Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2012 08:00 - Духът на рейки
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1416 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Вътрешното отношение по време на лечението с рейки

Ако гореизброените дисциплини се включват непре-къснато в практиката на рейки, ще настъпят някои важни последици за рейки лечителя, а естествено и за неговия пациент.


Лечителят...

Тук и сега

Трябва да се стреми да се отвори напълно към лечебната ситуация. Без значение какво може да се случи след това, той може единствено да посвети себе си изцяло на рейки и да направи най-подходящото нещо за своя пациент с опит, интуиция и влизането в настоящия момент.

Точно днес не се ядосвай и не се тревожи

Да поеме пълна отговорност за своя гняв и тревоги, които евентуално биха могли да възникнат в хода на сеанса с рейки като реакция към поведението на пациента или към това, което се появява в съзнанието посредством енергийното поле на рейки по време на сеанса и да насочва енергиите по един градивен начин.

Точно днес работи усилено

Да прилага рейки с тотално отдаване и да не гледа на взаимодействието с универсалната жизнена сила като на "приятна малка почивка". Непрекъснато обучение в тази област, полагане на усилия за лично развитие, размишляване и усещане на личните проблеми на всеки пациент, както и настройката, че рейки може да постигне успех особено в случаите, когато лечителят и пациентът работят заедно по подходящ начин.

Точно днес бъди добър с другите

Трябва да положи усилие да посреща любезно своите пациенти и да им внуши чувството, че са в безопасност и към тях се отнасят сериозно. Ако се налага, лечителят трябва да се заеме с разглеждането на въпрос, който е неприятен, но важен за пациента или да представи гледна точка, която пациентът може да не хареса, но която трябва да бъде разгледана, заради постигането на добър резултат.


Пациентът...

Тук и сега

Трябва да положи усилие да се отвори напълно към лечебната ситуация в настоящия момент. Ако това не е възможно, пациентът трябва да работи заедно със своя лечител и с рейки, за да реши проблема.

Точно днес не се ядосвай и не се тревожи

Трябва да поеме пълна отговорност за своите емоции. Ако по време на рейки сеанса се появи страх или гняв, добре е да разговаря за това и да използва рейки, за да се научи да се справя конструктивно с подобни емоции. Може да е полезно, ако се използва техниката, описана по-горе, за отдаване на рейки на всяка от основните чакри за три до пет минути. През това време да насочи вниманието си към емоциите, които създават проблеми.

Точно днес работи усилено

Пациентът може да допринесе значително за успеха на лечението, когато се отнася сериозно към рейки, към преживяванията си по време на сеанса и към съветите на лечителя, както и ако приеме сеанса сериозно и не го отменя без причина. За хроничните заболявания и за по-сериозните житейски проблеми са необходими търпение и постоянство. Рейки може да направи много, но не може да разреши за един или два сеанса проблеми, които са трупани с години или десетилетия.

Точно днес бъди добър с другите

Може да бъде от голяма полза за пациента, ако положи усилие да се отвори по един конструктивен и любезен начин. Този принцип допринася за създаването на съзидателна атмосфера по време на лечението с рейки. Когато иска да се справи с дисхармонични емоции и те се проявяват след сеанса като реакции от проведеното рейки лечение, важно е да остави да излезе на повърхността това, което трябва да излезе, но и да помни, че хората около него не са виновни за неговите емоции.
Надявам се, че това обяснение на принципите на рейки и на свързаните с тях области от мистичния път на рейки са ви дали някои полезни идеи за вас и за вашия път. Ще откриете повече по този въпрос в главите за символа на рейки, за символите и мантрите при Второ и Трето ниво.

 

 И двамата... бъдете благодарни

 

Не разглеждайте своя достъп до рейки, срещата на двама души, които взаимно си предоставят възможността да учат и да се развиват като нещо, което се разбира от само себе си. Нашата благодарност се увеличава почти автоматично, когато изживеем съзнателно удивителните ефекти от рейки.




image 
 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14920742
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39060
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава