Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2012 08:00 - Чук или наковалня...
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 11476 Коментари: 26 Гласове:
32

Последна промяна: 30.01.2012 08:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 копирано от: 
www.puls.bg/health/news/news_464.html



  Високите цени на лекарствата ни карат да спрем лечението си

Увеличението на цените на изписваните медикаменти кара пациентите да намаляват или спират дозите, водещо до съответните последствия за здравето. Това сочи доклад на RAND, Санта Моника, Калифорния въз основа на проучвания, продължили две десетилетия. Публикацията е в Journal of the American Medical Association. Според нея, със всяко 10%-но увеличение на цената, търсенето на медикаментите спада с 2 до 6% за различни класове препарати.

За някои хронични заболявания като тези, водещи до хронична сърдечна недостатъчност, диабет, шизофрения, нарушенията на серумните липиди, астма и други, тези повишения са се отразили на търсенето на спешна медицинска помощ. Данните могат да бъдат използвани за преоценяване и подобряване мерките за здравето на обществото. Необходимо е лечението да бъде съобразявано със социалния статус и да се подбира най-приемливата за пациента цена.
 

Европейската комисия забранява стотици  билкови лекарства

Стотици медикаменти на билкова основа ще бъдат забранени за продажба и употреба от 1 май 2011 г., когато влиза в сила забраната на Европейския съюз. Изключение се прави за малък брой популярни продукти за „леко“ заболяване, като например ехинацея при простудни заболявания.

Традиционните билкови лечебни продукти трябва да бъдат лицензирани или предписвани от регистриран билков лекар, за да се спазва европейска директива, приета през 2004 г. Тя е въведена поради нарастващата обществена загриженост относно безопасността на алтернативните лекарства, смятани, че имат вредно въздействие върху здравето.



image
 
   image      Моят коментар по двете теми                

Приятели, виждате ли как лека-полека  ни вкарват нас (целия свят), в един коловоз? Здрави и болни, слаби и силни, щастливи и нещастни - целта е една!!! Който може да се лекува, както ние казваме - ще живее, който не може (да си купи тези лекарствата, които му даваме) - негов проблем! Вече се избистрят гледните точки на световноелитните (ВИП) хора. За тях всичко е възможно, всичко им е разрешено, а останалите - да се спасяват (или по-точно не е оставена възможност за спасение)! Само че забравят една стара мъдрост: "ДА Е ЖИВОТ И ЗДРАВЕ - ДРУГОТО  ЩЕ СИ  ГО КУПИМ!" Защото само животът не може да се купи, а трябва да се изживее.  По един или друг начин ни обират парите - за здравни вноски, за обезщетения при безработица, за майчинство и раждане....думи, думи, думи! Вярно, средствата са събрани, но срещу това какво получаваме? Каква е гаранцията за еквивалента на услугата, и то не каква да е услуга, а здравето?!

Колко хора по света могат и разчитат на нетрадиционните методи за лечение и кой би оставил шепите с хапчета, за да повярва на една билка или йога поза, медитация или лечение с енергия?

Има хора и те не са малко, които, по една или друга причина в живота си са възприели тези, малко нелогични според останалите, методи на лечение. Вярно е, че се иска смелост или безнадеждност на ситуацията, за да се решиш на такава смела и рискована постъпка. Но тя пък се отблагодарява хилядократно!

Всеки,  поел по пътя на нетрадиционно лечение е повярвал в неограничените човешки способности. Постигайки неочаквани резултати, е бил свидетел на най-различни ситуации - доказващи и показващи, че човек има божествен произход  и  всичко, което помисли и пожелае, се сбъдва.

Не ми казвайте, че не вярвате в енергията ! - всички знаем каква е връзката между маса и енергия. Така че само от нас зависи дали да се оставим безпомощни в ръцете на лекарско-аптекарската истерия за консумиране на "безвредни и много добри за случая" лекарства или сами да намерим  най-доброто за себе си, осланяйки се на собствената си интуиция, опит и  желание за свободен избор.

Лично аз познавам такива хора, преборили се със страха и недоверието и  взели в ръце собственото си здраве и живот. Те знаят какво е да си болен, да трепериш за живота си и да те посрещнат (или изпращат) с иронична усмивка или подигравателен глас. Но са взели правилно решение. От тук нататък те сами разполагат с живота и здравето си и знаят и ценят и чуждото, отнасят се с любов, уважение и искреност към всеки. Затова...


Всеки сам решава: дали да бъде  наковалня или чук!

image  



Гласувай:
32



1. mt46 - Добро утро!
30.01.2012 08:38
Да си пожелаем да сме здрави, докато сме живи!... Дали ще умрем като бедняци, или като милионери - е без значение...
Лек ден и светла седмица!
цитирай
2. hristo27 - Дали скоро Европата няма да ни пусне ...
30.01.2012 09:11
Дали скоро Европата няма да ни пусне график кога да дишаме и кога - не?
цитирай
3. ketcakuatl - ВИЖ СЕГА
30.01.2012 09:48
В Кипър например, здравеопазването е много социално. Ако имаш доход до 12 хиляди евро - лекарствата са ти безплатни, а ако получаваш малко повече - ги плащаш частично. Но здравната система постепенно изпада в колапс. Безплатен обяд няма, нали! Така че не съм сигурен какво точно е решението и правилната политика.
цитирай
4. karambol5 - ПОздрави за темата и коментара ти ...
30.01.2012 09:53
ПОздрави за темата и коментара ти !!!
Всички сме смъртни ,но как ще живеем заиси само от нас ! Мдааа ...не знам дали искам да съм чук докато не стана напълно сигурен ,че изкованото от мен ще носи само добро ,но наковалня определено не искам да бъда !
цитирай
5. divna8 - Бвен, не сме нито чук, нито наков...
30.01.2012 11:50
Бвен, не сме нито чук, нито наковалня - ние сме желязото, което коват и формират според желанията си "многоцветните" партии и правителства досега...

Превръщат ни в "оръжия", чрез които премахват противниците си - пречките - за опразването на държавната хазна!

Превръщан ни в "разменна монета", с която плащат за осъществяване на личните си желания...

Ние сме "опитните животинчета", ползвателите на "дрогата": наркотици, лекарства, здравни и пенсионни реформи, фалшиви продукти...
Затова т.н. не-традиционно лечение плаши държавниците в световен мащаб! Защото дава свобода на избор!
Плаши и обикновените хора: защото трябва да поемат отговорността за своето здраве в собствените ръце!!! И за свободата си на избор - защото и тя изисква отговорно поведение към самия себе си!!!
Толкова е лесно да се оставим в ръцете на други и после само да мрънкаме колко зле се отнасят с нас...

Нека бъдем ваятели, а не ковачи, на собствените си съдбини!
С мисли, със слово, с действия...

Замисляща тема, поздравления!
цитирай
6. stela50 - Много важна тема , Бвен ...актуална и размисляща .
30.01.2012 12:15
Спекулациите на фармацевтичните компании продължават
и много добри и изпитани лекарства и билкови също ,
вече не могат да се намерят по аптеките .
Не отричам в никакъв случай ролята и необходимостта
от лекари ... но лекари , верни на клетвата и борейки се за живота
на всеки човек и по всяко време . Но много си права , докато всеки
не пожелае да живее в хармония и разбирателство със себе си ,
да се опита сам да ръководи и подпомага здравето си ...
Много изгубени години има всеки от нас в това отношение .
Преди време в разговор с един гост от Германия , който изкупуваше
билки , беше изумен , разхождайки се в планината ... " Моля ви ,
та вие стъпвате върху най- голямото богатство за здравето ..."
каза той , като спираше на всяка крачка и се възхищаваше с изненада ...
Изненада от това , че не разбираме колко важни и специални са билките
за здравето . Да не говорим за начина ни на хранене ...
Твоят постинг , приятелко ми припомни тази случка -
моля да ме извиниш за многословието ...
Поздрави и хубав ден !
цитирай
7. bven - На 1: Марине, в живота всички сме равни и еднаакво ценни.
30.01.2012 13:30
По-важно е какво сме мислили и творили през това време и какво ще отнесем със себе си като товар (добрини или злини). Много трябва да се мисли за всяко едно нещо, особено като здравето. Ето затова говоря:)))
Нека е хубава и светла седмицата и за теб!
цитирай
8. bven - На 2: Христо, Европа гледа себе си и ние трябва да направим същото.
30.01.2012 13:36
Първо , всеки един - за своето здраве и живот, после на семейството и приятелите. Извинение няма за никого - нито за царя, нито за пъдаря. Когато се научиш да цениш живота и здравето си - тогава и другите започват да те ценят - ефекта на холограмата, защото ние всички СМЕ ЕДНО!
А с европейците сме роднини по произход , така че нека се поучим от тях!!!
цитирай
9. bven - На 3: ketcakuatl, добре ни каза как е решен въпроса в Кипър.
30.01.2012 14:54
Едно е да има социална политика, друго е само реформи, промени и побъркване на всички. От това печелят само тия, дето ловят рибата в мътната вода. Вече се говори за геноцид, това означава съзнателни действия в 21 век в Европа. Как изглежда отстрани?
цитирай
10. bven - На 4: Привет, Карамбол.
30.01.2012 14:58
И аз като теб не искам да съм чук, но наковалнята на преходите и реформите сме ние, целокупно! И за това според мен, трябва всички да кажем мнението си. Не само гърците и италианците имат мнение!
Поздрави!
цитирай
11. ognena71 - Поздрави за темата! Нека бъдем ...
30.01.2012 15:33
Поздрави за темата!

Нека бъдем живи и здрави.

Лек ден.
цитирай
12. makont - Лошото е, Бвен, че действат много подмолно,
30.01.2012 15:43
пускат се разни публикации, платени, естествено, че лечението с някоя билка например води до канцерогенни образувания, логично е да си купиш готвото и скъпо лекарство. Играят си със здравето на хората, ние им трябваме хронично болни, за да се поддържаме с лекарства. Колко му е да спрат билколечението, та те не печелят от това. Поздрави за информацията. Усмихната и спорна седмица!
цитирай
13. bven - На 5: Привет, Дивна:))
30.01.2012 16:58
И аз не искам да съм чук , наковалня, опитен образец или пълнежен елемент - за съжаление ние допускаме огромна грешка, оставяйки в ръцете на една банда "голи глави" съдбата си и тази на децата си! Все намираме обяснения, твърдения, логика и синтез, но резултати няма. Платените политолози добре промиват заедно с медийната мафия нашите мисли и идеи и накрая не остава нищо от рационалното зрънце! Затова се моля всеки да започне сам да мисли и да не губи време пред ТВ и видео, а да направи равносметка на живота си и да вземе решение. Да мислим, да решаваме и да действаме!
цитирай
14. bven - На 6: Таня, даже си много словохотлива днес!
30.01.2012 17:02
Точно така трябва да цитираме чужденците, които ни казват, че потъпкваме нашето богатство - билките! Да не се допускат заповеди, писани под чужд диктат, а да вземем в ръце своя живот и здраве! Но за да стане това, първо трябва да започнем да обичаме и уважаваме себе си. Който не обича себе си, не може да обича другите. Промяната започва от нас и от днес!
Хубава седмица, приятелко!
цитирай
15. bven - На 11: Огнена, благодаря за оценката!
30.01.2012 17:04
Добре си дошла, но защо не ни каза и някакво твое мнение?!:)))
Хубав ден и светли мисли!
цитирай
16. bven - На 12: Мая, вярно е, че тъмните сили действат подмолно!
30.01.2012 17:09
Но ние спокойно можем да преценим каква е истината. Щом им трябват опитни мишки - да се предложат самите те. Дори една ваксина, много рекламирана, вече губи своята сила, щом има човек друго, собствено мнение! Трябва не да страдаме и да се вайкаме, а да се съвземем от съня, в който сме се потопили. Явно трябва да отворим широко очи! Който търси - намира!
Хубав ден ти желая!
цитирай
17. pcelata - Знаеш ли,какво забелязвам?
30.01.2012 19:15
Говорим за политика;за това,кой какво направил,с кого/или с коя...Това било,онова било,тук ни ощетили,там ни ощетили...Истината е,че ние БЪЛГАРИТЕ броя и себе си-сме на едно от челните места по немарливост,по отношение на здравето!!!И ако някой ми каже,че не е така...И после,някой друг ни виновен.А,иначе си много права за това,което казваш.Поздрав.
цитирай
18. gocho52 - Искат да сме зависими.
30.01.2012 19:36
Като наркоманите...
Не ща!
цитирай
19. bven - На 17: Пчелата,нали затова си говорим и пишем тук - да си видим истината и да се променим!
30.01.2012 20:24
Но трябва да започнем сега, веднага и от себе си!
Хубава вечер ти желая и пак се отбивай!:)))
цитирай
20. bven - На 18: Гошо, то не е само до зависимост, ами и до осъзнаване!!!
30.01.2012 20:26
Питал ли си колко човека не се харесват и искат да се променят?!!!
цитирай
21. mileidi46 - Аааа така!!! започва се със вс...
30.01.2012 21:18
Аааа така!!!
започва се със всичко -сега и веднага!!
Ние сме свикнали да го казваме завоалирано,с метафора или нежни литературни намеци...сакън някой да не засегнем,обидим..
проблемите ни имат едно име-ГЕНОЦИД над човечеството и то не трябва само да се казва ,а да се крещи с всички сили! Проблема е глобален и не само с лекарствата и здравната система.
Съгласна съм с Дивна открай докрай!!!
Поздрави за позицията мила! Баста с фразите ...време е за действия!!
Трябват решения...а не приказки от 1001 нощ!!
цитирай
22. bven - На 21: Милейди , давай решенията!!!
30.01.2012 21:30
Всяко събитие върви с главоломна скорост - не знам как ще спре лавината от събития не само у нас, а в целия свят? Навсякъде хора надигат глава и искат своя живот, не чуждия! Може би има мъртво вълнение - заблуждава, но съществува и е страшно?
Времето на приказките отмина...останалото е ?
цитирай
23. planinitenabulgaria - За лекарствата:
30.01.2012 21:32
В целия свят призводителите на лекарства са най-големите мошеници и рекетьори. Пример за България: Любо Пъпката иска да става инвеститор във Фармахим. Любо - човекът с най-големите възможности, стигащи до там, да ограби Софиянски. Това е по-опасно от колкото в гората да снемеш от мечка ремичка.
А за дебелогъзите еврогейове от Освобождението на България има един проблем: много българи има тук. Сега чрез лекарствата ще опитат да ги намалят.
Брависимо за постинга,
Коста
цитирай
24. bven - На 23: За съжаление истината все още не е ясна на целия народ, Коста!
30.01.2012 21:42
Единственото, което е успокояващо, че на всяко действие има противодействие! Колкото е по-голяма действащата сила, толкова по-голяма е и реакцията в обратната посока!:)))
Няма да стане, нали?
Благодаря ти за коментара!
цитирай
25. magicktarot - Най-важното е да не сме МЕЖДУ ЧУКА И НАКОВАЛНЯТА! :)))
30.01.2012 23:48
Според мен за всичко има място под слънцето - и за народна, и за конвенционална медицина! В крайна сметка - навремето много повече хора са измирали много по-млади, отколкото измират сега, а и населението никога досега в писаната история не е било толкова многобройно, което значи, че не са толкова черни ситуациите с лекарствата...На света има също така огромен брой лекари, които прилагат и уважават природните лечебни методи. А който е кон с капаци - проблемът си е негов. Поздрави! :)
цитирай
26. bven - На 25: Най-добре е да сме там, където ние желаем, Соня:)))
31.01.2012 17:08
Разбира се, че най-важно е всеки да си върши работата както трябва, но за съжаление сме свидетели на много нарушения и затова и бием камбаната. Има голямо значение също информираността за всяко действие и ефект на определена терапия и лекарство, за да преценяваме ние какво е най-добре за нас, т.е. ние да творим собствения си живот!
Благодаря, че се включи в тази толкова важна тема за всички ни.
Хубав ден и много топлина у дома!:))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868786
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава