Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2014 09:01 - СГЪВАЕМА ХЕОПСОВА ПИРАМИДА - ТЕХНИКА НА ИЗПЪЛНЕНИЕ
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 13758 Коментари: 6 Гласове:
18

Последна промяна: 13.01.2014 20:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  

                   


  СГЪВАЕМА ХЕОПСОВА ПИРАМИДА -
ТЕХНИКА НА ИЗПЪЛНЕНИЕ
 

УВОД

Показвам как може да се направи пирамида от въже , точно копие на Хеопсовата, така че да може да бъде поставяна в дома на човек над леглото , където спи.На запад , а може би и в България, има много фирми , които срещу една сума от няколко хиляди евро монтират по домовете копие на тази пирамида-там където човек спи..Сега няма да се спирам на изключителното въздействие , което оказва точно тази комбинация от мерки , каквито са тези на Голямата пирамида . Всеки може да намери и да прочете.Работата е там, че ако реши да си има една такава за себе си над леглото, ще се сблъска с много проблеми-или технически за направата и, или ако фирма я прави, цените ще са много големи./около 2-3 000 евро тук/А има и друго-ако си представим , че вече имаме такава пирамида направена за нас и спим с удоволствие на леглото си в нея, то какво ще правим през деня, ако искаме да ползваме леглото за друга цел, да сложим временно отгоре нещо.Тази голяма пирамида ще пречи!Нещо да стърчи денонощно ни в клин , ни в ръкав в жилището , не се вързва много работата.Или пък няма да се върже с интериора на подредба на жилището.Дойде външен човек по работа или на гости и гледа една дървена пирамида , при това доста голяма над леглото , което спим! Почват въпроси, ама защо, ама как , ама ти какво си мислиш , че ще стане и т.н.И ако ние имаме сериозна работа с този човек или пък ,ако не искаме той да знае какви ги мислим и вършим с пирамидата, тогава става лошо…Че човек , ако иска, може и да спи с главата надолу нощем като прилеп-това си е негова работа! Преди много години живеех в едно забутано село на квартира и не взех това из пред вид. Направих си едно люлеещо се легло на височина метър и седемдесет над пода , закачено с въжета за тавана с куки.Голям кеф ми беше , като заспивам , да се бутам и да се люлея. Един ден като влезе хазайката ненадейно-една стара баба, хвана се за главата и ме нахока, като ми нареди веднага да откача леглото, защото не можело така….С две думи, колкото по-малко хора знаят подробности от личния ни живот, толкова по-добре, по-малко грешки ще стават от всяко естество. Поне аз така мисля.

Отдавна исках да построя една по-голяма пирамида от бамбук за в гората, когато ходя на разходка.Трудна работа-няма как да се носи -бамбука е дълък.А и как ще се монтира бързо и точно и после пак да се демонтира, за да си прибера пръчките у дома?Отново трудност.Имах идея и в стаята да направя такава бамбукова пирамида над леглото.Но бързо я отхвърлих..

Преди месец време един ден сериозно се позамислих как да направя на практика пирамида на Хеопс у дома, така че хем да е точно копие и да функционират влиянията и върху спящия човек, хем да не ми пречи през деня, т.е. да я няма над леглото.За около десетина минути техническото решение се избистри в главата ми.Това е и всичко.Самото изпълнение ми отне като часове работа-около 15 -20 часа.Три дни занимания.Искам да предложа начина , а вече който иска да си я направи.Хората нямат пари, а разни търгаши са взели да продават пирамиди и да правят бизнес от това.Аз съм против това , древното знание да се продава за пари! И някой алчен серсем да смуче хората.Има толкова хора , които са болни или искат да се наспиват бързо и да бъдат здрави, но дори и да знаят, че съня под пирамидата на Хеопс, ще им донесе това, как да го постигнат?Чух , че имало разни нагли селяни из селата , дето взимали пари и пускали хора да седят час, два под построени пирамиди в дворовете им.И хората от немай къде , дават пари и така…Защото нищо не им помага-ни доктори , ни врачки-нищо!То цялото здравеопазване в България е взело–дало и бере душа, та хората да се надяват на него.!...Водейки се от такива мотиви, искам да кажа , че не е трудно да се направи пирамидата за в къщи от въжета и да донесе здраве, свежест , тонус и всички добри неща за тялото на човека.Сметката за материалите е много малко, почти никаква.По силите е на всеки, дори и най-бедния.Иска се само едно нещо:Който се навие да си я прави,нека има търпение-това първо.Второ-препоръчвам да се следват точно стъпките на изработката, както са дадени по-долу в техническото описание.Така ще се спести време и труд, защото и най- дребните детайли са изключително важни по време на самия процес на работа.Нека никой , който предприеме работата , не ги подценява, защото ако го стори, малко по-натам ще се сблъска с непреодолим технически проблем или ще се изгуби точността на изпълнение.Имайте пред вид ,че ефекта от Хеопсовата пирамида иде именно от съотношението между дължините на ръбовете и!И от ъглите , които страните сключват помежду си.А тези ъгли са точно определени до стотни от градуса.Точно заради това Голямата пирамида влияе изключително благотворно на всеки жив организъм.Не случайно древните египетски жреци са имали мъдростта и са определили съответните мерки.Най-важното условие в изработването е :мерките да бъдат аболютно точно спазени!

След това другото много важно нещо е здравината!И като се има пред вид материалите, то има определени технически трикове, които съм описал и за тях казвам да бъдат спазени.Ако не, тогава, дори и да навържете пирамидата, когато дойде време да се опъва над леглото, ще виси или ще е крива.Дори и това да махнем като проблем, когато речете да спите на леглото под нея, или ще се събудите криви или трайността на връзките ще е малка. Като се въртите из леглото няколко нощи , самите връзки да се разхлабят и ни пирамида , ни дявол след това-само ще сте си губили времето да се занимавате с глупости по правенето и….Така , че съвсем сериозно апелирам –спазвайте техническите препоръки , дадени за всяка отделна стъпка.Който я направи с успех , сам ще се увери в ефектите , които ще усети тялото му.За край на увода,ще кажа ,че ще взема да преведа тия дни няколко научни статии специално по въпросите за връзката между Хеопсовата пирамида, водата и диаманта.Нещо , което е много важно да се знае!Тези три неща имат еднакъв произход като идеи и са взаимно свързани , както като елементи, така и като стойности в тази вселена , в която живеем.

ТЕХНИЧЕСКО ИЗПЪЛНЕНИЕ

Материали
1. Премерете дължината на леглото, на което спите с точност до см.Прибавете 10 см.След това полученото число умножете по 4.Към така полученото произведение прибавете 50см.След това си намерете здраво найлоново въже с диаметър около 5мм, но не повече от 7мм.Най-добро е такова с което се катерят алпинистите, защото коефициента на разтягане е почти 0.Ако не намерите такова, търсете въже, което не се разтяга с времето.Не ползвайте въже от коноп, нито от естествени влакна, защото те се разпускат и това ще доведе до деформиране на ръбовете на пирамидата след време.На снимките и видеото което е тук ще видите какво трябва да е въжето.Това въже ще бъде ползвано за основата.Тук света му е бял.
2. Намерете друго найлоново въже с друг цвят, което да е усукано от поне 4 отделни влакна и да е с дебелина не повече от половината диаметър от основното въже.То също не бива да се разтяга с времето.Може да бъде от същия тип като основното въже , но трябва да е с друг цвят и двойно по- тънко.В този сдлучай може да не е усукано от отделни нишки.Тук цвета е зелен.Дължината , която ви трябва е двойно повече от тази на по- дебелото основно въже.
3. Намерете от най-здравия канап два вида- по-дебел и по-тънък.Изискването за канапа е да не е от изкуствен материал ,а от естествен.т.е. от лико.Когато търсите , гледайте самия канап да има колкото се може повече власинки.Това е много важно.Не взимайте канап, който да изглежда лъскав и хубав на вид, защото той ще се хлъзга , а това трябва да се избегне.Другото условие за канапа и от двата вида е да не можете да го скъсате, колкото и сила да прилагате с ръце вие лично.Трябват ви около 5-7 кълбета тънък и около 3-5 дебел канап.Купете си две-три калбета повече за резерва.
4. Намерете си секундно лепило- 10 -12 малки тубички.Може би ще използвате по-малко, но точно това лепило вие крайно необходимо за точността на изпълнението.Гледайте да е качествено , така че да действа колкото може по-бързо.На снимката е дадено какво.
5. Намерете си здраво лепило в по-големи тубички, което да е на ацетонова основа , т.е. такова , което лепи много добре, но не засъхва веднага.Препоръчавм лепило за ПВЦ тръби , такова каквото ползват във водоснабдяването.Мирише силно и лошо , но е най -доброто за случая.Може и кутия , ако се продава такова .

6.Намерете тънък бамбук с диаметър между 5 и 8 мм.Може да се открие в из цветарските магазини.ц него забождат разни разстения в пръстта в саксиите.Трябва да е сух,задължително бамбука.Трябват ви около 1,5м или 2м на може и да са къси пръчки ,но не бива да са по къси от 30см едната.Ако не можете да намерите бамбук,направете следното.Идете при някой дърводелец и искайте да ви даде 4 тънки сухи пръчки ,без чепове,от някое твърдо дърво.В никакъв случай не бива да е свежо дърво!Нито меко дърво.Поръчайте да бъдат от дъб ,акация или варен бук.Може и елша./не е елха/Но не от топола,бор или нещо кекаво.Дължината на пръчките нека да по 50см ,примерно 4 на брой.Сечението може да е или кръгло,което ще е по трудно ,ако няма готово или квадратно.Дебелината или диаметъра е този както е посочен по горе за бамбука.В Българияима едни точилки ,дето бабите точат баници на село.Те са кръгли с диаметър около 1см.ако намерите такива ,вземете от тях.Не съм сигурен,ако купите от големите маркети,дали ще са качествени.Най добре да са стари точилки от село,защото е 100% сигурно че са сухи и не се измятат с времето.Стоят шсе прави,а това е много важно.

7.Намерете метални дюбели с кука ,които се забиват директно в стената ,след като се направи дупка с дрелка.Има на снимката дадена.Те се завиват директно ,след като се вкара предната им,блокирайки възможността за изваждането им.Много са здрави.Ако не можете да намерите такива,купете си по големи метални куки заедно с пластмасови или дървени дюбели с тях.Ще ви трябват десетина парчета.С тяхна помощ ,ще фиксирате пирамидата с точност ,като я направите ,затова е важно да не са смотани и хлабави куките, а да са яки и здрави!

image

9. Трябва да имате готова една пирамида ,направена от много твърд картон ,на който сериозните художници понякога рисуват.Точно от този!Защото е многопластов и твърд достатъчно.Ако не намерите такъв ,може да се ползва от най тънкия картонен шперплат ,мисля че има такъв в България.Но най доброто е картон за рисуване.Питайте някъде където има художници или магазини за тях.Вижте предната публикация тук за домашната пирамида и там има упътване как да се направи.аз го наричам пирамидон,защото така са му казвали някога в Египет.този пирамидон служи за най горната част ,за върха.Той води посоките на ръбовете надолу и силата на пирамидата тръгва от него.Затова той трябва да е безупречно точно направен.Чертаете на картона ,режете и лепите ,после го облепвате с 3-4 пласта бецветни лепенки и готово.Като мерите ръбовете ,да са в точно отношение както е дадено на таблицата.Ето тука ,тази:

Височина          Основа              Страна                      Апотема
100                          157                   149.4                           127.1
150                         235.6                 224.2                           190.8
200                          314.1                298.9                            254.3
250                          392.6                373.6                          317.9
300                           471.2                448.3                          381.4
350                           549.7                   523                            446
400                           628.3                  597.8                         508.6
450                          708.8                   672.5                         572.2
500                           785.3                  747.2                          635.7



Няма значение колко са му размерите ,стига да са кратни на тези в таблицата.И да не е много голям,за да може да си го прибирате в чанта или другаде след това,заедно с останалите въжета на пирамидата.Ето така да стане:

image

Процес на работа

Той се състои от 10 стъпки, които се следват, за да имаме успешно построена сгъваема пирамида , с възможност за инсталиране, както над легло, така и на всяка друга равна повърхност , която позволява да се забиват клинове за палатка и място за закачане на въже вертикално/например клон на дърво/.

Стъпка 1
Изходен пирамидон
Този отгоре на снимката.


Стъпка 2
Начин на вързване на всички въжета на пирамидата

Използвам този начин, който позволява да се правят много здрави връзки както между две въжета , така и между въже и друг материал , а също така и за правене на клуп/примка/.Този възел ползват рибарите, за да вързват кукичките за риба, защото е много як.Кордата е тънка а, металната кука се хлъзга, затова този метод е много удачен от край време.Същия метод се е ползвал и от онези , които правят бесилки-за да е сигурна примката, понеже човек е тежък и да може да бъде обесен, без да се изплъзне.Същия възел са ползвали и каубоите из дивия запад при правене на ласо за лов на бизони и диви коне.Така ,че препоръчвам само този възел!Лесен е и след малко упражнения , бързо ще го правите.Но все пак в тази пирамида има много и само такива възли.Това е причината за бавене на работата.Не бива да се ползват пирони, винтове и каквото и да е от метал, защото това блокира енергията на пирамидата.Нищо, че има разни хора, дето ще кажат че и метал може.Аз казвам , че не бива да се ползват метални връзки, нищо метално.На това видео ще се види как се прави възела:
blogzaserioznihora.blogspot.com/search/label/%D0%9F%D0%98%D0%A0%D0%90%D0%9C%D0%98%D0%94%D0%98

Стъпка 3
Прекрояване на пирамидона за връх.

Вие трябва да имате чертеж с установени данни колко точно ще е голяма пирамидата над вашето легло, като за основа на нея ще вземете дължината на леглото плюс 10 см.На базата на тази основа ще сметнете по таблицата колко ще са ви дълги страничните въжени ръбове и колко ще е висока самата пирамида-от основата до върха на пирамидона.Например давам сега моите изчисления , за да се види по –ясно:

Леглото ми е дълго 180см, но аз прибавих 10 . Стават 190см.Значи пирамидата ,която се вижда на видеото е с тази дължина на основата-190см.Оттук натам ще изчисля колко ще трябва да са ръбовете нагоре, които ще се съединят на върха.Ето така изчислявам пропорцията-гледам сега таблицата по –горе.Вземам първата база данни от първия ред.Там имаме височина 100, основа 157, страна 149,4 и апотема 127,1.В нашата бъдеща пирамида няма да има въжета , които да бележат височината, т.е. от върха отвесно надолу, нито ще има въжета , бележещи апотемата, т.е. перпендикуляра , пуснат от върха към кой да е от четирите основни ръба долу.Затова за основа на пропорцията взимам отношението между дължината на основния ръб долу, които се казва основа в таблицата и дължината на страничния ръб , които в таблицата е написан като страна.За да създам хомотетично копие на тези данни ще ползвам простото тройно правило.Т.е: Както основния ръб се отнася към страничния ръб на дадената в таблицата пирамида, така и основния ръб на нашата пирамида тук /190см , като желан проект /, ще се отнася към страничния ръб бъдещата ни пирамида..Значи каквото се получи когато разделим 157 на 149,4 , толкова ще се получи като разделим и нашата основа-190см на неизвестния ни страничен ръб.Така намираме , че той ще е 180,8см.За него ще ползваме по- тънкото въже/тук е зеленото въже/.Режем винаги 10 см повече от необходимата дължина навсякъде където сме отбелязали с точната мярка.Отбелязаното си е отбелязано, но оставяме аванс винаги!Това не бива да се забравя.После накрая винаги можем да отрежем този аванс, но не можем да го добавим.Така че режем 4 въжета от тънките с получената мярка и като сложим аванса правим на 4-те края по една малка примка.Ползваме дебелия канап тук.

image

След това взимаме една губерка или дебела игла с голямо ухо , така че да може да вкараме дебелия канап .Прекарваме през 4 получени ушички.Сега взимаме пирамидона и изрязваме основата отдолу по този начин:

image


След това през средната дупка си промушваме ръката и забиваме иглата с вдянатия дебел канап точно във върха отвътрешната страна, така че да излезе отгоре.Издърпваме иглата като сме закачили преди това 4- те малки клупчета на страничното въже.Обтягаме много добре!Пирамидона трябва да е направен много здраво преди това.И за да стане този ефект , не се скъпете , а го облепяйте поне едно 3-4 пласта с безцветни лепенки плътно и здраво, ползвайте от най-широките лепенки , така става компактно.

image

Като обтегнете добре , намажете ръбовете отвътре на пирамидона със секундно лепило и залепете плътно въженцата вътре.Когато се захванат горе –долу да не мърдат, тогава вече вземете по-бавно действащото лепило и направо ги полейте нацяло тази част ,която сте лепили преди малко.Дръжте пирамидона с върха надолу и му налейте малко лепило точно на дъното, за да се капсулира общия захват на 4 те въженца.

image

Оставете да се втърди всичко добре сега, 20- 30 мин, колко е необходимо за голямото лепило.Вземете след това някакви стари кърпи за ръце ,нито тънки , нито дебели и ги сгънете, както съм ги сложил тук:

image

Така, че да опрат в дъното на пирамидона, слагайте лепило и не щадете около тях-от дебелото лепило.Имайте пред вид ,че от точността и здравината на така изработения пирамидон –връх, зависи най-много - той ще води посоката на въженцата надолу.Трябва да направите вързването им с канапа много здраво, защото силите , които ще действат при опъването се поемат точно от тях, а не от самия пирамидон.Той е от картон и ще стане на парчета , веднага щом речете да опънете пирамидата след време.Имайте пред вид , че дори вие да се увисите на някое от тези 4 въженца надолу, то не бива да се откачи,нито да се скъса ,нито да се отлепи от вътрешната страна на ръба на пирамидона.Силите , които действат при опъването на въжета са наистина големи и сравними с може би 50-100 кг тяга и то в противоположни посоки, така че трябва да направите нещата много прецизно , бавно и да сте сигурни , че го правите възможно най-добре..Тук може да се стори на някого , че предупрежденията ми за прецизност са преувеличени.Не преувеличавам никак и вие , които искате да си направите въжената пирамида , ще разберете защо в процес на работа.
Когато сте залепили, вързали и натъпкали пирамидона с плат, залепете на дъното един картон , колкото да се вижда естетически добре, защото вие ще го гледате точно това отдолу като спите.

image


следва продължение




Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. metlichina - изключително интересно...
13.01.2014 10:33
и сигурно си заслужава... пък и само като я гледам в завършен вид
пирамидата е красива и стопля някак душата и сърцето...
поздрав за теб, мила Татьяна... от сърце..
цитирай
2. bven - На 1! Метличина прекрасна :)))
13.01.2014 18:12
Има хора, които я използват или строят къщите си с такива пропорции, както е било много отдавна. Промените са учудващи дори за тези, които вярват!!
Благодаря, че поспря в синия синкоп при мен и пак идвай!:)))))))
цитирай
3. iliada - Доста труд си е -дано не му се налага ...
13.01.2014 22:01
Доста труд си е -дано не му се налага на човек по този начин да се зарежда с енергия и спокойствие ,но ако се наложи....ще трябва и да се потруди!
Поздравления за указанията !:)
цитирай
4. bven - На 3: Здравей, Илиада:)))
14.01.2014 17:58
Може би не е въпросът само в труда, ползите са много и най-важното - за здравето и кондицията на всеки човек. Аз специално много време търсих литература за изработването на пирамида у дома. Тя зарежда с енергия всички, които живеят, не е само за един човек:) Въпрос повече на желание, не задължение!
Поздрави и очаквай и третата, последна част!
цитирай
5. iliada - Така е -най-важно е здравето и кондицията,bven!
14.01.2014 20:19
bven написа:
Може би не е въпросът само в труда, ползите са много и най-важното - за здравето и кондицията на всеки човек. Аз специално много време търсих литература за изработването на пирамида у дома. Тя зарежда с енергия всички, които живеят, не е само за един човек:) Въпрос повече на желание, не задължение!
Поздрави и очаквай и третата, последна част!

цитирай
6. bven - На 5: Знаех, че накрая ще се съгласиш с мен, Илиана!!
15.01.2014 13:38
Затова, предлагам да събираме материалите и когато е отредено - да започнем нашите пирамиди у дома!
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867016
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава