Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2013 08:00 - вселенски закони 2
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 5847 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 03.04.2013 22:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
 
Още някои Вселенски Закони
       
В даденото приложение ще ви дам описание на няколко Вселенски закона, които са в основата на новия модел на човешкото съзнание. Тяхното познаване ще ви помогне в работата над себе си, ще ви помогне в търсенето на причините за вашите болки и проблеми. Тези закони не са създадени от мен. Те съществуват от векове. Дали ги познаваме или не, дали ги приемаме или не - те действат независимо от нашето знание за тях. Помнете едно изречение "Непознаването на законите не ни освобождава от отговорност". Така че нека заедно да опознаем тези закони и да поемем отговорност. Познаването на тези закони и тяхното използване ще ви помогне да получите здраве и да измените ситуациите в много сфери на вашия живот.

В. Синелников , из книгата "Тайните на подсъзнанието"



1. Всеки човек сам създава своя живот, своя свят
Това е много важно да се осъзнае. Ние създаваме своя свят чрез нашите мисли, чувства и емоции. Т.е. нашето тяло, душевното и физическото състояние на здравето ни, отношенията в семейството с близките, отношението ни с останалите хора и заобикалящия ни свят, работата, финансовото полжение - всичко това е външно отражение на нашите мисли, чувства и емоции.

2. Външното отразва вътрешното
Научете се да ползвате този закон в своя живот. След като ние сами създаваме нашия свят, то ние можем да го изменим. С други думи, ако на нас не ни харесва нещо в нашия живот, ние можем да го променим, като отстраняваме причините за този или онзи проблем, и можем да създадем нещо ново. Необходимо е да се обърнем навътре към себе си и да изменим своята подсъзнателна програма за поведение. Ако вие искате да промените заобикалящия ви свят и обкръжението си от хора, то помнете, че всичко, което ви заобикаля - то е отражение на вас самите. Затова започнете със себе си. Когато вие промените себе си, ще се промени заобикалящата ви действителност. Ще сработи Законът за отражението.
Този закон обезпечава великите ред и хармония, висшата справедливост и чистота на Вселената.

Помнете, ние живеем в чист и справедлив свят, където на всеки се дава според мислите му.
"На всеки да се даде спред вярата му" - това са думи от Библията. Нашето действие започва не с думите и не с действието, а с нашите мисли и енергии. Мисълта е универсална форма на енергията. Нашите мисли и чувства се материализират, въплъщават се в реалност. Ако във вашия живот нещо не достига или има някаква несправедливост, причнината е скрита във вас, а не във външния свят или във външни обстоятелства.

Мисълта като форма на енергията се заражда в нашата душа, никъде не изчезва. Действа закона за съхранение на енергията . Всяка мисъл, изпратена във външния свят, формира определени събития в нашия живот. По такъв начин тази енергия се връща при нас в един или друг вид.


3. Подобното привлича подобно
Ако нашите мисли са агресивни, то и събитията, които ни се случват, са неприятни и болезнени. Ако мислите ни са съзидателни и носят в себе си мир и любов, то те се въплъщават в реалност, която ни носи само приятни преживявания. Какви мисли да имате - решавайте сами.



4. Между реалността и модела на света, който ние си създаваме, неизбежно съществува огромна разлика.
Нашият подсъзнателен разум създава модел на света, като използва информацията и енергията на Реалността и предоставя този модел за живот на нашето съзнание. С други думи, нашето съзнание се намира в ролята на наблюдател и оценител на тези събития, които на нас ни предоставя нашият подсъзнателен разум.

Моделите на света, които всеки един от нас си създава, се отличават един от друг. Всеки човек живее в негов собствен свят, различен от света на всеки друг човек. Този модел на Реалността, в който ние живеем, съответства на нашата подсъзнателна програма, която се формира още от детството, по такъв начин външното отразява вътрешното.

Вселената (Реалност, Действителност, Бог, Свят) представлява непостижима сила, енергия на свръхсъзнанието, и човешкото съзнание е само част от Вселенското , Божественото съзнание.



5. Всеки от нас трябва да носи отговорност за своя свят
Законът за отговорността - това е ключов момент в работата над себе си. Тази идея от много се рабира трудно, защото те бъркат отговорността с чувството за вина. Да бъдеш отговорен за своя живот, означава напълно да се откажеш от обвиненията на обкръжението ти и от самообвинението , означава освобождаване от съжаление, жал, критика, осъждане и ненавист.

Ако вие имате отговорност към себе си, вие ще започнете да живеете пълен и силен живот. Вие сами ще започнете да построявате събитията в своя живот така, както искате. Вие ще създавате особено пространство около себе си. За това трябва непрекъснато да използвате закона за отражението (външното отразява вътрешното).
Започнете внимателно да следите за всичко, което се случва във вашия живот. Отнасяйте се към различните ситуации като към уроци. Например, ако около вас се случва някакво събитие, което извиква у вас определени мисли, чувства и емоции , то погледнете вътре в себе си - това присъства във вашето подсъзнание. Ако нещо не ви харесва у другите хора, това непременно го има във вашето подсъзнание (също и ако нещо ви харесва у хората).

Откажете се от желанието си да променяте заобикалящия ви свят, хората и вашите близки. Приемайте ги такива, каквито са. Променяйте себе си - и тогава светът ще се измени. Ако вие нещо избягвате, то зад него е скрит някакъв ваш страх или болка. Вие трябва да преминете през това и да извлечете позитивен урок. Когато човек е отговорен за своя живот, за своя свят, при него се появява свободата на избора. Той е свободен да избира сам , какви мисли да ползва. Изследвайте своите подсъзнателни програми на поведение, своите мисли и емоции. Прегледайте целия си живот наново, от новата гледна точка.



6. Закон за цялостта
Тъй като човекът е част от Вселената, той, като част от цялото се стреми към това цяло. Нютон е открил закона за привличането между материалните тела. Но този закон действа и на живите тела, които представляват информационно-енергетични структури.

Всяко живо същество първоначално не е цялостно, както и човека, понеже е откъснато от Реалността, от Бога. И затова човек подсъзнателно през целия си живот се стреми да добие цялостност, т.е. стреми се към Бога. Това обединява всички хора. И не само хората, а всичко съществуващо в света. И не само в нашия човешки свят, а във всички светове, във цялата Вселена. Излиза, че целта на всички е една, но пътищата са различни.



7. Частта се стреми към цялото, душата се стреми към Бог
На всеки човек не му дава покой през целия му живот неговата отделеност от първоизточника. Интуитивно той чувства това и се стреми към него. В нашия живот това изглежда като търсене на душевен покой, щастие и наслада. Човек е с надежда да получи вечно блаженство. Той се опитва да се забрави с помощта на парите, храната, вещите, развлеченията, секса, отношенията. Но с времето той усеща болката от някаква загуба. И в старостта се появява усещане, че е изпуснато в живота главното, заради което му е бил даден животът. Но сили повече няма за промяна.
Бог дава на човека живот и съзнание за това, че той трябва да обогати това съзнание чрез самия процес на живеене и да внесе своя уникалелен принос във вселенския поцес на еволюция. В това се състои и отговора на вечния въпрос : "В какво е смисъла и предназначението на живота?". Всеки човек подсъзнателно осъществява главната функция и главната цел в живота - да се живее в този свят и да се стреми, моделът на реалността да съответства на самата Реалност. С други думи да се съединят съзнателното и подсъзнателното. Само така може да се получи цялостност на самия себе си.



8. Закон за позитивното намерение
Целият ни живот - това е непрекъснат процес на осъществяване на нашите подсъзнателни и съзнателни намерения. Всеки човек има свой уникален жизнен път и той се определя подсъзнателно. Много е важно да се разбере, че нашият подсъзнателен разум винаги има за нас позитивни намерения.
Аз дълбоко вярвам в това, че човек представлява много сложно балансирано същество. И затова при него нищо не се появява просто така. Освен това, всяко поведение на човека (включително и болестите) има своята позитивна функция в определен контекст. Затова - да се разбере причината за заболяването - това значи да се намери скритото позитивно намерение, което подсъзнанието се опитва да осъществи чрез болестта. Каквото правим, каквито ситуации ние създаваме в своя живот, от каквито болести ние се разболяваме - всичко това са способи за осъществяване на нашите позитивни намерения.

Намерението не може да бъде негативно, така както негативни опити в природата не съществуват. Отрицанието присъства само в нашия език. Ние знаем какво не искаме. Но върху това трябва да помислим.

Човек не може да се откаже от осъществяването на намеренията си. Затова не е нужно да се борим сами със себе си - нужно е да променяме своите мисли и начини на поведение. И напълно реално като осъзнаваме своите намерения, да създаваме нови и да променяме начините на тяхното осъществяване. Това означава да направим живота си силен и съзнателен.

Всички проблеми у хората (болести , стрес) са резултат от несъответствието на съзнателните желания и тяхното осъществяване и подсъзнателните намерения. Цялата работа е в това, че нашият подсъзнателен разум знае много повече за нас и за нашите жизнено важни намерения. Освен това помнете - подсъзнанието пряко е свързано със същинската Реалност или Бог. Затова е важно да не пречим на подсъзнанието, а да му помагаме със своите съзнателни дайствия. Необходимо е да съединим съзнателното и подсъзнателното в нашия живот и да получим по такъв начин цялост.



             9. В подсъзнанието се съдържа информация    за всяко събитие, случващо се във Вселената
Представете си клетката на организма. Тя не може да види целия организъм. Но в нея се съдържа информация за всичко в организма. Тя е закодирана на генетично ниво. Човекът е такава клетка на Вселената. В неговото подсъзнание се съхранява всякаква информация за миналото, настоящето и даже за бъдещето на Вселената.

С този закон се обясняват много феномени: ясновидство, предсказване. Или феноменът на четене на мисли и предаването им на разстояние. Гаданието също се отнася към този закон. Всеки човек може да развие тези способности и даже по-големи. Необходима е само чистота на мисленето.
Колкото по-чисти мисли има човек, толкова повече ще се развиват в него способности и толкова по-голям достъп ще получи до знанието на Вселената.

Това може да се обясни по-просто: колкото по-малко агресия има във вашата душа, във вашето подсъзнание, толкова по-приятен и интересен ще е вашият живот, и повече здраве и способности ще имате. Да промените себе си - това означава първо да се избавите от агресивните мисли и емоции.



10. Хората сами си създават болестите, а следователно сами и само сами могат да се избавят от тях, като отстранят причините
Причините за болестите се намират в нас самите, а не навън. И те са следните:
а) неразбиране на целите, смисъла и предназначе- нието на нашия живот;
б) неразбиране и неспазване на законите на Вселената;
в) наличие в подсъзнанието и съзнанието на пагубни, агресивни мисли, чувства и емоции.

Болестта - това е сигнал за нарушено равновесие и хармония с Вселената. Затова отнасяйте се към своите болести с уважение, приемете своята болест. Тя е външно отражение на нашите лоши и пагубни мисли, на нашето поведение и нашите намерения. Това е подсъзнателната защита на нас самите от нашето разрушително поведение и мисли. Болният човек - това е този човек, на когото е болен мирогледа. Следователно, за да се излекуваме от болестта, е необходимо да изменим мирогледа си.
Хората са привикнали към такъв начин на мислене, съгласно който болестта е враг и с него трябва да се борим по всякакви начини, без значение от последствията. Но да се борим с болестта - това означава да се борим сами със себе си. Затова приемете болестта и се откажете по този начин от борбата със себе си. Във Вселената няма такава сила, която да не се използва за позитивни цели. И вашата болест е именно такава сила. Ползвайте я като средство за саморазвитие.
                                         
                                                                                            копирано




Гласувай:
13



1. zaw12929 - Какво от това, като ... не си ги слагаме в ума?!!!))))))))))))) Поздравление, че не се
04.04.2013 10:38
уморявате, истината да ни казвате!!
Истината за вселенските, за природните закони е, че ги откриваме, за да ги прилагане и докато с физиката и химията хората създават един ппаралелен свят за по добър живот, който умножава знания, то за законите за произхода на живота, за вечността на живота сме в плен на дявола и умножаваме злото- сами сме си виновни...
Така ще е и на 12 май- както децата с бомбонче и риозово петле, старци с бомбони, които приспиват, така и нас медиите ще ни изманипулират...
Слушай, но от акъла си не се дели?!
цитирай
2. mariniki - да...
04.04.2013 15:58
всеки човек сам създава своя живот, своя свят... от който се нуждае
и е длъжен да го пази такъв, какъвто е... по природните закони...
само така общият ни свят ще бъде по-добър и по-красив...
прекрасен постинг... поздравявам те, от душа и сърце..
цитирай
3. neprosvet - Прекрасен постинг!
04.04.2013 19:13
И не само този, върнах се и на І-та част...почти ги преписах, макар, че в голяма степен, формираното у мене мислене се препокри с написаното от теб.Сега остава да намеря и книгата да прочета!
Сърдечни благодарности, Бвен!
Прекрасна вечер ти желая!:)
цитирай
4. bven - На 1: zaw12929 - Какво от това, като ... не си ги слагаме в ума?!!!))))))))))))) - и да, и не!
04.04.2013 20:56
Това , което подсъзнанието е научило и възприело, то остава завинаги с нас. Нека съзнанието ни се рее в празноглави телевизионни теми и всякаква музика, нека само си мислим, че работим и спим. Подсъзнанието си върши работата и винаги ни напомня точно тези вселенски закони. Докато дойде време да започнем да живеем по тях:)))
А какво ще стане на 12 май - каквото и да е, то е част от нашата история, кармичната ни обремененост и ние сме участници в него, всички до един. Всеки със своята роля.
Поздрави и благодаря за откровените мисли!
цитирай
5. bven - На 2: Благодаря, Маги, наистина всеки сам гради живота си.
04.04.2013 21:01
Подобното привлича подобното!
Ако нашите мисли са агресивни, то и събитията, които ни се случват, са неприятни и болезнени. Ако мислите ни са съзидателни и носят в себе си мир и любов, то те се въплъщават в реалност, която ни носи само приятни преживявания..
Всички заедно сме отговорни за това, което творим с думите , мислите и постъпките си. А колко сме нещастни, когато не намерим ответното на нашето поведение..
Затова нека се опитваме постоянно да бъдем позитивни във всеки един момент. За наше добро и за доброто на всичко, което виждаме с очи и усещаме с допир!
Благодаря за високата оценка, мила, чувствам се като ученичка, получила повече от Отличен!!:)
цитирай
6. bven - На 3: neprosvet, аз ти благодаря, че се отби и дори прочете и първата част, защото
04.04.2013 21:05
двете заедно правят един прекрасен урок за нашия живот. От сърце желая да се стремим да спазваме всеки ден все повече от точките-Вселенски закони. Не случайно ни се дават сега и по този начин. Новото време ни изпитва и подлага постоянно на нови ситуации. Защото еволюцията напредва и всеки върши своята работа!
Хубава вечер и поздрави на красивия ти град!
цитирай
7. jelezov - "1. Всеки човек САМ създава ...
13.04.2013 15:15
"1. Всеки човек САМ създава своя живот, своя свят
Това е много важно да се осъзнае. Ние създаваме своя свят чрез нашите мисли, чувства и емоции."
Така пише авторът на постинга. Истинни ли са тези две съждения?
"Хората САМИ правят своята история, но..." - би му отговорил човекът, обявен за мислител на хилядолетието. "Сам" или "сами". Едва когато човек осъзнае, че САМ не може да създава своя живот и своя свят, то ест, че той и себеподобните му са социални същества, едва тогава той започва да мисли научно, то ест истинно. Другото е баналност - предъвквана хилядолетия.
"Ние създаваме своя свят чрез нашите мисли, чувства и емоции." Това е абсолютна глупост. Истината е, че човекът създава своя сват с помощта на ръцете си, въоръжени с оръдия на труда. Без последните човекът е примат (маймуна), а те, оръдията на труда, са продукт на цялата човешка история. От това чия собственост са оръдията на труда, зависят до голяма степен и мислите и чувствата и емоциите. Това са най-основните идеи на Марксовото МАТЕРИАЛИСТИЧЕСКО РАЗБИРАНЕ НА ИСТОРИЯТА, което не са способни да проумеят индивидите, занимаващи се само с УМСТВЕН труд. Причина за това е тяхната частична интелектуална слепота (ЧИС) - социално заболяване, проявяващо се като неспособност да се "види" и осъзнае феноменът ЧОВЕШКА ПРАКТИКА. Това "заболяване" се предизвиква от тяхното абстрактно (частичното) битие.
цитирай
8. bven - На 7: да, досега властваше максимата, че Битието определя съзнанието - на любимия ти Маркс
15.04.2013 22:06
може би Кашел Мардохай (еврейско ли е). Няма да се спирам на любовта му към евреите и комунизма - не тази е темата.
Да, до 20 век наистина живеехме под диктата на Битието, което определя съзнанието.
Сега обаче е 21 век и се чете: Съзнанието определя битието.
Литература по въпроса - бол.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868891
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава