Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 08:12 - барс: най-голямата фалшификация е, че сме славяни
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 8634 Коментари: 10 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Борис Борисов - Барс:
"ТУРЦИТЕ СА ВНУЦИ НА ПРАБЪЛГАРИТЕ"

Борис Борисов, известен в обществото и с псевдонима си Барс, е роден в Банкя. Сменил е много професии. Следвал е история и цял живот живо се интересува от миналото на България, особено от съдбата на най-древните ни предци. На познанията му в тази област сигурно могат да завидят мнозина учени, с които той е готов да спори с часове и да привежда свои аргументи в защита на една или друга хипотеза. Някои от неговите становища са доста шокиращи и вероятно могат да бъдат оборени от специалисти в тази област, но той няма нищо против да изслушва чужди мнения, стига те да са компетентни, и да се коригира, ако прецени, че не е прав. Иначе, когато е уверен в нещо, го отстоява докрай, воден от убеждението, че историята не е само факти, но и емоции, и вик на кръвта. Родолюбец до мозъка на костите си, безкрайно енергичен и неуморен ентусиаст, в момента Борисов е изпълнителен директор на програмата "На коне по пътя на древните Българи".

"Българските жени имат само една задача, най-главната - да раждат деца и да ги възпитават като достойни Българи. Да помагат за възтановяване на моралните ценности на прекрасното отечество. Смятам, че тази от Бога дадена им задача е тотално занемарена и нашето Велико племе е обречено на изчезване и забрава благодарение на тяхното нехайство и високомерие. На България не са нужни "миски" (каква грозна дума, като всички чуждици!), а майки които да възпитават силни духовно и физически млади хора. Бъдещето на Велика България!" - категоричен е Борис Борисов. Той е абсолютно убеден, че българките са най-красивите жени на света и по този повод обича да цитира древни автори, пътували през земите на най-старите български държави, които казвали, че най-големият дар е да получиш от българите кон или жена. Тамошните момичета били толкова красиви, че чак от Арабския халифат и Китай идвали сватовници да ги искат за невести на знатни люде.

- Радвате ли се, че България влиза в Европейския съюз?

- Нищо ново под слънцето. Бога ми, ДА.

ОЩЕ АТИЛА Е ИСКАЛ ДА ОБЕДЕНИ ЕВРОПА
Нали такава е била целта и на Наполеон. Нали такива са били и руските имперски интереси. Пък ако щете, и Хитлер е искал да направи това. Ще се радвам на обединена Европа, но искам да влезем в нея със самосъзнанието на българи, които са потомци на един от най-древните и велики народи в света.

- Бихте ли казали няколко думи за вашата програма "На коне по пътя на древните българи"?

- За рождена дата на програмата можем да приемем далечната 1978 г., когато, като служител от Конния ескадрон, се запознах в град Костенец тогавашния министър на вътрешните работи Дмитър Стоянов с идеята да бъде организиран поход на коне от Волга до Плиска по случай 1300 години от създаването на Дунавска България. По-късно, през 1997 г., беше изработен уставът и се поставиха целите и задачите на програмата. Нашата главна цел е да се напише истинската история на България. Като казвам да се напише, имам предвид това да стане не от един-двама автори и не от група историци, а от цялото общество. Да се даде възможност на всички, които милеят за историята на България, да направят своя принос. Втората ни задача е да бъде организиран конен поход по пътя на древните българи, дълъг 25 000 км.

- През кои държави ще минете ?

- През турция, Иран, Афганистан, Китай, Монголия, Руската федерация, Казахстан, Таджикистан, Урал, Стара Волжка България, Стара Велика България, Украйна, където ще посетим гробовете на Кубрат и Исперих, Румъния, Панония (Сегашна Унгария), Бавария и полуостров Бретан - най-западната точка на Европа. Имам идея от Манджурия до Бретан или някъде от друго място да бъде организирано конско рали, подобно на ралито Париж-Дакар, само че с коне. Това е спортната част на похода. От Бретан ще продължим до Португалия, където се знае, че има 300 древни български рода. Оттам продължаваме за Испания, Швейцария, Италия, Хърватия, Сърбия, Вардарското поречие, Албания, Егейския Македония, Беломорска Тракия и така ще затворим кръга Никой досега не е правил такъв дълъг поход на коне. Да е живот и здраве, с него ще влезнем в Книгата на Гинес.

- Г-н Борисов, вие непрекъснато спорите и се мъчите да убедите опонентите си, че в нашата история има много фалшификации. Коя според вас е най-голямата ?

- Най-голямата фалшификация е, че сме славяни. Ние нямаме нищо общо с тях! Българското племе е сред най-древните на земята. То е стожерът, около който се изгражда съвременният свят. В древността никой не е знаел за славяните. Те се явяват на историческата сцена около 7 век, когато българите им правят държва. Сега в учебниците, по история се говори за огромно море от славяни. Ще попитам всеки един историк: Кажете ми господине, къде, в коя част на европейския континент се е намирало това огромно човешко море ? Славяните от древността не са оставили паметници за себе си. Славяните не са били организирани като общности. Славяните не са били племето производител, племето създател, а племето грабител. Недопустимо е повече да се лъжем и заблуждаваме кои сме, откъде сме и какви сме.

- Извинявайте, но каква е ползата да доказваме, че не сме славяни, и да се делим от останалите славянски народи сега, когато отиваме към обединена европа?

- Гордост за всеки човек е да знае своя корен. Ние сме българи! Бих казал дори, че ние сме народ от друга раса.
Много красива, много спецефична раса - ферганската. Това, че искаме да знаем кои сме, не е крайност. То е необходимо за самочувствието на нашия народ. Не казвам, че трябва да се делим от славяните. Ние сме живели векове с тях и аз нямам нищо против тях. Но не желая да бъда присаждан към чужд корен. Искам си моя корен.

- Добре, но нима ще отречете, че българската държава е създадена от два основни компонента - българите и славяните, плюс още един, за който не говорим сега - траките?

- Веднага ще задам един въпрос, на който никой досега не мие е дал отговор: Кажете ми името на поне едно от седемте славянски племена, за които се говори в учебниците по история. Искам да знам кой им е бил старейшината, къде точно са били селищата им, какво е останало от тях. Навремето се пишеше, че северите са славяни, но се доказа, че това не е вярно.

- Какво е останало от славяните ли? Ами езикът - той е славянски.

- Мит е, че сме взели славянската реч.
Най-малко от сто години насам се твърди, че в съвременния ни език има само петнайсетина думи с прабългарски произход. Проф. Петър Добрев и други наши учени обаче доказаха, че те са далеч повече. Срещу безброй славянски думи в езика ни стоят прабългарски съответствия: дом - къща, любов - обич, ненавист - омраза, красив - хубав, зъл - лош, бягам - тичам, връх - чукар, летя - хвърча, мятам - хвърлям, хлотам - *цензура*, лекувам - церя, забрадка - кърпа и мн. др.
Съвременният български език пази в непокътнат вид почти всички най-съкровени думи, характерни за прабългарския - роднинските понятия, названията на народните облекла, инструменти, цветя и др. За разлика от останалите славянски езици, българският се характеризира с почти пълна липса на падежи, с членуване на съществителните и прилагателните имена, с много богата глаголна система, с гласната "ъ" и т.н.

- Коя друга фалшификация в българската история най-много ви дразни?

- Другата голяма фалшификация е, че сме били малобройно номадско племе. Има един исторически документ, оставен от хазарския каган Йосиф, в който българите на Аспарух са описани като "по-многобройни дори от пясъка в морето". Това море в един момент залива Европа. Погрешно е да се говори за Велико преселение на народите. По-правилно би било да се казва Велико преселение на протобългарските племена. Защото всичките племена, които са дошли от почти всички части на Азия, са с български корен.

- Кой според вас е виновен за сегашното състояние на българската историография?

- Виновни са идиологемите, които се стремят да заличат велико племе. Независимо от това дали тези идиологеми са от църковен или политически характер, те са причината за фалшифицирането на историята и за довеждане на историческата наука до сегашното й състояние. Народ, който не познава своето минало, е обречен на гибел - неминуемо идва времето, когато той изчезва от световната сцена. А точно такава е целта на хората, които са си поставили за задача да изопачават и омаловажават българската история и по този начин да ни внушават чувство за малоценност и обреченост.

- Има най-различни предположения за това какви сме били едно време - номади, земеделци, пастири, строители, воини и т.н. Какво е вашето мнение по този въпрос?

- Излишно е да се спори - ние сме били всичко това.

- Откъде всъщност тръгват древните българи, има най-малко двайсет хипотези за нашия произход?

- Всичките двайсет, дори да са двайсет и една, са верни. Защото ние тръгваме от десетки места и вървим в много посоки.

- И все пак къде сме били най-напред?

- Според мен най-напред сме били в Таримската котловина между Тян Шан (небесната планина) и северните склонове на Тибет, а след това сме започнали да разселваме по света. Там сега живеят огузите, които нямат нищо общо с китайците.

- А на Балканския полуостров кога сме се появили?

- Аз подкрепям хипотезата на д-р Ганчо Ценов, че българите са дошли тук малко преди Христа, тоест пре 1 век. Склонен съм обаче да подкрепя и хипотезата, че сме древно балканско племе, което преди и по време на потопа е напуснало Балканите.
След това през Вавилон, Шумер, Персия ,то се е върнало в изконните си земи като силен и висококултурен народ с държавна традиция.

- Тоест хан Аспарух не идва със своите хора в непозната земя, за да основе тук своята държава?

- След смъртта на хан Кубрат само първородният му син Батбаян остава в Стара Велика България. Останалите четерима братя - Котраг, Аспарух, Кубер, и Алцек, тръгват в различни посоки и всеки от тях създава държава - Волжка, Дунавска, Куберова, на територията на днешна Македония, и Алцекова България - една област в днешна Южна Италия. Във време, когато светът още не познава държавността, българите създават държави навсякъде, която е основана 515 години преди Аспарух, е първата истинска свободна държава в Европа - без кастово деление и без роби.
Да не говорим, че много преди това са съществували българските държави Балгар и Балхара (Бактария), които са били създадени далеч преди Персия. На всеки, който се опита да въстане срещу мен, искам да му кажа, да извикам, че основателят на хунската империя Мо Тун е древнобългарски владетел, че неговата империя, която е била най-голямата в света, е българска.

- Къде се е намирала тази империя?

- Тя се е простирала от Северен Китай до Каспий. Аз лично смятам, че е достигала до Черно море. Степите между Каспий и Черно море по това време са били населени от българи. Мо Тун не е завладявал земи, той просто е обединил всички протобългарски племена.

- В най-стария български летопис - "Именникът на българските канове", е отбелязано, че родоначалникът на българската държава Авитохол, както и наследилите го на престола Ирник, Коурт, Безмер, Аспарух (Исперих), Тервел, Твирем, и Севар са от рода Дуло. По-късно, през 770 г., с възкачването на хан Телериг на трона този род отново се завръща в нашата история. Действително ли е бил толкова могъщ?

- Малко са думите ми, за да мога да изразя величието на рода Дуло. В продължение на хилияди години той е коронясвал източните империи.
Гордост за всяка държава в древността е било нейният владетел да бъде от рода Дуло.
Според мен една от главните задачи на българските историографи е да бъде изровен от праха на Дуло и да бъде поставен на много висок пиедестал.

- Защо толкова малко знаем за него?

- Защо съзнателно се премълчават или изопачават факти, които не се връзват с преднамерените становища на хората, робуващи на идеологеми. Къде например в учебниците по история можете да прочетете, че по времето на хан Кубрат наред със Стара Велика България има и друга българска държава, което се нарича Дулоба (държавата Дуло)? Създава я през 623 г. братът на Кубрат Шамбат Кий. Оттам идва и названието на днешната украинска столица Киев. Държавата Дулоба обхваща Закарпатска украйна и териториите на днешна Чехия, Словакия, Панония (днешната Унгария), Полша, Прусия.

- Кои други народи са наши братя по кръв?

- Преди всички персите, днешните иранци. И почти всички тюркски народи - казахите, таджиките, чувашите, башкирците, така наречените татари, спрямо които е извършена най-мръсната фалшификация, защото те и до днес се смятат за българи, дегестанците, ингушети, осетинците, чеченците, балкарците, казаците в Украйна, унгарците, хърватите, а също и монголците, които и до ден-днешен казват, че са хунори, тоест синове на Хун-ну - българската държава, за която свидетелстват древнокитайски летописи 2500 г. пр. Хр.  И турците, разбира се. С цел да настроя цяла България срещу себе си, ще кажа, че те произлизат от нас - те са наши деца, наши праправнуци.

- Прабългарите са почитали бог Тангра, ние сме християни, през IX век нашите сънародници във Волжка България приемат исляма, а част от онези, които остават в Стара Велика България, стават юдеи. Колко религии според вас изповядат българите?

- Колкото религии има на земята. Ние сме най-веротърпимият народ. Това е една от божествените ни задачи. Българинът винаги е водач.

- С какво си обяснявате наличието на толкова много екстрасенси у нас?

- Нашите колобри в древността са били известни в целия тогавашен свят. Колобър значи свят човек. Далечните ни прадеди са трапанирали черепи - по местата, където са живели, са намерени скалпели. Най-вещите магове, лечители и светци в онази епоха са били българи. Оттам идва и генетично наследената ни способност да лекуваме. Неслучайно и аз, и други хора са го казвали, че светът ще загине, когато умре и последният Българин. Защото трябва да има кой да се грижи за човечеството.

- Кои са според вас най-големите ни приноси в европейската и световна цивилизация?

- Ние наистина имаме огромни приноси в най-различни области. У нас са открити най-старата писменост в света, най-старото металолеене, най-старото злато. Ние сме народът, който за пет века турско иго е съхранил езика, вярата и духа си - нещо непознато в световната история. Ние сме дали на славяните писмеността и християнската култура, на европейците - първите кълнове на Ренесанса, на американците - компютъра, реактивните двигатели на модула, с който през 1969 г. те кацнаха на Луната, и Брауновия двигател, който ще предизвика истинска революция в икономиката. За съжаление много от приносите ни в световната история се премълчават и затова голяма част от хората просто не знаят за тях.

Но понякога и ние самите не си даваме сметка колко талантлива нация сме. Не умеем да се радваме и да се гордеем например с това, че българската народна песен беше изпратена в Космоса, а това никак не е случайно.

- Като сме толкова велики, защи изпаднахме до дереджето на най-бедната държава в Европа.

- Защото нашите водачи са лоши пастири. Депутатите, вместо да милеят за държавата и народа, защитават интересите на отделни групировки и чужди държави.

Едно интервю на Венелин Митев.

петък, 13 Май 2005 г.

Предоставил за вас: МаНеКеНа - запазена марка за www.GGbit.info





Гласувай:
25




Следващ постинг
Предишен постинг

1. andrei - Поздрав за публикацията!
14.12.2011 09:27
Действително турците произхождат от българите.Малко се говори и знае за селджукските българи,които са родители на турците.Стефан Стамболов е знаел много добре тази връзка и не случайно е искал да се направи широк съюз с турската държава.И днес Турция е най-лоялният приятел на България.Селджукските българи се заселват в югоизточна Мала Азия,след разпада на Велика България,като са изповядвали ислямска религия.Тези факти се крият старателно и манипулират,най-вече от руснаците,които не могат да се похвалят с древна история и култура.Напротив и език,писменост,вяра и култура дължат на българите,който факт ги дразни и не се вписва във велико-имперските им напъни.Неоспорим факт е,че български държави в един,или друг момент и причини са воювали помежду си.Такъв е случаят и с падането на България под турска власт.Един народ разделен на части,поради исторически обстоятелства и войни ,се срещат на балканите след няколко века и едната част губи своята независимост.Разликата е,че едната част българи са приели християнството,като основна религия,а другата част,наречена османци-исляма.С просто око може да се разбере,защо руснаците сочат Турция,като враг на България-защото подобен съюз,между България и Турция би зачертал завинаги руските имперски интереси.Затова и Стефан Стамболов заплати с живота си тази истина!Не е случайно,че до 16 век в султанският двор се е говорело на български език!
цитирай
2. bven - На 1: Аз ти благодаря за потвърждаването на написаното!!!
14.12.2011 10:07
Много малко се знае за истинските, кръвни връзки на всички български племена през хилядолетията. В момента отново има интереси да се скрива истината от нас! А разделяй и владей е изпитана от векова тактика.
Нека всеки да прочете и реши сам за себе си къде е в тази история. Защото щом сега сме тук, на тази земя, значи оттук сме тръгнали!!!
цитирай
3. yotovava - Важното е, че има кой да го казва,
14.12.2011 12:35
все някой ден ще стигне до всички.

Поздрав, Бвен, много интересен материал.

Валя
цитирай
4. анонимен - Нашата главна цел е да се напише истинската история на България
14.12.2011 13:55
Hajde da go napravqt vsi4ki!!!
цитирай
5. bven - На 3: Да, Валя - истината трудно се възприема, след като толкова години се говорят лъжи.
14.12.2011 15:50
Трябва мнооого да се повтаря !!!
цитирай
6. bven - На 4: анонимен, чудесно предложение!
14.12.2011 15:53
Ясно е, че всички трябва да осъзнаят истинската история и да пожелаят да се знае от всички. Дали могат да се съберат средства, за издаването на тази история?!
цитирай
7. divna8 - "Българското племе е сред ...
14.12.2011 22:30
"Българското племе е сред най-древните на земята. То е стожерът, около който се изгражда съвременният свят."

Древният Свят е знаел това!!!
Днешният модерен свят също го знае и то на най-високи и отговорни нива... Точно това е причината да се подкупват "псевдоучени" историци, които да преиначават истината за миналото ни.
БулГУРИте са МАЯта на човечеството, запомнете го най-после всички, които искате истината да се чуе от всеки! Народът ни е мъдър - знае, че всяко стадо си има и мърша, затова е създал и пази като зеницата на очите си ЖИВИТЕ КНИГИ-хора, които предават истината за произхода ни от поколение на поколение. И сега има такива хора, и сега има Колобри, които свято тачат и пазят Свещените Тайни на рода ни.
Тук, където сме сега е най-древната, Първородината на БулГУРИте...
Замислете се над думите, те разкриват тайната: БУЛ-ГУРИ - народ от ГУРУта, УЧИТЕЛИ в Духовния Път на Човечеството.
Словото е Свещено и ненапразно Вазов написа "ЕЗИК СВЕЩЕН НА МОИТЕ ДЕДИ..."

Чудесно е, че си попаднала на този материал, Бвен! Гордея се с теб, защото уверено и смело вървиш по Пътя на БулГУРИте днес... Хора като теб дават надежда, че "Тайното става явно", а светът ще оцелее!!!
Защото, докато има и един БЪЛГАРИН на Земята, Вселената ще остане цяла!

Хубава вечер от мен :):):)
цитирай
8. bven - На 7: Добре дошла, Дивна!:))
14.12.2011 23:30
Отдавна се говорят истини, но не всеки ден се попада на такива материали . Радвам се, че си прочела интервюто с Барс! Иначе всички усещаме, че има нещо по-така в нас, но какво е - не знаем и няма и кой да ни каже!!!
Тук, където сме сега е най-древната, Първородината на БулГУРИте - само затова си струва да прочетеш един тон книги!:)
Благодаря ти, че с гръм и трясък се появи, за да ни събудиш!:)))
А знаеш, че борбата продължава и небесните воини ни водят и закрилят!!!
Радвам се, че ме посети и се надявам да идваш честичко и да ни разкриваш по някоя видна тайна.
Хубава и лека нощ и утро!!!
цитирай
9. shtaparov - Но не само това
11.07.2012 08:16
Ако турците са наши внуци,значи руснаците,сърбите,власите,хърватите и поляците са наши деца!
цитирай
10. shtaparov - Не е вярно и това, че нямаме нищо общо ...
31.08.2013 15:14
Не е вярно и това,че нямаме нищо общо със "славяните",понеже те са Скитски племена,а Българите освен Траки са също и Скити. И не е прав П.Добрев да мисли,че имаме 2 вида думи в езика си- Български и "славянски",понеже "славянските" думи също са Български,а Българските са диалектна разновидност на "славянските"!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867002
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава