Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2012 08:00 - Духът на рейки - част 3
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3627 Коментари: 4 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                                      
Позиция 7

Веднага след укрепването на един орган за освобожда-ването на енергията (черен дроб и жлъчка) с рейки се снабдява енергийният орган, отговарящ за управлението на тези сили, далака*, за да се гарантира, че енергиите на черния дроб се използват оптимално.

(* Най-големият лимфен орган; важна функция в имунната система, отстраняване на слузта от тялото, насочване на енергията на черния дроб към другите органи, както и превръщането й в практически действия;при блокиране - колебание, съмнение, нерешителност и липса на обаяние; при добро функциониране - осъществяване на енергийния потенциал чрез реалистични решения и действия.
" Физическо ниво: от една страна важни храносмилателни функции чрез производството на храносмилателни сокове; второ, контрол върху абсорбирането на клетъчната глюкоза чрез производството на хормона инсулин. Енергийно ниво: обединяване на анализа/синтеза; връзка с третата чакра с нейните теми за храносмилането, властта, ана-лиза, установяването на граници, възприемането на себе си, функционирането на егото и страховете. Включва също и четвъртата чакра с темите за социалната среда и интеграцията в групите
.)

На физическо ниво далакът отговаря и за отстраняването на слузта от организма - има се предвид отстраняването на протеините, които физиологично повече не могат да бъдат използвани. Това е причината, поради която много често далакът играе основна роля при природосъобразните терапии на рака.» Нещо повече, въздействието върху панкреаса* подготвя индиректно въздействието върху енергийно свързаните трета и четвърта чакра.

Енергиите, мобилизирани в шеста позиция, трябва скоро да бъдат насочени в подходящите канали, за да могат да донесат възможно най-голяма полза. В този случай за първи път е налице хармонизиращо въздействие върху способността да се установяват отношения (чрез панкреаса и неговата връзка с трета и четвърта чакра), което играе огромна роля при следващите позиции. Понякога лактитеоса важна рефлексна зона за панкреаса и при проблеми с него те могат да бъдат заредени добре с рейки като специални позиции.
Наред с останалите неща тази позиция лекува: далака, панкреаса, низходящото дебело черво, една част от напречното дебело черво и част от стомаха.
Практически съвет: Ако имате намерение да лекувате специално панкреаса, уверете се, че получателят на лечението е с празен стомах. В противен случай рейки ще се насочи към стомаха и неговото съдържание, вместо към панкреаса, освен ако не му въздействате за по-продължителен период от време.

Позиция 8
Рейки в областта на корема, включително харе (центърът на равновесието на човека и връзката с някои източници на духовна енергия) и трета чакра, укрепва самовъзстановителните функции на тялото, както и способността му да установява граници и да асимилира във всякакъв смисъл. Поддържа и релаксацията, усещането за центрираност, вътрешен покой, способността за справяне е емоционалния стрес и жизнената сила като цяло. В тази позиция се мобилизират енергиите, а енергийният поток в коремната област се стабилизира. Тези специфични резултати са важни, тъй като следващите позиции включват все повече близостта, откри-тостта и отношенията между хората; хората могат да имат сериозни проблеми, когато не са в състояние да се отворят към другите и да поставят граници по един конструктивен, хармоничен начин.
 

image

Ключови думи: "Не" идва преди "да"!
Наред с останалите неща, тази позиция лекува: стомаха, слънчевия сплит (трета чакра - енергиен елемент огън) и напречното дебело черво над пъпа, както и харе, нашият енергиен и механичен център и връзката ни с безкрайността и тънкото черво. В областта около пъпа има много рефлексии зони за различните коремни органи.

                                       

                                      
Позиция 9
 

       image          image

Време е да се укрепи центърът на сърцето, както и неговата способност за приемане и създаване на резонанс, за казване на "да", за отваряне към групите и за посвещаване на определени задачи и на други хора. Функциите на очертаването на граници за защита от качествени или количествени вредни въздействия, които бяха подкрепени от последната позиция, осигуряват необходимата основа, така че човек да може да установи отношения с другите. След поставянето на граници на дневен ред излиза въпросът за откриването към други хора и за установяването на контакти с тях на социално и мисловно ниво като подготовка за физическото включване и отдаване, което се подпомага от следващата, десета позиция.
Областта на таза обикновено е обременена с най-големи табута. По тази причина точно преди третирането на тази област с рейки трябва да се даде сила на сърцето, което на свой ред позволява да се отнесем с по-голяма любов към това място и неговите отделителни функции, възпроизводство, игра и удоволствие.

Наред с останалите неща тази позиция лекува: тимусната жлеза, която е много важна за функционирането на имунната система на физическо ниво. От гледна точка на енергията, тя събира силата на черния дроб в тялото. Тимусната жлеза е важна за младостта, жизнеността, физическата и умствена свежест. Тя може да бъде активизирана като редовно леко се потупва, след което й се отдава рейки. Между сърцето и тимусната жлеза съществува връзка. В тази връзка има едно практическо правило: ако сърцето е здраво, функцията на тимусната жлеза също е много добра.
 
Отдаването на рейки в тази точка е полезно за сърцето и бронхите (свързана е с белите дробове), както и за четвърта Чакра, олицетворяваща способността да обичаме, способността да приемаме, семейството, както и процеса на интегриране и социална отговорност. Сърдечната чакра се асоциира с енергийния елемент въздух. Сърцето е голяма помпа, която ритмично изтласква кръв в тялото. Нервният ганглий над сърцето образува нещо като вграден генератор. Затова сърцето създава честотата, в която работи. Въпреки че генераторът може да се промени външно, с помощта на мозъка, единствено сърцето може да накара себе си да бие. Ако действаме в хармония с нашия сърдечен ритъм, значи сме в хармония със себе си; нашите движения са естетични и плавни, като тези на някой майстор на тайдзицюан. Ако се движим в разрез с ритъма на своето сърце, движенията ни ще изглеждат отсечени и неестетични. В колкото по-голяма дисхармония с ритъма на сърцето действаме, толкова по-напрегнат става неговият ритъм и това може да го увреди.

Белият дроб е основният орган за обмен със заобикалящия свят. Тук се формира отношението на човека към естествения процес на даване и получаване; тук е закодиран и начинът, по който едно дете е получавало любов от родителите и особено от майка си. Ако едно дете не получава любов от родителите си и бива принуждавано да възприема определен тип поведение, има голяма вероятност с течение на времето да развие такива заболявания на белия дроб като астма.
Чрез белите дробове се регулира снабдяването на тялото с кислород и свежа жизнена енергия от въздуха, както и освобождаването от въглеродния двуокис и от жизнената енергия, която тялото повече не може да използва.
 







Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Bven!:)
18.01.2012 08:02
Благодаря ти за духа на Рейки. Добро начало... Хубав и успешен ден!:)
цитирай
2. stela50 - Благодарност и от мен ... хубав да е този ден .
18.01.2012 13:15
Поздрави !
цитирай
3. bven - На 1: Надежда, радвам се, че следиш Духа на рейки!
18.01.2012 20:19
Ако внимателно се чете текста, във всяка позиция ще се открият много полезни съвети. Например, потупването на тимусната жлеза сутрин и вечер с ръка, по 1-2 минути, ще доведе до по-добрия ни имунитет!
За съжаление днес не можах да погледна и едва сега влизам за едно :
Приятна и хубава вечер!:)
цитирай
4. bven - На 4: Благодаря ти, моя постоянна читателко и добра приятелко!:)
18.01.2012 20:21
Дано е бил добър денят за теб и да имаш една още по-хубава вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14876745
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава