Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2012 08:00 - Духът на рейки - част 3
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 4325 Коментари: 8 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Позиция 11
 
Поемането на отговорност и "подхранването" на другите хора има смисъл само когато се прави по един лек, приятен начин, който е в хармония със собствената ни способност да установяваме отношения с хората и съответства на нашата физическа природа. С позиция 9 - сърцето и белите дробове, и позиция 10 - втора чакра, тези предварителни изисквания за известно време се подобряват. Подхранването и отговорността се проявяват чрез второстепенните чакри, които са свързани с енергийните канали на гръбначния стълб, между лопатката и рамото. Вървят напред през гърдите и се отварят в аурата и външния свят. Когато едно бебе се кърми от майката, а тя е уплашена или недоволна от своята физическа природа, малкото човече получава твърде сложно двойно послание: "Аз те храня и докато го правя съм уплашена и отвратена."

Храненето на другите, физически или психически, така че да бъдат удовлетворени техните потребности, е възможно само когато можем да се фокусираме върху собственото си индивидуално същество и когато го приемем с обич. Никога не можем да дадем на другите това, което отказваме на себе  си!

Отговорността има различни измерения. От една страна прави възможни дълготрайните връзки, особено при напрегнати обстоятелства. Затова тя е фундаментът на социалната мрежа, изградена на основата на взаимност и на чувство за сигурност. От друга страна, отговорността е ключът към лидерството, лечението и преподаването. С отговорността са свързани два основни проблема.

♦ По същество, ние не желаем да поемем голяма отговорност, защото се чувстваме неадекватни. В един момент, обикновено в детството, ни учат, че когато изпълняваме своите задачи, трябва да бъдем перфектни.
Ако не успеем, няма смисъл да опитваме. Това твърдение е изключително вредно за обучението! Абсолютно всеки, който учи, прави грешки. Ако се опитаме да се учим от грешките си, да се връщаме назад по стъпките си и след това да продължаваме напред, само така ще успеем.
♦ Човек иска да поеме голяма отговорност и да постигне колкото се може повече, защото е убеден, че това е начинът, по който ще получи любовта и вниманието на другите. Това заключение обаче почти винаги е погрешно. Няма значение колко много постигаме, в един момент дори необичайното постижение се превръща в нещо нормално и след това похвалите стават все по-редки. Сами създаваме изключително високи стандарти по отношение на своите способности. И рано или късно неизбежният резултат ще бъде изключително напрежение, а в крайния случай и пълен срив. При този подход се допуска още една грешка. Ценността, която притежава дадена функция и ценността на даден индивид имат много малко общо помежду си. Ако искаме да бъдем обичани такива, каквито сме, трябва да търсим хора, които не ни съдят в съответствие с критерия за нещо постигнато и които искат да общуват и да се радват с нас по най-различни начини. Само така в отношенията помежду ни ще почувстваме човешката близост, разбиране, топлота, любов и чувството за сигурност.
Да постигнеш успех във всяко начинание и да се запознаеш със собствените си възможности (и ограничения), скрити способности и неразкрит потенциал чрез предизвикателствата, които създаваш за себе си, е важен аспект от нашия живот, ако искаме да бъдем напълно будни. Но изпълнението и успехът никога не трябва да се превръщат в критерий за човешки ценности, в противен случай скоро ще открием, че живеем в леденостудено общество от роботи.
Тази позиция е много важна и от гледна точка на синх¬рона, защото подобрява връзката между главата и торса по отношение на енергията, нервната система и мускулите на гърба.
След като областта на трета чакра, заедно с нейните поддържащи органи (позиции 8-10), бъде обилно заредена с рейки, става възможно хармонизирането на важните складови депа на носителя на тази функция в областта на раменете (второстепенните чакри на подхранването/отговорността}, който трябва да поема нещата, които са "несмилаеми", както и всички напрежения, идващи отвън. Ако второстепенните чакри на подхранването (отговорността) са препълнени със страх, безпокойство и чувство за безсилие, в раменете и врата лесно може да се появи напрежение. То, разбира се, може да се дължи и на други причини, изложени по-горе. Важно практическо правило е: ако в областта на чакрите на подхранването (отговорността) има по-големи блокажи или по-изявени симптоми, трета чакра също трябва да получи голямо количество рейки, защото има много голяма вероятност тя да е допринесла за тези проблеми.

                                                   image
Близо до издадения шиен прешлен (който стърчи леко навън) на нивото на раменете е разположена една специфична енергийна помпена станция, състояща се от една второстепенна чакра в гръбначния стълб и от акупунктурните точки, които работят заедно с нея - Горната Багуа. Тази точка дава на главата и гърлото, раменете, ръцете и горната част на гърба силата, която й даряват чакрите. При силен страх на това място се появяват спазми или схващания, които пречат на ясната мисъл и памет (като например "блокиране" по време на изпити; "изгубване на ума" в критични ситуации").

Малък практически съвет: Много хора с подобен вид симптоми получават облекчение, когато залепят със скоч към Горната Багуа аметист (с размерите приблизително на череша), който е бил зареден с рейки в продължение на двайсет минути. Обикновено след няколко часа това видимо стабилизира човека.

image                    






Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Bven!
10.02.2012 10:03
"Никога не можем да дадем на другите това, което отказваме на себе си!"

Ключов принцип. Хубав ден от мен и сърдечни поздрави!:)
цитирай
2. bven - На 1: Привет, Надежда!
10.02.2012 10:09
Книгите за Рейки са пълни с мъдрости - когато и да ги препрочетеш, винаги има какво да запомниш и нещо, което в момента е важно за теб. Аз винаги казвам, че не можеш да обичаш другите, докато не приемеш и обикнеш себе си - такъв, какъвто си в момента:))) Оттам нататък се случват само хубави неща: обичаш себе си - обичаш другите -другите обичат теб!
Любов и хармоние в този снежен, но чист и пречистващ ден петък!
цитирай
3. bojo12345 - Привет и хубав ден!
10.02.2012 12:04
С интерес ще очаквам следващата час - 4
цитирай
4. bven - На 3: Здравей, Божо12345:))
10.02.2012 13:09
Радвам се, че се интересуваш от тази книга. Заповядай пак и винаги.
Поздрави!
цитирай
5. ognena71 - Поздрави и красив ден ти желая! ...
10.02.2012 13:53
Поздрави и красив ден ти желая!

Ще чакам следващата част.
цитирай
6. mileidi46 - Поздрави мила...
10.02.2012 16:56
Винаги ми е интересно да надникна при теб...
е,не прилагам доста от тези ,,терапии" ,защото знам, че съм ,,перфектна"и че ....
ееее-шегувам се де!!:))))))
Прегръдки в този снежен ден за всички вас:))
цитирай
7. bven - На 5: Благодаря, Огнена:)))
10.02.2012 17:35
Хубав и огнен ден и почивни дни за теб!
С Рейки всеки ден е хубав и балансиран, спокоен и хармоничен!
цитирай
8. bven - На 6: Здравей, приятелко:))
10.02.2012 17:37
Радвам се, че четеш за тази енергия, независимо, че си здрава като българин!!!
Хубава вечер и почивни дни!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14875095
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава