Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2014 08:00 - ангелската сила на сезоните
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1075 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       
            Обредът на есенното равноденствие


Това упражнение, ако бъде извършено в трите дни преди есенното равноденствие и в самия ден, ще освободи енергия в живота на човек, която ще даде възможности за пречистване и подготовка. Това е времето, когато булото между физическото и духовното е най-тънко и най-лесно може да се достигнат Христовите енергии за пробуждане на Тайнствата до края на сезона. Упражнението може да бъде повторено, когато Слънцето премине в другите знаци на зодиака, свързани са есенния сезон (Скорпион и Стрелец).

Ако медитацията предизвика твърде много или прекалено големи промени в живота ви, това може да бъде смекчено чрез медитация или съсредоточаване върху Михаел и по-специално с медитация върху образа на Михаел, протягащ към вас Огнения меч на Духовния Закон и Разграничаването. Това е образ, който ще призове допълнителна помощ, сила и равновесие. Помнете, че колкото повече се пречиствате и подготвяте през есента, толкова повече ще създадете през останалата част от годината.

Тази медитация ще стимулира и възможности за промяна и за посяване на нови семена. Преди да започнете, помислете дали сте готови да предизвикате това в живота си. Има една стара поговорка: "Внимавай какво искаш, защото ще го получиш." Това е упражнение, което предизвиква и призовава енергията на Христовите тайнства да действа по-силно и динамично в живота ви.
Най-ефективното време за това упражнение в тези четири дни, "Свещения Интервал", е времето на точката на пресичането - здрач или зора, преди заспиване или след събуждане. Колкото по-близо до тези моменти в самия ден на равноденствието го изпълните, толкова по-добре ще бъде. Ако не можете да го направите в тези моменти, поне намерете време да го изпълните през всеки от тези четири дни.

Четири е числото на ритъма на една нова основа. Това е основа на нови енергии, които сте призовали в своя живот, за да използвате през предстоящата година за пробуждане и изявяване на по-големи възможности и творчество. Чувствайте се свободни да приспособите медитацията към себе си. Всеки трябва да се доближи до енергиите на сезоните и до техните Тайнства в съответствие със своята перспектива и еволюция.

Подготовка
Уверете се, че няма да бъдете смущавани.
Ако изберете да медитирате на свещи, използвай те свещи с цветовете на есента - кафяво, зелено, червеникавокафяво.
Житни класове (каквито често се използват за украса при празника Вси Светии) добавят енергия и символизъм в медитацията.
Тази медитация, изпълнена навън на смрачаване, може да даде добри резултати.
Образите са настойчиво призовавани от архетипната енергия на Христовите тайнства, проявяващи се през есента. Опитайте се да се отпуснете и да почувствате как бавно се издигате нагоре към небесата. Звездите блестят и изпълват тъмното нощно небе с диамантени искри. В далечината има една звезда, която стои отделно от другите. Тя искри с блясък, който трепти и пръска надолу лъчи от светлина.

                                     Медитация

Докато се носите плавно в небесата, очите ви очертават пътя на светлината от тази голяма звезда надолу до Земята. Там, на върха на висока планина, се издига над Земята един храм. Светлината от звездата очертава четирите колони, които отделят вътрешното от външното. Гледан от високо, той прилича по форма на кръст, с по една колона във всяка от четирите посоки.
Започвате да усещате как леко слизате и после все така леко се настанявате за почивка в меката трева извън този голям храм. Заставате пред вратата. Гербът поставен в масивна рамка над нея, е голям огнен меч. Като пристъпите към вратата, мечът заблестява още по-ярко и някакъв звук, който ви кара да потръпнете, изпълва нощта. Потръпва и Земята.
Отдръпвате се назад от вратата, а земята от двете й страни се разтваря. Изведнъж две големи дървета израстват. Техните виещи се и преплитащи се клони избуяват във всички посоки. Вече не се вижда вратата на храма. Всъщност тя вече е недостъпна. Дърветата продължават да растат встрани. Те са безформени. Извиват се и се преплитат помежду си и пречат на всичко наоколо да расте. Стават все по-големи и по-големи и започват да си пречат едно на друго.
Звукът намалява и настъпва тишина. Вие стоите пред блокирания път към вратата и не знаете каква трябва да бъде следващата ви стъпка. От тишината идва отговорът. Между вас и дърветата започва да се стеле мека светлина. Тази мека пастелено червена светлина се увеличава и се превръща в огромна колона от светлина, простираща се от земята до небесата. Усещате лек полъх на вятър. Колоната затрептява, отдръпва се и пред вас се появява едно прекрасно същество с огромна сила и светлина.
Очите са стоманени и строги. Облечен в дрехи с цвета на есенните листа - жълтеникави и червени -той завладява вниманието ви. В ръката си държи меч, който е повече светлина, отколкото материя. Докоснати от енергията на неговата същност, вие не можете да не усетите силата му. Учудвате се как успява да овладява тази сила, а той се усмихва сякаш прочел мислите ви.
Той махва с ръка към краката си и пред тях земята се разтваря. Дълбоко вътре можете да видите сърцето Земята и отвъд него. Там, в дълбините, се намира един могъщ и силен дракон от злато и червено. Всеки негов дъх е светлина и енергия на първична сила вливаща се в целия живот на Земята.
Михаел издига Огнения меч над тази първична енергия. Тя се успокоява и го обгръща, потича през него и от него като благословена сила и любов за всички.

"Всички ние трябва да се изправим срещу собствените си дракони. Да се изправим пред това, от което най-много се страхуваме. Научим ли се да преобразяваме драконите си, даваме живот на светлината и на любовта. Научим ли се да владеем Огнения меч на духовния закон и разграничаването във всеки аспект на живота си, ние придобиваме власт над драконите си, вместо те да ни владеят."
Той отново махва с ръка към краката си и образът изчезва. Поглеждате го и извличате сила от благородните му думи. Той пристъпва към вратата на храма.
"Дървото на Живота и Дървото на Знанието са пред всички. Преди човек да влезе във вътрешния храм, дърветата трябва да бъдат окастрени, подредени. Както храстът се окастря наесен, за да порасне през пролетта по-зелен и по-плодороден, така и животът ти трябва да бъде подкастрен. Погледни заплетените клони на тези дървета и виж какво трябва да бъде окастрено от твоя живот, за да стане по-плодоносен."

Взирате се в двете преплетени и изкривени дървета и виждате хора и ситуации, навици, поведение, отношение и познание, които блокират собствения ви растеж. Гледайки двете дървета, виждате всичко, което трябва да направите, за да оправите объркания си живот. Виждате себе си как кастрите клон по клон и подреждате дърветата. Задачата ви се струва огромна, дори непосилна.
"Никога не се изправяш пред нещо по-голямо от това, с което можеш да се справиш."
Тихите думи ви изтръгват от унеса и ви изпълват със смелост.
"А сега погледни пак."
И вие отново поглеждате дърветата. Те вече не са преплетени и объркани. Сега са подредени, разцъфнали и зелени. Това е цъфтеж, който дава надежда за бъдещите плодове. Вече нищо не препречва вратите на вътрешния храм. Те бавно се разтварят и вие сте обгърнати от златна светлина и песнопения.


image
  Виждате олтар, върху който има равнораменен кръст. В средата на кръста е поставена голяма бяла роза. Тя е облята от светлина и това ви напомня за звездата и лъча от светлината й, който ви доведе до този храм. Пред олтара стои прекрасно същество в блестящи лъчи от синя и златна светлина. Усещайки вашето присъствие, то се обръща и бавно повдига една Златна Чаша - Граалът на Живота - с тиха молитва към небесата.
Вратата бавно се затваря и вие оставате сами с радостта от спомена, запечатал се в сърцето ви. Пред вас е Михаел, нежен и любещ.
"Със сила всички трябва да се приготвим, за да можем да влезем във вътрешните храмове на тайнствата на Божественото. Имало е време, когато всеки сам е трябвало да го достигне, но това време е отминало. Днес тези, които отварят сърцата си, ще бъдат водени и ще получат сила от много места."
Той вдига огнения си меч и с върха му леко докосва гърдите ви. Затваря очи и произнася една дума, едновременно и чужда, и позната. Вие чувствате как сърцето ви се обгаря от светлината на Огнения меч. Поглеждате гърдите си и виждате в центъра на сърцето си как блести собственият ви Меч на Истината.
"Когато докоснеш сърцето и си представиш в него Огнения Меч, аз ще дойда. Защото когато човек се пробуди за Христос в себе си и се научи да го изявява навън, той ставате Син или Дъщеря на Огнения меч."

Мечът му ослепително заблестява и светлината му ви обгръща, а после изчезва. Тогава разбирате, че сте сами вън от Храма, но чувствате топлината на Огнения Меч жива в сърцето си. Поглеждате към небето и виждате звездата, която ви доведе дотук. И докато я гледате започвате да усещате как отново плавно се издигате в небесата, запазили своето преживяване, спомена, и призованата енергия на пречистване и подготовка за влизане в Тайнствата на Вътрешния Храм.
(от Спиралата)



Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14832745
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава