Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2012 08:01 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 86ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 5549 Коментари: 14 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
         
            НЕКА ЖЕЛАНИЕТО ТИ СЕ ИЗПЪЛНИ!

Показах рибната кост. Възможно е някои от Вас вече да са започнали да записват предимствата и недостатъците си (всъщност няма да съжалявате, ако закачите този лист на хладилника, на огледалото в банята или до леглото, за да може винаги да записвате новото, което Ви хрумва).
Ние трябва да използваме тези моменти и да се вгледаме в душата си, за да разберем къде се крият нашите таланти. Трябва да ги открием и да помислим как да ги активираме! След това ще си представим какво искаме да постигнем с тях и ще визуализираме картината пред духовния си взор.

Пред всички нас стои задачата да намерим собственото си призвание, т.е. да осъзнаем талантите и способностите си, с които разполагаме в тази инкарнация. След това да превърнем призванието си в професия; да изкарваме препитанието си по начина, който ни доставя най-много радост, удоволствие и успех.
Ако например някое дете е надарено музикално, дарбата му трябва да се поощрява - по-късно то може да избере кариерата на музикант и тогава заложбите, хобито, се превръщат в професия. То би могло да печели парите си с това, което най-добре може и (!!!) което му доставя най-голямо удоволствие. Ще е твърде глупаво, ако то получи образование за механик или търговец на коли, просто защото баща му е на мнение, че така ще има по-високо обществено положение. Но какво знам аз?

Как стоят нещата при Вас? За какво най-много Ви бива?
Сръчни ли сте? Правите ли мебели за собствено удоволствие, въпреки че сте търговец? Или обичате да готвите и се виждате като главен готвач или кръчмар? В момента работите в експортното бюро на голяма фирма? Може би ще успеете да комбинирате и двете неща и един ден, когато започнете да печелите като готвач, да промените ситуацията...
Вие сте домакиня и имате дарба на медиум? Тогава се опитайте да доразвиете таланта си. В Англия медиумите се подготвят професионално. Нещо такова може да се намери и при нас. След като станете достатъчно добри, когато попаденията станат повече и започнете да помагате на други хора, тогава можете да давате лични сеанси или напишете книга за това, което приемате контактьорски...

Граници няма...

Сънувайте наяве... Да помислим... какво ни се отдава, какво ни спори, какво можем да си представим, че ще правим по цял ден, без да ни доскучае, без да загубим приятелите си?
Моля, Вие обичате детските влакчета, въпреки че сте въз-растен? Помислете дали да не отворите магазин, специализиран магазин за колекционери и професионалисти в бранша - може би (малко по-съвременно) интернет магазин за влакчета-играчки?

Днес всичко е възможно. Можете да превърнете всяка дарба в професия. Осмелете се! Най-малкото опитайте. Ако нещата тръгнат наопаки, ще продължите със старото, но поне ще знаете: аз опитах, не седях със скръстени ръце. Възможно е, все пак, да постигнете и пълен успех...
„Нищо не е добро, ако човек не го направи."
Да го направим!

Ако ни е трудно да открием какво обичаме най-много да вършим, за какво най-много ни бива, има един малък трик: да си представим, че сме мултимилионери и повече никога не ни се налага да работим - с какво бихме се занимавали тогава?
Какво ще правим, ако не ни се налага да работим? Веднага го запишете, това вече ни води в правилната посока.
Друга виртуална нишка, която на мен лично ми помогна, бе да си представя, че съм на смъртно легло и мислено си спомням живота: какво съм искал да постигна и какво никога не съм искал?
Ако рискуваме нещо, ние се променяме и изоставяме старите си навици!
Ако нямаме куража да приключим работните си отношения, едва ли ще имаме опита да изкарваме парите си с дейност, която ни доставя удоволствие. Естествено самостоятелността би могла да ни извади доста от джобовете и да загубим много. Но колко струва свободата? Аз лично се примирявам с някои неща преди да стана зависим или да сервилнича пред някого.

И наистина, лично от всеки зависи какво ще направи със своята инкарнация. Потвърждава се старата немска пословица: „От нищото нищо не става." Казано по друг начин: „Който се страхува от мечки да не ходи в гората." Или според Закона за причината и следствието: „Каквото посееш, това ще пожънеш." И ако някой не посее нищо, няма да пожъне нищо. Освен тези, които живеят на гърба на другите. Но и те са изложени на Закона за резонанса: „Който взема, ще му бъде взето." Тоест: „Който копае гроб другиму, сам пада в него."










Гласувай:
18



1. mt46 - Извод -
08.02.2012 08:30
у-правниците, които ни копаят гроб, сами ще паднат в него...
цитирай
2. stela50 - Днес повече от всякога имаме нужда
08.02.2012 09:20
да докоснем тази книга ... Да запалим свещ ...
Да разберем и заедно да продължим напред .
Благодаря ти , мъдра приятелко !
цитирай
3. bven - На 1: Марине, тази книга е писана за всички нас - нека да се променим ние, да работим това, което харесваме,
08.02.2012 12:09
да мечтаем това, което обичаме, за да се променя всичко около нас и семействата ни. Управниците отговарят за себе си. Според мен е така.
Хубав ден ти желая и благодаря за мнението!:))
цитирай
4. bven - На 2: Здравей, приятелко!
08.02.2012 12:11
Както казваш, да разберем, да напишем рибната кост с това, което искаме за себе си и да продължим напред. Защото светът няма начало и край.
Хубави снежни мигове от мен!
цитирай
5. mariniki - едни сеят омраза... а други с любов я погасяват...
08.02.2012 12:25
твоите мисли са и мои...вярвам в доброто...
вярвам и във възмездието...
bven, развълнувя ме...
цитирай
6. bven - На 5: mariniki, аз вярвам и съм разбрала, че това е истинския път на човека...
08.02.2012 12:42
когато стигне до този извод и възприеме това за свое поведение и начин на живот.
Но който когато му дойде времето, а времето препуска вече!
Благодаря ти, че сподели своите мисли :)))
Много светлина и топлина ти желая !
цитирай
7. mileidi46 - Управниците отговарят за себе си???
08.02.2012 12:46
И пред кого мила?? Кой им търси сметка за нещо!!!???
всичко това е писано и е много хубаво,но не е валидно за нас,за условията в които умираме като кучета от глад и рак,отравяни и генномодифицирани от радиация ,когато знам,че утре над главите ни пак летят ,а може и да залута и да падне някоя бомба с обеднен уран,както когато "залута " по времето на бомбардировките над Югославия!!!А моят град е само на 30 км от границата,затова днес всеки втори е болен от рак!!!Аз знам какво искам!!
Синьо и чисто небе,бистра и нетровена вода,весели детски очи и смях! Искам безгрижно бъдеще за хората и всеки да свърши живота си както Бог е отредил,а не отровен и облъчен!!!
Ето това ще запиша на рибната кост.....каквото и да значи...
не,не съм развълнувана....бясна съм!!! Записвам си!!
цитирай
8. bven - На 7: Синьо и чисто небе,бистра и нетровена вода,весели детски очи и смях! Искам безгрижно бъдещ
08.02.2012 13:29
Поздрави, Милейди, така трябва да се отстояват правата на всеки Човек на тази земя! Да се изкрещи в очите, да се гласува за доброто и за бъдещето и да се изисква отговорност от всеки, който е пожелал да ръководи съдбите на много хора!
Защото освен големи облаги, ръководните постове изискват и големи задължения!!!
Все пак искам да ти кажа, че всеки човек носи отговорност за всяка своя мисъл, всяка своя дума и всяко свое действие. Рано или късно възмездие има. както казват авторите на криминални романи : Има много неразкрити престъпления, но няма ненаказан престъпник.
Желая ти спокойствие и положително отношение към нас, другарите съблогери и всички останали!:)))
цитирай
9. gocho52 - Така мисля и аз...
08.02.2012 15:57
Понякога го забравям.
За това са такива постове , да ме подсетят...
Ш пак - напред!
цитирай
10. bven - На 9: Затова са приятелите, Гошо:)))
08.02.2012 16:18
Напред и нагоре - за тази цел трябва да влагаме усилия.
Поздрави!
цитирай
11. mileidi46 - Нищо лошо не съм казала за другарчетата съблогърчета!!! :))))
08.02.2012 17:52
bven написа:
Поздрави, Милейди, така трябва да се отстояват правата на всеки Човек на тази земя! Да се изкрещи в очите, да се гласува за доброто и за бъдещето и да се изисква отговорност от всеки, който е пожелал да ръководи съдбите на много хора!
Защото освен големи облаги, ръководните постове изискват и големи задължения!!!
Все пак искам да ти кажа, че всеки човек носи отговорност за всяка своя мисъл, всяка своя дума и всяко свое действие. Рано или късно възмездие има. както казват авторите на криминални романи : Има много неразкрити престъпления, но няма ненаказан престъпник.
Желая ти спокойствие и положително отношение към нас, другарите съблогери и всички останали!:)))

Аз съм ядосана на политиците..:))
цитирай
12. megg - И аз вярвам -
08.02.2012 18:23
всеки е роден със звезда, трябва по - често да се вглежда нагоре и когато я открие, да поеме към нея.
Благодаря за споделеното, Бвен!
цитирай
13. bven - На 11: Знам, Милейди, знам, че си доброжелателно настроена към нас:))
08.02.2012 20:48
От това, че си ядосана на политиците, промяна може да няма у тях. Но добре е и те
да получават и четат изказванията и мненията на обикновения българин - нали се кълнат, че го представляват. Понеже смисълът на темата е друг, ще завърша с:

Да си представим какво искаме да постигнем с тях и да визуализираме картината пред духовния си взор!!!
цитирай
14. bven - На 12: Мегг, всички имаме и божествен произход.....но сме забравили.
08.02.2012 20:50
Четенето на някои книги отваря затворените клетки на паметта и прояснява необяснимите факти.
И аз ти благодаря, че се включи. Хубава вечер от мен!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868850
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава