Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2018 08:34 - библия на 1500 години
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 1559 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
             
             
             ОТКРИТА Е БИБЛИЯ НА 1500 ГОДИНИ И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ЗНАЕ!



Бележка на автора:
Понеже доста хора проявиха интерес към тази статия, тук ще сложа нещо като допълнително пояснение. Понеже ми задаваха доста въпроси, както тук в коментар под статията, така и във фейсбук. За да стане ясно Евангелието на Варнава съществува отдавна. Забележете и документа, който съм сложил, по-долу, той е превод на английски, но от 1907 год. и е превод от копие на арамейски език от Кралската библиотека във Виена. Превода е правен в Оксфорд. И пак за да сте наясно, припомням годината – 1907 год. Понеже Евангелието на Варнава е „неудобно“ за институциите, ТО ВИНАГИ Е БИЛО ОБЯВЯВАНО ЗА ФАЛШИФИКАТ ИЛИ НЕСЪЩЕСТВУВАЩО. А виждаме от документа, че е правен научен превод от високостоящи научни екипи, което е лицемерно, но и не е виновен никой, че хората не се интересуват от истинността на Библията в днешния й вид. Или казано с по-прости думи, Евангелието на Варнава е факт, за който са знаели малко научни екипи и запознати с неговото съдържание. Сега…, проблема е, че се появява този артефакт, който потвърждава неговото съществуване. Запомнете, че това е артефакт и той тук се явява ДОКАЗАТЕЛСТВО, което вече не е възможно да се обори. Интересното е, че това е втори подобен артефакт, на това Евангелие, предният е бил изчезнал „мистериозно“ при пренасянето му. За Евангелието на Варнава се знае в теологията и то е съществувало по време на Вселенския събор (Никейския събор), но както знаем, днес става ясно, че някои Евангелия са сложени в Библията, а други са цензурирани и това е. Просто е! Още повече, че на тази тема могат да се изложат още фрапиращи доказателства.

Например, че е открит гроба на Исус. Филмът е документален и се казва “Гробницата на Исус” (Виж тук). Този факт, също е заглушен от институциите на Израел, защото също е много смущаващ за християнст-вото. Може би защото възкресението ще се окаже само един мит и то по начина, който е представен в Библията. Но това е друга тема. Нека да преминем към статията.

Преди да публикувам тази информация, дълго мислих дали да я поставя в сайта ми. Аз лично съм дълбоко вярващ човек. Въпреки, че не съм привърженик на никакъв вид религиозни институции. За мен, което много пъти съм казвал, небето е тавана на моя божествен храм, а подът е земята, по която ходя. Или с няколко думи, за мен храмът на БОГ е синята ни планета в черния фон на безкрайния космос, а институциите, които се смятат за богослужещи, са просто едно проявление на човешката алчност за власт. Християнството от самото си зараждане е било съвсем различно от това, което са направили с него малко след създаването му римския корумпиран елит, та през вековете и до днес. Когато излизат на бял свят доказателства, които са били скрити от обществото, само защото не са били “богоугодни” за дадена религиозна институция, те неизбежно ще навлекат след себе си доста гняв на вярващите. Точно поради тази причина е добре да бъдем внимателни. Едно е да вярваш със сърцето си и друго е да вярваш в нещо съвсем сляпо. Все пак аз не съм манипулатор и само поради вярата ми, не искам, ако съм честен, да се правя на сляп за подобни факти. Истината е много по-важна от всяка измислена от човека религия. Такива е имало доста през времената на човешката цивилизация, но като че ли християнството с всичките му днес подкатегории е надделяло в съзнанието на човешката цивилизация и е останало, като най-силната религия, залегнала в устойчивостта на световните институции към социалните групи на обществото. В този сайт, както вече съм казвал доста пъти, ще търсим истината, ето защо реших да публикувам следващата новина, въпреки, че тя не е толкова нова. Ето защо точно тук е и мястото на моята сентенция “Истината не е пропаганда. Пропаганда са версиите за нея!”

                                              Книга на Варнава (1500г.)

Та, през 2000 год. е открита и пазена в тайна до скоро книга, съдържаща Евангелието на Варнава. Варнава е ученик на Христос. В Евангелието обаче той казва, че Христос нито е бил разпънат на кръста, нито е бил син на Бога, а просто е бил пророк. В древното писание апостол Павел е наречен “самозванец”и също така се твърди, че Христос се възнесъл жив на небето, а Юда Искариотски е бил разпънат на негово място. Това е шокиращо. Ясно е защо подобен артефакт се е пазил в тайна след неговото му откриване още през 2000 год. Тук трябва да кажа, че този документ се намира днес под закрилата на Турското правителство. Не че е открит в Турция, а е конфискуван от контрабандисти на антики. Библията е иззета от банда контрабандисти, действащи в средиземноморския район. В доклада на Министерството на Вътрешните Работи на Турция се посочва, че бандата е обвинена в контрабанда на антики, незаконни разкопки, както и притежание на експлозиви. Открити са книги в складове на бандата, които се оценяват на стойност от над 40 милиона турски лири или 28 милиона долара.




image
Книгата на Варнава в близък план
Според докладите, експертите и религиозните власти от Техрам (Tehram) настояват, че книгата е оригинална. Самата книга е написана със златни надписи, върху хлабаво завързана кожа на арамейски, езикът на Исус Христос. Текстът поддържа противоречащи учения на християнството в Новия завет. В текста се споменава дори пророчество на Исус което предвижда идването на пророка Мохамед, който ще намери исляма 700 години по-късно. Преди да възникне възмущение обаче, много малко християни знаят за един факт, който поставя Днешния вариант на Библията, като умела манипулация и цензура от Ватикана. По време на Първият вселенски събор, проведен в град Никея (днес Изник) през 325 г на Католическата църква, са избрани ръчно евангелията, които формират Библията или такава каквато я познаваме днес. Или на този събор е направена цензура на вярата, като умишлено се пропуска Евангелието на Варнава (наред с много други) в полза на четирите канонични евангелия на Матей, Марко, Лука и Йоан. Много от цензурираните библейски текстове са започнали да излизат на повърхността с течение на времето, включително и тези от Мъртво море и гностическите Евангелия; но изглежда, че книгата на Варнава сериозно е притеснявала Ватикана.


Какво означава това за християнските извлечени религии и техните последователи? Доста са натясно. Ватиканът е поискал турските власти, да го запознаят със съдържанието на книгата. Нещо повече, той иска книгата да бъде предоставена във Ватикана. Трябва да се знае обаче, преди да се правят излишни коментари, че книгата на Варнава е била изследвана няколко пъти от различни научни екипи и е датирана на 1500 години. Така, тя не може да бъде обявена предварително за фалшификат, както често се случва с подобни артефакти. Надявам се, че тази новина ще вдъхнови религиозните общности да задават въпроси, а не да сочат с пръст или да вярват сляпо в това, което им се представя като Божие слово. Най-голямата опасност на вярата е, когато хората вярват в това, в което искат да вярват. Това е инстинктивна защита срещу всякакви и всички доказателства; особено когато тези доказателства революционизират и разтърсват из основи догми и дълго вековни лъжи. И най-големият виновник за тази опасност е его капана: отхвърляне / критикуване на другите, за разлика от самия теб /. В продължение на векове, тази “защита” на сляпа вяра е управлявала народи, предизвиквала е не една война, насилие, дискриминация, роди робството за да се превърне обществото в биологична маса от роботи, каквито сме и ние днес.

Точно поради тази причина толкова дълго, сляпата вяра е била оправдана с лъжи. След откриването на книгата през 2000 година, днес тя е преместена от Турското правителство в един от своите музеи, чрез полицейски ескорт. Тя е строго пазена до 2010 г., когато е окончателно предадена на Етнографския музей на Анкара и скоро ще бъде пусната обратно на обществен показ след незначителна реставрация. Toзи артефакт, потвърждава съществуването на Евангелието на Варнава, което беше поставено под съмнение през изминалите години, въпреки, че съществуват преводи от арамейски. още през 1907 год. Преди да завърша тази публикация, се постарах да открия книгата преведена, точно от 1907 год. в PDF формат. Имах успех и Ви я предлагам, на английски. (Виж тук PDF)

image


Накрая само ще кажа , че ако тази Библия е автентична, тогава християнството, както го познаваме днес, е просто една лъжа, а ако се окаже, че е фалшива, то тогава всички Библии би трябвало да са фалшиви, а това е вече нож с две остриета и за вярващите и за не вярващите. Винаги съм казвал, че Бог е фундаменталната природа на космоса, а всички живи същества в него са част от тази природа. Вярата е в нас. Всеки я открива рано или късно. Ето защо за мен религиозните институции са смешно и егоистично представяне на нещо, което е много по-голямо от всяко живо същество не само на Планетата ни, но и в Живия Космос.

За вас подготви и сподели публикацията Пешо Симеонов. Споделете я и Вие.

копие от http://peshakoffstudio.com/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-1500-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BD%D0%B5-%D0%B8/



Гласувай:
7



1. radostinalassa - Така е
05.03.2018 15:41
Във следващите преписи на Библията много неща са преиначени. Затова споря с много блогъри. В нашия вариант също има разлики.
цитирай
2. batogo - !!!:))) Бог е Първоизточника на всичко, което е!
06.03.2018 17:09
Той е във всичко и в нас самите, както и ние сме в Него! Бог е Цялото, а всеки от нас е Негово уникално проявление и изживяване...
цитирай
3. bojo12345 - Още на Никейския събор са взети важните решения за развитието на човечеството-
06.03.2018 17:30
да се скрие истината за безсмъртието на душата , за превъплъщаването и за енергийните тела на човека. Тези истини досега се приемат от почти всички като ерес, явни лъжи и пълни глупости. Въпрос на гледна точка! Както е казал великият Пушкин:
..и не оспоривай глупца!"
Нашият Създател се грижи за еволюцията на целия Всемир.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14908104
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава