Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2014 07:14 - ангелската сила на сезоните (тед андрюс)
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1352 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Помощта на Рафаел

Рафаел е владетелят на сезона пролет. Понякога е символизиран като слънце или като завръщащото се слънце. Той е ангелът на блясъка, красотата, лечението и живота. Името буквално означава "Бог излекува." Той напътства в изкуството на лечението и поради това често и жезълът е негов символ. Той работи, за да помогне на хората да свържат сърцето и ума си в лечебния процес.
Първоначалната информация за Рафаел идва от халдейската традиция, но той е и един от тримата велики ангели, назовани в следбиблейската система от знания. В библейската книга на Товит той съпровожда и води Товия, синът на Товит. В края на пътуването им той разкрива, че е "един от Седемте свети Ангели", които са при трона на Бог.
В Захар Рафаел е натоварен с лечението на Земята и "чрез него... земята осигурява убежище на човека, когото той също лекува от болести." Той също така е ангелът на науката и знанието и е бил учител на Исаак. В една легенда се разказва, че Соломон се молил на Бога за помощ при построяването на Храма. Бог му помогнал като му дал магически пръстен, донесен на еврейския род лично от Рафаел. Пръстенът, върху който имало гравирана петолъчна звезда, можел да подчинява всички демони и това бил онзи "робски труд" на демоните, който позволил на Соломон да завърши Храма.

Рафаел е пазителят на най-светия символ на християнските тайнства - Свещения Граал - през епохата на Рибите. Рафаел работи за пробуждането на Великото Търсене - търсенето на нашата истинска духовна същност и на това, как най-добре да я изявим през този живот.
Той дарява доблест и изящество на човечеството. С група същества на светлината, известни като Малахим, той ни дарява най-вече с чудеса, украсяващи живота ни с удивление. Под негово влияние и под влиянието на тази група, Малахим, идват нашите лични Свети Ангели-хранители, за да ни учат и ръководят, когато започнем по-съзнателно да контролираме еволюцията си.
Обредът на пролетното равноденствие

Това е една медитация, която, ако бъде проведена по време на пролетното равноденствие или в близките до него дни, ще окаже силно влияние върху живота на индивида. Тя освобождава енергия в живота ви, а това дава възможности за промяна и движение. Стимулира избора и решенията, които ви помагат да израствате. Възможностите ще се появят и дали ще ги използвате, или не е въпрос на свободна воля.
Тази медитация ви отваря за влиянието на енергия, която ще ви позволи да изявите във външния свят онова, което сте развили и отгледали през зимния сезон. Тя пробужда ново проникновение и по-силна интуиция и може да ви призове да подложите на проверка вътрешните си цели и желания. Дали те наистина са това, което бихте желали да бъде проявено в живота ви, или се занимавате с тях просто за удоволствие? Енергията на сезона, активирана чрез тази медитация, ще ви постави ребром този въпрос. Важно е да следвате сърцето си. Правете това, което знаете със сърцето си, че е добро за вас - това, което сте отгледали през зимата.

image
  Тази медитация през пролетта благоприятства с нови хора и възможностите да се разгърнете във всички области на живота си. Пречка може да ви бъде само собствената ви нагласа. Освобождава се енергия за започване - започване на нови дейности, нови хора ново знание, нов духовен растеж и разгръщане. Това поставя началото на ново осъзнаване и изразяване на вътрешните ви потенциали които знаете, че притежавате. Необходима е само вяра и смелост да ги следвате. Казано е, че никога не ни е давана надежда, желание или мечта, без да ни бъде дадена възможност да ги осъществим. Единственото нещо, което може да осуети тази възможност, е примирението. Това не е време за примирение, а време да се върви напред с онова, което вече сте посели!

Подготовка
Уверете се, че няма да бъдете обезпокоявани.
Най-резултатно е медитацията да се прави през трите дни преди пролетното равноденствие и в самия ден.
Повторете я отново по време на пълнолунието, което следва пролетното равноденствие.
Повторете я пак на Велики петък, в Съботата преди Великден и специално при изгрев слънце в неделя на Великден. (При желание бихте могли да я повторите и по друго време през Свещения Интервал между пролетното равноденствие и Великден.) Свежите цветя от този сезон усилват ефекта от медитацията.

Наблюдавайте внимателно събитията, които стават в живота ви - ден по ден и седмица по седмица през пролетния сезон. Това ще ви помогне да разберете сезонната сила на пролетта, когато енергията й се прояви в ситуациите в собствения ви живот.

Медитация

Започнете ли да се отпускате, осъзнаването на настоящата обстановка избледнява. Загръща ви мантия от тъмнина и вие усещате странно спокойствие. Докато се вглеждате в тъмнината, тя започва да се разсейва. Виждате се на билото на малък хълм, надвесен над тиха река. Водите й са черни и дълбоки. Небето над вас е покрито с тъмносиви, движещи се облаци. Дърветата и храстите са голи и сиви. Зад реката има руини на древен храм. Смрачава се. Слънцето зад вас залязва и отнася със себе си последните лъчи на деня.
Застанали сте на път, който води надолу към тъмната река. От двете му старини са наредени хора, облечени в траурни дрехи. Вие вървите мълчаливо между тях. Не знаете как да отговорите на тяхната мъка. Не знаете дори дали трябва да го сторите.
На брега на реката има малка лодка. Върху нея, обгърнат в черна драперия, се издига олтар. Прилича ви на отворен саркофаг и това ви е неприятно. Близо до пътя стои фигура, облечена в черно. На гърдите й има символ на златен потир върху синьо поле. На лодката до отворения саркофаг стоят три приведени фигури - мълчаливо и гордо. Качвате се в лодката и се опитвате да откриете в непроницаемите им лица някакъв знак за това, което ще последва. Те мълчаливо ви помагат да се настаните пред олтара и черната копринена завеса ви обгръща. Върху нея е избродирана фигурата на един огромен феникс, излитащ от огън и пепел.
Лодката се отдалечава от брега. По знак от водача, на чиито гърди е емблемата на потира, единият от другите трима изважда изпод плаща си бяла роза, а вторият замахва с голям меч. Мечът докосва розата и тя се превръща в огненочервена. После я пускат във водата до лодката. Водата избухва в пламъци, които обхващат цялата река. Лодката е заобиколена от пламъци. Пламъците се смесват с водата и в двубоя между тях, никой не побеждава. Когато водачите ви се уверяват, че напълно сте осъзнали огъня, покриват главата ви с черния плат.
Отново тъмнина. Вие сте сами. Нищо не можете да видите и да чуете. Знаете, че огънят гори във водата, но не знаете какво ще стане с лодката. Ще я погълне ли? Ще погълне ли и вас? Стараете се да дишате дълбоко и да се отпуснете. Някак си знаете, че ако пожелаете, може да спрете, но знаете също, че пътуването трябва някога да се осъществи. Както винаги, изборът е ваш.
В главата ви нахлуват думите: "Ти ще го направиш" и решението е взето. Настава пълна тишина. Оставени сте на вашите мисли - на святостта на собствения си живот. Мислите ви започват да ви връщат към минали събития от живота ви. Отправяте поглед назад към всички хора и събития, с които сте се срещали. Всички промени, осъществили се през живота ви, преминават пред очите ви и ви показват как сте станали това, което сте сега. Виждате хората, които сте наранили, и тези, от които сте били наранени. Виждате и чувствате любовта, която са ви дали и любовта, която сте загубили. Виждате живота си преплетен с живота на толкова други, всеки от които е добавил по нещо към сегашната ви същност.
Спомняте си за всички несвършени задачи и за всички неща, които сте си обещавали да направите. Виждате всички илюзии за живота, които сте имали, но помните и за благодатта, която сте получили. Спомняте си за способностите, които сте проявили в миналото и които можете отново да изявите. Виждате мечтите, надеждите и желанията, които трябва да изпълните, и някак си разбирате, че възможността за това не е отминала. Тя винаги съществува!
Усещате леко поклащане, когато лодката опира в брега. Това ви изважда от вашия унес. Опомняте се. Усещате скованост и разкършвате тяло. Разбирате, че твърде много време е минало. Бавно отхвърляте черния плат от лицето си. Водите на реката вече не са в огън. Преди зазоряване е; слънцето още не е изгряло. И водачите ви ги няма.
Виждате, че сте на далечния бряг, откъдето тръгнахте. Виждате очертанията на древния храм горе на хълма. Ставате от олтара и прекрачвате от лодката на земята.
Изкачвате се по хълма към древния храм. Когато стигате на върха, пред погледа ви се изправя величественият храм, обгърнат в светлина. Той вече не е в руини. Двете дървета пред входа му са свежи и зелени. Оглеждате се. Цялата земя отново е зелена. Дървета и храсти са напъпили за нов живот.

В този момент първите слънчеви лъчи проблясват на хоризонта от изток и вратите на храма широко се отварят, като ви канят да влезете вътре. В центъра при олтара са четиримата ви водачи, но вече не са облечени в черно. Дрехите им са с цвета на великите същества на светлината. Водачите ви са архангелите на сезоните - Михаел с огнения меч, Габриел с бялата роза, Уриел в лъчисто бяло и в средата Рафаел, държащ високо над главата си Великия Потир на живота.
Храмът се изпълва с музиката на хармонията и живота. Всички, които преди това скърбяха, сега са облечени в дрехи с блестящите отсенки на светлината на дъгата. Докато те пеят песента си, слънцето се издига над хоризонта. Храмът се изпълва със светлината му, вдъхваща нов огън и живот във всичко. То докосва и пълни Свещения Граал, излъчвайки и отразявайки се върху цялата земя.
Поглеждате назад към реката и виждате как златната слънчевата светлина се отразява и изпълва водите с ново сияние и пламък от светлина, а не огън. И когато връщате погледа си към олтара, Рафаел, държейки високо Златния Потир, се обръща към вас. Той вдига очи към небесата и светлина се сипе върху вас. Тя ви обгръща и в нея вие сте обновени. Родени сте отново. Аурата ви е възпламенена с ново излъчване и вие можете да я видите в истинския й блясък. Тя е пропита с кръст от лъчиста светлина, който блести от вас като голяма звезда в небесата, и ще свети над вас през целия ви живот.

Затваряте очи с благодарност и в молитва, възвисявайки чрез песента на Вътрешния храм мислите и сърцето си към божественото. Когато отваряте очи, храмът изчезва, но вие чувствате, че отпечатъкът му още е жив във вас. Енергиите му ще растат като изгряващото слънце ивашият живот ще се слее със съзидателните огньове на Христос.






Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14909072
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава