Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2017 07:55 - васильова коледа!
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1317 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Старобългарската дума КОЛО = СЛЪНЦЕ! 21-Декември- денят е най-къс, малък.

Следват три дена до 24 Декември, когато Слънцето като че ли пребуксува. Това е така наречената прецесия на Слънцето.Църквата ги нарича мръсни дни.Символично Майката се мъчи, родилни болки.На 25 Декември денят започва да расте, макар и “ с едно синапено зрънце“, както е казано в Библията. Нощта все още по часово е по-дълга от деня, но започва да намалява.
Ражда се новото Слънце. Знаем, че Кольо(коло, колело) е краткото наименование на името Николай. Ако вземем за пример, италианското име с български корен Николо = Ни(ню)- Коло = Новото Слънце! Или на Коледа,имен ден имат всички Ни-кола-евци и неговите производни.

Во истина Коле-дата е най-българският празник и вижте колко народи празнуват празника на Слънцето = Sun day = Сън дей = Денят на Слънцето! Българската коледа, защото на нас българите това е името ни:- Боуга-Ра (Бугари мн.ч-сега). Волга- Ра = БолгаРА(ри) и т.н. Ж–Повече от смешно, злонамерено и анти българско е твърдението, че името Коледа идвало от колене на прасета. Исторически факт е, че на всеки празник се прави курбан. На Петровден-пиле, на Гергьовден -агне, на Никулден-риба. Дори в Библията е описано на всеки празник, точно какво трябва да се яде. Ами като не искате да ядете месо за курбан- яжте свещи, но не е етично и здравословно.

Да се върнем на 21 Декември-Игнажден. Православната църква, връща празника на 20 декември, за да може да се четат от 25 декември до 1 януари-осем(8) дена. Според Библията, бебето Исус е обрязано на осмият ден. Вижте църковните календари, Греко – Юдейското православие празнува на 1 Януари: – Нова Година , Васильов ден и Абрезание (обрязване) Господне. За мен по-важен е само българският празник Веднаж-ден ( Игнажден – сега),който се празнува на 21 Декември. Веднаж ден или Нулев ден. Слънцето застава в символично „нулево“ положение. Спира да се върти. Какво сега знаем за Игнажден? Почита се паметта на Игнаждий Богоносец. От този ден започват Коледните празници. Празника се свързва със зимното слънцестоене и се смята за начало на Новата година. Нарича се още :- Млада година, Нов ден, Млад месец, Полаз или Полазов ден.

Ж– Разбирате ли за какво иде реч? „ Игнаждий Богоносец“ – носи бога Слънце или новото едногодишно Слънце, идва Новата година на 25 Декември. „ Полаз или Полазов ден“ ? Това е символика,българско разбиране за движението на Слънцето. Или символично казано:- Детето лази, то се опитва да върви, но все още не може. Т.е. – От този ден Слънцето „ буксува“ три дена. Старите българи не са познавали съвременната дума „буксува“,за това казват лази-полази. Интересно е от къде са знаели тези движения на Слънцето? Продължавам с Игнаж-ден, най-краткият ден, т.е. със Зимното Слънце-стоене, или така наречен:- Полязов ден, Млад Бог и Млад ден. Ж– Споменава се и името на Бог. За кой Бог ? След „покръстването“ към него е „ прикрепен“ християнският? Св. Игнатий и празникът е преместен на 20 Декември. Ж– Аз твърдя, че ние българите сме най-старите Християни! Да, княз Барис през 864г. сл. н.ера „покръства“ българите Християни с кръв и меч в Греко-юдейското Православно Християнство. Макар и да се води Християнство:- Гръцко-църковно устроеното Православие – е видоизменено Християнство. Видоизменено, то вече не е истинско. Особено виж промяната на дните.

Не сте ли се замисляли понякога, че няма никакви доказателства, че ние българите сме били езичници? Няма никакви доказателства за това, освен гръчави измислици, отнасящи се за други народи. Знаете ли, че разстоянието от Константинопол до Пловдив , по права линия е приблизително около 300км. И българите не познавали Християнството (не пиша за Православието) и чакали 8-9 века, да дойде някой, да ги покръсти. Повече от смешни лъжи.

Факт е, в по-новите църковно- православни празници има много стари-само български християнски празници.Сега в по-новите истории, се учи за два народа:- славяни и българи? Но се премълчава, че възможно езичници да са славяните-рус, защото те са се молели на езически богове:- Славун, Перун и Медун! Ж– Друга тема, че името славяни означава:- склавини = роби.

В народното поверие този ден, Игнаж-ден се смята за началото на мръсните дни? Ж–Вероятно, под „ мръсни дни“ се разбира насаждането на по-новото гръцко Православие. И така от Игнаж-ден до Богоявление, това е прехода от старата към новата година. Ж–Отново се говори за явяването на Бога Слънце! Защото това са Астрономически процеси- движението на Слънцето, а не бла-бла. В Северна България Игнаж-ден е с име Единак. Тъй-като Игнаж-ден означава „ пламенен ден“, именници са хората, които носят името:- Игнат, Огнян(а), Пламен(а). Знам, че символично Бог е огъня от Слънцето. Изказът „ Бог е един“, означава Бог е огъня. Като лингвист, ако ви изпиша „ един“ с малката ръкописна буква „ g „, то тогава буквата „ д“ се разчита, като : – „г“ или „ж“ т.е. Бог е един, адин(рус) , огин, агонъ, агни (гръцки) – Огъня от Слънцето! Още едно доказателство, за почитането на Бога Слънце = Сирус- Орион.

На Игнажден, Коледарите носят на гегите си Колаци. Ж– Коле-дари, означава Слънцето дари. „ Гега“, това е символиката на буквата „ Г“,съкратено това е: – Гега = Га = Господа. Наименованието на „колаци“ е повече от ясно. Кръгли хлябове или гевреци. Кръг, това е символиката на само старо-българската дума:- КОЛО = СЛЪНЦЕ. Започвате ли да разбирате разликата между българското Християнство и греко-юдейското Православно Християнство? Българското Християнство носи астрономически и космически познания! Да проследим следващите дни, след 21 Декември- Игнажден,как са отразени в Православието. Само да вметна, че в абревиатурата БПЦ= Българска Православна Църква, някъде да пише Християнска?

22 Декември

Православната Църква почита великомъченицата света Анастасия. Имен ден празнуват с имената:- Анастасия, Атанас(ка), Ася, Наташа, Настя, Настас, Сийка.

Ж– Много руски имена. Греко-юдейското Православие вече е преминало в сегашно руско такова.

На този ден традицията?, повелява да се месят пресни питки намазани с мед и да се раздават на хората.

Ж– Питките имат формата на кръг-коло. А медецът май е от руският Медун-сладун. Няма лошо в обичая, но нито дума за Прецесията на Слънцето на този ден. Да не би пък медеца от питките, да е за „намазване“ на Слънцето, за да не буксува? Ама нищо не казват.

23 Декември

Православната църква почита Преподобни Наум Охридски, Св. 10 МЧЦИ в Крит и Св. МЧК (мъченик) Геласий.

Ж– Само името Наум означава: „на ум“ (едно на ум) или турското име Наим. Макар,че на 22 и 23 Декември, Православната църква почита мъченици-нито дума за прецесията на Бога- Слънце = Бога Ра.

Ж– Ще уточня, кой е Боуга(това е правилното изписване) – Ра, Ръ, Ре, Ро. Нашето Слънце и планетите- наричаме Слънчева система. Слънце-то в българският език е от среден род. Слънцето Сирис (това е правилното изписване на Сириус-гр.) и съзвездието от седем(7) звезди Орион е слънчевата система Сирис-Орион. Каквото на Небето-такова и на Земята!

Името Сирис означава:- Сир- ИС. Или съкращението Сир, Соур, Сур, Сър, Кир има произход от Соул = Солнце = Слънце.

В Египет йероглифът „ ИС“ означава Исус Христос. На старобългарски „ ИС“ = Иже (който е) – Слънцето!

Сричковото съкращение:- ОН = Отеца Нашь = Отче нашь = Орион!

24 Декември

На 24 Декември празнуваме Християнският празник?- Бъдни вечер, посветен на деня и семейството.

Ж– Почти никъде или много рядко ние българите казваме:- Исусиянският(евр. име) празник? Или само: – Исус възкресе!

Празничната трапеза включва обреден хляб, наречен „Боговица“ или „вечерник“. Той е замесен с „ мълчана вода“ от момата или млада булка. Като брашното се пресява през три сита. От тестото върху хляба се оформят изображения на Слънцето, нивата, грозд и на домашните животни. Върху трапезата на Бъдни = Збъдни вечер се нареждат нечетен брой ястия-7,9 или 11.

Ж– Хляб с формата на кръг = коло,колело наречен: – „Боговица“ = Богов- Иса (Исус), т.е. Слънцето е Бога Исус. „ Пресяването през три сита“ е символиката на трите дена от прецесията на Слънцето.

На този ден Православната църква почита света подобна мъченица Евгения. Според нея на 24 Декември имен ден празнуват: -Евгени(я), Жени, Бистра, Благороден(а), Малчо (от словосъчетанието Малка Коледа), Малик, Мален (а), Милена, Малин….

Според Библейското предание на Бъдни вечер започват родилните мъки на Дева Мария и е началото на Христовото рождение. Никъде в Библията не се споменава за „ ясла“. Споменава се само, че наблизо имало вол и магаре.

Ж– Т.е. родилните мъки на Мария са само едино-нощтни. А не три дневни, колкото е прецесията на Слънцето. “ Началото на Христовото рождение“? Да, всяка година на 25 Декември денят започва вече да нараства с „ едно синапено зрънце“ ,както е отразено в Библията. Идва новото едногодишно Слънце, както всяка година се празнува „ Рождество Христово“ или има ЧРД. Нощта все още е почасово по-голяма от деня, но денят започва да расте.

Наскоро, чух един много смешен виц: – Дядо Мраз бил по-стар от Дядо Коледа. Като се даваше за пример Свети Николай (Кольо-Коло ) Мирликийски, Епископ на Мира роден на 6 Декември 342 г. сл. н. ера. Да сравняваш Свети Николай със Слънцето, меко казано е голяма простотия. Образът на Дядо Мраз е създаден от Томас Наст, родом от германската област Пфалц, нарисувал през 1862г. добродушният и белобрад старец за едно списание „Harper, s weekly“. Неговият „Санта Клаус“ се наложил бързо и днес неговият първообраз е използван за изобразяване на Дядо Коледа.

Ж– Визуално двамата дядовци са едно и също. Преди 09.09.44г. в България не се е празнувало Нова Година, а на 7 Януари Васильовден. Нова година е само новият Календар. Кое е новото, когато от 31 декември преминаваме календарно в 1 Януари? От едни зимен ден – в друг зимен ден! Реално Новата година българите са чествали на 22 Март, когато идва зеленото, новата зеленина. Зеленият цвят е на Христос, който е уж Египетския Озирис = Озирис-то = Ази- Ристо!

ЕЛХА = ЕЛ-ХА = БОГА- ХРИСТА

Аз приемам, че Нова Година е Коледа. Или точно тогава астрономически, когато Новото- Слънце, денят, светлината започва да расте! Като един от най-старите народи, ние българите на празника Коледа- Нова Година правим Елха. Отсича се зелен връх от дървото „Ела“. Самото име Ел-Ха сега означава: -„ Ел „- на иврит = Бога. „ Ха“ е старобългарско сричково съкращение на Христа. Визуално дървото Ела или новогодишната Елха прилича на Египетските? стъпаловидни пирамиди. Вече писах, че зеленият цвят е на Озирис-то = Ази – Ристо , Синът на Боуга- Ра- най-старият исторически Бог. Но какво е Елхата без Петолъчната звезда на върха?

Старите българи са поставяли светеща Шестолъчка на върха на Елхата. Защото само в Шестолъчката може да се изпише името Исус Христос = Озирис = Орион. Но и поставянето на Петолъчка не е грешно,защото тя е звездата на Изида = Сирис. Ж– Исторически факт, около 3100г. пр.н.ера Богородицата Мериям- Мария има първообраз Египетската Богинята Изида. А преди Изида, българското име: -Мара = Ма-РА, означаващо Майката Слънце.

Звездата Сирис – Слънцето плюс ОН = Отеца нашь = Орион. Но и за двете трябва да се мисли, като едно и също. Ако погледнем Новогодишната елха със светеща звезда на върха, ще видим, че нейната символика сега е запалена свещ с пламъка от Слънцето. Или това сега е гръцката буква „Йота“ = Исус. Но защо точно елха са поставяли старите българи на Новогодишният празник? Според мен, това е да се запази старата символика на българите, носещи името Бугари(мн.ч.) или Боуга-РА. Ето един пример от по-ново време: – р. Волга = Волга-Ра = Болга-Ра = Болгари- Българи – сега. Знам, че ще попитате:- Ама нали Бога РА е Египетски? Ж– Дали е така, защо тогава само ние българите носим името му? Защо тогава много уж Египетски имена, се разчитат на български и т.н.

Ж–Старата българска традиция да има новогодишна елха със звезда отгоре на Коледа- Нова Година – е да се запази символиката на стъпаловидните пирамиди с изгряващата над тях звезда Би-полярното Слънце Сирис – в точно определен момент. Самите стъпаловидни пирамиди и изкачването на душата нагоре по стъпалата към Небосвода е съединението й с Бога Слънце и седемте звезди-Орион. Това е Възкръстването-умира старото и се ражда същото,но вече като ново! Това е пътят на душата към Сирис- Орион (преминаваща през всички познати и непознати планети, звезди и съзвездия) – връщането й по обратният път, за да се прероди в нещо Ново!

Но да Ви пожелая накрая „ Весела Коледа“! Само че, поздравът е от Грециянското Хитриянство. Наистина празникът трябва да бъде весел. Верният поздрав е: – Васильова Коледа! Защо не искат да се чува този поздрав? Защото името Васил има български произход и означава:- Васил, Басил, Бажил, Божил, Божо = Бога. Затова византийците имат титлата Василевс = Бога. И на български, поздравът Васильова Коледа = Божествена Коледа! Т. Е. – Празнуваме Бога Слънце!

Редно е след накратко написаното просветление, да Благода- Ра на Боуга-РА и Господа-РА на Слънчевата система.

повече прочетете на https://xorraon.wordpress.com/


Тагове:   елха,   боговица,   питка,   РА,   Игнажден,   сирис,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14909620
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава