Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2012 08:00 - За окултните знания в света
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 9632 Коментари: 19 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Григорий Ефимович Распутин е роден на 22 януари (10 януари по стар стил) 1869 г. в сибирското село Покровско, Тоболска губерния. Той е една от най-скандалните личности в историята на руската монархия, едновременно боготворен и яростно ненавиждан. Убит е на 29 декември (16 декември по стар стил) 1916 година (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B9_%D0%A0%D0%B0%D1%81%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD)


image

В Русия църквата акцентира върху свръхестествените сили, които могат да бъдат придобити след строга духовна дисциплина. Но през 17 век руският патриарх Никон провежда реформи и само т.нар. старообредници съхраняват живи вярванията и духовните практики на ранните християни. Общностите им обаче са обявени за незаконни, поради което те са принудени да минат в нелегалност. Достоевски поддържа връзка с тях през целия си живот.
Друго движение, което израства от средите на старообрядниците е т.нар. „Хора на Бога” – нелегално общество, прочути с екстремалния си аскетизъм и отказ от всичко светско. За тях се носят легенди, че се срещали през нощта, обикновено в горички и се обграждали от кръгове запалени свещи. Под белите си роби били голи и танцували в два кръга – мъжете от вътрешния кръг се въртели по посока на Слънцето, а жените от външния – в обратното. Целта на церемонията била освобождаване от материалния свят и възвисяване към духовния. В състояние на екстаз те припадали, започвали да говорят на странни езици, лекували болните и пропъждали демони.
Носят се слухове и за оргии по време на среднощните тайнства, но много по-вероятно е тези хора – подобно на катарите - да са били сексуални аскети, практикуващи сублимация на сексуалната енергия за духовни и мистични цели.

Младият Распутин се запознава с „Хората на Бога” в манастира във Верхотурие. Неговата собствена доктрина е радикално противоположна на тяхната – той предлага достигане на духовен екстаз чрез сексуално изтощение. Според него така плътта се разпъва на кръст, а малката смърт на оргазма придобива ролята на мистичната смърт от церемониите по инициация. След като веднъж получава видение на Богородица, в което тя му казва да избере живота на странника , Распутин изминава пеша трите хиляди километра до планината Атон. Когато две години по-късно се връща в страната си, от него струи невиждан магнетизъм, а чудесата по изцеление на болните, които започва да върши, нямат край.

image

През 1903 година той пристига в Санкт Петербург. Там с него се запознава личният изповедник на царското семейство, който казва следното за великия странник: Чрез него говори самият глас на руската земя! Той представя Распутин в двора, където вече са добре запознати с езотеричните идеи и са нетърпеливи за истински преживявания. В този период една от най-обсъжданите теми в руските масонски ложи е мартинизмът. През 1901 година в руския двор пристигат метр дьо Филип и Папю. Папю поставя Николай II начело на една от мартинистките ложи и започва да работи като лечител и духовен наставник на царя. Говори се, че дори бил призовал духа на баща му – Александър III, който пророкувал, че Николай II ще умре от ръцете на руските леволюционери. Странно е, че според Папю Распутин имал зловредно влияние върху хората. По-късно Распутин ще бъде убит от масоните, но през 1916 година неговият съвременник, великият адепт Рудолф Щайнер, казва, че „духът на руския народ вече може да работи чрез него и чрез никой друг”.

…През 1789 година АРМИИТЕ НА АНГЕЛИТЕ, водени от свети Михаил, печелят голяма победа в небесата. Но за да бъде решаваща, тази победа трябва да бъде спечелена и на Земята.
На 28 юни 1914 година заговорът за убийството на Распутин е приведен в действие. В същия ден е убит и австрийския ерцхерцог Фердинанд.
Целият ад се изсипва върху Земята.

...За зловредното влияние на окултните сили върху Германия през първите десетилетия на 20 век са изписани стотици страници. Далеч по-малко се знае обаче за окултните вмешателства в съдбините на Русия по времето на революцията от 1917 година. Вече споменахме за ролята на свети Мартин, Папю и Распутин. В сенките на мрака обаче остава истината за окултните въздействия, ръководещи техните врагове – комунистите революционери.

Както вече стана ясно, марксизмът може да бъде разглеждан като материалистическо премоделиране на братските идеи на масонството. Маркс, Енгелс и Троцки са масони. Ленин е бил масон от 31-ва степен, член на няколко ложи, в това число ложата на Деветте сестри, инфилтрирана най-силно от последователите и нихилистичната философия на илюминатите. Така спокойно можем да заключим, че Ленин и Троцки просто обявяват война на Бога.

     image      image       image                                                        

Ала тук се крие и една още по-голяма мистерия. Как е възможно човек като Ленин да подчини на волята си милиони? Това надскача най-смелите и зловещи планове на Вайсхаупт!
Едва сега започва да излиза наяве екстремалната и невероятно успешна употреба на окултни средства от страна на правителството на Съветския съюз. За щастие, сред посветените има и оцелели, които, макар и неохотно, разказват за „червената инициация” – обучението на тайни агенти, провеждано в някогашните манастири. Става ясно, че един от методите, използвани в тези школи, е подсилването на волята чрез психическата енергия на различни обекти, подложени на мъчение и дори чрез човешки жертвоприношения. Само човек, вече убивал за каузата, е можел да бъде признат за червен посветен.

Да, тази форма на черна магия е добре позната от историята на южноамериканските пирамиди. Според тайната доктрина Ленин е прероден върховен жрец, дошъл отново на този свят, за да попречи на второто пришествие на Слънчевия бог. А когато Троцки побягва от старите си другари и търси убежище в град Мексико, той всъщност се връща вкъщи.

image

Образът на Ленин – мумифицираното въплъщение на посветения в тайните на пирамидите, звучи едновременно могъщо и леко абсурдно за съвременната чувствителност. Ироничното е, че точно това изображение като че ли обобщава най-ярко идеите на модернизма – свързващо иконата с кича, евтиното и баналното с корените на същинската мъдрост на древността.

...Сред окултните кръгове и до ден днешен се вихри дебат колко познания трябва да излязат на бял свят. Какво количество мъдрост би било полезно във войната срещу материализма и къде точно е границата, от която нататък тези познания ще станат опасни?

из Апокрифната история на света, Джонатан Блек, 2009

 



Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yotovava - Зад всяка изгряла на хоризонта фигура
04.02.2012 08:26
стоят различни сили. Наскоро чух предположениете, че зад Мадона стоят илюминатите и затова е толкова успешна.
цитирай
2. kalin8 - Не съм чел Дж.Блек...
04.02.2012 09:20
Но като прочетох тук писанията му...Няма и да искам!
Вероятно и той не познава добре личностите, за които е писал. Сигурен съм!
Комерсиална история е... Дали не си е основал и собствена религия? Там е далаверата на подобни...
Б.
цитирай
3. milady - of course ...)
04.02.2012 10:59
Tooo mnooogoo yasnooo...Gospojo..Bez tiax niamaa milioni...xaxxa POzdravi...JULIA
цитирай
4. bven - На 1: Май се оказва вярно това, Валя.
04.02.2012 13:40
Няма нищо случайно - всеки е някаква марионетка и играе, както му заповядат. Щом си е продал душата...
Поздрави и хубав ден!
цитирай
5. bven - На 2: Не знам за Дж.Блек истината каква е, Борисе, но поне дава някаква представа
04.02.2012 13:43
за това, което не се знае или премълчава от населението на земята. Някои неща вече излизат наяве. А религиите вече вървят към уеднаквяване. Все един е този, на когото се молят всички и комуто вярват. Откакто свят светува:)
цитирай
6. bven - На 3 : Привет, Милейди-Юлия:))
04.02.2012 13:45
Милиони и милиарди има и те винаги текат към тези, които мислят за тях. Някои пък се интересуват от други неща. Всеки по своя път, нали?
цитирай
7. bven - На 7: Адмирации, мила!
04.02.2012 16:29
Аз също смятам така!:)))
цитирай
8. mileidi46 - И да сме наясно. . не можем да ги сп...
04.02.2012 19:10
И да сме наясно ..не можем да ги спрем...Май сме в смъртоносният капан!!!
И ако знаем защо Хилъри идва в България...какво???
Какво променихме през последните години,нали уж знаем играта им!???
Стадото си е бляло и ще си блее ..до кланницата...
цитирай
9. bven - На 9: Приятелко, винаги средства за противодействия се намират.
04.02.2012 19:40
Въпросът е дали има хора с еднакво мнение и еднакви интереси, защото има много начини за разсейване и завоалиране на действителността. Мисля, че можеш да се убедиш сама в това. А за промяна винаги има време, от сега докато реши човек!
цитирай
10. mariniki - прочетох с интерес...
04.02.2012 21:44
не може иначе да се обясни влиянието на едни хора
масово върху поведението на други...
bven, сърдечно..
цитирай
11. bven - На 11: Смятам, че четейки фактите, всеки може да си прави изводи:))
04.02.2012 22:20
А материал за изводи - колкото искаш!
Радвам се, че ми гостува, mariniki.
Хубави почивни дни!
цитирай
12. iliada - Интересен материял-ще надникна ...
04.02.2012 22:52
Интересен материял-ще надникна отново,тук bven !
Хубава вечер!
цитирай
13. анонимен - Каквото долу, такова и горе, и ка...
04.02.2012 22:59
Каквото долу, такова и горе, и каквото горе, такова и долу.
цитирай
14. анонимен - Оная тъпа путка какво е заблеяла от ...
04.02.2012 23:00
Оная тъпа путка какво е заблеяла от Италия? Я чиба, ма, мърша проядена!
цитирай
15. bven - На 13: Здравей и добро утро, Илиана:))
05.02.2012 09:34
Когато и колкото желаеш - винаги е отворена врата ми.
Хубав не-делен ден!
цитирай
16. bven - На 14: Така е, анонимен.
05.02.2012 09:36
Каквото долу, такова и горе, и каквото горе, такова и долу.
Още Тот ни го е казал, ние можем само да се подсещаме, когато забравим вечните космически закони.
Хубав ден!:)))
цитирай
17. bven - На 15: анонимен, коректният тон е общоприет при всички същества:)
05.02.2012 09:38
Промени се, докато е време , за да не те променят други:)))
цитирай
18. bojo12345 - До сега на света е имало много проповедници...
05.02.2012 12:22
Имало е и много вярващи на тези проповедници (политици) и на техните идеологии (политически програми).
Но тези, които са оставили добро име, са малко. За такъв пример от нашата история бих посочил - Стамболов. От днешните "най-нови"- всеки иска да е като Левски или Ботев , но и един от тях не струва дори колкото Марко Тотев!!!
Не, те не са като него - "нещастници" , но направиха хората от народа, масово, маркототевци!
цитирай
19. bven - На 19: Божо, във всеки народ и всяко общество има и едното, и другото.
05.02.2012 12:28
Както каза № 14 - каквото е горе, такова е и долу. Все пак, когато човек е спокоен и уверен в своите сили, здраве и успехи, той не се занимава с интриги и сплетни. Доброто отношение винаги е било мярка и еталон. Както и да се прикрива човек, в един момент лъсват всичките му скрити "достойнства" и си показва магарията. Примери - и в нашата, и в световната история -много. Жалко, че в нашата най-нова история, тази, която се пише в момента, пребладават отрицателните краски. Но след тъмнината настъпва новата зора. Да я дочакаме и да участваме в посрещането й с най-доброто от себе си!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868368
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава