Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2011 08:12 - Духът на рейки - част 3
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2024 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Позиция 2

Балансира двете мозъчни полукълба, така че емоциите (дясното) и интелектът (лявото), главата и коремът да работят в по-тясно взаимодействие помежду си. Това означава, че последващите процеси на развитие, отключени от рейки, не остават едностранчиви и се приемат и поддържат и от двете страни. Уравновесяването на мозъчните полукълба подобрява като цяло процеса на самолечение и познавателните способности, както и холистичнйя подход към живота. Човек релаксира по-лесно, подобрява се и способността му за концентрация.
« Второстепенните чакри, разположени върху слепоочията, регулират подвижността на погледа и способността на съзнанието да приема и толерира различни гледни точки и перцептуални перспективи. Това подкрепя развиването на един по-цялостен начин за оценяване на ситуациите.
Наред с останалите неща тази позиция лекува: двете мозъчни полукълба, нервите и мускулите на очите, както и областта на носа и гърлото и чакрите, разположени в слепоочията.

image
Позиция 3

С помощта на акупунктурните точки в ушите се подготвя цялото тяло за директното приложение на рейки от гледна точка на рефлексиите зони. Тази позиция стимулира много нежно всички органи и системи, увеличава способността на телесното съзнание да поглъща рейки и насочва лечебната стимулация.
Тя увеличава способността на органите на равновесието и частите на мозъка, преди всичко зоната на общата интеграция*, която контролира поведението на човека в стресови ситуации, в съответствие със създадени вече модели за поведение, да приема рейки. В резултат на това поведенческите програми, към които се прибягва при силен стрес и които вече не са адекватни, много по-лесно могат да се приспособят към потребностите на настоящето с помощта на принадлежащите на самото тяло механизми за реорганизация. Подобрява се способността за възприемане и се подпомага релаксацията. В повечето случаи за леченията с рейки важи следният принцип: колкото са по-умерени, толкова са по-ефикасни!
Наред с останалите неща тази позиция лекува: външното ухо заедно с различните рефлексии зони, отнасящи се на практика за всяка област на тялото; вътрешната област на ушите, части от мозъка и органите на равновесието.


Позиция 4      image

С помощта на продълговатия мозък (medulla oblongata) се подпомага нормализацията на редица неосъзнати функции на тялото. Тя подготвя организма за материалното ниво на лечебния процес и за освобождаването на блокираните енергии. В областта на продълговатия мозък чрез гръбначно-мозъчните канали - ида-сушумна-пингала,  шестата чакра се свързва с останалите основни енергийни центрове. На тези места рейки

(* Зоната на общата интеграция е разположена на около два пръста над и зад ушите).


 подпомага безпрепятствения обмен на информация между шеста чакра и останалата част от енергийната система по такъв начин, че организиращите импулси на тази енергийна система се насочват правилно към тялото и се създава прецизна обратна връзка с органите. В тази позиция рейки получава тази област от мозъка, която регулира телесната температура.
Чрез нея с рейки се зареждат и рефлексиите зони в главата, простиращи се до горния край на шийния дял от гръбначния стълб, отговарящи за онези части от тялото, които са разположени от главата до таза.
В областта на продълговатия мозък е разположена една акупунктурна точка, която има силно «релаксиращо» въздействие върху тялото. По време на тази позиция много хора задрямват. Моля ви, оставете ги да спят и продължете лечението!


 






Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Добро утро , Бвен ... С Духът на Рейки
16.12.2011 09:35
към новия ден ... последен работен и малко уморен .
Чудесен пост !
цитирай
2. bven - На 1: Добър вечер, Таня.
16.12.2011 18:56
С рейки денят минава леко и безпроблемно - пожелавам го на всеки , един ден да почувства какво означава това:))А сега е петък вечер, след уморителен трудов ден за всички ни.
Хубава вечер и приятни мечти!:))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14872297
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава