм, че младостта ми премина в изпитания, грешки, разочарования, но и шанс, за да се спра, да погледна в древността и да наложа техните знания върху моят модел.
Щастлив съм, защото съм сред простора и тишината. Земята и кошарата ми се отблагодаряват, защото действам и се подчинявам на сезоните.
Защо да досаждам на деца и внуци, след като мога да съм им полезен и да им икономисам блъсканиците в моловете.
Дали ми е скучно?
Не!
Тук е интересно и всеки ден е различен, друга окраска, друг аромат, друга птича песен и най- важното, всичко зависи от моят труд и подаръците от Слънцето.
Климатичните промени са изненада, но виновникът ще съм аз, ако заложа на един продукт.
Често ми се подиграват на оптимизма-"...стига с това земеделие, ами ако няма пазар?", усмихвам се и отговарям-"вината ще е моя, а не на търсещите", защото всеки продукт може да е променен и съхранен за десетки години, а и цената му да се вдига.
Примерно- гроздето е много, веднага на вино и ракия; царевицата и тиквите са много, веднага увеличавам козите и т.н..
Животът е прекалено кратък, за да губя дни в съжаления и упреци към другите и обстоятелствата.
Събуждам ли се сутрин, това е достатъчно, за да се усмихна, да стана и да действам, защото си опознах модела, срещнах се със себе си в огледалото, сключих договор със смъртта преди 14г., че ще се оттегля от града и ще работя за семейството си.
Пак ме тормози личният лекар-"ела че ще глобяват", отидох, а после ми се обажда-"...сестрата ми е нова, дава резултатите и пита-"може ли да са неговите?", браво, продължавай с твоите си треви...".
Благодаря Ви, bven във Вашия коментар №4- да, важен съм аз и моята промяна!
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
9. bven - На 7: Ах, Милейди :)
19.11.2011 08:47
Нека да оставим матрицата да си се развива. Това, което ни е дадено - ние да развиваме. Засега тя печели по точки, защото не знаем всичко за нея (не поне всички), но е важно всеки да се събуди и да реши иска ли да бъде в нещо, което сковава и пречи да се развива така, както иска неговото Аз! След това става лесно:) Ако започнем с вечните оправдавания - ама строя, но системата, всички са срещу мен! - да, научихме се да измисляме причини и виновни, но виновни НЯМА. Всеки един от нас трябва да намери начина сам, защото това е неговият живот, той го е избрал и той го живее. Но винаги може да се стреми напред и нагоре, защото душата е родена за полет. Защото сме космически същества в земни, красиви и прекрасни тела. Затова идват от другите планети - те искат да живеят нашия живот, но това е нашето право и ние знаем всички трудности на Този път! Този път може да бъде мъдър, весел и хубав, когато ние кажем: ДА, стига на негативностите и причините. Аз решавам и взимам своя живот в свои ръце. Никой няма право да ме командва, манипулира и експлоатира. Аз съм АЗ!
цитирай
10. bven - На 8: Дядо Кольо,
19.11.2011 08:54
Някога моя дядо ми подписваше така писмата си. Затова твоя подпис ми е много близък и макар че отскоро чета постингите ти, имам чувството, че се познаваме отдавна. Твоята изповед е в първата част история на живота на много от нас - всеки с неговите лични проблеми, изпитания, но и хубавите неща в живота, догато стигнем до едно НЕ. От това Не започва интересното. То може да е на всяка възраст - едни го постигат, на 20, други на 40 или 60 години. Това няма никакво значение. Важното е да осъзнаеш, че по-важен няма от теб в твоя живот и да диктуваш ти. Затова ние с теб (а и много други хора по света) са за промяната. Нека всеки я направи в себе си и ще види, че животът е хубав всеки миг.
Благодаря ти за хубавите мисли. Бъди жив и здрав за радост на всички, които обичаш и които те обичат и ни пиши хубави рецепти за деня. Аз ги очаквам, дядо Кольо.
Хубъв и мъдър да е твоя ден!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869839
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава