Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2013 08:57 - вселенските закони (продължение)
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3911 Коментари: 6 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


11. Болестта е изпитание за осъзнаване на собствените грешки, които товарят Кармата ти негативно. Вгледай се в себе си, открий грешките, които те разболяват, осъзнай ги и ще оздравееш.

Този закон ни предупреждава, че когато болестта е привидно нелечима или е лечима, но болният се е вживял в нея, за да бъде в ролята на страдалец и да привлича чуждото внимание, няма шанс да оздравее, ако не осъзнае причината за състоянието си.

12. Никога не помагай на болен човек, който отказва да се излекува сам, защото това е неговият избор. За такава помощ, ако той я иска и очаква чудеса, търпиш кармично наказание.

Дори и при успешно проведено лечение при заболяване на физическото тяло често резултатът е неблагоприятен. След време болестта се възобновява поради факта, че болният отказва да продължи живота си или е решил, че чрез своята болест отмъщава на близките си или на лекаря, с когото може да е кармичен враг от свой минал живот. Привидно очаква помощ, но всъщност неистово й се противопоставя. Този закон от един момент нататък е обвързан и със закона за непоисканото добро.

13. Лечителят (лекарят) може да изпълни дълга си и да излекува болния, ако страдалецът е готов да продължи живота си. Ако не е готов, идва смъртта, която в случая е вид самоубийство.

Този закон дава отговор защо често при изписан здрав пациент скоро той отново е в тежко състояние и приключва житейския си път. Или се е уморил, или е преценил, че не е в състояние да изпълни своята житейска мисия. Същото се отнася и за хората, които са изписани в тежко състояние и без надежда за живот, но оздравяват и се превръщат в част от чудесата в медицината.

14. Стори добро, ако си сигурен, че ще бъде осъзнато и е твоя вътрешна потребност. Показното добро ти носи страдания, които е трудно да осъзнаеш.

Показното добротворство, което цели да възвеличае егото ни, винаги се наказва с физическо страдание, което е близко до това на човека, на когото сме помогнали, без да изпитваме потребност и без да бъде осъзнато от него самия.

15. Не забравяй подадената за помощ ръка, не наранявай своя благодетел, ако искаш да ценят и твоите добри дела.

Когато забравим ръката, която ни е протегната, когато започнем да си внушаваме, че сами сме се справили, и не си спомняме за тъмнината, от която са ни извели отново и са ни позволили да видим светлината, не трябва да очакваме, че ще получим помощ, дори и когато сме помолили да ни я дадат.

16. Лъжата, изречена, за да не нараниш някого, товари Кармата ти. Ако прецениш, че не трябва да кажеш истината, по-добре я премълчи.

Този закон е труден за тълкуване. Предупреждава ни, че когато някой ни е неприятен или сме открили неговите негативни качества, е по-добре да се предпазим и да се дистанцираме, вместо да му ги кажем. Ако не ги премълчим или ги облечем в лъжовно хвалебствие, със сигурност си печелим кармичен враг в лицето на този, към когото сме били искрени. Няма как да променим хората, направили своя избор. Ще постъпим правилно, ако ги приемем такива, каквито са.

17. Обичта към ближния не те освобождава от закона на непоисканото добро. Този закон се обезсилва само, докато се грижиш за своето малко дете до неговата 7-а година.

До своята седма година детето има потребност да се грижим за него и да го възпитаваме. След като я навърши и стъпи в своята първа сериозна Сатурнова година с вибрация 8, то трябва да е осъзнало смисъла на помощта, която получава, и да умее да я поиска и да я цени.

18. Бъди последователен. Най-страшното престъпление на духовно ниво е предателството към самия себе си.

Когато сме последователни и не се отклоняваме от своите принципи, когато не изневеряваме на своята житейска философия, ние съумяваме да намерим средата си и да вървим уверено по пътя си. Когато предадем принципите си по собствено желание, губим връзката със своето духовно начало и се превръщаме в егоисти, нежелани и отблъсквани от околните.

19. Не се опитвай да заемеш чуждо място, защото дори и да успееш, не си сигурен, че ще изживееш красив и стойностен чужд живот. Този стремеж може да те убие.

Този Вселенски закон често е нарушаван от хората, населяващи планетата Земя. Мнозина успели са потърпевши от други, които отказват да се трудят, да се развиват и се стремят да заемат чуждото място, без оглед на средствата и методите, дори и с цената на физическо отстраняване на обекта, чиито успех ги заслепява и озлобява. За съжаление не осъзнават, че този чужд живот ще се окаже непосилен за тях, както и техният за останалите хора. Всеки има своето място и своя път, който друг няма как да извърви.

20. Богатството е вътре в теб. Всеки човек притежава несметното богатство на своя Дух. Цени своето богатство и това на останалите хора! Сториш ли го, ще бъдеш дарен с Вселенската защита и закрилата на Съдбата.

Ако не ценим своите качества и не умеем да осъзнаваме грешките си, ако виждаме положителните качества в другите хора, но им посочваме само отрицателните, ние сами се обричаме на провал, на душевни и физически страдания и на заслужени съдбовни наказания, предизвикани от собствените ни действия, които се връщат като бумеранг и се стоварват върху нас.



Тагове:   20,   Алена,   111,   вселенски закони,


Гласувай:
19



1. kostas - Не Бог прави земните нещастия, а диващината и невежеството на самите хора.И най-вече на ръководителите им.
18.09.2013 09:21
Законът на равновесните сили, като основен принцип на Еволюцията, действува винаги, навсякъде и на всичко във Вселената. Той важи не само за материалните /видимите/ светове, но и за духовния и за Божествения. Никой не е неподвластен на него.Всяко нещо в Природата е като човека – има тяло, душа и дух. Ако разглеждаме само видимата материя, това е все едно да се занимаваме само с тялото, без да се интересуваме от душата и духа му. Все едно да боравим само с една трета от нещото. Прост сал да си направи човек с една трета от материалите, вече е под съмнение дали изобщо ще може да плува с него. Ако включим и душата с нейната една трета, салът сигурно ще се държи над водата, но иска ли морякът да плава от остров до остров, то трябва да включи и останалата една трета. Тогава чак всичко ще е наред. Дойде време да кажем някои подробности за изравняването на потенциалите в астрален и ментален аспект. Във физическия свят изравняването се казва баланс, в духовния – равновесие, а в Божествения – хармония. Колкото и невероятно да звучи, но ще кажем, че потенциалите и от трите нива могат да се изравнят или се стремят към изравняване и потушаване на напрежението. Или с други думи казано, физическите и моралните потенциали могат да се съразмеряват. Не случайно в Евангелието е казано: „Каквото вържеш на земята, вързано е и на Небето, каквото развържеш на Небето, развързано е и на земята.” Ето ти изравняване на потенциала между мисли, чувства и дела. „И ми прости, каквото съгреших, волно или неволно, с мисъл, слово и дело….”

Какво са греховете? Абсолютно голяма потенциална разлика, която се опитва да намали напрежението /изравни потенциалите/ чрез изпитания, несгоди и страдания, които индивидът сам си е докарал до главата с неразумните си и неадекватни мисли, чувства и постъпки. Това е!
цитирай
2. kostas - Защото ясно е казано в Новия Завет: „Няма праведен, ни един” – Римляни, 3:10
18.09.2013 09:25
Време е вече сериозно да се запитаме и веднаж завинаги сериозно да си отговорим и да живеем според верния отговор, защо винаги и навсякъде по света религиозни, философски, окултни и езотерични учения, както и огромното болшинство учители, адепти, наставници и посветени, са проповядвали и препоръчвали да се възприема Доброто, да се върши Доброто, да се служи на Доброто.

Или на човека ДОБРОДЕТЕЛИТЕ да станат не втора природа, а Първа Природа, защото самият човек е продукт, най-висш, разбира се, на ПЪРВАТА ЖИЗНЕНА ПРИЧИНА и оттам на основните вселенски принципи – ЛЮБОВ, МЪДРОСТ, ИСТИНА. Любовта включва в себе си Светлина проявена като Живот, Милосърдие, Саможертва. Мъдростта включва в себе си Светлина проявена като Знание и Опитност. Истината включва в себе си Светлина проявена като Свобода, Справедливост и Добродетелност.
цитирай
3. stela50 - Привет, Бвен !
18.09.2013 14:45
Навярно съм пропуснала постинга ти с първата част,
/имам проблеми с компютъра/, но с интерес прочетох
втората, не ми е непозната тази тема, но винаги има
нещо ново, пропуснато или недооценено...
Не е задължително да се спазват всички закони, дори
и да са Вселенски, но е важно чрез тях да разбереш себе си,
да разграничиш правилно от неправилно, да оцениш пътя
и действията си, да откриеш мястото си ... за това никога
не е късно. Да, няма неправедни хора, няма безгрешни,
но това е и невъзможно, и неестествено ...
... Всеки човек притежава несметното богатство на своя Дух.
Цени своето богатство и това на останалите хора ...
Поздрави и хубав ден !
цитирай
4. bven - kostas и stela50 - благодаря за изказаните мнения:)
19.09.2013 18:43
Според мен всеки от нас има свои разбирания и ги смята за най-верните за момента. Което означава, че винаги има време за промяна. Много са факторите, от които зависи кои и как са вселенските закони, които спазваме или за които нехаем. Те обаче важат с пълна сила навсякъде.
Според мен най-важното е да бъдем позитивни, хармонизирани и да мислим и правим добрини. Във всеки случай можем да покажем спокойствие и добро отношение към другия във всяка ситуация, защото той е аз/ние.
Специално за греховете аз мисля, че те са създадени от религиите през вековете и нейните духовници с цел да държат обикновените хора във вечен страх и подчинение - главните неща, за да могат жреци и духовници да манипулират всяко общество. Няма грях - всеки действа според дадена ситуация и разбирания и всичко, което се случва е опитност на душата. Защото когато земният път свърши, единственото, което е багаж за нагоре, е именно опитностите. Това е причината да сме тук - да трупаме опити и да се стремим към светлината и любовта - еволюция за Духа!
Привет на всички, които посетиха страничката ми и Намасте!
цитирай
5. metlichina - мъдри истини... някои по-малко известни...
20.09.2013 10:03
но пък в последната всеки намира себе си...
светли са твоите постинги... идвам при теб, мила Татьяна
като в храм...
цитирай
6. bven - На 5: Приятелко metlichina, винаги си добре дошла тук!
22.09.2013 13:30
Винаги е имало хора, които говорят истината - има ги и сега. Просто трябва да се вслушваме и да вярваме повече на интуицията си, отколкото на лъскавите фрази. Трябва да се опитваме да бъдем винаги позитивни, за да привличаме позитивното и светлото в живота ни около нас - хора, природа и т.н. Всичко, което ни успокоява и прави по-добри, ни помага да живеем Тук и Сега с любов и благодарност във всеки миг!
Намасте!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869263
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава